Εκτροφέας - Απαράδεκτη συμπεριφορά; Γνώμες...

John Pit

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2011
235
18
Καλημερα.Διαβαζω ξανα και ξανα και πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω γιατι ο DT911 χαρακτηρισε απαραδεκτη την συμπεριφορα του εκτροφεα.Απο οτι καταλαβα αγορασε(αν και προτιμω το υιοθετισε)εναν νεαρο ενηλικο σκυλο αξιολογημενο και ικανο για αναπαραγωγη.Γνωριζουμε πιστευω ολοι οτι ο εκτροφεας δεν εχει συμφερον να κραταει αρσενικα ενηλικα μονο και μονο για τις επιβασεις και ετσι αφου φροντισουνε οι ιδιοι για την σωστη πορεια του τον πρωτο καιρο(κοινωνικοποιηση,εκπαιδευση)και αφου γροντισουνε να συμμετασχουν σε οσο περρισοτερες εκθεσεις μπορουνε ωστε το σκυλι τους να παρει τις διαβεβαιωσεις για την ποιοτητα του και να μαθευτει στο κοινο,στην συνεχεια ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ εναν σωστο ανθρωπο να ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΝ τον κοπο της εκτροφης τους με αντιστοιχες συμφωνιες οπως ο σκυλος να πηγαινει για επιβαση οποτε του ζητηθει.Απο οτι διαβασα ο φιλος DT911 ηταν αυτος που αρχικα "αθετησε" την συμφωνια και ζητησε κουταβι απο την γεννα,εστω και για μια μονο φορα.Παρ'ολα αυτα ο εκτροφεας του ειπε πως δεχεται(αν και δεν ητανε υποχρεωμενος)να τον πληρωσει για την επιβαση(ξαναλεω χωρις να ειναι υποχρεωμενος) η να αφαιρεση το κοστος απο το κοστος αγορας ενος κουταβιου.Αφου συμφωνησανε ο DT911 ΑΛΛΑΞΕ παλι την συμφωνια και ειπε πως δεν θελει το κουταβι τελικα(ο λογος μου ειναι αδιαφορος)και προτιμαει το παραδακι!Εν τελει παραπονεθηκε για το οτι δεν πηρε αποδειξη χωρις ομως να ξερουμε εαν ο εκτροφεας "πουλησε" το συγκεκριμενο σκυλακι 'Η απλα ζητησε να του πληρωσει ο DT911 τα εξοδα που εχει κανει μεχρι στιγμης για τον σκυλο που σιγουρα οπως ξερετε ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ(ΔΙΑΤΡΟΦΗ,ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΘΕΣΕΙς ΧΩΡΙς ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΧΡΟΝΟ) αρα λοιπον δεν εβγαζε καποιο κερδος ως εκτροφεας για να ειναι υποχρεωμενος να το δηλωσει.Οσο για το οτι εχει ακομα την φωτογραφια του σκυλου στην ιστοσελιδα του προφαννως και εχει το διακιωμα διοτι ειναι μερος της συμφωνιας το να τον χρησιμοποιει για επιβασεις και επισης ο μελλοντικος ιδιοκτητης ενος κουταβιου πρεπει να γνωριζει τους γονεις.Αλλωστε αυτην ειναι τακτικη ΟΛΩΝ των σοβαρων εκτροφεων(να δειχνουνε τους γεννητορες καθως επισης και δειγματα της εκτροφης τους)Για εμενα το φιλαρακι μας απλα μετανιωσε που "εσκασε"(απλα και λαικα)το χιλιαρικακι και ψαχνεται να δημιουργησει θεμα απο το τιποτα.Εαν ημουνα στην θεση του εκτροφεα φιλε θα στο ειχα παρει πισω το σκυλι ΗΔΗ.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Όπως και σε άλλα θέματα ..θα ήθελα να ακούσω και την άποψη του εκτροφέα!!

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
...την οποία όμως επειδή κανένα διαδικτυακό φόρουμ δεν είναι .....''ο ομφαλός της γης'', δεν είναι υποχρεωμένος να την δώσει.....

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Κουβέντα κουβέντα κουβέντα , πολύ κουβέντα για άλλο θέμα σε άλλο forum .
Αυτό που έμενα σαν συμμετέχοντα σε ένα forum (που προάγει την κυνοφιλία) με ενδιαφέρει αν ο εκτροφέας αυτός βγάζει καλά σκυλιά , αν κάνει σωστά την εκτροφική του δουλειά ,αν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της φυλής που εκτρέφει , και στο φινάλε δε τον θέλω για συμπέθερο ούτε για γαμπρό .Άρα δε με αφορά πως συμπεριφέρεται στις οικονομικές του συναλλαγές .
Ο τίτλος << Εκτροφέας - Απαράδεκτη συμπεριφορά>> είναι αδόκιμος ,

Αν και θα ταίριαζε καλύτερα χρηματικά συναλλασσόμενος , που και πάλι δεν αφορά ένα αφορά ένα forum κυνοφιλίας .

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Ο τιτλος ειναι με ερωτηματικο και αυτο εχει καποια σημασια για μενα. Ο φιλος στο αρχικο ποστ εκανε καποιες ερωτησεις και ζητησε την γνωμη πιο εμπειρων μελων κλπ...

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Δεν διαφωνώ αλλά το πρόβλημα είναι καθαρά θέμα συναλλαγής , δεν υπάρχει πουθενά κάτι που να παρουσιάζει κακό εκτροφέα

panais79

Member
27 Νοεμβρίου 2008
6
0
Άντε πάλι τα ίδια...!
1ον)Φίλε John Pit, αν δεν είσαι εκτροφέας, καλύτερα να μην γίνεις, γιατί απο ότι καταλαβαίνω, εσύ θα ήθελες να πάρεις το κουτάβι πίσω χωρίς να επιστρέψεις καν τα λεφτα της αγοράς. (ίσως ζητούσες κιόλας επιπλέον χρηματα για ψυχολογική φθορά που σου προκάλεσε το όλο γεγονός και η απουσία του σκύλου και...και...!). Αστο καλύτερα γιατι βλέπω να γίνεσαι πρωτο θέμα του φόρουμ με ατελείωτες σελίδες συζητήσεων για χαρη σου.
2ον)Περιμένετε στον αιώνα τον άπαντα να απαντήσει ο εκτροφέας.
3ον)Τελικά ο καθένας καταλαβαίνει ΟΤΙ ΝΑ 'ΝΑΙ! Γι' αυτό δεν ξανα ασχολούμαι με το θέμα αυτό. Ας διαβάζουμε καλύτερα τι γραφεται αρχικά και να μην φανταζόμαστε διάφορα!Νομίζω ότι ο DT911 αναφέρει ξεκάθαρα τι έγινε.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
φίλε panais79. γιατί σκάς με το επίπεδο κατανόησης των υπόλοιπων? όπως και με το εύρος της φαντασίας τους? :)
πρώτη φορά το παρατηρείς αυτό σε τούτη εδώ την χώρα?

:)

panais79

Member
27 Νοεμβρίου 2008
6
0
Αλίμονο βρε Kokoni. Ως λαός από φαντασία άλλο τίποτα.
Αλλά όταν διαβάζεις συγκεκριμένα πράγματα και πρέπει να συζητήσεις επι αυτών σοβαρά, δεν είναι επιτρεπτό (κατά τη γνώμη μου πάντα) να βαζει ο καθένας τη φαντασία του να οργιάζει.

Ας ξαναεξηγήσω ότι το θεωρώ πολύ κουραστικό αυτό το πράγμα!

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
''Απαραδεκτη συμπεριφορα;'' λεει, οχι κακος εκτροφεας.
Εκτροφέας - Απαράδεκτη συμπεριφορά; Γνώμες...
Έτσι είναι ο τίτλος
Εγώ λοιπόν καταλαβαίνω ένα θέμα που έχει να κάνει με την εκτροφή .
Τώρα αν πάλι έχω καταλάβει λάθος και έθιξα κάτι εν αγνοία μου ζητώ συγγνώμη ώστε να κλείσει εδώ και να μην αναλωθούμε σε άσκοπες αντιπαραθέσεις .

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
παν μέτρον άριστον παιδιά..........
αν ψάχνετε για θέματα να σπάσουν τα νευράκια σας και να κουραστείτε ασχοληθείτε με την επικείμενη χρεωκοπία όλων μας πλήν του κράτους......αν όχι και του κράτους δηλαδή....

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
2ον)Περιμένετε στον αιώνα τον άπαντα να απαντήσει ο εκτροφέας.
.
Είπα οτι θα ήθελα να ακούσω την άποψη του εκτροφέα...και πολύ σωστά ανέφερε το μέλος TARA οτι δεν είναι υποχρεωμένος να το κάνει.
Απλά θεωρώ οτι δεν είναι σωστό από την στιγμή που αναφέρθηκε το όνομα του εκτροφείου (αν κατάλαβα σωστά) στην αρχή ...και κάποιοι το είδαν...να σχηματιστεί αρνητική άποψη για το εκτροφείο.
Και άλλη φορά έχει συμβεί να λεγεται κάτι για ενα εκτροφείο και οι άνθρωποι (του εκτροφείου) παρέθεσαν οικειοθελώς τι είχε συμβεί και αν θυμάμαι καλά...ήταν κάπως αλλιώς τα πράγματα.

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
@Vagelis_ras
Αν έλεγε: Εκτροφέας-Απαράδεκτο κουτάβι? Γνώμες

Θα καταλάβαινες σωστά
Συμπεριφορά μπορεί και να οριστεί ο τρόπος μεταχείρισης ενός σκυλού .

Δίνω την τροφή στο σκύλο στο έδαφος χωρίς πιάτο , έχω το σκύλο στο λουρί και για να τον διορθώσω τον τραβώ σηκώνοντας τον 1 μέτρο από τη γη , το χτυπάω και αλλά πολλά .

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Καλημέρα σε όλους και καλωσορίσατε στους "νεοεισερχόμενους"! :)

Ας αρχίσουμε με την γενική παραδοχή πως και ο εκτροφέας όπως κι εσείς είναι άνθρωπος (φαντάζομαι...).Άρα, με τις ιδιαιτερότητες και τα χαρακτηριστικά του.Αυτές λοιπόν οι ιδιαιτερότητες σε συνδυασμό με τις δικές σας μπορεί να είναι η "πηγή" ενός "δεσίματος", μιας φιλίας, ενός τσακωμού ή μιας παρεξήγησης...και πολλά άλλα.

Το "τι" από όλα αυτά θα συμβεί και το "πως" είναι πάλι θέμα συγκυριών και ιδιαιτεροτήτων.

Πάντα όμως υπάρχουν και οι "τυπικές" λύσεις ή εναλλακτικές:

1. Δεν έχω λάβει ακόμα απόδειξη για την αγορά για ένα διόλου ευκαταφρόνητο χρηματικό ποσό.
Υπάρχουν αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες που θα μπορούσαν να συμβουλεύσουν και να βοηθήσουν.

2. Έχω απέναντί μου έναν επαγγελματία εκτροφέα ο οποίος αθετεί μία συμφωνία που ο ίδιος έχει θέσει.
Εδώ θα βοηθήσει ένας δικηγόρος και ίσως τα αρμόδια δικαστήρια.

3. Θεωρώ ανέντιμο το να αρνείται να επικοινωνήσει μαζί μου.
Τα δικαστήρια απασχολούνται και για θέματα "τιμής και υπόληψης".

4. Ενώ ο σκύλος έχει περάσει στην ιδιοκτησία μου, στο site του εν λόγω εκτροφείου παρουσιάζεται ως δικός τους.
Νομικό, ξανά, ζήτημα.

5. Το μόνο που ζήτησα ήταν ένα κουτάβι από μία και μόνο γέννα του σκυλιού μου χωρίς να θέλω αντάλλαγμα χρηματικό. Από πλευράς τους τέθηκε το χρηματικό το οποίο και μόνοι τους αναίρεσαν με την συμπεριφορά τους.
Επίσης, νομικό θέμα αθέτησης προφορικής συμφωνίας.

Για απαντήσεις που θα έχουν ουσιαστική λοιπόν σημασία θα πρέπει να λειτουργήσετε τυπικά...Αν τώρα δεν θέλετε κάτι τέτοιο τότε καλύτερα να ξεκαθαρίσετε (όχι τόσο σε εμάς, αλλά σε εσάς) τι επιθυμείτε.

Εδώ ο καθένας θα πει μια άποψη που λίγο σχέση θα έχει με την πραγματικότητα (που μας είναι άγνωστη) και καμία ουσία.

Για ουσία λοιπόν, επενδύστε τον χρόνο σας είτε στην "γεφύρωση του χάσματος" επικοινωνίας, είτε στο να κινηθείτε "τυπικά".Αργότερα μπορείτε να μας ενημερώσετε και για τον "δρόμο" που ακολουθήσατε και για τα αποτελέσματα.Με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει "ουσία" και για εσάς και για αυτούς που θα διαβάσουν αργότερα.

Τώρα μπορούμε όλοι να λέμε ότι μας αρέσει...μάλλον.

:)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
δεν πάνε στα δικαστήρια τόσοι και τόσοι που πέφτουν θύματα απάτης μεγαλειώδους
και να πάει το εν λόγω μέλος τον εκτροφέα που του έδωσε σκύλαρο,εκτροφικής ποιότητας,έτοιμο
ε θα πηδηχτώ απο το παράθυρο

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.253
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn