Η εμπειρία είναι άλλο μεγάλο κεφάλαιο...Πόσο έμπειρος είσαι αν κάνεις κάτι "στραβό" για πολλά χρόνια;
Παίρνει και εδώ πολύ συζήτηση δηλαδή...
Με βάση τις εως τώρα απαντήσεις, η πλειοψηφία αυτών που απάντησαν είναι "έτοιμοι" να αγνοήσουν την σημασία της έκθεσης μορφολογίας και της χρησιμότητας της, της κρίσης από κριτή αν...πειστούν. Στην πράξη, δηλαδή, είμαστε έτοιμοι να "ξεχάσουμε" ή να βάλουμε στην άκρη αρκετά από αυτά που συνήθως και εύκολα συμβουλεύουμε. Επικαλούμαστε διάφορα άλλα όταν το κάνουμε αυτό...
Υπάρχει ένα "μπέρδεμα" και ομολογώ πως δεν μπορώ και εγώ να το "ξεκαθαρίσω"...
Παίρνει και εδώ πολύ συζήτηση δηλαδή...
Ο παραπάνω εκτροφέας υπάρχει όσο και αυτός με το μήνυμα της πρώτης επαφής που έβαλα σε άλλο θέμα...Ενας εκτροφεας πρεπει να εχει μερακι,παθος με τη φυλη και παθος με την εκτροφη,να εχει οραμα,ηθος,συνειδηση,ταλεντο,αξιοπρεπεια,τυχη,επιμονη και δυνατη θεληση,διαβασμα,ανοιχτους οριζοντες,"καλο ματι" στην επιλογη σκυλου,ανθρωπους που τους αγαπανε και τους στηριζουν,"Ευαγγελιο" το προτυπο αλλα και την ερμηνεια του προτυπου στη σημερον εποχη κι οχι πριν 60 χρονια,να ακολουθει την εξελιξη με βαση το προτυπο και σημαια την υγεια (δυσκολο πραγμα φυσικα ετσι οπως εξελιχθηκαν καποιες φυλες,αλλα αξιζει να το προσπαθησει κανεις),να μην δισταζει να "βγαλει" απο την εκτροφη σκυλια που δεν προσφερουν το μεγιστο δυνατο και να "βαλει" σκυλια που ισως εχουν ρισκο αλλα ολα με μετρο και ηθος σαφως,να μην σκεφτεται "το χρημα" σε ολες τις πλευρες...α)ζευγαρωνω φουλ οτι να'ναι γιατι εχει ζητηση,β)ειμαι οικονομικα δυσκολα αλλα θα πληρωσω αδρα για εναν σκυλο που θα μου αναδειξει την εκτροφη (θα παρει περισσοτερο καιρο απ'οτι σε καποιον αλλο πιο "φραγκατο"),να τρεχει σε εκθεσεις ακομη κι αν εχει αποτυχιες περισσοτερες απο τις επιτυχιες,αν εχει και διακρισεις ακομη καλυτερα,να κανει ξετασεις υγειας αλλα να μην στηριζεται μονο σ'αυτες για να εκθρεψει.
...και δεν είναι καθόλου φανταστικό (το παράδειγμα). Πάλι όμως καταλήγουμε πως ένας σκύλος μπαίνει στην εκτροφή γιατί ο εκτροφέας κρίνει πως πρέπει να μπει και κανένας άλλος. Ούτε κρίσεις, ούτε εξετάσεις, ούτε τίποτα...Μόνο το "θέλω" (για διάφορους λόγους) του εκτροφέα και συμφωνώ πως μπορεί να συμβεί και αυτό...συμβαίνει δηλαδή.Τωρα οσον αφορα το ζευγαρωμα καποιων σκυλων που δεν εχουν διακριθει ή απλα δεν εχουν παρει μερος σε εκθεσεις ειναι πολυ ευκολο να συμβει.Παραδειγμα:εχω εγω σαν ιδιωτης εναν σκυλο που μου δοθηκε με την προϋποθεση να τον δουλεψω για εκθεσεις.Εγω με την σειρα μου αθετω τον λογο μου και καταληγω με εναν σκυλο που δεν ξερει να στηθει ή να τροχασει ή απλα στην τελικη δε γουσταρω να τον βαλω στη διαδικασια της εκθεσης.Παρ'ολα αυτα ειναι ενα ποιοτικο σκυλι που ταιριαζει "γαντι" με την ταδε θυληκια ή τον ταδε αρσενικο και δεχομαι να τον ζευγαρωσω.
Με βάση τις εως τώρα απαντήσεις, η πλειοψηφία αυτών που απάντησαν είναι "έτοιμοι" να αγνοήσουν την σημασία της έκθεσης μορφολογίας και της χρησιμότητας της, της κρίσης από κριτή αν...πειστούν. Στην πράξη, δηλαδή, είμαστε έτοιμοι να "ξεχάσουμε" ή να βάλουμε στην άκρη αρκετά από αυτά που συνήθως και εύκολα συμβουλεύουμε. Επικαλούμαστε διάφορα άλλα όταν το κάνουμε αυτό...
Υπάρχει ένα "μπέρδεμα" και ομολογώ πως δεν μπορώ και εγώ να το "ξεκαθαρίσω"...