Εκτροφείο Εργασιακού Γερμανικού Ποιμενικού

mariosn

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2010
249
2
Ας ξεκινήσω καλοπροαιρετα!..............
+1000

Όταν κάποιος παίρνει εργασιακό ΓΠ θα κοιτάξει σίγουρα το γενεαλογικό δένδρο εστιάζοντας στις διακρίσεις στις εξετάσεις εργασίας, αλλά μεγάλο βάρος θα ρίξει επίσης στους γονείς. Γιατί να πάρω εργασιακό από μια μάνα χωρίς αποδείξεις των ικανοτήτων της? Μπορεί η σκύλα να είναι αστέρι, δεν αντιλέγω, ωστόσο σαν σκύλα που μπαίνει στην εκτροφή εργασιακών θα πρέπει να μπορεί τις ικανότητες που έχει να τις αποδείξει με τίτλους εργασίας. Αν όλοι οι εκτροφείς εργασιακών ΓΠ αρκούνταν στο ότι η σκύλα τους είναι κατά την δική τους κρίση φοβερό σκυλί το οποίο τους κάνει παρέα και τους ακολουθάει στο βουνό και τους φυλάει, τότε γρήγορα η εκτροφή θα παράγει σκυλιά που αν θα "βγουν" ή όχι, θα είναι θέμα τύχης και όχι εστιασμένης εκτροφής.
Εσείς πηρατε την σκύλα από κάποιο εκτροφείο ακριβώς γιατί το εκτροφείο είχε περγαμηνές στην εργασία και οι γονείς της το ίδιο. Το ίδιο κάνατε και με την επιλογή του επιβήτορα. Και μετά εσείς ξεχάσατε τα κριτήρια επιλογής σας και αρκείστε στο ότι η σκύλα σας είναι καλή. Δεν αντιλέγω ότι τα κουτάβια μπορεί να αποδειχθούν φοβερά, ωστόσο εστιασμένη εκτροφή εργασιακών ΓΠ χωρίς να δουλεύονται τα σκυλιά στην εργασία δεν γίνεται (και όχι, εργασία στο μυαλό όποιου ψάχνει εργασιακό ΓΠ δεν είναι η συλλογή τρούφας και η συνοδεία στο βουνό, ούτε το dog dancing, είναι το ΙΠΟ και το Μόντιο). Έτσι η εκτροφή εργασιακών δεν πάει βήμα παραπέρα την φυλή.
Το αν οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες των κουταβιών σας ασχοληθούν με σπορ ή όχι, ή απλά δουλεύουν με τον σκύλο τους μόνοι τους όπως αυτοί θέλουν και κρίνουν, είναι δικαίωμά τους, κανείς δεν τους υποχρεώνει να κάνουν σπορ. Μπορεί να θέλουν εργασιακή γραμμή γιατί θέλουν ένα σκύλο με πιο πολύ ενέργεια, με πιο έντονα τα ένστικτα της φυλής (που εγώ επιμένω ότι στα μορφολογικά έχουν ατονήσει, ακόμα κι αν σε κάποιους δεν αρέσει η διάκριση). Για να έχουν όμως αυτοί τέτοιο σκύλο με όσο το δυνατό περισσότερες πιθανότητες να τους "βγει" είτε για σπορ, είτε για όσα προανέφερα, πρέπει ο εκτροφέας εργασιακών γραμμών, κάτι παραπάνω να κάνει από το να έχει μια κατά την κρίση του καλή σκύλα από καλές γραμμές την οποία ζευγαρώνει.
Μπράβο που επιχειρείτε την εκτροφή εργασιακού ΓΠ στην Ελλάδα, πραγματικά χαίρομαι και εύχομαι να πάτε καλά, αλλά αν δεν δώσετε βάση στην εργασία, τότε η εκτροφή σας θα είναι εκτροφή ΓΠ από εργασιακές γραμμές προγεννητόρων. Έτσι όμως η εκτροφή δεν πάει μπροστά.
Εγώ προσωπικά θα σας προτιμούσα ενδεχομένως σε σχέση με ένα εκτροφείο μορφολογικών γραμμών, γιατί θα ήθελα ο σκύλος μου να έχει περισσότερες πιθανότητες να έχει κάποια χαρακτηριστικά της φυλής (χωρίς να θέλω να κάνω σπορ). Αν όμως ήθελα ένα πραγματικά εργασιακό ΓΠ με περγαμηνές, τότε μάλλον θα ψαχνόμουν αλλού.
Φιλικά πάντα και εύχομαι καλή επιτυχία στο εγχείρημα.

