Εκπαιδεύοντας τη Μούση: Φως στο τούνελ!

Moussie

Well-Known Member
26 Δεκεμβρίου 2021
216
646
35
Ευχαριστώ παιδιά!

Μέχρι στιγμής ψιλό τα ίδια.
Την έχουν ξετινάξει σε εξετάσεις για να βρουν τι έχει συμβεί γιατί η κρίση που έχει πάθει δεν δικαιολογείται μόνο από την αιμορραγικη εντεροπαθεια.

Οπότε πολύ πιθανόν από ότι μας είπαν, είτε να έχει χτυπήσει αρχικά το συκώτι που ήδη έχουμε ιστορικό, να έχει κάνει κάποια τοξίκωση, κάποια ηπατίτιδα ή και παγκρεατίτιδα.

Αν συνεχίσει τις αιματοχεζιες θα χρειαστεί μετάγγιση αίματος.

Το κακο είναι ότι δεν μπορούν να τις κάνουν κάποιες εξετάσεις που θα τους έδιναν πληροφορίες-όπως πχ να πάρουν ιστό- γιατί οι παράγοντες πήξης του αίματος είναι πολύ χαμηλοί και η μικρή εύκολα κάνει αιμορραγίες. Οπότε αναμένουμε να σταθεροποιηθεί.

Προς το παρόν λειτουργούμε υποστηρικτικά και κάνουμε τον σταυρό μας να είναι δυνατό το κορίτσι μας :cry:

Θα ξανά κατέβω με τον άντρα μου στις 8 μμ να τη δούμε πάλι

Moussie

Well-Known Member
26 Δεκεμβρίου 2021
216
646
35
Παιδιά μόλις γυρίσαμε.
Η εικόνα της ήταν πολύ καλύτερη. Χαρές που έκανε μόλις μας είδε!! Έτρεχε (προσπαθούσε δλδ) με τα σωληνάκια στο πόδι η γλυκούλα μου.

Την εντεροπαθεια θα την ξεπεράσουμε-λογικά- αλλά μας προβληματίζουν οι πρωτεινες στο αίμα που δεν πέφτουν το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί μετάγγιση αίματος, ενώ η τρανσαμινάση βγήκε 16000... Με ανώτατο φυσιολογικό το 75.

Το συκώτι της υποφέρει. Φαίνεται πως η εντεροπαθεια επιβάρυνε το ήδη ευαίσθητο συκώτι. :cry:

Έφαγε λίγο σήμερα, την τάισαμε ξανά με το χέρι σιγά σιγά. Η ψυχούλα...

Αύριο θα της πάω βραστό κοτόπουλο που πολύ της αρέσει της γλυκούλας.

Μας είπαν υπομονή. Κάνουμε...
Μας είπαν πως αυτό το σκυλί σε οχτώ μήνες έχει ιστορικό δέκα σκύλων.
Να γίνει καλά η φωνακλού μας.

Λείπει τόσο η φωνή της.

Μα για να καταλάβετε την έχουν απέναντι από κλουβιά με γάτες κ δεν βγάζει άχνα. Τι καρμα κι αυτό:ROFLMAO:

Moussie

Well-Known Member
26 Δεκεμβρίου 2021
216
646
35
Καλημέρα σε όλους.
Το βράδυ παρόλη την καλύτερη εικόνα δεν πήγε καλά. Ανέβαζε συνέχεια γλυκόζη μας είπαν το οποίο προκαλεί κάποια νευρολογικά και η κτηνίατρος ήταν όλο το βράδυ κάνω από το κεφάλι της.

Δεν τρώει μόνη της ακόμα δυστυχώς κι αυτό δεν βοηθά. Κ επειδή είναι μικρή αν δεν τρώει για κάποιο διάστημα ανεβάζει γλυκόζη πολύ εύκολα.

Εγώ θα κατέβω μετά την μαθητική παρέλαση και θα της όταν την τροφή της που έχει πολύ μικρή κροκέτα και θα της είναι πιο εύκολο να το φάει όπως και βραστό κοτοπουλακι.

Θα το ταισω το κορίτσι μου όσο μπορώ και μετά θα πάω πάλι το βράδυ με τον άντρα μου.

Μου είπαν ότι φαίνεται πιο καταπτωτικη από χθες το πρωί και το ηθικό μου έπεσε πάλι...
Θα σας έχω νέα. Μου δίνετε δύναμη γιατί ξέρω πως δεν υπάρχει άνθρωπος εδώ μέσα που να μην καταλαβαίνει.

