μου αρεσει η απαντηση σου
ισως επαγγελματικη ισως ειναι και ο χαρακτηρας σου,ο χρονος θα το δειξει.
ας σου πω πιο αναλυτικα 2-3 πραγματα για το πως σκεφτομαι και γιατι εγραψα τα παραπανω.
για να ζευγαρωσει μια σκυλα εκτος απο τα "χαρτια" πρεπει να εχει και καποια στοιχεια που θα κανουν την γεννα να παει ενα βημα πιο πανω στην εκτροφη.
τι εξετασεις εχεις περασει με την σκυλα?ΒΗ?ιπο?FH? Korung ?ολα αυτα εκτος απο τεστ χαρακτηρα,δειχνουν και την ψυχη-καρδια του σκυλου τα ενστικτα και αλλα 1000 πραγματα.
εξετασεις δυσπλασιας κανουμε πριν την γεννα,τις στελνουμε γερμανια και ερχονται πισω με τον "τιτλο".τωρα ποια πρεπει να κανεις και αγκωνα αν θες να εισαι "ηθικα" σωστος.
Το μετα θα παω, και το πηγα στον γιατρο της γειτονιας ειναι προχειρο δουλεια.το οτι την αγορασες και δεν ηξερες οτι θα την βαλεις σε εκτροφη οκ...πριν ομως κανεις την γεννα που ηταν προγραματισμενη, γιατι δεν εκανες?
Τα πανω ειναι τα στοιχειωδη πραγματα για να κανεις εκτροφη γερμανικου ποιμενικου και οχι απλα μια γεννα.
το οτι ζευγαρωσες με σκυλο του εξωτερικου και παλι δεν μου λεει κατι διοτι(1,000 χ 10 κουταβια 10,000)400ε η 500ε παιρνει ο συγκεκριμενος για επιβαση+οτι ειχες τιμη πριν καν δεις ποσα θα ειναι.το οτι δεν πας σε κλαμπ,δεν πας δε εκθεσεις ,αρα δεν εχεις εξοδα για βενζινες λουρια οδηγους και τα λοιπα, δεν δικαιολογει τα 1000ε που ζητας σε καμια περιπτωση.αν ειχες κανει και ολα τα παραπανω θα ηθελες 2000ε για τα κουταβια?
ας παμε στην υπακοη?
μηδεν.ειναι μια υπακοη πετ που δεν εχει ουτε τα βασικα,μπορει να εχεις καλυτερη υπακοη απο εμενα αλλα και παλι εγω δεν εχω κατι να "δειξω" και οταν θα ανεβασω βιντεακι μου θα ειμαι ετοιμος να ακουσω τα παντα .ο τροπος γραφης μου δεν ειναι για να σε μειωσω αλλα τετοιο βιντεο δεν θα ανεβαζα για να διαφημισω ενα εργασιακο σκυλο που του κανεις νοηματα και τον βοηθας συνεχεια για να εκτελεσει τις απλες εντολες.
ας παμε στα δαγκωματα?
δαγκωνει η σκυλα εργασιακη ειναι.
αλλα που εχεις δει να ειναι δαγκωμενη να την κανει ο αλλος 3 σβουρες και να την αφηνει οσο ειναι στον αερα να σκαει κατω?εκτος αν δουλευε κατι συγκεκριμενο,που δεν νομιζω αφου ηταν ενα "γυρισμα" για να ανεβει στο site,αρα το κανατε πιο εντυπωσιακο.αους δεν ειδα,ακινητος?φατον ειναι η σκυλα?
Να μην μιλησω για αποσβεση και τα λοιπα...
για την τρουφα που λες πρωτη φορα ακουω για γερμανικα ποιμενικα να κανουν και για αυτη την δουλεια..να δουμε τι αλλο θα τον βαλουν να κανει αυτον τον σκυλο.
ολα τα παραπανω ειναι γνωμη μου και δεν σημαινει οτι ειναι σωστα με τα μολις 2 χρονια που ασχολουμε με τον σκυλο μου πιο εντατικα.
εχω και αλλα να γραψω αλλα ξεπερασα τον αριθμο ποστ μου για σημερα.