Εκπαίδευση επιπέδου Intermediate

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Λοιπόν πήγαμε σήμερα για το δεύτερο μάθημα της εκπαίδευσης μεσαίου επιπέδου. Το Μουφ εκτέλεσε τέλεια το Finish, ημιτελώς το Wait διότι ήθελε να μουφιάσει το Petsmart και εν τέλει δεν του πέρασε, οπότε τα έκανε όλα.:paja1::paja1: Οπότε σήμερα είχαμε το heel. Το οποίο ναι μεν το κάνει καλούτσικα μέσα στο χώρο της εκπαίδευσης, όταν όμως τον βγάλαμε στους διαδρόμους του Petsmart, μας έγραψε γενικώς και μούφιαζε τα σκυλόφαγα!!:roll::roll::roll::roll::roll: Τελικά τα κατάφερε και κει, αλλά δεν μπόρεσε να εκτελέσει εντολές ΧΩΡΙΣ λιχουδιές διότι αν δεν πέσει μεζές, ποιος ο λόγος να κάνει ο,τιδήποτε?:xD::xD:

Οπότε μετά από λίγο είπε η εκπαιδεύτρια να τον εκπαιδεύσουμε στο "έλα". Όπου έγινε το έλα να δεις διότι:

1) Δε χρειαζόταν καν να του πω "έλα" διότι ερχόταν από μόνος του και στρωνότανε μπροστά καθιστός αφού ήξερε ότι θα πέσει λιχουδιά.:shake::shake::shake::shake::shake:

2) Όταν μούφιασε ότι οι ιδιοκτήτες της συμμαθήτριάς του της κοργκίνας έχουνε λιχουδιές με φυστικοβούτυρο, ενώ εγώ έχω μόνο βοδινό και σκυλομπέικον, με παράτησε και πήγαινε και ζητιάνευε σε κείνους!!!:eyecrazy::eyecrazy::eyecrazy::eyecrazy::eyecrazy:

3) Όταν η εκπαιδεύτρια πρόσθεσε το κουκλάκι που κραύγαζε σαν πάπια για να του αποσπάσει την προσοχή, αυτός αγρόν ηγόραζε, αφού δεν τον ενδιαφέρει κανένα παιχνίδι, τον ενδιέφεραν όμως πολύ οι λιχουδιές που ήξερε ότι είχα!!:dohh::dohh::dohh::dohh::dohh:

4) Στο τέλος η εκπαιδεύτρια αντί να του δώσει το κουκλάκι που ούτε να το βλέπει δεν ήθελε, είπε να πετάξει πέρα λιχουδιές και να του πεί να έρθει σ' αυτήν. Αυτό ψιλοδούλεψε.:smile:

Οπότε μετά έπεσε προβληματισμός: μήπως το Μουφ έχει αγαπημένο παιχνίδι που να ΜΗΝ είναι το κουκλάκι? Νούκου το Μουφ.:nono::nono: Μήπως έχει αγαπημένο κόκκαλο? Νούκου το Μουφ #-o#-o#-o#-o#-oαφού το κόκκαλο το τρώει μόνο με αγανάκτηση το βράδυ όταν πρώτον αρνούμαι να του ανοίξω το ψυγείο και τον αγνοώ επιδεικτικά όταν κλαίει (αναστενάζει κιόλας βαθειά πριν πιάσει το κόκκαλο) και δεύτερον όταν πάω να κοιμηθώ, κατά τη γνώμη του με τις κότες και πρόκειται να τον αγνοήσω για ώρες, οπότε φέρνει το κόκκαλο στο κρεβάτι μου!:eek::eek::eek::eek:

Το συμπέρασμα της κατάπληκτης εκπαιδεύτριας ήταν: "My GOD, Attalos is VERY food-oriented!!":eek::eek::eek::eek::eek::shock::shock::shock::shock::shock::eek::eek::eek::eek::eek::p:p:p:p:p:D:D:D:D:D:cool::cool::cool::cool::cool:

Σώωωωωωωωπααααααααα!!!!!:eyecrazy::eyecrazy::eyecrazy::eyecrazy::eyecrazy:

Οπότε ναι μεν καλυτέρεψε, αλλά θέλει φοβερή εξάσκηση στο σπίτι. Στο πάρκο που πήγαμε κάαααααατι πήγε να κάνει όταν γυρνάγαμε και είχε αρκούντως μουφιάσει και παίξει με τα άλλα σκυλιά. Τουλάχιστον ήρθε στο αυτοκίνητο χωρίς προβλήματα.:lol::lol:\\:D/\\:D/=D>=D>:fan::fan::fan::fan::fan:

Last edited:

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Sara...τζάμπα πληρώνεις...μου φαίνεται..
Απλά, άλλαζε τις λιχουδιές κάθε λίγο και θα έρχεται ...

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Πάντως "My GOD, γιόρ τρέινερ is VERY κλέβερ!!"
αμέσως το ψυχολόγησε το μούφ

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Μωρέ το ίδιο έχουν πει όλοι του οι εκπαιδευτές ΚΑΙ η σκυλοψυχολόγος του! Μάσες το Μουφ! Μου κάνει και νόημα να τον ταΐσω ανοίγοντας το στόμα για κλάσμα δευτερολέπτου και αν θεωρήσει ότι είμαι ηλίθια και δεν το καταλαβαίνω το ανοιγοκλείνει κανονικά και αρχίζει και κλαίει!! Ενίοτε απλώς γλύφεται!

Πάντως οι λιχουδιές ήταν μέχρι σήμερα τριών ειδών. Αγόρασα φεύγοντας και τα δυο είδη που του άρεσαν, συμπεριλαμβανομένου και του φυστικοβούτυρου, και θα δούμε τι θα γίνει. Πάντως έχει βελτιωθεί πολύ σε πολλά πράματα. Η εκπαιδεύτρια λέει ότι πρέπει να του μιλάω με συγκεκριμένο τρόπο και να συνηθίζει τη φωνή μου με εντολές, πράγμα που μου είχαν πει και άλλοι δυο εκπαιδευτές. Το θετικό είναι ότι θέλει να με ευχαριστήσει οπότε ίσως παίρνει διόρθωμα τελικά.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Τρίτο μάθημα εκπαίδευσης σήμερα και το Μουφ με εξέπληξε. Καταρχήν έχασε ενάμισυ κιλό!!:paja1::paja1::maria::maria::grin::grin::grin::grin::grin: Βέβαια του έκοψα το ήδη κομμένο ελαφρώς φαΐ κατά το ένα τρίτο, αφού μάλιστα τρώει τις λιχουδιές λόγω εκπαίδευσης. Τρέχουμε κιόλας, πάει και στο πάρκο, λογικό ήταν να χάσει. Κατευχαριστημένη η δικιά σου, πάμε για το μάθημα, όπου τα πήγαμε καλά. Εκεί όμως που έπεσα ξερή ήταν όταν μας έβαλε η εκπαιδεύτρια να περπατήσουμε με το λουρί στους διαδρόμους του PetSmart, όπου περιέργως το Μουφ επικεντρώθηκε στο χέρι μου που κρατούσε τις λιχουδιές και εξασκήθηκε στο να τρώει χωρίς να μου φάει και κανά δάχτυλο μαζί!!!!! Θα έλεγα ότι κατά ένα 90% περπάτησε σωστά με το λουρί που για Μουφ είναι τρομακτική πρόοδος, αφού μάλιστα περπατήσαμε στους διαδρόμους με τα σακκιά με το σκυλόφαγο. Μετά όμως μας επεφύλασσε εκπλήξεις.

Διότι ανακαλύψαμε επιτέλους ποιο είναι το αγαπημένο παιχνίδι του Μουφ, για το οποίο ξεχνάει και το φαΐ! Και ΔΕΝ είναι τα αρκουδάκια που κάνουν τσίου-τσίου, ούτε η μπάλες του τέννις. Είναι όμως κάτι ευτελέστατες πλαστικές πολύχρωμες μπαλλίτσες ή μικρά μπαλλάκια που να μοιάζουν με ποδοσφαιρικές μπάλλες!! Έγινε επεισόδιο μέχρι να τον πείσουμε να προτιμάει τις μάσες από τα μπαλλάκια. Επίσης του άρεσε το μπαλλάκι που είχε το κόργκι πιο πολύ από το δικό του, του το βούτηξε και αποφάσισε να το παίξει Αυστραλέζος στο ράντσο. Ιδρώσαμε να τον ηρεμήσουμε, είχαμε και το συνηθισμένο ακροατήριο απέξω παιδακίων που γκρινιάζανε στους γονείς τους ότι θέλουνε ένα ίδιο Μουφ! Την άλλη βδομάδα, λέει, θα κάνουμε πάρκιγκ στο μαξιλάρι του. Αμήν και πότε.