Last edited:

wgsd

Banned
Banned
31 Μαϊου 2010
89
0
+1000

Όταν κάποιος παίρνει εργασιακό ΓΠ θα κοιτάξει σίγουρα το γενεαλογικό δένδρο εστιάζοντας στις διακρίσεις στις εξετάσεις εργασίας, αλλά μεγάλο βάρος θα ρίξει επίσης στους γονείς. Γιατί να πάρω εργασιακό από μια μάνα χωρίς αποδείξεις των ικανοτήτων της? Μπορεί η σκύλα να είναι αστέρι, δεν αντιλέγω, ωστόσο σαν σκύλα που μπαίνει στην εκτροφή εργασιακών θα πρέπει να μπορεί τις ικανότητες που έχει να τις αποδείξει με τίτλους εργασίας. Αν όλοι οι εκτροφείς εργασιακών ΓΠ αρκούνταν στο ότι η σκύλα τους είναι κατά την δική τους κρίση φοβερό σκυλί το οποίο τους κάνει παρέα και τους ακολουθάει στο βουνό και τους φυλάει, τότε γρήγορα η εκτροφή θα παράγει σκυλιά που αν θα "βγουν" ή όχι, θα είναι θέμα τύχης και όχι εστιασμένης εκτροφής.
Εσείς πηρατε την σκύλα από κάποιο εκτροφείο ακριβώς γιατί το εκτροφείο είχε περγαμηνές στην εργασία και οι γονείς της το ίδιο. Το ίδιο κάνατε και με την επιλογή του επιβήτορα. Και μετά εσείς ξεχάσατε τα κριτήρια επιλογής σας και αρκείστε στο ότι η σκύλα σας είναι καλή. Δεν αντιλέγω ότι τα κουτάβια μπορεί να αποδειχθούν φοβερά, ωστόσο εστιασμένη εκτροφή εργασιακών ΓΠ χωρίς να δουλεύονται τα σκυλιά στην εργασία δεν γίνεται (και όχι, εργασία στο μυαλό όποιου ψάχνει εργασιακό ΓΠ δεν είναι η συλλογή τρούφας και η συνοδεία στο βουνό, ούτε το dog dancing, είναι το ΙΠΟ και το Μόντιο). Έτσι η εκτροφή εργασιακών δεν πάει βήμα παραπέρα την φυλή.
Το αν οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες των κουταβιών σας ασχοληθούν με σπορ ή όχι, ή απλά δουλεύουν με τον σκύλο τους μόνοι τους όπως αυτοί θέλουν και κρίνουν, είναι δικαίωμά τους, κανείς δεν τους υποχρεώνει να κάνουν σπορ. Μπορεί να θέλουν εργασιακή γραμμή γιατί θέλουν ένα σκύλο με πιο πολύ ενέργεια, με πιο έντονα τα ένστικτα της φυλής (που εγώ επιμένω ότι στα μορφολογικά έχουν ατονήσει, ακόμα κι αν σε κάποιους δεν αρέσει η διάκριση). Για να έχουν όμως αυτοί τέτοιο σκύλο με όσο το δυνατό περισσότερες πιθανότητες να τους "βγει" είτε για σπορ, είτε για όσα προανέφερα, πρέπει ο εκτροφέας εργασιακών γραμμών, κάτι παραπάνω να κάνει από το να έχει μια κατά την κρίση του καλή σκύλα από καλές γραμμές την οποία ζευγαρώνει.
Μπράβο που επιχειρείτε την εκτροφή εργασιακού ΓΠ στην Ελλάδα, πραγματικά χαίρομαι και εύχομαι να πάτε καλά, αλλά αν δεν δώσετε βάση στην εργασία, τότε η εκτροφή σας θα είναι εκτροφή ΓΠ από εργασιακές γραμμές προγεννητόρων. Έτσι όμως η εκτροφή δεν πάει μπροστά.
Εγώ προσωπικά θα σας προτιμούσα ενδεχομένως σε σχέση με ένα εκτροφείο μορφολογικών γραμμών, γιατί θα ήθελα ο σκύλος μου να έχει περισσότερες πιθανότητες να έχει κάποια χαρακτηριστικά της φυλής (χωρίς να θέλω να κάνω σπορ). Αν όμως ήθελα ένα πραγματικά εργασιακό ΓΠ με περγαμηνές, τότε μάλλον θα ψαχνόμουν αλλού.
Φιλικά πάντα και εύχομαι καλή επιτυχία στο εγχείρημα.
Σέβομαι την αποψή σου αλλά διαφωνώ. Έχω αναλύσει τις απόψεις μου πάνω στο θέμα σπορ σε προηγούμενα posts. Τώρα αν τα κουτάβια είναι καλά για να κάνουν σπορ ή όχι επειδή η μαμά δεν έχει δουλευτεί σπορ αυτό δεν μπορώ να το αποδείξω σε κανέναν. Αν κάποιος ενδιαφέρεται για σκύλο που θα δουλεύει σπορ δε μένει παρά να έρθει και να τσεκάρει τα σκυλάκια με βάση αυτό που θέλει. Είμαστε στην Κόρινθο και όποιος θέλει μας επισκέπτεται, βλέπει τους σκύλους μας και συζητάμε. Το αν θα βγει ή όχι ο σκύλος για σπορ έχει πολλές παραμέτρους, το πόσο δουλεύει ο ιδιοκτήτης του σκύλου, το πόσο καλό βοηθό έχει κτλπ. Εγώ από τη μεριά μου σε διαβεβαιώνω ότι η ‘’πάστα’’ είναι πολύ καλή και για τοπ σπορ ανάμεσα σε όλα τα άλλα, άσχετα αν η μαμά δεν έχει δουλέψει σπορ γιατί επέλεξα άλλου τύπου εκπαίδευση για αυτήν. Τα κουτάβια μένουν μαζί μου οπότε μπορεί οποιοσδήποτε που θέλει σκύλο να δουλέψει σπορ να έρθει να τα δει και να τα πούμε. Το να αμφισβητούμε χωρίς να έχουμε δει τη γέννα πιστεύω ότι είναι λάθος.Ευχαριστώ.

mariosn

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2010
249
2
Δεν αμφισβητώ τη γέννα σου, δεν με κατάλαβες. Τα σκυλάκια σου μπορεί να είναι φοβερά. Ωστόσο εμμένω στην άποψή μου ότι όταν κάποιος εκτρέφει εργασιακά ΓΠ οι γονείς οφείλουν να δουλεύουν και αυτό να πιστοποιείται με τις αντίστοιχες εξετάσεις. Αυτό για μια εκτροφή με απαιτήσεις που απευθύνεται σε ανθρώπους γνώστες. Αν κάποιος έχει την επιλογή στα ίδια λεφτά να πάρει σκύλο από εκτροφείο που δουλεύει και από γονείς που έχουν διακρίσεις στην εργασία, γιατί να συμβιβαστεί με τα σκυλιά σου που εξ'ορισμού θα μειονεκτούν. Δεν αμφιβάλλω ότι στην πράξη τα κουτάβια σου μπορεί να βουν σκύλαροι, ωστόσο αυτό φαίνεται στην πορεία. Κατά την αγορά, ο υποψήφιος ιδιοκτήτης το μόνο που μπορεί να τσεκάρει είναι τα αίματα και η δουλειά που γίνεται όπως αυτή φαίνεται στους στίβους. Είτε συμφωνείς είτε όχι, αυτή είναι η αλήθεια. Όσο για το ότι μπορεί κάποιος να δει τα σκυλιά και να δει αν του κάνουν, ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν την δυνατότητα να το κάνουν αυτό και ακόμα και αυτοί δεν μπορεί να είναι σίγουροι. Και για να το αντιστρέψω λίγο ώστε να καταλάβεις αυτό που θέλω να πω (αν και νομίζω ότι το έχεις καταλάβει μια που όλοι αυτό σου λέμε): Αν κατέβαζες την σκύλα σου σε αγώνες εργασίας και πάτωνε, τί θα έλεγες? Θα μπορούσες να διαφημίσεις τα κουτάβια σου ως γόνους από εξαιρετική εργασιακή γέννα? Όχι βέβαια, ενώ θα επρόκειτο για τα ίδια κουτάβια. Εκτρέφω εργασιακούς σκύλους ενώ δεν ασχολούμαι με την εργασία και πολύ περισσότερο ενώ η σκύλα μου δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ σε εξετάσεις εργασίας, sorry αλλά δεν γίνεται, τουλάχιστον όχι σε ψηλό επίπεδο.
Αν σκεφτείς λίγο αυτό που σου είπα στο προγούμενο ποστ, ότι δηλ. εσύ έψαξες να βρεις στον επιβήτορά σου αυτό που εσύ εκ πεποιθήσεως δεν προσφέρεις, νομίζω θα προβληματιστείς ή τουλάχιστον θα καταλάβεις το πνέυμα μου.
Πίστεψέ με, η κριτική είναι καλόπιστη. Μπορεί να σκέφτεσαι ότι κρίνω εκ του ασφαλούς, χωρίς να έχω δει τα σκυλιά σου κλπ., όμως αυτό δεν είναι το θέμα. Είτε τα δω και ενθουσιαστώ, είτε όχι, η ουσία αυτών που πιστεύω, παραμένει. Το πιστεύω ότι η σκύλα σου και τα κουτάβια που έβγαλε είναι πολύ καλά σκυλιά, αυτό όμως δεν αναιρεί ότι ο τρόπος που φαίνεται να διαλέγεις να ακολουθήσεις δεν είναι θεωρητικά ο σωστός κατά τη γνώμη μου.

