Εκτροφείο Εργασιακού Γερμανικού Ποιμενικού

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Διαβασα στο site οτι ειναι σκυλος καταλληλος και για βοηθος σε ΑΜΕΑ. Πως μπορει ενας ανθρωπος με κινητικες δυσκολιες πχ να εκτονωσει τις αυξημενες αναγκες αυτου του σκυλου αν δεν εχει βοηθεια απο καποιον; Αρκει για τον σκυλο μονο το γεγονος οτι θα εκτελει την εργασια του; Δεν χρειαζεται τιποτα παραπανω;

ippotis

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
320
0
Λάρισα
καλή αρχή και συγχαρητήρια και απο μένα!!
καιρό τώρα έψαχνα ένα εκτροφείο με καθαρά εργασιακούς γερμανικούς ποιμενικούς μιας και καταβάθος θεωρούσα πάντα την κίνηση να διαχωρίσουν την ράτσα σε "εκθεσιακή" λάθος.
μιας λοιπόν και σκοπεύω σε 1-2 χρονάκια να αποκτήσω έναν τέτοιο σκύλο, εύχομαι αν τα καταφέρω με το καλό να σας επισκεφτώ τότε;-)

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
όταν έχεις εργασιακό γερμανικό ποιμενικό, πρέπει οπωσδήποτε να ασκεί καθήκοντα φύλαξης? Δεν μπορεί να είναι ένα ζώο συντροφιάς που ασχολείται πχ. με κυναθλητισμό ή χαραμίζεται το ζώο? Και ακόμα κ αν το εκτονώνεις και ασχολείσαι ώρες μαζί του, όπως άλλωστε πρέπει να γίνεται με κάθε ζώο είναι αρκετό αυτό για να το έχει ένας αρχάριος?
Όλα τα σκυλιά είναι ζώα συντροφίας. Το διαφορετικό που έχουν τα γ.ποιμενικά είναι ότι εκτρέφονται για να έχουν κάποια προσόντα πιο πλούσια σε σχέση με άλλα σκυλιά. Θα κοιτάξει κάποιος για πιο εργασιακή γραμμή αν θέλει να έχει πιο "ορεξάτο" σκυλί. Κατα κάποιο τρόπο έχει κάποια χαρακτηριστικά τα οποία μπορείς να τον εκμεταλεύεις πιο καλά. Αν είχες ποτέ χαμηλής ενέργειας σκύλο, βαριεστημένο χωρίς όρεξη καταλαβαίνεις τι εννοώ :D

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Η εκτόνωση δεν είναι συνώνυμη του τρέχω 5 χιλιόμετρα μέχρι να τα φτύσω!
Υπάρχει και η πνευματική εκτόνωση κι γενικά υπάρχει εκτόνωση σε πολλά επίπεδα!

Εργασία είναι ό,τιδήποτε καλείται να φέρει εις πέρας ο σκύλος!
Βοηθός ΑΜΕΑ είναι μια εργασία που την κάνει ο Γερμανικός Ποιμενικός (είτε "Εργασιακός" είτε "Εκθεσιακός", δεν συμμερίζομαι καμία ταμπέλα)!

Για να κάνεις τέτοιες εργασίες πρέπει να είσαι ισορροπημένος, με γερά νεύρα, απίστευτο χαρακτήρα και πάνω απ'όλα σωστή εκτροφή!
Τα παραπάνω χαρακτηριστικά τα διαθέτει ο Γερμανικός Ποιμενικός ως φυλή!
Δεν είναι προτέρημα του εργασιακού!Είναι προτέρημα και αρετή της φυλής!

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Η εκτόνωση δεν είναι συνώνυμη του τρέχω 5 χιλιόμετρα μέχρι να τα φτύσω!
Υπάρχει και η πνευματική εκτόνωση κι γενικά υπάρχει εκτόνωση σε πολλά επίπεδα!