Εκεί όμως που έγινε το έλα να δεις ήτανε μετά. Να βγω εγώ τώρα πτώμα στην κούραση από το μάθημα και τα τόσα σκυλιά τριγύρω και να έχω και σούπερ-μάρκετ. Όπου εξελίχθηκε ΤΟ θρίλλερ μέχρι να βρω τα ανθρώπινα αφρόλουτρα, αφού οι Αμερικάνοι αποφασίσανε ξαφνικά ότι τα αφρόλουτρα δεν πρέπει να κατατάσσονται με τα σαμπουάν και τα σαπούνια, αλλά με τα απορρυπαντικά!!!!!:eyecrazy::eyecrazy::eyecrazy::eyecrazy::eyecrazy: Τρελλάθηκα! Ρε σεις, δίπλα στο Tide τα είχανε!:eek::eek::eek::eek::eek: Ξεπατωμένη από τους γύρους είπα να πάω στην τράπεζα να καταθέσω κάτι τσεκ. Η τράπεζα τώρα είναι αμερικανικού τύπου, με κανονικό υποκατάστημα που μπαίνεις μέσα αλλά ΚΑΙ με drive-in/drive through, πώς ήτανε κάτι παλαιού τύπου τσοντάδικα στην Ελλάδα, κάθε βδομάδα δυο νέα έργα σεξ. Κάθεσαι μέσα στο αυτοκίνητο σαν καλός τεμπέλης, αριστερά σου είναι κάτι σωλήνες και απέξω βγαίνει ένας κύλινδρος. Βάζεις τα δικαιολογητικά σου και τις οδηγίες σου μέσα στον κύλινδρο, πατάς το κουμπί, εκτοξεύεται ο κύλινδρος, περνάει μέσα από τους σωλήνες και καταλήγει στον υπάλληλο που κάθεται μέσα στην τράπεζα, πίσω από αλεξίσφαιρο τζάμι. Για να τον δεις θες κυάλια. Έχει και κάμερες παντού, μικρόφωνα, αμερικάνικα πράματα. Περιμένω να κάνει τα καθέκαστα ο υπάλληλος. Από πίσω μου τώρα να είναι δεμένο το Μουφ. Το οποίο να έχει νευριάσει διότι βαριέται τις στάσεις και απεχθάνεται την αδράνεια. Και να αρχίσει τώρα να κάνει πρώτα α-χα-χα-χα-χα-χα-χα-χα!! Και μετά επειδή τον αγνοούσα να μουφιάζει δυνατά. Μετά να γκρινοκοπάει. Να του λέω τώρα εγώ εναλλάξ "σκάσε, Μουφ!" "κόφτη μαλακία, Μουφ!" "Stop it!"

Ρε σεις, ΠΩΣ ΔΙΑΟΛΟ τον είδαν οι υπάλληλοι μέσα από το αλεξίσφαιρο τζάμι, δεν έχω ιδέα. Τον είδανε όμως και το χειρότερο ήτανε ότι τον ακούσανε να μουφιάζει και να κλαψουρίζει. Και αρχίσανε τα "ωωωωωωωω, καλέ τι ωραίο Μουφάκι είναι αυτό!" από το μικρόφωνο και να μας ακούει όλο το πάρκιγκ. Το αποτέλεσμα δε ήτανε ότι όταν εκτοξεύσανε αυτοί τον κύλινδρο με τις ταυτότητές μου και την απόδειξη, είχανε βάλει μέσα και δυο σκυλομπισκοτάκια να τα δώσω, λέει, στο ωραίο Μουφ!:dohh:](*,)](*,)](*,)](*,)](*,)

ΠΩΣ να αδυνατίσει μετά το χαμένο και να διατηρήσει και το χαμένο ενάμισυ κιλό?!=P~=P~=P~=P~=P~=P~=P~=P~=P~=P~

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Το αποτέλεσμα δε ήτανε ότι όταν εκτοξεύσανε αυτοί τον κύλινδρο με τις ταυτότητές μου και την απόδειξη, είχανε βάλει μέσα και δυο σκυλομπισκοτάκια να τα δώσω, λέει, στο ωραίο Μουφ!:dohh:](*,)](*,)](*,)](*,)](*,)

Xαχαχα, δεν υπάρχει αυτό! Και να θες να αγιάσεις δηλαδή...

