Εκτροφέας - Απαράδεκτη συμπεριφορά; Γνώμες...

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
δεν πάνε στα δικαστήρια τόσοι και τόσοι που πέφτουν θύματα απάτης μεγαλειώδους
και να πάει το εν λόγω μέλος τον εκτροφέα που του έδωσε σκύλαρο,εκτροφικής ποιότητας,έτοιμο
ε θα πηδηχτώ απο το παράθυρο
http://www.youtube.com/watch?v=INf_lQNirV4[video=youtube;INf_lQNirV4]http://www.youtube.com/watch?v=INf_lQNirV4[/video]
Αφιερωμένο

Last edited:

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
@ kokoni

Αν όμως δεν επιθυμεί να πράξει τυπικά και επομένως να "δικαιωθεί" τότε τι επιθυμεί και σε τι προσβλέπει με το να αφιερώνει αρκετό χρόνο στο να παρουσιάζει δημόσια μια κατάσταση σε ανθρώπους πρόθυμους μεν να βοηθήσουν, αλλά ανίκανους δε...μια που δεν μπορούν να γνωρίζουν σχεδόν τίποτα και δεν αποτελούν "όργανο".

Μπορεί βέβαια απλά να θέλει κάπου να "πει" τον πόνο του ο άνθρωπος, αλλά ο "πόνος" δεν είναι πάντα απόδειξη του "δίκαιου"...και η "αγανάκτηση" δεν είναι "δρόμος" προς την λύση.

Πρόταση μου: Βρείτε τα μεταξύ σας, όπως έχετε κάνει ως τώρα και μη βιάζεστε να κρίνετε (όλοι)...

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Ανεντιμο παντως για μενα ειναι να μπαινει ενας αγνωστος, απευθυνομενος σε αγνωστους, να λεει τον πονο του εκθετοντας τον "θυτη" χωρις καν να μπορουμε ν' ακουσουμε την αποψη του τελευταιου... Λες κι εμεις μπορουμε να δωσουμε λυση. Εκτος κι αν περιμενει να γραφτουν ποστ του τυπου "ναι δικιο εχεις, τον παλιοεκτροφεα το γομαρι σαν δεν ντρεπεται κλπ..." μονο και μονο για να παει πιο ησυχος για υπνο...

Δεν υπάρχει καποιο νοημα.

Edit: Dj Soukis μαζι γραφαμε!

Last edited:

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Αυτο ειναι το καλυτερο, να τα βρουνε μεταξυ τους. Ο ενας τον σκυλο, και ο αλλος το 1000άρικο.
Και αν δεν τα βρουνε, καλη καρδια! :D:cool:

ΜάρκοςΓΔ

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2011
389
2
Σαντορίνη - Κερατσίνι
το θέμα νομίζω είναι ηθικό, ούτε χρηματικό , ούτε νομικο.... εκεί από ότι κατάλαβα σκάλωσε ο DTκάτι ....
είναι,μάλλον λίγο άσχημο, να συνεργαστείς με ένα ανήθικο άτομο.. γνώμη μου.
και εμένα θα με πείραζε να μου έταζε κάτι και να μην μου το έδινε, ακόμα και αν αυτό ήταν ένα πλαστικό κόκκαλο για σκυλιά...
αν έμαθα μία αξία στη ζωή μου, τότε αυτό είναι να κρατάω τον λόγο μου!