Εργασία είναι ό,τιδήποτε καλείται να φέρει εις πέρας ο σκύλος!
Βοηθός ΑΜΕΑ είναι μια εργασία που την κάνει ο Γερμανικός Ποιμενικός (είτε "Εργασιακός" είτε "Εκθεσιακός", δεν συμμερίζομαι καμία ταμπέλα)!

Για να κάνεις τέτοιες εργασίες πρέπει να είσαι ισορροπημένος, με γερά νεύρα, απίστευτο χαρακτήρα και πάνω απ'όλα σωστή εκτροφή!
Τα παραπάνω χαρακτηριστικά τα διαθέτει ο Γερμανικός Ποιμενικός ως φυλή!
Δεν είναι προτέρημα του εργασιακού!Είναι προτέρημα και αρετή της φυλής!
Η ερώτηση δεν ήταν ρητορική. Με κάλυψες απολύτως.

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Είναι αλήθεια ότι τον Γερμανικό Ποιμενικό δεν τον ενδιαφέρει η ιεραρχία? Σαφώς και χρειάζεται κάποιον να παίρνει αποφάσεις αντί γι αυτόν, αλλά έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, είναι ότι δεν είναι κυριαρχικός ή έστω έντονα κυριαρχικός....

wgsd

Banned
Banned
31 Μαϊου 2010
89
0
Είναι αλήθεια ότι τον Γερμανικό Ποιμενικό δεν τον ενδιαφέρει η ιεραρχία? Σαφώς και χρειάζεται κάποιον να παίρνει αποφάσεις αντί γι αυτόν, αλλά έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, είναι ότι δεν είναι κυριαρχικός ή έστω έντονα κυριαρχικός....
Η αλήθεια είναι ότι είναι έντονα κυριαρχικός σκύλος (ο εργασιακός στη πλειοψηφία του).Θέλει άνθρωπο αποφασιστικό, με θέληση να δουλέψει/ασχοληθεί με το σκύλο του, εξοικειωμένο με τους σκύλους, ο οποίος μπορεί να είναι ο αρχηγός της ''αγέλης''. Ο αρχάριος ο οποίος δεν είχε ποτέ του σκύλο, επαφή γενικότερα με τους σκύλους και πάρει εργασιακό σκύλο, όχι ΓΠ αλλά από οποιαδήποτε εργασιακή φυλή , ίσως δυσκολευτεί αρκετά.

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
καλη αρχη κ απο μενα..
ερωτηση που αν θες μου απαντας βεβεα.αφου δεν ασχοληστε με καποιο σπορ?
με ποιο τροπο θα δουλευουν οι σκυλοι σε βαθος χρονου?
με ποιο τροπο επιλεγεται τους γενητορες?
ποιοι εχετε σκοπο να ειναι οι ιδιοκτητες?
πως θα παρακολουθειτε την πορεια της εκτροφης?
ελπιζω να μην εριξα ανακριση

wgsd

Banned
Banned
31 Μαϊου 2010
89
0
καλη αρχη κ απο μενα..
ερωτηση που αν θες μου απαντας βεβεα.αφου δεν ασχοληστε με καποιο σπορ?
με ποιο τροπο θα δουλευουν οι σκυλοι σε βαθος χρονου?
με ποιο τροπο επιλεγεται τους γενητορες?
ποιοι εχετε σκοπο να ειναι οι ιδιοκτητες?
πως θα παρακολουθειτε την πορεια της εκτροφης?
ελπιζω να μην εριξα ανακριση
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Καταλαβαίνω τι λες.Η σκέψη μου είναι η εξής.Εδώ στη Ελλάδα το θέμα sport είναι κάτι καινούριο για τον περισσότερο κόσμο, και τώρα είναι που μαθαίνεται. Επιλέγοντας λοιπόν ένα καλό σκύλο συνειδητοποιημένα ότι θα δουλέψεις με αυτό, αυτομάτως μπαίνεις σε μια διαδικασία πολύ όμορφη και ξεκινάς το ψάξιμο.Οι υποψήφιοι ιδιοκτήτες σκύλων μας θα θέλαμε να είναι άνθρωποι που έχουν σκοπό και χρόνο να δουλέψουν με το σκύλο τους.Και μέσα από αυτό θα ανοίξουν και άλλοι δρόμοι...εγώ για παράδειγμα πάω με τη Zoe για μανιτάρια στο βουνό και περνάμε την ώρα μας, πεζοπορία κτλπ
Και μόνο που ασχολείται κάποιος με εργασιακή φυλή και βλέποντας το τι του δίνει ο σκύλος,.γουστάρει... ξέρεις εσύ, Μαλινουά.

Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε επαφή και να γνωρίσουμε τον υποψήφιο ιδιοκτήτη σε κάποιο βαθμό για να βλέπουμε τη πορεία της εκτροφής μας.

Για κανένα λόγω δεν θα συνεργαστούμε με ανθρώπους του τύπου : ''αχ τι ωραίο σκυλάκι, θα πάρω ένα για να το κάνω δώρο στη γυναίκα μου που έχει τη γιορτή της.''

Τώρα τα κριτήρια επιλογής των γεννητόρων είναι τα εξής : αντίληψη (δλδ όσο το δυνατόν μεγαλύτερη βαθμολογία σε κυναθλήματα εργασίας στη υπακοή και γενικότερα πως είναι η σχέση ιδιοκτήτη-σκύλου) ενέργεια, αντοχή, μύτη (καλή βαθμολογία σε εξετάσεις tracking).

Καμία σχέση με ανάκριση, ίσα ίσα.

Παρεμπίπτοντος ΓΕΝΝΗΣΑΜΕ παιδιά! Έχω να κοιμηθώ από εχτές στις 3 η ώρα το πρωί! Σαν να γέννησα εγώ ένα πράμα! :D

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Εύχομαι να έχουν καλή υγεία και την καλύτερη δυνατή πορεία .
Καλή δύναμη και καλή σταδιοδρομία στο έργο σας .

Vasilis75

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2012
417
0
Athens
Παρεμπίπτοντος ΓΕΝΝΗΣΑΜΕ παιδιά! Έχω να κοιμηθώ από εχτές στις 3 η ώρα το πρωί! Σαν να γέννησα εγώ ένα πράμα! :D
Τι περιμενεις???? αντε βαλε καμια φωτο να τα λιγουρευτουμε τα σκατουλια!!! :D
Κανω συνεχεια refresh την σελιδα εδω αλλα και στο site σου περιμενοντας να τα δω.... :p

swiftkid

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2009
550
97
Καλώς τα δέχτηκες !!!Να ναι γερά και δυνατά και να πάνε σε σωστούς και συνειδητοποιημένους ιδιοκτήτες :D

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Να σας ζήσουν τα μικρούλια:) Πόσο θα ήθελα να τα έβλεπα από κοντά*agapoylas**agapoylas*(Οκ, μαλλον όλοι θα θέλαμε)Θα αρκεστούμε στο θαυμασμό εξ αποστάσεως. Αναμένουμε φωτό:)

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Πόσα είναι τα λουκουμάκια??:DΚοίταξε τα εκεί...Πωπω....*agapoylas**agapoylas**agapoylas**agapoylas* Σε ωραίο χώρο είναι:)

wgsd

Banned
Banned
31 Μαϊου 2010
89
0
Πόσα είναι τα λουκουμάκια??:DΚοίταξε τα εκεί...Πωπω....*agapoylas**agapoylas**agapoylas**agapoylas* Σε ωραίο χώρο είναι:)
Ευχαριστώ.
Αύριο θα γίνει ανάρτηση στην ιστοσελίδα μας αναλυτικά, αναμείνατε... :)