Εκπαίδευση επιπέδου Intermediate

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ωχ! Μας πήρανε πρέφα! Διότι έγραψε η Mareco περί αποφοίτησης του Μουφ:

Πεθαίνω για την πρώτη φωτό..."δεν φτάνει που με έχεις ξεπατώσει όλη μέρα, με βάζεις να κάνω και τον καραγκιόζη...(με το καπελάκι)... άσε με ήσυχο επιτέλους μη με πιάσει το γλυκή μου και μας τα πάρουν όλα πίσω (τα πτυχία)..."
Λοιπόν, έστειλα τη φωτογραφία σε συνάδελφο Αμερικάνο, που άρα το καπελάκι του απόφοιτου το έχει στην κουλτούρα του, κλπ., και μου είπε μόλις ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια που μου είπες κι εσύ!!!!!:eek::shock::eek:

Που πα να πει ότι αφού δεν είσαστε συνεννοημένοι μεταξύ σας, όντως το Μουφ δεν τρελλάθηκε και πολύ με το καπελάκι και το βρήκε γελοίο!!:eek::p:D:D

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και τις ευχές σας!!:D:D Ναι, τις έχω κόψει τις πολλές-πολλές λιχουδιές και γενικώς πάμε καλύτερα. Σήμερα μάλιστα έκανε όλα τα περίεργα roll-over, bow, shake πολύ ωραία, άρα τα έχει εμπεδώσει. :)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Μια και δουλεύει πλέον το scanner μου, ορίστε και τα διπλώματα του νεανία, καθώς και τα αποτελέσματα του τεστ DNA που του έχω κάνει προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι καθαρόαιμος ή όχι. Η βάση δεδομένων που έχουν έχει περί τις 100 φυλές μέσα και βρήκανε ότι το Μουφ είναι Αυστραλέζος Ποιμενικός. Από τα διπλώματα έχω αφαιρέσει τα στοιχεία μου για ευνόητους λόγους και οι εξετάσεις έγιναν από εκπαιδευτές που είναι AKC-certified.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Σήμερα ολοκληρώσαμε τη δεύτερη βδομάδα "φροντιστηρίου" του Μουφ. Ο καινούριος εκπαιδευτής που ήταν βοηθός της κτηνιάτρου του Μουφ πριν ανοίξει δική του επιχείρηση εκπαίδευσης, είναι πολύ καλός και έχει το εξής σύστημα: έχει έξι επίπεδα που αντιστοιχούν το καθένα σε μια εντολή και τις άπειρες εφαρμογές της. Είναι γκρουπάκια που συναντώνται τρεις φορές τη βδομάδα από μισή ώρα και κάνουμε το ίδιο ακριβώς πράμα συνεχώς και μας διορθώνει μέχρι να κρίνει ο τύπος ότι το εμπεδώσαμε και να μας προχωρήσει στο επόμενο. Για την ώρα κάνουμε το περπάτημα με λουρί και ένα σωρό distractions. Απαγορεύονται οι χαιρετούρες μεταξύ σκύλων ή το να φάνε τις λιχουδιές που ενδέχεται να είναι σκορπισμένες στο πάτωμα. Ορισμένοι σκύλοι που ενδέχεται να είναι είτε πολύ μικρού μεγέθους, είτε πολύ μικρά κουτάβια, είτε φοβικοί (π.χ. ένα μίνι σνάουζερ που επέζησε τρομερής επίθεσης και δαγκωμάτων σκυλιών), φοράνε ένα πορτοκαλί φουλάρι που σημαίνει "μην πλησιάζετε αν δε δώσει άδεια ο εκπαιδευτής ή ο ιδιοκτήτης".

Τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά διότι απαγορεύεται να δώσεις λιχουδιά και μάλιστα high-value. Η ουσία είναι να μάθει ο σκύλος να κάνει ό,τι του λες χωρίς να σε εκβιάζει για ανταμοιβή. Το πρόβλημα με το Μουφ, και γενικά, λέει ο εκπαιδευτής με τους πολύ έξυπνους σκύλους, είναι ότι μαθαίνει μεν γρήγορα, αλλά δεν εμπεδώνει αν δεν περάσει κάποιος χρόνος και από καιρό σε καιρό με δοκιμάζει όπως ακριβώς προβλέπει ο εκπαιδευτής. Πάντως έχω δει τρομερή διαφορά: μόλις γύρισα από τη βραδυνή βόλτα με το Μουφ και είχα να σκεφτώ διάφορα, οπότε δεν πρόσεχα τι έκανε και είχα "βάλει τον αυτόματο", δηλαδή περίμενα από μόνη μου να με τραβοκοπάει και να πηγαίνει μπροστά. Το Μουφ δεν ανέχτηκε τέτοια αφηρημάδα διότι γενικώς απεχθάνεται το χάζεμα, οπότε σταμάτησε, πήγε δίπλα μου και μου έδειξε ότι αυτά που κάνουμε με τον εκπαιδευτή τα κάνουμε προφανώς για να τα εφαρμόσουμε και στην κανονική τη βόλτα!!!!! Έμεινα κόκκαλο. Για το υπόλοιπο της βόλτας το Μουφ δε με τραβοκόπησε καθόλου και πήγαινε ήσυχα δίπλα μου!! Μου είχαν πάντως πει και στην εκπαίδευση ότι το Μουφ έχει προοδεύσει πολύ, αλλά προσωπικά δεν το είχα παρατηρήσει διότι συνεχώς προσπαθούσα να το έχω αριστερά μου και μου είχε πιαστεί το χέρι να το φέρνω σε τάξη κατά την εκπαίδευση!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Ατταλος βεριταμπλ
με χαρτιά/ντοκουμέντα/πιστοποιητικά κλπκλπκλπ
Άντε και είς ανώτερα

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Εγώ μπερδεύτηκα τώρα. ΜΟΥΦ είναι το υποκοριστικό του ή έτσι τον φωνάζετε εσείς Sara? Γιατί το ΜΟΥΦ μου αρέσει ποιο πολύ απο το ΑΤΤΑΛΟΣ.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Το όνομά του είναι Άτταλος, αλλά επειδή είναι φαγάς και μουφιάζει συνεχώς (βγαίνει από το μουφ-μουφ-μουφ που ακούω συνεχώς), τον φωνάζω και Μουφ. Δεν ξέρω ποιο από τα δυο ονόματα χρησιμοποιώ περισσότερο διότι και για το Άτταλος έχω πολλά υποκοριστικά. Ευτυχώς είναι έξυπνος και τα καταλαβαίνει όλα.:) Έγραψα όμως τη διδακτορική μου διατριβή πάνω στους Ατταλίδες και επειδή τους λατρεύω ήθελα πάντα να έχω σκύλο και να τον φωνάζω Άτταλο.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ξεπατωμένη από τους γύρους είπα να πάω στην τράπεζα να καταθέσω κάτι τσεκ. Η τράπεζα τώρα είναι αμερικανικού τύπου, με κανονικό υποκατάστημα που μπαίνεις μέσα αλλά ΚΑΙ με drive-in/drive through, πώς ήτανε κάτι παλαιού τύπου τσοντάδικα στην Ελλάδα, κάθε βδομάδα δυο νέα έργα σεξ. Κάθεσαι μέσα στο αυτοκίνητο σαν καλός τεμπέλης, αριστερά σου είναι κάτι σωλήνες και απέξω βγαίνει ένας κύλινδρος. Βάζεις τα δικαιολογητικά σου και τις οδηγίες σου μέσα στον κύλινδρο, πατάς το κουμπί, εκτοξεύεται ο κύλινδρος, περνάει μέσα από τους σωλήνες και καταλήγει στον υπάλληλο που κάθεται μέσα στην τράπεζα, πίσω από αλεξίσφαιρο τζάμι. Για να τον δεις θες κυάλια. Έχει και κάμερες παντού, μικρόφωνα, αμερικάνικα πράματα. Περιμένω να κάνει τα καθέκαστα ο υπάλληλος. Από πίσω μου τώρα να είναι δεμένο το Μουφ. Το οποίο να έχει νευριάσει διότι βαριέται τις στάσεις και απεχθάνεται την αδράνεια. Και να αρχίσει τώρα να κάνει πρώτα α-χα-χα-χα-χα-χα-χα-χα!! Και μετά επειδή τον αγνοούσα να μουφιάζει δυνατά. Μετά να γκρινοκοπάει. Να του λέω τώρα εγώ εναλλάξ "σκάσε, Μουφ!" "κόφτη μαλακία, Μουφ!" "Stop it!"

Ρε σεις, ΠΩΣ ΔΙΑΟΛΟ τον είδαν οι υπάλληλοι μέσα από το αλεξίσφαιρο τζάμι, δεν έχω ιδέα. Τον είδανε όμως και το χειρότερο ήτανε ότι τον ακούσανε να μουφιάζει και να κλαψουρίζει. Και αρχίσανε τα "ωωωωωωωω, καλέ τι ωραίο Μουφάκι είναι αυτό!" από το μικρόφωνο και να μας ακούει όλο το πάρκιγκ. Το αποτέλεσμα δε ήτανε ότι όταν εκτοξεύσανε αυτοί τον κύλινδρο με τις ταυτότητές μου και την απόδειξη, είχανε βάλει μέσα και δυο σκυλομπισκοτάκια να τα δώσω, λέει, στο ωραίο Μουφ!:dohh:](*,)](*,)](*,)](*,)](*,)

ΠΩΣ να αδυνατίσει μετά το χαμένο και να διατηρήσει και το χαμένο ενάμισυ κιλό?!=P~=P~=P~=P~=P~=P~=P~=P~=P~=P~
Και οι Παβλοβιανές εξελίξεις εδώ πέρα είναι ότι το Μουφ αποφάσισε ότι ο σκοπός της τράπεζας είναι να σου δίνουν μπισκότα!! Αφού βλέπει από μακρυά τράπεζα και αρχίζει να γλύφεται και να του πέφτουνε τα σάλια. Και γαυγίζει κιόλας να κάνουνε γρήγορα με τον κύλινδρο...