Το σκυλί μας είναι οικογένεια μας :cry:

Moussie

Well-Known Member
26 Δεκεμβρίου 2021
216
646
35
Stay strong η κοντή λαίλαπα θα το ξεπεράσει και αυτό!

Μακάρι η κοντή μου!
Δεν μπορώ να πάω να κάθομαι κι όλη μέρα εκεί. Δεν θα κουνούσα ρούπι

Moussie

Well-Known Member
26 Δεκεμβρίου 2021
216
646
35
Καλημέρα παιδιά,

Ακόμη στα ίδια περίπου. Την εντεροπαθεια την ξεπερνάμε. Εμετό έχει να κάνει από την Τρίτη, η διάρροια σταμάτησε χθές τα ξημερώματα. Αλλά δεν τρώει. Καθόλου.
Ούτε από μένα.

Κ πρέπει να φάει. Την ταιζουν με το ζόρι με σύριγγα αλλά τι να σου κάνει.

Σφίγγει τα δόντια, γυρίζει το κεφάλι, το φτύνει.

Κατά τα άλλα φοβούνται την τοξίκωση που έχει γίνει και κατά πόσο αυτό που μεταβολισε της δημιούργησε προσωρινή ή μόνιμη βλάβη.

Γενικά δεν έχει σταθεροποιηθεί. Ανεβάζει γλυκόζη, έχει συχνά πυκνά υποθερμία. Την πονάει η ψυχή μου...

Όπως καταλαβαίνετε ακόμη στην αναμονή. Βασανιστική αναμονή. Τι βάσανο θεε μου ..

Και πόσο δεν της αξίζει της ψυχούλας μου να είναι εκεί μόνη της κ να την τρυπάνε κάθε τρεις κ λίγο :cry:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Και πόσο δεν της αξίζει της ψυχούλας μου να είναι εκεί μόνη της κ να την τρυπάνε κάθε τρεις κ λίγο :cry:
Της αξίζει όμως, να έχει όλη αυτήν την φροντίδα και περίθαλψη. Και δεν το περνάει μόνη της.

Σκέψου μήπως προσπαθήσεις να την ταίσεις με αυτές τις ειδικές κονσέρβες, που είναι σαν μους και είναι για περιπτώσεις σχεδόν τέτοιες, που υπάρχει μεγάλη ανάγκη από φουλ θρεπτικά συστατικά και έχουν και πολύ ωραία γεύση. Συνήθως τις δίνουν σε υπέργηρα που έχουν γίνει δύστροπα και δεν τρώνε και σε σκυλιά σε φάση ανάρρωσης που πρέπει να φάνε, όπως η μικρή σου.

πχ:

Οπωσδήποτε θα ρωτήσεις τους γιατρούς της που την έχουν αναλάβει, μήπως για κάποιο λόγο που εγώ δεν μπορώ να σκεφτώ, δεν πρέπει να φάει κάτι τέτοιο.

Και... :) χαμογελάκι και αισιοδοξία ε; (y)

Moussie

Well-Known Member
26 Δεκεμβρίου 2021
216
646
35
Της αξίζει όμως, να έχει όλη αυτήν την φροντίδα και περίθαλψη. Και δεν το περνάει μόνη της.

Σκέψου μήπως προσπαθήσεις να την ταίσεις με αυτές τις ειδικές κονσέρβες, που είναι σαν μους και είναι για περιπτώσεις σχεδόν τέτοιες, που υπάρχει μεγάλη ανάγκη από φουλ θρεπτικά συστατικά και έχουν και πολύ ωραία γεύση. Συνήθως τις δίνουν σε υπέργηρα που έχουν γίνει δύστροπα και δεν τρώνε και σε σκυλιά σε φάση ανάρρωσης που πρέπει να φάνε, όπως η μικρή σου.

πχ:

Οπωσδήποτε θα ρωτήσεις τους γιατρούς της που την έχουν αναλάβει, μήπως για κάποιο λόγο που εγώ δεν μπορώ να σκεφτώ, δεν πρέπει να φάει κάτι τέτοιο.

Και... :) χαμογελάκι και αισιοδοξία ε; (y)

Αχ @mareco αυτό της δίνουν με σύριγγα και δεν το τρώει ούτε αυτό το κορίτσι μου.
Μακάρι να συνέλθει το μωρό μου κι ας περάσουν μέρες.

Πάντως το ψάχνουν πολύ οι γιατροί παιδιά. Μέχρι και δείγμα Γερμανία έστειλαν. Έχουν απασχολήσει τη μισή κτηνιατρική στο ΑΠΘ για την περίπτωση της

Moussie

Well-Known Member
26 Δεκεμβρίου 2021
216
646
35
Καλησπέρα παιδιά,

Σήμερα το βράδυ νιώθω ότι πήρα μια μικρή ανάσα ανακούφισης, σαν να έφυγε μέρος αέρα που κρατούσα μέρες από μέσα μου. Αρχικά μπήκαμε μέσα στην κλινική και είδαμε μια νέα μασκοφορεμένη κτηνίατρο που δεν είχαμε ξαναδεί στους τόσους μήνες που πηγαίνοερχόμαστε στην κλινική.

Την είχε μόλις πάρει στα χέρια της από το crate και της τραγουδούσε ενώ την είχε αγκαλιά. Δεν ήξερε ότι την κοιτάμε. Η Μούση την κοιτούσε μες τα μάτια. Νομίζω τη συμπάθησε την τρελή που την πηγαίνο έφερνε :giggle: :ROFLMAO:

Μας την έβγαλε λοιπόν. Η γλυκιά μου έτρεξε να έρθει σε εμάς χαρωπή με το μικρό της σωληνάκι να χτυπάει ρυθμικά στο πάτωμα. Χαρωπά κι αυτό όπως κι αυτή. Σαν να ήξερε ότι ένιωθε όντως καλύτερα!

Ήταν η καλύτερη κατάσταση στην οποία την έχουμε αντικρύσει από την Τρίτη το πρωί.
Και μπορεί να έφαγε με force feeding αλλά μάθαμε ότι δεν αντιστάθηκε, όπως συνήθως και έφαγε από τα χέρια μας δύο κροκέτες.

Οκ μπορεί να μην είναι σχεδόν τίποτα, αλλά κάπως μοιάζει να είναι τα πάντα αυτή τη στιγμή που η ελπίδα χάνεται.

Μας έκανε χαρές, ήθελε να ανέβει στα δύο της πόδια, να χαϊδεύτουμε.

Χάδια, αγκαλιές, κι ανάσες μαζί.

Η Λένα να την καμαρώνει λες και την ήξερε από πάντα. Μίλησαν πολύ σήμερα μας είπε, έχουν λέει πλέον "τα δικά τους".

"Την λάτρεψα την μικρή αυτή από το μεσημέρι που την αντίκρυσα", μας είπε.
Η κοντή μου, όλους τους κερδίζει με το πονηρό της μουτρακι. Χαιρόμασταν να τη βλέπουμε.

Ας είναι έτσι κι αύριο...
Αυτό μόνο.

Moussie

Well-Known Member
26 Δεκεμβρίου 2021
216
646
35
Kαλησπέρα σε όλους! Εϋχομαι το Σαββατοκύριακο να σας βρίσκει όμορφα.
Αλλη μία πρωινή επίσκεψη στο κορίτσι μου σήμερα και τα νέα φαίνονται ευχάριστα -αν κ δεν σας κρύβω ότι φοβάμαι μέχρι και να το ξεστομίσω μήπως και το ματιάξω ή αλλάξει κάτι και μου έρθει πάλι ο ουρανός σφοντύλι!

Μόλις με είδε η σουσουράδα μου έτρεξε με το σωληνάκι της να χτυπάει ξανά ρυθμικά και ήρθε κατά επάνω μου! Η ψυχούλα.
Μου είπαν σήμερα ότι ΄εγλειψε/ έφαγε ελάχιστα από την κονσέρβα που της έβαλαν αλλά δέχτηκε χωρίς δυσκολία το force feeding.

Φέρνοντας τη σε μένα, έφερανκαι τα μπολάκια της με το φαγητό μπας και...

Και τα καταφέραμε!!!! :love: :love::eek:

Με παιχνίδι κι αυτή να έρχεται όπου πηγαίνω και να την επιβραβεύω με πολλά μπράβο έφαγε σχεδόν όλο το μπολ - ενώ ήταν ήδη φαγωμένη. Τί χαρά μου έδωσε!

Κατά τα άλλα είχαμε και ένα 2ο δείγμα ότι επανέρχεται. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μουέφτασε ένα σκυλάκι για την εντατική σε κατάπτωση. Επεσε από τις σκάλες τογλυκάκι και χτύπησε την σπονδυλική του. Το έβαλαν στο crate ακριβώς κάτω από της Μούσης.

Με το που το είδε το δικό μου το τέρας άρχισε να ωρύεται. ΕΠανερχόμαστε λέω. Ήδη από το πρωί άρχισε να γαυγίζει και να ενοχλεί τους γιατρούς για προσοχή, όταν θέλει να παίξει ή γενικά βαριέται. Το αστείο είναι ότι οι γιατροί εκεί που δεν την ξέρουν έχουν σοκαριστεί με το ταπεραμέντο :LOL:

Εμ, εγώ τους τα έλεγα. Την έβλεπαν ήσυχη και κατατονική και νόμιζαν ότι είναι αγγελούδι. ΠΟυ ναήξεραν ότι είναι διαβολάκι τσέπης από τα λίγα!

Αν ξεκινήσει να τρώει κανονικά και μείνει σταθερή στις μετρήσεις της με το καλό θα την πάρουμε Δευτέρα. Φοβάμαι να είμαι αισιόδοξη... μηνγίνει τίποτα κι αλλάξει το σκηνικό.

Αλλά ρε παιδιά, φαίνεται πως τα κατάφερε η κοντή μου :cry::giggle:

Moussie

Well-Known Member
26 Δεκεμβρίου 2021
216
646
35
Καλησπέρα σας αγαπημένοι!
Με τόσα που μοιράζομαι και τόσο support που παίρνω σας νιώθω δικούς μου πλέον :cry:

Το Μουσακι αν και χθες το πρωί ήταν τέλειο, το βράδυ, σήμερα το πρωί κ το βράδυ που την ξανά είδα ήταν υποτονική κ δυστυχώς δεν έφαγε ιδιαίτερα από τα χεράκια μου.

Μόνη της δεν τρώει καθόλου. Μόνο force feeding στο οποίο δεν αντιστέκεται τουλάχιστον.

Προσπάθησα να την ταισω όλη μέρα σήμερα, τα κατάφερα ελάχιστα στο μπάνιο που την κάναμε με τη γιατρό. Ήταν πολύ χάλια το πουλάκι μου. Βγάζει κακά εκεί που κάθεται. Χωρίς προειδοποίηση. Αυτή η βρωμερή recovery τροφή που της δίνουν σαν μους κάνει όλη τη δουλειά. Πολλή βρώμα γαμώτο...

Σήμερα μου έδωσαν μια πάνα και την πήρα στην αγκαλιά μου, πρώτη φορά μετά από 6 μέρες. Το χρυσουλι μου ξεφύσηξε ανακουφισμένη κ λίγο χαλάρωσε και τον πήρε.

Έχει πολύ στρες όμως ρε παιδιά. Έχει πάθει flooding δεν υπάρχει. Τρέμει συνέχεια κ δεν θέλει να μπει στο crate. Είχαν σήμερα κ ένα σκυλί νέο που γαυγιζε συνέχεια και η δικιά μου απλά έτρεμε. Για να τρέμει κ να μην γαυγιζει σημαίνει ότι το στρες της είναι στον Θεό.

Επίσης κάτι άλλο που είδα πρώτη φορά σε εκείνη είναι ότι όταν την είχα αγκαλια κ ήρθε η γιατρός δίπλα μου και πήγε να τη χαϊδεψει στη μουριτσα η Μούση πήγε να την αρπάξει!:oops:

Δεν την έχω δει ποτέ να κάνει τέτοιο πράγμα. Φοβάμαι πολύ μετά από όλο αυτό τι κατάλοιπα θα έχουν μείνει ή τι νέο θα μας βγει:X3:

Βέβαια ας γίνει καλά να βγει από εκεί κ θα τα πιάσουμε όλα ένα ένα...

Απλά λίγο έπεσα σήμερα που δεν καταφέραμε να φάμε κ την είδα έτσι υποτονική...

Αύριο θα της κάνουν εξετάσεις για να δούμε πως προχωράμε.

FrankieChris

Well-Known Member
25 Απριλίου 2018
143
387
36
Το κορίτσι σας από ότι φαίνεται είναι μαχητρια οπότε όλα καλά θα πάνε.

Αν οι εξετάσεις της και οι γιατροί σας το επιτρέπουν ίσως θα ήταν καλύτερα να την πάρετε σπίτι, έστω υπό προϋποθέσεις, πχ να πηγαίνετε καθημερινά να την ελέγχουν και να την εξετάζουν. Το στρες μόνο καλό δεν κάνει στην κατάσταση της, ειδικά εφόσον αγχώνεται γενικά εύκολα και την επηρεάζει αρνητικά.

Επίσης, αν η τροφή που της δίνουν της προκαλεί αναταραχή στο γαστρεντερικό και την αποβάλει όπως λες ίσως να μην είναι ότι καλύτερο για αυτήν. Μήπως κάποιο συστατικό είναι σε αυτά που τις προκαλούν θέματα? Και εφόσον "βγαίνει" έτσι μπορεί να πάρει τα θρεπτικά συστατικά της? Συζήτησε το με τους γιατρούς μήπως μπορούν να την βοηθήσουν αλλιώς. Ίσως κονσέρβα άλλης εταιρείας ή να της μαγειρέψεις εσύ κάτι. Δεν το παίζω κτηνίατρος, ο δικός μου ακόμα και σε νοσηλεία αρνιόταν να τη φάει, και δίκιο έχει, γιατί έχει μέσα χοιρινό που έχει δυσανεξία και του κάνει το γαστρεντερικό χειρότερα.

Εύχομαι ότι καλύτερο για το Μουσακι. Σύντομα να την έχετε σπίτι να σας κάνει άνω κάτω ❤

Moussie

Well-Known Member
26 Δεκεμβρίου 2021
216
646
35
Το κορίτσι σας από ότι φαίνεται είναι μαχητρια οπότε όλα καλά θα πάνε.

Αν οι εξετάσεις της και οι γιατροί σας το επιτρέπουν ίσως θα ήταν καλύτερα να την πάρετε σπίτι, έστω υπό προϋποθέσεις, πχ να πηγαίνετε καθημερινά να την ελέγχουν και να την εξετάζουν. Το στρες μόνο καλό δεν κάνει στην κατάσταση της, ειδικά εφόσον αγχώνεται γενικά εύκολα και την επηρεάζει αρνητικά.

Επίσης, αν η τροφή που της δίνουν της προκαλεί αναταραχή στο γαστρεντερικό και την αποβάλει όπως λες ίσως να μην είναι ότι καλύτερο για αυτήν. Μήπως κάποιο συστατικό είναι σε αυτά που τις προκαλούν θέματα? Και εφόσον "βγαίνει" έτσι μπορεί να πάρει τα θρεπτικά συστατικά της? Συζήτησε το με τους γιατρούς μήπως μπορούν να την βοηθήσουν αλλιώς. Ίσως κονσέρβα άλλης εταιρείας ή να της μαγειρέψεις εσύ κάτι. Δεν το παίζω κτηνίατρος, ο δικός μου ακόμα και σε νοσηλεία αρνιόταν να τη φάει, και δίκιο έχει, γιατί έχει μέσα χοιρινό που έχει δυσανεξία και του κάνει το γαστρεντερικό χειρότερα.

Εύχομαι ότι καλύτερο για το Μουσακι. Σύντομα να την έχετε σπίτι να σας κάνει άνω κάτω ❤
Δεν έχεις άδικο! Κι εγώ το σκεφτόμουν αυτό...Της έχουν δώσει διάφορα να φάει - τιςκονσέρβες δεν τις χωνεύει καθόλου εν τω μεταξύ.

Πιστεύω ότι αν οι εξετάσεις της είναι οκ θα την πάρουμε αύριο, μεθαύριο... γιατί πραγματικά η μικρή φαίνεται σε κατάθλιψη. Μόλις με βλέπει κάνει χαρές, αγκαλιές,, φιλιά μετά από λίγο αν καταλάβει ότι θα φύγω... μελαγχολια. Δεν κουνιέται.

Εντάξει γενικά όμως όλη η φάση που ζει αυτές τις μέρες είναι απίστευτα αγχωτική. Ενέσεις, θερμόμετρα, θεραπείες, τρυπήματα, σκυλιά που γαυγίζουν, μέσα στο crate όλη μέρα. Δηλαδή πραγματικά, το κορίτσι μου τι ζει... Να ήξερα τι γίνεται στο μυαλουδάκι της.

Αύριο παιδιά θα μάθουμε! Εύχομαι να είναι καλύτερα, να φάει λίγο το γλυκάκι μου έστω.
Σας ευχαριστώ όλους για τη στήριξη!

Aliki V.

Well-Known Member
1 Μαϊου 2020
554
527
49
Εχω μέρες να μπω στο forum...ΣΟΚ!!! Ευτυχώς που είμαι σε δικό μου γραφείο στη δουλειά..Δεν έχω λόγια...εύχομαι να τα καταφέρει το Μουσσάκι...κι όπως είπε η @mareco (νομίζω)..και κάπως έτσι όλα φαίνονται μάταια..στέλνω όλη μου τη θετική ενέργεια στο Μουσσάκι και σ'εσάς!!

• Like
Reactions: Moussie

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.994
Νεότερο μέλος
Μέλα το σκυλάκι