Εκτροφείο Εργασιακού Γερμανικού Ποιμενικού

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Πρώτα απο όλα να σου ζησουν τα κουτάβια ! καλότυχα να είναι όλα και να πάνε σε υπεύθυνους ιδιοκτητες !

Μια παρατήρηση μονο δεν είδα κάπου για την εξεταση δυσπλασίας στην σκύλα σου , βέβαια μπορεί να μην το πρόσεξα, αλλα καλό είναι αν εχεις ξεχάσει να την βαλεις να την βάλεις γιατί είναι σημαντικό για την εκτροφή σου μια και η δυσπλασία βασανίζει τα εργασιακα όπως και τα μορφολογικα.

wgsd

Banned
Banned
31 Μαϊου 2010
89
0
Πρώτα απο όλα να σου ζησουν τα κουτάβια ! καλότυχα να είναι όλα και να πάνε σε υπεύθυνους ιδιοκτητες !

Μια παρατήρηση μονο δεν είδα κάπου για την εξεταση δυσπλασίας στην σκύλα σου , βέβαια μπορεί να μην το πρόσεξα, αλλα καλό είναι αν εχεις ξεχάσει να την βαλεις να την βάλεις γιατί είναι σημαντικό για την εκτροφή σου μια και η δυσπλασία βασανίζει τα εργασιακα όπως και τα μορφολογικα.
Ευχαριστώ, να σαι καλά!

Όσο αφορά την εξέταση δυσπλασίας, έχεις δίκιο δεν είναι πουθενά, σωστά παρατήρησες. Δεν το έχω ξεχάσει απλά όταν έκανα την εξέταση στη Zoe, πριν ενάμιση χρόνο περίπου δεν είχα στο μυαλό μου τπτ για ζευγάρωμα, εκτροφείο κτλπ και γιαυτό το λόγο είχα πάει σε κτηνίατρο της περιοχής μου και όχι σε κτηνίατρο ο οποίος είναι συμβεβλημένος με τον Κ.Ο.Ε. Η εξέταση θα ξαναγίνει, επίσημα πια, μόλις αρχίσουν τα μικρά να τρώνε μόνα τους γιατί χρειάζεται ολική νάρκωση της μάνας.

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Ευχαριστώ, να σαι καλά!

Όσο αφορά την εξέταση δυσπλασίας, έχεις δίκιο δεν είναι πουθενά, σωστά παρατήρησες. Δεν το έχω ξεχάσει απλά όταν έκανα την εξέταση στη Zoe, πριν ενάμιση χρόνο περίπου δεν είχα στο μυαλό μου τπτ για ζευγάρωμα, εκτροφείο κτλπ και γιαυτό το λόγο είχα πάει σε κτηνίατρο της περιοχής μου και όχι σε κτηνίατρο ο οποίος είναι συμβεβλημένος με τον Κ.Ο.Ε. Η εξέταση θα ξαναγίνει, επίσημα πια, μόλις αρχίσουν τα μικρά να τρώνε μόνα τους γιατί χρειάζεται ολική νάρκωση της μάνας.
ΟΚ είσαι τυχερός τότε γιατί ξεκίνησαν πρόσφατα και οι εξετάσεις και για αγκώνες έτσι με μια νάρκωση μπορείς να κάνεις και τα δύο :D

wgsd

Banned
Banned
31 Μαϊου 2010
89
0
Καλησπέρα, ανέβηκαν φωτογραφίες με τα κουτάβια 1 μηνών πλέον. Αναμείνατε για video ... υπάρχει ένα θεματάκι με την ιστοσελίδα, ελπίζω να έχει λυθεί μέχρι αύριο βράδυ.

Επίσης μετά από email ,συζητήσεις από ενδιαφερόμενους και λόγω της εποχής αποφασίσαμε να μειώσουμε την τιμή,παρακαλώ δείτε τις πληροφορίες αγοράς στην ιστοσελίδα μας.
Ασφαλώς και η καινούρια τιμή ισχύει και για αυτούς που έχουν ήδη κάνει κράτηση με τη παλιά τιμή. Ευχαριστώ.

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
μπηκες σε ενα χωρο μονο και μονο για να πουλησεις τα κουταβια σου.
σε ρωτανε ποσα κουταβια εκανε και λες μπες στην σελιδα?σιγα ο κοπος να γραψεις 5 6 7.
δεν σε εχω παρει καθολου στα σοβαρα,πρωτον διοτι δεν ενδιαφερεσαι για τον χωρο που διαφημιζεσαι..δεν εχεις ουτε ενα ποστ σε αλλο θεμα ωστε σαν εκτροφεας να βοηθησεις καποιον,δεν διαφερεις σε τιποτα απο καποιον που απλα εβαλε 2 σκυλια να ζευγαρωσουν.ας μην πουμε για εργασια και τα λοιπα......
ειναι της μοδας τα εργασιακα πλεον και πουλανε.
καλη συνεχεια αλλη ετσι δεν παει μπροστα ο γερμανικος ποιμενικος και οπως βλεπω θα γινει σαν τον μορφολογικο σε λιγο καιρο.

wgsd

Banned
Banned
31 Μαϊου 2010
89
0
Όχι φίλος, κάνεις λάθος για μένα. Σε αυτό το forum είμαι αρκετά χρόνια...το ότι δεν είμαι και το πιο δραστήριο μέλος έχεις δίκιο, λάθος μου. Αλλά απ'την άλλη δε γράφω/μιλάω γενικά στη ζωή μου για πράγματα τα οποία δε ξέρω ή ξέρω λίγο... άσε που πολλές ερωτήσεις καλύπτονται από άλλα μέλη του forum άμεσα οπότε να γράψω το ίδιο πράγμα δε μου λέει κάτι. Έχεις δίκιο όμως θα προσπαθήσω να συμμετέχω περισσότερο αν υπάρχει κάτι στο οποίο μπορώ να βοηθήσω. Σε αυτό το forum μπήκα, να ανταλλάξω πληροφορίες και όχι με πονηρά κίνητρα. Όταν έγινα μέλος της παρέα σας δεν υπήρχε καν υπό σκέψη εκτροφείο, δουλειά κτλπ. Είναι κρίμα σε αυτό το μπουρδέλο που λέγεται Ελλάδα να μπαίνουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι επειδή στη χώρα μας δυστυχώς είναι μειοψηφία οι σωστοί επαγγελματίες και πλειοψηφία οι αρπαχτές και ρεμούλες. Δεν λέω ότι εγώ είμαι ο super κτλπ αλλά άσε να περάσει λίγος καιρός να κριθώ και μετά κατηγόρησε με αν βγω σκάρτος. Το ότι το forum και γενικά το ιντρενετ δίνει την ευκαιρία σε οποιονδήποτε να δείξει τη δουλειά του ναι το εκμεταλλεύτηκα γιατί πιστεύω ότι κάνω κάτι σωστό και θέλω να με μάθει ο κόσμος. Επίσης σε προσκαλώ να έρθεις από κοντά να τα πούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις και μετά να με πάρεις στα σοβαρά ή να με ακυρώσεις. Το ότι δεν έγραψα πόσα γέννησε κτλπ με τη μία είναι γιατί ήθελα να δει ο άλλος φωτογραφίες κτλπ Σέβομαι το χώρο που είμαι αλλά δε νομίζω ότι έκανα κάτι που δείχνει κακές προθέσεις ή ότι δεν τον σέβομαι. Το αν διαφέρω από τον ΒΥΒ κρίνε το μόνο και μόνο, παραβλέπωντας όλα τα άλλα, από το τράβηγμα να ζευγαρώσω τη σκύλα μου σε μια άλλη χώρα ενώ θα μπορούσα να τη ζευγαρώσω με τον αρσενικό που έχω. Όταν συστήθηκα στο forum έγραψα και για τους 2 σκύλους μου. Ευτυχώς δλδ που έβγαλα φωτογραφία τη στιγμή της επίβασης γιατί κάποιος θα μπορούσε να πει ότι κοροιδεύω.
Για το θέμα εργασία έχω να πω ότι επειδή δεν δούλεψα τη σκύλα μου σπορ δε σημαίνει ότι δεν δουλέυει...το ότι με φυλάει και μου βρίσκει μανιτάρια για μένα είναι αρκετό.Δεν είναι μόνο το σπορ εργασία.Επίσης το θέμα σπορ το σκέφτομαι σοβαρά σαν ασχολία για να περνάω την ώρα μου και όχι για κάποιον άλλο λόγο, ένα έχω να σου πω...o KOE δε ξέρει τπτ για club εργασίας στην Ελλάδα και ο ΚΟΓΠΕ μου έστειλε 3 club και όλα είναι τόσο μακρυά από μένα που θα θέλω διπλάσια χρήματα για βενζίνες από ότι να δουλέψω σπορ το σκύλο μου. Δεν έχω αυτή τη στιγμή να μπω σε αυτή τη διαδικασία.
Κάτι τελευταίο, το ότι θέλω να πάει καλά, στο ξεκίνημά του κάτι στο οποίο επένδυσα πολλά (υλικά και μη) είναι αλήθεια, δε το κρύβω αλλά ο στόχος δεν είναι το χρήμα...δόξα το Θεό η δεύτερή μου δουλειά μου δίνει να ζήσω. Ελπίζω να μην κούρασα.

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
μου αρεσει η απαντηση σου
ισως επαγγελματικη ισως ειναι και ο χαρακτηρας σου,ο χρονος θα το δειξει.
ας σου πω πιο αναλυτικα 2-3 πραγματα για το πως σκεφτομαι και γιατι εγραψα τα παραπανω.
για να ζευγαρωσει μια σκυλα εκτος απο τα "χαρτια" πρεπει να εχει και καποια στοιχεια που θα κανουν την γεννα να παει ενα βημα πιο πανω στην εκτροφη.
τι εξετασεις εχεις περασει με την σκυλα?ΒΗ?ιπο?FH? Korung ?ολα αυτα εκτος απο τεστ χαρακτηρα,δειχνουν και την ψυχη-καρδια του σκυλου τα ενστικτα και αλλα 1000 πραγματα.

εξετασεις δυσπλασιας κανουμε πριν την γεννα,τις στελνουμε γερμανια και ερχονται πισω με τον "τιτλο".τωρα ποια πρεπει να κανεις και αγκωνα αν θες να εισαι "ηθικα" σωστος.
Το μετα θα παω, και το πηγα στον γιατρο της γειτονιας ειναι προχειρο δουλεια.το οτι την αγορασες και δεν ηξερες οτι θα την βαλεις σε εκτροφη οκ...πριν ομως κανεις την γεννα που ηταν προγραματισμενη, γιατι δεν εκανες?
Τα πανω ειναι τα στοιχειωδη πραγματα για να κανεις εκτροφη γερμανικου ποιμενικου και οχι απλα μια γεννα.

το οτι ζευγαρωσες με σκυλο του εξωτερικου και παλι δεν μου λεει κατι διοτι(1,000 χ 10 κουταβια 10,000)400ε η 500ε παιρνει ο συγκεκριμενος για επιβαση+οτι ειχες τιμη πριν καν δεις ποσα θα ειναι.το οτι δεν πας σε κλαμπ,δεν πας δε εκθεσεις ,αρα δεν εχεις εξοδα για βενζινες λουρια οδηγους και τα λοιπα, δεν δικαιολογει τα 1000ε που ζητας σε καμια περιπτωση.αν ειχες κανει και ολα τα παραπανω θα ηθελες 2000ε για τα κουταβια?

ας παμε στην υπακοη?
μηδεν.ειναι μια υπακοη πετ που δεν εχει ουτε τα βασικα,μπορει να εχεις καλυτερη υπακοη απο εμενα αλλα και παλι εγω δεν εχω κατι να "δειξω" και οταν θα ανεβασω βιντεακι μου θα ειμαι ετοιμος να ακουσω τα παντα .ο τροπος γραφης μου δεν ειναι για να σε μειωσω αλλα τετοιο βιντεο δεν θα ανεβαζα για να διαφημισω ενα εργασιακο σκυλο που του κανεις νοηματα και τον βοηθας συνεχεια για να εκτελεσει τις απλες εντολες.

ας παμε στα δαγκωματα?
δαγκωνει η σκυλα εργασιακη ειναι.
αλλα που εχεις δει να ειναι δαγκωμενη να την κανει ο αλλος 3 σβουρες και να την αφηνει οσο ειναι στον αερα να σκαει κατω?εκτος αν δουλευε κατι συγκεκριμενο,που δεν νομιζω αφου ηταν ενα "γυρισμα" για να ανεβει στο site,αρα το κανατε πιο εντυπωσιακο.αους δεν ειδα,ακινητος?φατον ειναι η σκυλα?
Να μην μιλησω για αποσβεση και τα λοιπα...

για την τρουφα που λες πρωτη φορα ακουω για γερμανικα ποιμενικα να κανουν και για αυτη την δουλεια..να δουμε τι αλλο θα τον βαλουν να κανει αυτον τον σκυλο.
ολα τα παραπανω ειναι γνωμη μου και δεν σημαινει οτι ειναι σωστα με τα μολις 2 χρονια που ασχολουμε με τον σκυλο μου πιο εντατικα.
εχω και αλλα να γραψω αλλα ξεπερασα τον αριθμο ποστ μου για σημερα.

Last edited:

wgsd

Banned
Banned
31 Μαϊου 2010
89
0
Φίλε zouzounos υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που δείχνουν τη ψυχή και τη όρεξη να δουλεύει ένας σκύλος, δεν είναι μόνο τα κυναθλήματα. Ο καθένας επιλέγει το τρόπο που θέλει να ασχοληθεί με το σκύλο του.
Για τις επίσημες εξετάσεις δυσπλασίας έχεις δίκιο και θα γίνουν άμεσα και σε αγκώνα. Έπρεπε να τις είχα κάνει επίσημα αλλά προτίμησα την ευκολία μου αφού δε σκεφτόμουνα τπτ επαγγελματικό σε εκείνη τη φάση.
Τα έξοδα για να ζευγαρώσεις το σκύλο σου στο εξωτερικό είναι 5-6 φορές πάνω από ότι γράφεις και αυτό αν θελήσεις να ασχοληθείς, ευχαρίστως να σου πώ την εμπειρία μου. Επίσης μια εταιρεία για να στηθεί δεν είναι μόνο το ζευγάρωμα...τα έξοδα είναι πάρα πολλά για το ρίσκο που παίρνεις. Τώρα για την τιμή...ίσως ήταν λίγο τσιμπημένη για την εποχή (την οικονομική κρίση που διανύουμε) και γιαυτό και την άλλαξα, αλλά βγήκε με το παρακάτω σκεπτικό. Πήρα τηλ και ρώτησα σε εκτροφεία σε όλη την Ελλάδα με σκύλους διαφορετικούς από τους δικούς μου και όλοι μου είπαν από 800 εώς 1600 ευρώ...δε μπήκα στη διαδικασία να δω έξοδα έσοδα γιατί και πάλι με τη παλιά τιμή(1000) απόσβεση θα έκανα σε μερικά χρόνια.
Όσο αφορά την υπακοή της σκύλας, δε ξέρω τι περίμενες να δεις ή αν θα ήθελες να δεις σπορ αλλά για μένα είναι μια χαρά. Στο video φαίνεται το σκυλί να κάνει αυτά που του λέω σε πραγματικές συνθήκες δλδ σε έναν πολυσύχναστο από αυτοκίνητα, ανθρώπους, σκυλάκια δρόμο χωρίς λουρί και να είναι κολλημένη πάνω μου. Εμένα μου φτάνει.
Στα δαγκώματα τις σβούρες δε τις κάναμε για εντυπωσιασμό αλλά για να δείξουμε ότι δεν αφήνει.Θα ανεβούν και άλλα video μελλοντικά που θα δείχνει και άλλα πράγματα. Σιγά σιγά.
Ναι λοιπόν και τρούφες ο γερμανικός ποιμενικός και όχι μόνο...Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΗΣ ΤΡΟΥΦΑΣ ΜΕ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟ ΣΚΥΛΙ & Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ | Αφιερώματα

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
νομιζω δεν μπορουμε να συννενοηθουμε αν και βλεπω οτι εχεις ολη την καλη διαθεση.ισως φταει ο γραπτος λογος.
καλη συνεχεια να εχεις και καποια στιγμη σιγουρα θα τα πουμε απο κοντα.

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Τι ακριβώς εννοείς με την εγγύηση μη εμφάνισεις δυσπλασίας για τους πρώτους 24 μήνες ?

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Θελοντας να συνεχισω απο εκει που το αφησε ο zouzounos θα ηθελα να μαθω ποιος ειναι ο λογος επιλογης εργασιακης γραμμης για εκτροφη?

Η ερωτηση μου γινεται διοτι οταν ακους οτι καποιος εκτρεφει συγκεκριμενα εργασιακες γραμμες αυτο σημαινει οτι τον ενδιαφερουν και πραγματα που εχουν αυτες οι γραμμες τα οποια δε βρισκει σε αλλες π.χ. δυνατα νευρα, μεγαλυτερη εκρηξη, μεγαλυτερη ορεξη για εργασια κλπ.

Οταν δεν ασχολεισαι με καποιο αθλημα πως θα δει καποιος αν ο σκυλος εχει αυτα τα χαρισματα και πως θα δεις και συ ο ιδιος αν τα εχει, τα οποια θεωρητικα δεν εχουν αλλες γραμμες του ΓΠ. Αυτα που κανει ο σκυλος σου για μενα μπορει να ειναι καταπληκτικα, αλλα χρειαζεται να παρει καποιος εργασιακες γραμμες για να τα κανει?

Εννοειται οτι υπαρχουν πολλες εργασιες που μπορει να κανει ενας σκυλος, αλλα αν για παραδειγμα επαιρνα ενα Ντογκο Αρτζεντινο απο καποιον με εργασιακη ασχολια, θα επρεπε αυτη η εργασια να ειναι το κυνηγι και οχι το μαζεμα τρουφας ή το τζοκινγ.

Προσωπικα μαρεσει πολυ η σκυλα σου, εχω ελαχιστες γνωσει απο ΓΠ, αλλα αν διαλεγα κουταβια απο εσενα θα ηταν γιατι μαρεσει μικροτερη κλιση στη ραχη και μαρεσει και το χρωμα που ειναι σαν μουτζουρωμενο και οχι επειδη η σκυλα σου εχει καλες εργασιακες αρετες, αφου δεν τις εχει αναδειξει ακομα.

jimboGS

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2011
1.629
581
New Peramos City a.k.a Megalo Peuko
Να κανω και εγω μια ερωτηση.
Εαν ενας ''εργασιακος'' Γπ,(αν και για εμενα δεν θα επρεπε να υπηρχε διαφορα αλλα τεσπα) κανει μαζεμα τρουφας,dog dancing,freesbe,agility και οτι αλλο τελως παντων κανει η Μπλου της Νοελας δεν δειχνει το ταλεντο του? Για να δειξει το ταλεντο ενας ΓΠ πρεπει απαρετητα να κανει IPO/MONDIO η κανει και το Herding και τα υπολοιπα που ανεφερα?

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Συνήθως όταν λέμε εργασιακός γερμανικός ποιμενικός πάει μαζί με IPO. Αλλά ας αφήσουμε τον εργασιακό και ας πούμε μόνο γερμανικός ποιμενικός, τότε πάει σίγουρα όταν κάνεις εκτροφή με το τεστ χαρακτήρα της φυλής και το τεστ δυσπλασίας. Εκτός και αν είσαι ιδιώτης και δεν έχεις σκοπό να ζευγαρώσεις ποτέ τον σκύλο σου τότε μπορείς να κάνεις όλα τα παραπάνω που λες για το κέφι σου.