wgsd

Banned
Banned
31 Μαϊου 2010
89
0
Φίλε καταλαβαίνω τι λες και χαίρομαι που έχουμε αντίθετες απόψεις για να συνεχίζεται ο διάλογος. Αν ένας σκύλος μπορούσε να δουλέψει σπορ και παράλληλα να δουλέψει φύλαξη/σωματοφυλακή θα ακολουθούσα αυτό το δρόμο.Τώρα κάποιος που θέλει σκύλο για σπορ και θέλει όλο το γενεαλογικό δέντρο του σκύλου του να έχει τίτλους δεν θα μπορέσω να τον ικανοποιήσω. Ο δρόμος που έχουμε αποφασίσει να δουλέψουμε το εκτροφείο μας είναι αυτός, είναι σωστός για μας και έτσι θα πορευτούμε.Πρόσεξε, δεν αποκλείω το θέμα σπορ αλλά και πάλι αν αυτό γίνει θα γίνει για να περνάω την ώρα μου ευχάριστα, γιατί είναι πολύ ωραίος τρόπος , υγιεινός, διαφορετικός και όχι για να αποδείξω κάτι.Ευχαριστώ και ελπίζω να σε κάλυψα.

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Εγω θα συμφωνησω με τον μαριο.Η εκτροφη του εργασιακου γ.π εστιαζεται καθαρα και μονο στις επιδοσεις των γεννητορων το ιπο.Ουτε τους ενδιαφερει η μορφολογια ουτε τους ενδιαφερει αν τα σκυλια θα ειναι καλου χαρακτηρα η οχι.Το μονο που εχει σημασια ειναι η ΕΡΓΑΣΙΑ.Δεν πιστευω οτι η σκυλα σου δεν ειναι καλη οπως και τα κουταβια αλλα προσωπικα θα αν ειχα 2 γεννες οπου η μια εχει 2 σκυλια με τιτλους εργασιας και η δευτερη ειχε μονο τον πατερα προσωπικα θα διαλεγα την 1η.Επισης πρεπει να γνωριζεις οτι εκτρεφεις με λαθος κριτηρια.Το SV λεει πως τα σκυλια που αναπαραγαγωνται πρεπει να εχουν περασει ιπο1 τουλαχιστον και να εχουν και καποιο τιτλο μορφολογιας.Δεν λεω πως τα τηρουν ολοι οι εκτροφεις αλλα αν θες να εισαι σωστος θα πρεπει να τα τηρεις.Καλη επιτυχια με τα κουταβακια.Οποια κριτικη γινεται,γινεται καλοπροερετα με μονο σκοπο να βελτιωθεις εσυ,η εκτροφη σου και ο γ.π σαν φυλη.

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
πηγα σημερα στα pet city ,,, εχουν ενα πανεμορφο γερμανικο σκυλακι μαυρογκριζο,,, φανταστικο ειναι... τιμη 440 ευρω με τσιπακι βιβλιαριο και τα εμβολια του... ενοειται χωρις πεντιγκρι και αλλα περιεργα χαρτια που λετε,,,, ρωτησα αν μπορουν να μου βρουν ενα παρομοιο με πεντιγκρι πιστοποιητικα κλπ,,, μου ειπαν οτι μπορουν και οτι 1500 ευρω περιπου θα παει,,, απο περιεργεια ρωτησα,, εχω τη ζινα εγω μου φτανει ==))

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
γενικά, μην κάνεις το λάθος να πάρεις σκυλο απο πετ σοπ, ό,τι χαρτιά κι αν έχει.

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Με 1500 ευρω παιρνει κουταβι απο τον καλυτερο γ.π του κοσμου..Μακρια απο πετ σοπ και ειδικα την συγκεκριμενη αλυσιδα.

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Χαχαχχα θα θελα να μου εκει!!! Να μου πουν ονομα εκτροφειου, γεννητορες, εξετασεις και να μου δικαιολογησουν την τιμη!!!

Μεγαλοσωμα κουταβια 3 και 4 μηνων μεσα στα κλουβια που δε μπορουν να κουνηθουν με τα ποδια πιασμενα...

Sent from my new iPad using Tapatalk HD

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Με 1500 ευρω παιρνει κουταβι απο τον καλυτερο γ.π του κοσμου..Μακρια απο πετ σοπ και ειδικα την συγκεκριμενη αλυσιδα.
Μην υπερβάλλεις....!!! :):):) 1500€ δεν φτάνουν ούτε για την ουρά σε κάποια εκτροφεία και για κάποια συγκεκριμένα αίματα ΓΠ!!

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
κατι τετοια διαβαζει ο κοσμος και λεει 1500 δεν φτανουν!
για πες μας κατερινα να μαθουμε και εμεις ποια ειναι τα εκτροφεια με 1500++.
μολις γραψεις τα εκτροφεια,θα σου στειλω εγω 50 με τιμες 800-1000 ευρω οντως απο παγκοσμιους,με κανονικα χαρτια και οχι ιπο διπλα απο την μαντρα.
καποια στιγμη πρεπει να σταματησει αυτο.

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
1500 ευρω με τα μεταφορικα παιδια εννοω ισως και λιγοτερα.Ολο το πακετο.Ειχα ρωτησει στο εκτροφειο του 2X VA1 Remo vom Fichtenschlag και μου ειπαν 700 ευρω για κουταβι του.Απλα εδω τα σκυλια απο διασημους μπαμπαδες τα χτυπανε γιατι εχουν εξοδα μεταφορας της σκυλας λογικα..

wgsd

Banned
Banned
31 Μαϊου 2010
89
0
1200-1500 ευρώ για να σου στείλουν το σκύλο. Απ την άλλη αν ψάχνεις συγκεκριμένα πράγματα και έχεις τη δυνατότητα 1ης/2ης επιλογής από τη γέννα τότε πρέπει να πας να διαλέξεις το κουτάβι σου.Κανείς σωστός εκτροφέας δεν θα σου στείλει 1η/2η επιλογή σκύλο αν δε πας στο εκτροφείο του.Εξαρτάται τι ζητάς.Αυτομάτως η τιμή αλλάζει και βγαίνει ως εξής : τιμή κουταβιού(που συνήθως είναι μεγαλύτερη απο τα υπόλοιπα κουτάβια) + εισιτήριο πήγαινε/έλα δικό σου + εισιτήριο του σκύλου + διαμονή + φαγητό + ότι άλλα έξοδα έχεις καφέ/ποτό κτλπ. Αυτή η τιμή κυμαίνεται ανάλογα με το πόσες μέρες θα κάτσεις εκεί ...να δεις από κοντά πως δουλεύουν τους σκύλους τους, και γενικότερα να γνωριστείτε κτλπ. Ο κάθε εκτροφέας σε πάει με το ωράριό του, μακάρι να σου διέθετε όλη τη μέρα του και να πήγαινες μια-δυο μέρες και να ξεμπέρδευες.Η τιμή αυτή λοιπόν κυμαίνεται από 1500 (πάρα πολύ λιτοδίαιτα) εώς και 2500-3000 ευρώ για νορμάλ πράγματα και για 5-7μέρες.
Όσον αφορά το σπορ, όταν βλέπεις SchH / IPO στο pedigree σημαίνει ότι ο σκύλος αγωνίστηκε σε αυτή τη κατηγορία άσχετα με το αν ο σκύλος βγήκε τελευταίος ή πρώτος. Επίσης όταν βλέπεις 2Χκάτι σημαίνει ότι ο σκύλος αγωνίστηκε 2 φορές πχ, άσχετα αν τη πρώτη φορά βγήκε 40ος και τη δεύτερη 1ος.

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Απλά πληρώνεις ένα χιλιάρικο το κουτάβι και αν κάποια μείνουν στο ράφι πάνε μια χαρά στο pet shop με 400 κατοστάρικα .
Είναι θέμα προτεραιοτήτων , αυτό που λέμε <<όποιος προλάβει>> .
Ας το κλείσω το ρημάδι το στόμα μου επιτέλους .

Last edited:

wgsd

Banned
Banned
31 Μαϊου 2010
89
0
Απλά πληρώνεις ένα χιλιάρικο το κουτάβι και αν κάποια μείνουν στο ράφι πάνε μια χαρά στο pet shop με 400 κατοστάρικα .
Είναι θέμα προτεραιοτήτων , αυτό που λέμε <<όποιος προλάβει>> .
Ας το κλείσω το ρημάδι το στόμα μου επιτέλους .
Ανάλογα τον εκτροφέα, αυτό γίνεται συνήθως από κουταβοπαραγωγούς. Ο σωστός κρατάει το σκύλο, ξεκινάει την εκπαίδευσή του στη βασική υπακοή (από 2 μηνών) ,δείχνει τη πρόοδο του σκύλου με βίντεο ή από κοντά και προσπαθεί να του βρει οικογένεια. Αν δε μπορέσει, τον κρατάει και τον μεγαλώνει αυτός.
Επίσης κάπου αναφέρθηκε γιατί ένας εκτροφέας να μείνει στις 2-4 γέννες το χρόνο και να μην πάρει πολλές θυλύκιες. Αυτό γίνεται γιατί ο κάθε σκύλος θέλει το χρόνο του...αν έχεις πολλές σκύλες δεν είναι δυνατόν να ασχοληθείς σωστά με όλες. Για να πετύχει αυτό, δλδ πολλές θυλυκιές, πρέπει να έχεις τους ανάλογους ανθρώπους για τα ανάλογο αριθμό σκύλων και τις ανάλογες εγκαταστάσεις kennels κτλπ.

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
εμενα παντως μου ειπε οτι θελω τουλαχιστον 1500 ευρω το κουταβι με χαρτια και πιστοποιητικα ,,,, απο εκει και πανω ξεκινανε με πεντιγκρι μου ειπε,,ι,,, τωρα αν ζηταγα τη μανα του και τον πατερα του τι ρολο βαρανε σιγουρα θα μου ελεγε κανα κουφο νουμερο ==))

και με κοσμο που μιλαω μην νομιζεται οτι ξερουν οτι το σκυλι το παιρνεις απο εκτροφεα και τι ειναι το πεντιγκρι κλπ,,,, η απο το πετσοπ θα σου πουνε η απο τον κτηνιατρο,,,, τους δειχνουν φωτο και τιμες και διαλεγουν ==))

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
κατι τετοια διαβαζει ο κοσμος και λεει 1500 δεν φτανουν!
για πες μας κατερινα να μαθουμε και εμεις ποια ειναι τα εκτροφεια με 1500++.
μολις γραψεις τα εκτροφεια,θα σου στειλω εγω 50 με τιμες 800-1000 ευρω οντως απο παγκοσμιους,με κανονικα χαρτια και οχι ιπο διπλα απο την μαντρα.
καποια στιγμη πρεπει να σταματησει αυτο.
Φέρε εσύ σκύλο 1ης επιλογής από Γερμανία, από 6 μηνών και πάνω (και μιλάω για τα εκτροφεία που κατεβάζουν σκυλιά στο zieger με κατάταξη απο VA1 έως 10 πχ) με 800-1000...Και αν βρεις πες μου και μένα που θέλω..και δεν το λέω ειρωνικά.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Ούτε συμφωνώ βέβαια με αγορά από pet shop...όπως δεν συμφωνώ και με αγορές ΓΠ αποκλειστικά από Γερμανία...
Στην Ελλάδα πρέπει να έρθουν και καινούργια αίματα...Τσεχία, Γαλλία, Ισπανία...έχουν πολύ καλά εκτροφεία και εκεί...και στην Ελλάδα γενικά "κολλάνε" όλοι με τους Γερμανούς...