Εγώ όσο κι αν μου φάνηκε τρελλό στηνα αρχή, διαβάζοντας όλα όσα έχετε γράψει μέχρι τώρα, καταλήγω στο ότι η ίδια η Μούσση θα δείξει τι έχει ανάγκη..αν εκείνη είναι ευχαριστημένη μένοντας σπίτι ας κάνει αυτό. Ναι είναι κόντρα στη φύση του σκύλου αλλά αν το σκυλί αυτό ήταν αδέσποτο ίσως και να μη ζούσε...ίσως βέβαια και να είχε συνηθίσει. Ποιός ξέρει?? Ας μείνουμε στο ότι είναι τυχερή που έχει ένα σπίτι με ανθρώπους που ασχολούνται, καταλαβαίνουν και σέβονται τις ανάγκες της και κάνουν το καλύτερο για είναι εκείνη χαρούμενη.
Η αλήθεια είναι ότι ό,τι ζούμε μας φαίνεται τρελό! Δεν υπάρχει και κάτι ιδιαίτερα νορμάλ με αυτό το σκυλί χαχαχα - είναι όμως, κάτι που έχουμε αποδεχτεί.
Μετά από αίτημα της @mareco παραθέτω παρακάτω όλες τις πηγές που μας βοήθησαν.
Absolute Dogs
Eίναι ένας κτηνίατρος και συμπεριφοριστής και μία εκπαιδεύτρια οι οποίοι δουλεύουν μέσω του game training. Κάνουν training για τα πάντα(!) μέσω του παιχνιδιού. Εχουν εκατοντάδες παιχνίδι (πάνω από 1000) χωρισμένα σε κατηγορίες (αυτοπεποίθηση, arousal, όρια, reactivity κτλ.) ώστε να επιλέξειςεκείνη που σε αφορά.
Για κάποιον ο οποίος θέλει να αφιερώσει 15΄ την ημέρα στον σκύλο του είναι μία καλή ευκαιρία, ενώ είναι πολύ διασκεδαστικά! Οι τύποι αυτοί είναι λίγο "too much" καθότι κι Άγγλοι, αλλά τι να κάνεις;Οποιος τους αντέξει, καλώς.
Εχουν μάλιστα και συνδρομή στην πλατφόρμα τους (ο 1ος μήνας είναι με 3€) όπουεχεις πρόσβαση ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ!
Θα το βρείτε εδώ:
Login
Spirit Dog
Ap;o εδώ πήρα ένα course για την αντιδραστικότητα το οποίο ήταν φουλ αναλυτικό! Σου κάνει κανονικότατο training.Σε ενημερώνει, σου δίνει πληροφορίες σχετικά με το λόγο που ακολουθείται η κάθε διαδικασία, πως το κάθε βήμα συνδέεται και έχει βίντεο σε όλα που σε καθοδηγούν στα πάντα. PLUS πολυ σημαντικό για μένα, θέτεις ερωτήματα και προβληματισμού (όσα θες) κι έχεις έναν trainerνα απαντά αν όχι την ίδια ημέρα, σίγουρα την επόμενη!
Start training with our video lessons today – we offer lifetime access to a wide range of courses for dogs of every age and training level, satisfaction guaranteed.
spiritdogtraining.com
Eγώ πήρα (προφανώς) το 1ο το οποίο μέσα είχε την αντιδραστικότητα ΣΤΑ ΠΆΝΤΑ.
Αλλά όπως βλέπετε έχει κι άλλα θέματα που απασχολούν πολλούς.
Πάμε τώρα σε μία online πλατφόρμα ενημέρωσης κι εκπαίδευσης, το
Pet Summits
Pet Summits connects world-leading veterinarians and pet experts with the pet parent community to help improve the health and well-being of our beloved pets.
petsummits.com
Αυτό αφορά περισσότερο το κομμάτι της γνώσης και προσεγγίζουν ζητήματα μέσα από δωρεάν online webinars ήlives στα οποία συμμετέχεις με ερωτήσεις μέσα από έναν ολιστικό τρόπο. Δηλαδή πχ προσεγγίζουν την αντιδραστικότητα ένας κτηνίατρος, εκπαιδευτής, συμπεριφοριστής, διατροφολόγος
Εχει πολύ ενδιαφέρον γιατί έμαθα πολλά που δεν γνώριζα. Εδώ θα χρειαστεί λίγο να προσέχετε τις ώρες γιατί είναι Αμερικής νομίζω...
ΕΠίσης παρακολουθώ πάρα πολλούς online (κυρίως
Instagram και μόνο force free εννοείται)
calmcanineacademy
situated_canine (η οποία είναι λίγο φανατική με τη θετική εκπαίδευση και γίνεται συχνά εριστική αλλά εστιάζω μόνο σε ό,τι έχει αξια από το περιεχόμενό της κι όχι στον τρόπο της)
tailsofconnection
jwdogtraining
re.barkable
zakgeroge (τον οποίο τον αγαπώ λίγο παραπάνω και σαν άνθρωπο γιατί έχει θίξει πολλά ζητήματα που σχετίζονται με τον σκύλο, την εκπαίδευση αλλά και κοινωνικά θέματα) - είμαι λίγο ευαισθητοποιημένα με μερικά από αυτά να με συγχωρείτε...
Φυσικά ακολουθώ άπειρα accountsreactive σκύλων που πιο πολύ έχουν νόημα για support κι όχι τόσο βοήθειας στο θεμα της εκπαίδευσης. Αν κάποιος θέλει πληροφορίες και για αυτά με χαρά να μοιραστώ.
Τέλος, σας παραθέτω παρακάτω ένα
link με πληροφορίες που έχω μαζέψει από εκπαιδεύσεις που έχουμε κάνει αλλά και online courses. Τα μοιράζομαι με χαρά μαζί σας! Μακάρι να βοηθήσει κάποιον!
Θέματα: γαύγισμα, ενίσχυση ηρεμίας, reactivity, τράβηγμα στο λουρί, εστίαση προσοχής, φοβίες κ.α.
(Το λινκ ισχύει μόνο για 2 μέρες)
1.-Διακόπτης-On-Off-Relax.pdf and 11 more files