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
thanks πολύ καλό -γενικά!!!

και ποιό απο όλα ταιριάζει στον Ατταλο?

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Τέταρτο μάθημα σήμερα και κάναμε το "park it", δηλαδή να πηγαίνει στη μαξιλάρα του όταν του λέω. Το έκανε αρκετά εύκολα, εκεί όμως που μου τα χάλασε ήτανε στο heel διότι και πάλι ήθελε να μουφιάζει τα ράφια και δεν τον ενδιέφεραν οι λιχουδιές του. Επίσης μας τα 'πρηξε σε κάποια φάση που του μύρισε ότι ο τύπος που είχε τη συμμαθήτριά του το κόργκι άλλαξε λιχουδιές και ήθελε αυτές!!:eek::eek: Οπότε τώρα ανασκουμπώθηκα να του βρω beef and turkey jerky!!

Την άλλη βδομάδα δε θα κάνουμε μάθημα καθότι θα είμαστε στη Utah, οπότε η εκπαιδεύτρια μας έδωσε τα χαρτιά με τις οδηγίες για τα επόμενα διότι σε κάποια φάση θα πρέπει να αρχίσουμε το sit και stay στην είσοδο του Petsmart όπου θα γελάσει κάθε πικραμένος...8-[:shock::shock: Σχετικά με πιθανό πρόβλημα στο ξενοδοχείο, μου είπε να πάρω ένα σπρέι με νερό και να τον καταβρέχω έτσι και αρχίσει να γαυγίζει στους θορύβους. Με βλέπω να περνάω τη νύχτα ακούγοντας το Μουφ να κάνει α-χα-χα-χα-χα-χα-χα-χα....

Και φυσικά πρέπει να σταματήσω να πηγαίνω στο drive in/drive through της τράπεζας που πάλι έπρεπε να το κάνω σήμερα και δυστυχώς ήταν συνεννοημένες και οι δυο πλευρές: το μεν Μουφ αναγνώρισε το μέρος και περίμενε πώς και πώς να εκτοξευθεί ο κύλινδρος διότι ήξερε ότι θα υπάρχει μπισκοτάκι και οι υπάλληλοι άρχισαν τα "καλέ φέρατε πάλι αυτό το υπέροχο Μουφ!! Να Μουφάκι, πάρε ένα μπισκοτάκι" από το μικρόφωνο!! :eek::eek::fan::fan::D:D:D:D:D

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Σήμερα ήταν τα γενέθλια του Μουφ που έγινε 4!! Είχαμε και το έκτο μάθημα εκπαίδευσης όπου κάναμε επανάληψη το "έλα" με distractions και μάθαμε το "roll over", "stand", "bow", "high-five", "stand-stay" και το ωραιότερο: "sit-stay" & "down" στην είσοδο του Petsmart με κόσμο και σκυλιά να μπαινοβγαίνουν. Τα πήγαμε έτσι κι έτσι αφού λείψαμε μια βδομάδα ταξίδι, αλλά με επανάληψη στο σπίτι μάλλον θα τα πάμε καλά. Επίσης έρχεται τώρα όταν τον φωνάζω έτσι και τον βγάλω στον κήπο χωρίς λουρί. Και έχασε και ένα κιλό συνολικά που είναι πολύ καλό. Δεν πήγαμε κιόλας στην τράπεζα ώστε να τον ταΐσουνε πάλι, αλλά έγινε ένα παρατράγουδο διότι σε κάποια φάση βαρέθηκε που του έδινα παραγγέλματα και δεν του έδινα φαΐ αν δεν τα έκανε, οπότε σηκώθηκε κι έφυγε και έκανε έφοδο στις λιχουδιές της συμμαθητριάς του και τις έφαγε!! Ευτυχώς που τώρα έχουμε τις ίδιες ακριβώς και μπόρεσα να τις αντικαταστήσω αμέσως.

Μου φαίνεται ότι άμα μάθουμε τα μαθήματά μας καλά, θα τον πάω κι από τον καινούριο εκπαιδευτή που σύστησε η κτηνίατρος και θα του τον αφήσω για καμιά βδομάδα. Το σύστημα είναι να τον αφήνω το πρωί, μετά να πηγαίνω να τον παίρνω το απόγευμα και ο τύπος θα μου κάνει μάθημα τι του έκανε μάθημα. Διότι αυτό το Μουφ είναι πολύ ζωηρό...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Αμάν, θα χρειαστούμε επειγόντως φροντιστήριο. Την επόμενη βδομάδα τελειώνει η εκπαίδευση και έχουμε εξετάσεις και το χοντρομπαλούδικο μια τα πάει άριστα, μια είναι σκράπας. Να δω κιόλας αν θα κάτσει να ποζάρει με το καπελάκι του αποφοίτου και με το πτυχίο για τη φωτογραφία της αποφοίτησης. ΑΝ δηλαδή μας δώσουνε πτυχίο με το χάλι που έχουμε!! Και δεν είναι ότι δεν έχει μάθει τα μαθήματά του διότι κάνουμε εξάσκηση και στο σπίτι. Είναι όμως ότι τα κάνει όλα μόνον όταν του καπνίσει. Οπότε πήρα τηλέφωνο τον τύπο που είπε η κτηνίατρος, ο οποίος δήλωσε ότι έχει κι αυτός Αυστραλέζο και ότι το πρόβλημα είναι ότι έχουνε πολύ μυαλό και έχουνε και γνώμη. Επίσης μου είπε ότι το Μουφ το φαΐ το βλέπει όπως βλέπω εγώ τα λεφτά που βγάζω: αν δε με πληρώσουν δε δουλεύω. Τελοσπάντων, το πάω για αξιολόγηση την Τετάρτη για να δούμε τι θα δούμε με το χάλι που έχει, μπας και τον σουλουπώσει ο τυπάς που εκπαιδεύει και Γερμανικούς Ποιμενικούς και σκυλιά της αστυνομίας.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
γιιαυτό δεν κάνουν όλα τα σκυλιά για όλες τις δουλειές
Προσωπικά προτιμώ τα σκυλιά με χαρακτήρα στύλ "και γιατί να κάτσω τώρα???επειδή το λές???καλά μην φωνάζεις εντάξει θα κάτσω...ωχου...(στροφή 2-3 βήματα/κάθισμα/ξεφύσημα)"
συνήθως εκεί που πρέπει θα υπακούσουν ακαριαία αλλά γενικά δεν είναι και στρατιώτες σε επιφυλακή
κοινώς γουστάρω κωλόσκυλα :lol: παλιοχαρακτήρες :) αλλα με καλή καρδιά πάνω απο όλα ;)

αλίμονο!!!χρήσιμα και τα άλλα τα στύλ "Διατάξτε στρατηγέ μου" και σίγουρα υπάρχουν χαρακτήρες ανθρώπων που τα πάνε πολύ καλύτερα με έναν τέτοιο σκύλο

αλλά ο καθένας έχει τα γούστα του

ΜΟΥΦ RULES
και τα πτυχία σας αλείφτε τα με κάτι νόστιμο και μπορεί και να ασχοληθούμε μαζί τους :D

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Αυτό κυρίως το στροφή 2-3 βήματα/ξάπλωμα/ξεφύσημα το κάνει συνέχεια! Λες και έχει διακόσια καντάρια προβλήματα το βρωμό-Μουφο!! Εκείνο που με στεναχωρεί είναι που είπε ο τύπος, όπως και η κτηνίατρος, ότι κανονικά η εκπαίδευση δεν είναι να μπουκώνω στις λιχουδιές το χοντρομπαλούδικο, αλλά να μάθει να εκτελεί εντολές και χωρίς αυτές. Κι εγώ κάθομαι και σικλετίζομαι μην πληγωθούν τα αισθήματα του Μουφ διότι ο τυπάς φαίνεται ότι δεν αστειεύεται!!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
φαίνεται ο σκύλος που έχει καταλάβει τι του λές-με λιχουδιά στο χέρι και χωρίς...

σιγά μην πέσει και στα prozak...δεν έχει ανάγκη...εσύ ερμηνέυεις έτσι την φάτσα του