John Pit

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2011
235
18
Παναη επειδη δεν με ξερεις θα σε παρακαλουσα να προσεχεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ οταν απευθυνεσαι σε εμενα.Ουτε εκτροφεας ειμαι ουτε εχω την ικανοτητα να γινω.Επισης δεν ειμαι και ηλιθιος αλλα να διαβαζω αλλα να καταλαβαινω.Ειπε κατι διαφορετικο ο DT911 απο αυτα που ειπα?Φαντασιοπληκτο μπορεις να χαρακτηρισεις καποιον που ξερεις και σου εχει δωσει το δικαιωμα αυτο.Σε ποιο σημειο δεν μιλησα σοβαρα?Οσο για εσενα φιλε κοκονι που τοποθετησε στο πλευρο της αποεις του παναι πες μου τι απο αυτα που εγραα ειναι της φαντασιας μου.Μην τρελλαθουμε τελειως.Οσο για την ποιοτητα του σκυλου επειδη ειδα τον εκτροφεα οταν το ποσταρε ο DT911 και επειδη τυχαινει να γνωριζω πολλα για εκτροφες σε πληροφορω οτι ειναι ΑΡΙΣΤΟ δειγμα και ιδιαιτερα ΕΞΑΙΡΕΤΟ ως γεννητορας.Οσο για τον εκτροφεα ειναι ενας απο τους κορυφαιους στην χωρα μας για οσους ξερουνε απο εκθεσεις,εκτροφεια και κυνοφιλια.Για αυτο προσεξτε τι λετε μερικοι διοτι βαδιζετε στα ορια της δυσφιμησης.Και επειδη το συμπαν και η βλακεια μαλλον ειναι τα μονα πραγματα χωρις οριο δεν μου κανει εντυπωση.Διαβαστε παλι το αρχικο ποστ του DT911 και πειτε μου τι λαθος εκανε ο εκτροφεας.Δεν γινεται να βγαζουμε τους "ηρωες" της εκτροφης απαραδεκτους.Ελεος.

John Pit

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2011
235
18
Ολοκληρώνοντας την αγορά οι εκτροφείς μας ανέφεραν οτι παρόλο που δεν προβαίνουμε σε κάποιο είδος συμφωνίας, όποτε θα χρειαζόντουσαν το σκυλί για αναπαραγωγή (το σκυλί είναι αρσενικό και το είχαν ως επιβήτορα στο εκτροφείο) θα έπρεπε να το πηγαίνουμε εκεί. Δεν χρειάστηκε να το σκεφτούμε καθόλου για το αν θα συμφωνούσαμε ή όχι σε κάτι τέτοιο μιας και δεν υπήρχε λόγος στο να διαφωνήσουμε απο πλευράς μας. Εδώ να σημειώσω οτι ενώ μας παραδόθηκαν όλα τα απαραίτητα χαρτιά του σκύλου (έχει γίνει και η μεταφορά ιδιοκτησίας στο όνομά μου), δεν πήραμε ποτέ απόδειξη για την αγορά του. Όταν ζητήθηκε, η απάντηση ήταν "ναι θα σας δωθεί κανονικά". Απόδειξη μέχρι σήμερα δεν έχουμε πάρει..

Μέσα στο καλοκαίρι μας ζητήθηκε να πάμε το σκυλί για ζευγάρωμα. Εκείνη την περίοδο οι γονείς μου ήθελαν να αποκτήσουν ένα κουτάβι της συγκεκριμένης ράτσας έχοντας ζήσει το δικό μου. Σε μία επίσκεψή μας στο εκτροφείο, ανέφερα στον εκτροφέα οτι για αυτή μόνο την γέννα θα θέλαμε ένα κουτάβι. Η απάντηση ήταν οτι υπάρχουν πολλοί που ζητάνε σκυλιά αυτή τη περίοδο και πως θα μου έδινε από άλλη γέννα. Στο σημείο αυτό ανέφερα πως θα ήθελα κουτάβι από την συγκεκριμένη γέννα όπου πατέρας θα ήταν το δικό μου σκυλί χωρίς να ζητάω κουτάβι κάθε φορά που θα τον ζητούσαν για ζευγάρωμα. Δεν έλαβα σαφή απάντηση εκείνη την στιγμή αλλά η τελική απάντηση ήρθε εκείνο το βράδυ από τηλεφώνου και ήταν η εξής:

"Επειδή οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους ήθελα να σε ενημερώσω πως εγώ πουλάω τα κουτάβια Χ. Ο αρσενικός επιβήτορας πληρώνεται Υ. Οπότε μπορείς είτε α) να πάρεις τα Υ χρήματα ή εναλλακτικά να μου δώσεις Χ-Υ και να αγοράσεις ένα κουτάβι".

Από όσο γνωρίζω στάνταρ "ταρίφες" δεν νομίζω πως υπάρχουν σε τέτοιες "συναλλαγές" αλλά έπρεπε να αποφασίσω πάνω στο παραπάνω ερώτημα. ΟΚ απαντάω, να δώ αν όντως τελικά οι δικοί μου θα προχωρήσουν σε απόκτηση σκύλου και θα σε ενημερώσω έγκαιρα ώστε να γνωρίζεις και εσύ την κατάσταση.

Μετά από το παραπάνω τηλεφώνημα όντως πήγαμε 2 φορές στο εκτροφείο για ζευγάρωμα. Μετά από λίγο καιρό γεννήθηκαν τα κουτάβια και λίγο μετά την γέννα ενημέρωσα πως τελικά για προσωπικούς λόγους οι γονείς μου δεν μπορούν να αποκτήσουν σκυλί την δεδομένη χρονική στιγμή και οτι αυτό θα γίνει σε επόμενη γέννα. Όλα καλά, τα κουτάβια πουλήθηκαν και σε άλλη μία επικοινωνία ρωτώντας για τα χρήματα ανέφερε πως στέλνοντας τα στοιχεία λογαριασμού θα γινόταν η κατάθεση. Μεσολάβησε άλλη μία επικοινωνία ζητώντας τα χρήματα και την απόδειξη που ακόμα δεν έχω λάβει και έκτοτε δεν έχει απαντήσει σε κλήσεις και μηνύματά μου ζητώντας να με καλέσει.

Συμπέρασμα:

1. Δεν έχω λάβει ακόμα απόδειξη για την αγορά για ένα διόλου ευκαταφρόνητο χρηματικό ποσό.
2. Έχω απέναντί μου έναν επαγγελματία εκτροφέα ο οποίος αθετεί μία συμφωνία που ο ίδιος έχει θέσει.
3. Θεωρώ ανέντιμο το να αρνείται να επικοινωνήσει μαζί μου.
4. Ενώ ο σκύλος έχει περάσει στην ιδιοκτησία μου, στο site του εν λόγω εκτροφείου παρουσιάζεται ως δικός τους.
5. Το μόνο που ζήτησα ήταν ένα κουτάβι από μία και μόνο γέννα του σκυλιού μου χωρίς να θέλω αντάλλαγμα χρηματικό. Από πλευράς τους τέθηκε το χρηματικό το οποίο και μόνοι τους αναίρεσαν με την συμπεριφορά τους.

Δεν θέλαμε ούτε χρήματα, ούτε κουτάβι κάθε φορά που θα πηγαίναμε το σκυλί για ζευγάρωμα. Το αίτημά μας ήταν για μία και μόνο γέννα. Προφανώς από την πλευρά τους νόμισαν (και φυσικά χωρίς να ρωτήσουν ποτέ εμάς) πως κάθε φορά που θα ζητούσαν το σκυλί για ζευγάρωμα εμείς θα ζητάγαμε κουτάβι ή (μετά από πρότασή τους) λεφτά.
Λαθος καταλαβα ε?

John Pit

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2011
235
18
Και για να ξερετε στο σαιτ ο εκτροφεας αναφερει οτι ο συγκεκριμενος σκυλος εχει πωληθει.Δεν γραφει οτι ειναι δικος του.

John Pit

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2011
235
18
Ναι Βαγγελη ετσι ειναι γιατι εαν ξερανε ολοι το τι εξοδα κανουνε και τι χρονο διαθετουνε για αυτο το πραγμα που λεγεται σοβαρη εκτροφη θα καταλαβαινανε οτι ο λογος ειναι μονο η αγαπη τους για την ρατσα και οχι το κερδος.Υπαρχουνε αλλοι τροποι να βγαλουνε κερδος.Απο την μια κατηγορουμε τα puppy mills και απο την αλλη βγαζουμε αξιοπρεπεις εκτροφεις απαραδεκτους.Ε αυτο ειναι ενα απο τα κακα στοιχεια της νεοελληνικης ρατσας.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Και επειδη ειναι Πεμπτη και σημερα θα εχουμε τα ''νέα'', υπομονη...

Άνθρωποι Άνθρωποι...:p

[video=youtube;r5Qw4e8TQI0]http://www.youtube.com/watch?v=r5Qw4e8TQI0[/video]

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Δεν θα διαφωνήσω στο μέγεθος των προσπαθειών και στη κατάθεση όλων όσων δίνει ο μέγιστος τέλειος άριστος εκτροφέας , απλά έστω και εντός ή εκτός παρενθέσεως ειχα κατι άλλο στο μυαλό μου για τη λέξη ΗΡΩΑΣ

John Pit

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2011
235
18
Προφανως και αλλη ειναι η εννοια.Ισως το παρακανω αλλα ηθελα να τονισω τον αγωνα που κανουνε καποιοι ανθρωποι να ανεβασουνε το επιπεδο της εκτροφης στην χωρα μας.Αποσυρω την λεξη ηρωας λοιπον και το κανω "ηρωας των κολλημενων με την εξελιξη της ποιοτητας καθαροαιμων σκυλων στην Ελλαδα!" :)

John Pit

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2011
235
18
φίλε panais79. γιατί σκάς με το επίπεδο κατανόησης των υπόλοιπων? όπως και με το εύρος της φαντασίας τους? :)
πρώτη φορά το παρατηρείς αυτό σε τούτη εδώ την χώρα?

:)
Εδω νομιζω.Εαν το παρεξηγησα ζητω συγνωμη.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
το πόστ μου που αναφέρεις ως "παίρνεις το μέρος του τάδε" ήταν διαχειριστικής υφής
αντί να του πώ "άσε τα σχόλια επι των υπολοίπων μελών και πες την γνώμη σου για το θέμα χωρίς να υποπέφτεις σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς"
ο καθένας έχει δικαίωμα να είναι ότι θέλει και να έχει ότι άποψη θέλει
αλλά να μην προσβάλει τους υπόλοιπους

εγώ παίρνω το μέρος που μου αντιστοιχεί και κανενός άλλου :)

η τελευταία μου πρόταση όντως δικαιολογεί την παρανόησή σου. αλλά το έβαλα εκ των υστέρων για να δείξω ότι συνηθίζεται στην χώρα μας να τα παραλέμα και να προτρέχουμε
δεν είναι θέμα συγνώμης :)

John Pit

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2011
235
18
η τελευταία μου πρόταση όντως δικαιολογεί την παρανόησή σου.
Ενταξει Κοκονι!!!Απλα θα νομιζα οτι οντως ο Παναης εχει δικιο και αλλα διαβαζω και αλλα καταλαβαινω!!!Χαχαχα!Η συγνωμη ισχυει γιατι επρεπε να μετρησω το οτι ως μοντ δεν θα επαιρνες τοσο ελαφρα θεση σε κατι τοσο σημαντικο!Παρεξηγησης εληξε!
Οποιος θελει ας διαβασει 2 πραγματακια και ας δει τα βιντεο απο το λινκ που παραθετω και ειναι απο ενα εκ των μεγαλυτερων και σοβαροτερων εκτροφειων στην Ελλαδα Λαμπραντορ και Γκολντεν Ριτριβερ,για το τι σημαινει εκτροφη!

Το χρονικό ενός ταξιδιού πρός την κεντρική Ευρώπη για την παρουσίαση σκύλων μας σε έκθεση μορφολογίας. | labrador - M.C. of Palmhill | labrador - Λαμπραντορ Ριτριβερ & Γκολντεν Ριτριβερ - Labrador Retriever & Golden Retriever Kennel

Last edited:

John Pit

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2011
235
18
Δεν ανεφερα οτι αυτο ειναι το εκτροφειο απο το οποιο πηρε το Γαλλικο Μπουλντοκ ο DT911.Ποσταρω την ιστορια απο εναν εκτροφεα με Γκολντεν Ριτριβερ και Λαμπραντορ.Ισως το πιο σοβαρο εκτροφειο το οποιο σε μια τοσο διασημη ρατσα οπως τα Λαμπραντορ "χτυπαει" πρωτιες σε πανευρωπαικο επιπεδο.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
οκ-καλώς το διευκρίνησες γιατί εύκολα παρεξηγιόταν ότι είναι αυτό το εν λόγω εκτροφείο.

John Pit

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2011
235
18
οκ-καλώς το διευκρίνησες γιατί εύκολα παρεξηγιόταν ότι είναι αυτό το εν λόγω εκτροφείο.
Σε παω!Δεν εχουμε χωρο για αλλες παρεξηγησεις!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.253
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn