Εκπαίδευση επιπέδου Intermediate

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.123
Sara, δεν μπορώ να θυμηθώ όλες τις συζητήσεις σχετικά με την σχέση σας και μπορεί να πω βλακεία ή κάτι χιλιοειπωμένο, οπότε sorry εκ των προτέρων, αλλά... η συμπεριφορά του είναι μεν χαριτωμένη - τουλάχιστον όπως μας την παρουσιάζεις εσύ - , σου δημιουργεί όμως τεράστια προβλήματα. Θα έλεγα, με επιφύλαξη αλλά αυτή η σκέψη μου βγαίνει, διαβάζοντάς σε κάθε φορά, σταμάτα να τον λυπάσαι τόσο πολύ πια και γίνε πολύ πιο αυστηρή, αν θέλεις να υπάρχει μια πιθανότητα επιτυχίας. Τώρα βέβαια εμένα μου ακούγεται εύκολο όπως σου το λέω, αλλά στην πράξη εσύ ξέρεις. Εντάξει, σου έχει πάρει τον αέρα, αλλά θα πρέπει ρε παιδί μου να καταλάβει ότι υπάρχουν και όρια. Και καταβροχθίζοντας λιχουδιές με κάθε τρόπο και κόλπο, δεν νομίζω ότι το καταλαβαίνει. Βεβαίως και θα πρέπει να εκτελεί επειδή και μόνο του το λες, όχι γιατί ξέρει εκ των προτέρων ότι έχει να οφεληθεί. Ειλικρινά πιστεύω, ότι ήρθε (ή μάλλον άργησε πολύ να έρθει) η ώρα, να του τρίξεις τα δόντια. Εφόσον βέβαια λες, ότι θέλεις να αλλάξει η συμπεριφορά του...

lastbreath

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2009
491
0
επειδη αρκετοι απο εμας(λογο υπερβολικης αγαπης στο σκυλο μας) κανουμε λαθη τα οποια φαινονται αθωα παραθετω ενα αρθρο:

Το πιο συχνό λάθος που κάνουν σχεδόν όλοι, είναι πως δεν δίνουν βάση στον τρόπο με τον οποίο ταϊζουν ένα σκυλί, με αποτέλεσμα αργότερα να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και να ταλαιπωρούνται και οι ίδιοι, αλλά και να ταλαιπωρούν το σκύλι τους προκειμένου να τα λύσουν.

Πολλές φορές έχω συναντήσει αγανακτισμένους κηδεμόνες σκύλων, που η ώρα του φαγητού μοιάζει γι' αυτούς μαρτύριο, είτε την ώρα που θα ταϊσουν το σκυλί τους, είτε την ώρα που τρώνε οι ίδιοι.

Θα μου επιτρέψετε μια αναδρομή στο χρόνο σχετικά με τη σχέση σκύλου-φαγητού. Ο σκύλος είναι αγελαίο ζώο και ο πιο σημαντικός κανόνας σε μια αγέλη, που πρέπει να επιβιώσει, είναι η θέση στην ιεραρχία. Αυτό πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Όταν λοιπόν μια αγέλη λύκων, (πρόγονος σημερινών σκύλων), πηγαίνει για κυνήγι το κάνει ομαδικά. Αφού το θήραμα καταδιωχθεί και έρθει η ώρα του φαγητού, όλη η αγέλη αποτραβιέται και μένει ο αρχηγός, ώστε να επιλέξει το κομμάτι φαγητού που θέλει. Μόλις γίνει αυτό τότε η υπόλοιπη αγέλη επιστρέφει για να τραφεί. Βλέπουμε λοιπόν πως ένας τρόπος που ξεκαθαρίζεται η ιεραρχία στην αγέλη, είναι η σειρά με την οποία τα μέλη που την απαρτίζουν τρέφονται.

Επιστρέφουμε στο σήμερα για να αναλύσουμε τη συμπεριφορά μας σχετικά με το φαγητό. Καθόμαστε στο τραπέζι για να φάμε και έρχετε ο λυπημένος φίλος μας που εκλιπαρεί για ένα μεζεδάκι. Είναι πολύ δύσκολο να αντισταθεί κάποιος σε αυτό το θλιμμένο ύφος και στο βλέμμα του, όταν σε καρφώνει μέσα στα μάτια. Έτσι λοιπόν προκειμένου να τον ευχαριστήσουμε, του δίνουμε μεζεδάκια την ώρα που τρώμε. ΛΑΘΟΣ...

Αν την ώρα που τρώμε, του δίνουμε μεζεδάκια τον μπερδεύουμε. Αν θέλουμε να μας σέβεται και να υπακούει στις εντολές που του δίνουμε, πρέπει να είναι ξεκάθαρο πως δεν είναι αυτός ο αρχηγός της αγέλης. (Ποτέ ο σκύλος που συγκατοικεί με ανθρώπους δεν τους βλέπει σαν γονείς, σαν φίλους ή οτιδήποτε άλλο, πάντοτε θα είμαστε για εκείνον μέλη μιας αγέλης.) Ένα σκυλί που μπορεί να τρώει την ίδια στιγμή με εμάς εύκολα μπορεί να υποθέσει πως είναι στην ίδια θέση με εμάς ιεραρχικά. Γι' αυτό λοιπόν κομμένα τα μεζεδάκια από το τραπέζι δια παντός. Η καλύτερη αντιμετώπιση όσο δύσκολο και αν σας φαίνεται, είναι να τον διώχνετε με αυστηρό ύφος.

Το σκυλί πρέπει να παίρνει τροφή μόνο από το πιάτο του...

Ένα άλλο λάθος, είναι πως συνήθως αφήνουμε το πιάτο του σκύλου κάτω κατά τη διάρκεια ολόκληρου του εικοσιτετραώρου. Το σκυλί σας πρέπει να μάθει να περιμένει την ώρα του φαγητού, για να δει το πιάτο του. Έτσι μαθαίνει να ανυπομονεί για την ώρα του φαγητού και δένεται με το πρόσωπο, που βλέπει να του φέρνει το φαγητό, κρατώντας το πιάτο του.

Ο τρόπος που του προσφέρουμε το φαγητό είναι και αυτός σημαντικός, αν θέλουμε ένα ισσοροπημένο σκυλί.

Πρέπει να βάζουμε την τροφή στο πιάτο του, να κρατάμε το πιάτο στο ύψος του στήθους μας και να περιμένουμε να καθίσει, για να του το προσφέρουμε. Αυτό θα μάθει στο σκυλί μας πως δεν έχει νόημα να χοροπηδάει επάνω μας, προσπαθώντας να φτάσει το πιάτο του. Ένα σύνηθες πρόβλημα που ειδικά σε μεγαλόσωμες φυλές μπορεί να γίνει πολύ κουραστικό έως και επικίνδυνο. Φανταστείτε ένα σκυλί πενήντα κιλών, να έρχεται με ορμή επάνω σας προκειμένου να πάρει το φαγητό του.

Θα πρέπει επίσης να υπάρχει χρονικό όριο στην ώρα που έχει για να τραφεί. Ένα χρονικό διάστημα είκοσι λεπτών, είναι αρκετό για να τραφεί σωστά και ήρεμα. Μετά πρέπει να πάρουμε το πιάτο του είτε έχει φάει είτε όχι. Έτσι θα καταλάβει πως η ώρα του φαγητού είναι μια στιγμή που του απαγορεύετε να κάνει οτιδήποτε άλλο, παρά μόνο να φάει. Πολλές φορές βλέπω σκυλιά που την ώρα του φαγητού, αντί να τραφούν, παίζουν ή κάνουν οτιδήποτε άλλο με τη σιγουριά πως το φαγητό θα είναι πάντα εκεί και δεν πρόκειτε να το πάρει κανένας. Συμπεριφορά μη αποδεκτή κατά τη γνώμη μου...

Άρα ανακεφαλαιώνοντας περιληπτικά, να θυμάστε πως δεν δίνουμε μεζεδάκια στο σκυλί μας την ώρα που τρώμε. Πάντα το ταϊζουμε αφού φάμε και στο πιάτο του. Περιμένουμε να καθίσει προκειμένου να του βάλουμε κάτω το πιάτο του και τέλος, του αφήνουμε είκοσι λεπτά περιθώριο για να φάει και μετά παίρνουμε το πιάτο του.

Αν η παραπάνω οδηγίες εκτελεστούν σε σκυλιά μικρής ηλικίας θα έχετε εκπληκτικά αποτελέσματα, αυτό δε σημαίνει πως σε σκυλιά μεγαλύτερης ηλικίας δεν θα μείνετε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα...

πηγη: petlife.gr
Γιώργος Πατεράκης

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Χμμμμ, αυτό με το να μην αφήνω το πιάτο του στο πάτωμα συνεχώς είναι καλή ιδέα διότι έχω βαρεθεί να το κλωτσάω κατά λάθος!:D

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.123
Βρε κούκλα μου, αυτά είναι βασικά πράγματα, ακόμα και για τα σκυλιά που δεν έχουν ψύχωση με τις λιχουδιές, όχι για το Μουφ...
Εσύ μας έχεις βάλει τα γυαλιά με τις τόσες γνώσεις σου, τόσο καιρό, αυτά δεν ξέρεις;
Πάντως, πέρα από την πλάκα, αν δεν αλλάξεις εσύ, δεν πρόκειται να αλλάξει ο μαλλιαρός... ίσως μόνο προς το χειρότερο... :rolleyes:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Μωρέ δεν έχω βάλει γυαλιά σε κανέναν, εδώ προσπαθώ να βάλω γυαλιά στον εαυτό μου. :) Δεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι το μπωλ κάτω μπορεί να του κάνει κακό. Η αλήθεια είναι ότι το σηκώνω μόνον αν είναι να τον ταΐσω ή να το πλύνω...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.123
Είσαστε ειδική περίπτωση και εσύ και ο σκύλος σου. Με την καλή και γλυκειά έννοια :) Προς το παρόν όμως, απ' τους δυό σας, περνάει πολύ καλά μόνο αυτός.
Εχεις τα κότσια να βάλεις και τον εαυτό σου στο παιχνίδι της καλοπέρασης; Αν όχι, σταμάτα να ταλαιπωρείσαι και να ξοδεύεσαι και πάρτο απόφαση, ότι θα έχει αυτός το πάνω χέρι. Εκπληκτικές όλες αυτές οι high tech εκπαιδεύσεις και εξετάσεις, αλλά καμμιά φορά τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά απ' ότι νομίζουμε ;) Θα μου πεις τώρα, χαζή είσαι; Εδώ τόσοι εκπαιδευτές και εκτροφείς και γιατροί και δεν ξέρω τι άλλο, έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά, με το αρκούδι. Τι μου λες τώρα εσύ για απλά πράγματα; Ok. Στο δικό σου όμως σπίτι είναι όλη μέρα. Με σένα κοιμάται και ξυπνάει. Πιστεύω ειλικρινά ότι μόνο στο δικό σου χέρι είναι να συμμαζευτεί. Εστω και λίγο ρε παιδί μου. Αρκεί να το πάρεις κι εσύ απόφαση :)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Αυτό είναι αλήθεια. :) Διότι αυτά που θεωρώ πολύ σοβαρά, π.χ. τη δουλειά μου, τα κάνω σωστά που ο κόσμος να χαλάσει. Στην αρχή που τον πήρα έκλαιγε όταν έφευγα και σε κάποια φάση μάλιστα έπρεπε να πάω στο γιατρό για κάτι σοβαρό και σκέφτηκα να το ακυρώσω. Στο τέλος όμως είπα ότι θα είμαι τρελλή να το κάνω και πήγα και τον άφησα να θρηνεί. Ε, στο τέλος το ξεπέρασε και τώρα του λέω "I have to go, but I will be back, Μούφι-Μούφι!" Είναι από τα λίγα πράματα που του λέω στα αγγλικά και ακούει, μάλιστα με αφήνει να φύγω χωρίς πολλά-πολλά. Επίσης υπακούει και τη στριγγλιά "Ααααααααααααα!!!!! ΦΤΥΣΤΟ ΑΜΕΣΩΣ!!!!!" (ελληνιστί) έτσι και έχει βάλει κάτι στο στόμα που δεν πρέπει. Στη βόλτα ακούει επίσης το "leave it" όταν περνάει κανένας σκύλος και το αφεντικό του δε δείχνει να θέλει σκυλο-χαιρετούρες, ή όταν κάποιος σκύλος ωρύεται ενώ περνάμε απέξω. Σε πράγματα που είμαι συνεπής, είναι και κείνος συνεπής. Το θέμα είναι να βρω χρόνο να τον βγάζω ακόμα περισσότερες βόλτες....:cool:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Λοιπόν πήγαμε και είδαμε σήμερα τον εκπαιδευτή των Γερμανικών Ποιμενικών που διαθέτει τέσσερεις Γερμανικούς και έναν Αυστραλέζο. Εννοείται ότι οι τέσσερεις ΓΠ είναι στρατιωτάκια και ο Αυστραλέζος είναι ο τζαναμπέτης της παρέας. Καθίσαμε και τα 'παμε μιάμισυ ώρα και παρακολούθησε και το χοντρομπαλούδικο που έκανε τα δικά του, μούφιαζε γενικώς και ζητιάνευε φαΐ και λιχουδιές ως συνήθως. Μόλις τελειώσουμε λοιπόν τη μέση εκπαίδευση, ξεκινάμε μαθήματα για έξι μήνες όπου δε θα πέφτει τόσο λιχουδιά και στο τέλος θα περάσει και το AKC με κανονικές εξετάσεις για το Good Citizen Test που το έχουμε αγρίως ανάγκη και είναι δύσκολο να το περάσει κανείς διότι τότε σημαίνει ότι το σκυλί έχει γίνει καλό και άγιο και έρχεται όταν το φωνάζεις, περπατάει κανονικά με λουρί και κάνει διάφορα σκυλίσια. Αυτό που δε θα 'χει είναι ακροβατικά. Το τεστ αυτό πρέπει να το πάρουμε διότι αρχίσανε και το ζητάνε σε ξενοδοχεία και ενοικιάσεις, κλπ. και ναι μεν το Μουφ είναι καλό μουφάκι, αλλά κάνει και τα δικά του.

Ο τύπος επίσης μου είπε ότι το Μουφ με έχει εκπαιδεύσει αγρίως, είναι πανέξυπνο και ξέρει πώς να πατάει τα κουμπιά μου!:eek::shock::eek::p:D:D Το έχει κόψει επίσης για μάλλον φυσικό ταλέντο επί της ποιμενικής (καθότι τσομπάν κιοπέκ) και γενικώς άτομο με γνώμη που ξέρει πώς να παίζει το γλυκούλι, το γκρινιάρικο και το μωρό. Νομίζω μάλιστα ότι ανακάλυψα σήμερα κάτι σημαντικό: άρχισα να καταλαβαίνω λίιιιιιιιιιγο ότι το Μουφ δεν είναι άνθρωπος αλλά σκύλος και ότι σκύλος και άνθρωπος δεν ταυτίζονται!

Τώρα θα μου πείτε κομίζω γλαύκα εις Αθήνας. Το θέμα είναι ότι δεν το έχω συνειδητοποιήσει ότι ακόμα και μερικά πράματα που κάνει το Μουφ έχουν να κάνουν με το ότι είναι ζώο και όχι άνθρωπος. Για παράδειγμα:

1) Όταν παίζουμε το πιάσε το μπαλλάκι με το Μουφ δεν πρόκειται για χαριτωμένο παιχνιδάκι όπου το Μουφ κυνηγάει το μπαλάκι να μου το φέρει και τινάζει το κεφάλι του πέρα-δώθε διότι είναι χαριτωμένο κι εγώ τρελλαίνομαι να το βλέπω και γίνομαι κοινώς σούπα. Αντίθετα κάνει το ίδιο που θα έκανε στη φύση ως άγριο ζώο (αν ήταν) κυνηγώντας ένα ζώο, το οποίο θα σκότωνε τινάζοντας το κεφάλι έτσι. Επιπλέον, όταν κάνει τσίου-τσίου το κουκλάκι του και μου το φέρνει κι εγώ το δείχνω περήφανη στο βίντεο για πλάκα, πρόκειται για το ίδιο που θα έκανε αν το ζώο έβγαζε κραυγές και το καθάριζε το μοβόρικο Μουφ κι όχι διότι είναι κουδουνίστρα κι εγώ κορδώνομαι και λέω "αχ καλέ, τι έξυπνο Μουφάκι και πώς ανακάλυψε ότι έχει πλάκα να κουνάει το κεφάλι ώστε να κάνει γκλαν-γκλουν η κουδουνίστρα!!!!!:eek::eek::shock::shock::eek::eek: Γι' αυτό άλλωστε και το κάνει με κάθε παιχνίδι και όχι μόνο με κουδουνιστροειδή!!:eek::paja1: Το να καταλάβω αυτό είναι πολύ σημαντικό.

2) Επίσης η διελκυστίνδα που τη βρίσκω χαριτωμένη και του λέω "Έλα Μουφάκι, κάνε γουρ-γουρ! Ωωωωωωωωωωω, ΤΙ ΔΥΝΑΤΟ που είναι αυτό το Μουφ!" Δεν πρόκειται για χαριτωμένες Μουφιές, αλλά για αυτό που κάνουν δυο σκύλοι στη φύση όταν τραβοκοπάνε το κουφάρι ενός ζώου!!!!

Τα visuals αυτά μπορεί να μου χαλάνε την εικόνα του Μουφίου ξαπλωμένου με τα ποδαράκια μπροστά και μένα να λέω "αχούουουουουουουου έχει βάλει και τα χεράκια του" και να συνειδητοποιώ ότι πρόκειται για ποδαράκια που πατάνε εξυπνότατα τα κουμπάκια μου, αλλά τουλάχιστον θα μπορέσω μάλλον να βγάλω από το μυαλό μου τις τρομερές εικόνες βασανισμένων σκύλων στην Ελλάδα, διότι πλέον το έχω παραχ*σει και έχω ξεπεράσει κάθε λογικό όριο αφού σκέφτομαι ως εξής:

1) Πολλοί Έλληνες βασανίζουν τους σκύλους τους και τους στερούν τροφή και νερό.

2) Οι ελληνικές αρχές δεν προστατεύουν τους σκύλους και η διεθνής κοινότητα δεν κάνει τίποτα διότι οι σκύλοι δεν έχουν ανθρώπινα δικαιώματα.

3) Εγώ είμαι Ελληνίδα.

4) Το Μουφ είναι σκύλος που πεινάει συνέχεια, τον είχανε παρατήσει και τον πήρα εγώ, αλλιώς θα τον είχε φάει η μαρμάγκα ή ακόμα χειρότερα.

5) Το Μουφ είναι ένα χαριτωμένο, αθώο γλυκουλάκι.

6) Το Μουφ πέφτει κάτω και αναστενάζει.

7) Όσοι αναστενάζουν έχουνε καντάρια απελπισίας διότι η άτιμη ζωή τους βαράει και τους κλωτσάει.

8 ) Είναι ευκολότερο θεωρητικά να κλωτσήσει κανείς ένα ανυπεράσπιστο ζώο που είναι ξαπλωμένο κάτω.

Άρα είμαι ένα ελληνικό κάθαρμα που βασανίζει το σκύλο του και του στερώ τροφή και νερό και ετοιμάζομαι να το κλωτσήσω. Κι αν δεν το έχω κάνει μέχρι τώρα, αρνούμενη να το κανακέψω και να το ταΐσω μέχρι σκασίματος, δυνητικά το κάνω, άρα και ουσιαστικά το κάνω αρνούμενη να τον αφήσω να μου ανεβεί στο κεφάλι και να γίνει κύριος του ψυγείου.:(:(

Και ούτω το χοντρομπαλούδικο κάνει ό,τι του γουστάρει εδώ μέσα και έχει γίνει τετράπαχο και μου ΄χει πάρει τον αέρα και δεν ξέρει, ούτε ενδιαφέρεται φυσικά ποσώς να μάθει τι μαλακίες περνάν από το μυαλό μου!!

Να σας πω και μια ιστορία φρίκης που μου είπε ο τύπος: ένας πελάτης του είχε ένα Αυστραλέζικο χειραγωγούν τέρας που του άρεσε το παγωμένο νερό. Μόλις λοιπόν έφευγε το αφεντικό για δουλειά, έτρεχε το τέρας στο ψυγείο, ανέβαινε στα δυο πόδια, πίεζε εκείνο το κουμπί και έρριχνε παγάκια στο πάτωμα και μετά τα έτρωγε!! Αυτή η ιστορία γινότανε όλη τη μέρα μέχρι που τον έβρισκε ο δόλιος ο αφεντικός το βράδυ να είναι ξαπλωμένος εν τω μέσω αιωνίων πάγων και να έχει φυσικά κάνει το πάτωμα κ*λο!!!:eek::eek::eek::eek::eek::shock::shock::shock::shock::shock::eek::eek::eek::eek::eek:

Ερώτηση κρίσης: τελικά το χοντρομπαλούδικο μ' αγαπάει ή όχι? :(

Last edited:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
απορώ πραγματικά για τις παρατηρήσεις σου καθότι είμουν απολύτως σίγουρος πως τόσο καιρό στο φόρουμ αυτά τα ήξερες και τα μάσαγες για πρωινό

εννοείτε βρε Λίζα πως το Μουφ είναι σκύλος και κάνει σκυλίσια πράγματα...

και εννοείτε πως όπως και το χασμουρητό δεν είναι νύστα έτσι και ο αναστεναγμός δεν είναι επειδή δεν τον άφησες να φάει και το ψυγείο...

Πάντως και αυτός ο εκπαιδευτής βλέπω είναι διάνοια και πιάνει πουλιά στον αέρα...αλλά έχει και μεταδοτικότητα...θετικό αυτό

ώστε σου ζητάνε good citizen ε?καλό αυτό...είδες πώς δουλευουν τα συστήματα?θες ξενοδοχείο ή μετρό με τον σκύλο? δείξε μας ότι έχει κάποια χαρτιά απο οργανισμό διαπιστευμένο ότι μπορεί και ΟΚ...πολύ σωστό

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.123
Πάντως δεν της είπε και τίποτα ουσιαστικότερο από ότι της είπα εγώ [-([-([-(
Με λίγο περισσότερα λόγια :paletas:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ναι, μπράβο, ζητάνε το ίδιο χαρτί και από συγκοινωνίες και επιπλέον πληρώνεις και από λιγότερο ως καθόλου για ορισμένα πράγματα. Και ναι, το ξέρω ότι το Μουφ είναι σκύλος αλλά μερικά πράγματα δεν τα έχω συνειδητοποιήσει. Για το χασμουρητό δεν ξέρω πολλά, το κάνει επειδή είναι χαλαρωμένο εκείνη τη στιγμή?

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
χασμουρητο-σημαδι ηρεμίας
π.χ.
στα ανθρώπινα λόγια ηρέμησε δικέ μου/πως κάνεις έτσι με αγχώωωωωνεις

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Είναι όμως ομολογουμένως ζόρικα τα πράματα. Π.χ. τώρα μόλις έφαγα για βράδυ και δεν πρόκειται να χωνέψω καλά. Είπα να πάρω σήμερα μπον-φιλέ διότι μου έχει πέσει κάπως το σίδηρο και η χοληστερίνη μου είναι ένα χαίρε βάθος αμέτρητο. Πήγα στον τρομερό χασάπη με το σφαγείο Καλαμποκιστάν και πήρα μια τεράααααααααααααστια μπριζόλα (να, με το συμπάθειο!). Και λέω άντε, θα δώσω και στο Μουφ λίγη αντί για βραδυνό. Εννοείται ότι το κρέας ήταν πολύ για έναν άνθρωπο, οπότε το έψησα και έδωσα το μισό στο Μουφ που είχε πάλι λιποθυμήσει μπροστά στο γκριλ. Μέχρι να γυρίσω είχε καταβροχθίσει τη μερίδα του και την έβγαλε δίπλα μου σλουρπιαζόμενο και παρακαλώντας. Και ναι μεν κατάφερα να φάω χωρίς να του δώσω αυτουνού και το υπόλοιπο, είχε όμως ένα ύφος άστα να πάνε και εγώ αισθανόμουν απαίσια σα βασανιστής που αφηνει νηστικό το ζουμπουρλούδικο!! Και πού να τον βλέπατε πώς έκανε όταν βγήκα από το χασάπη και γύρισα στο αυτοκίνητο με το κρέας. Τέτοιο αλλοιθώρισμα και μούφιασμα, άλλο να τα γράφω και άλλο να το βλέπετε.....

Ουφ! Πάω τώρα να ψήσω σπαράγγια.....

Last edited:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Πάντως έχεις αποδεχθεί πλήρως την ιεραρχία στην αγέλη σας!
Πρώτα τρώει ο Α Λύκος(Μουφ) και μετά οι κατώτεροι(εσύ)!:p:D

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Αυτό ξαναπέστο!:rolleyes:

Τουλάχιστον διελκυστίνδα παίζουμε ακόμα με το μπαλάκι, το αρκουδάκι και το σκοινάκι και όχι με το μπριζολάκι!!:p:p:D:D:D:D:D

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Σήμερα αποφοιτήσαμε από το Intermediate Obedience μετά φανών και λαμπάδων!!:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D Το Μουφ με έβγαλε ασπροπρόσωπη και αρίστεψε!:eek::eek::eek::eek::eek::D:D:D:D Εκείνο το άμοιρο το corgi έμεινε παρασάγγας πίσω και φυσικά το Μουφ απέκτησε δεύτερο πτυχίο και προχωράει στο επόμενο επίπεδο προχωρημένης υπακοής!! :yes::grin: Και μιλάμε τώρα για εξετάσεις που έλαβαν χώρα σαββατιάτικα, μέσα σε ένα PetSmart τίγκα και πατείς με πατώ σε, με σκύλους, γάτους, υιοθεσίες, παιδάκια, μπαμπακομαμάδες αυτών, γινότανε ΤΟ ΜΠΟΥΓΙΟ και το Μουφ ΚΥΡΙΟΣ!!!!:shock::shock::shock::shock::shock::D:D:D:D:D

Τώρα πολύ θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι είδα το φως το αληθινό και από κατώτερο ον έγινα Α Λύκος!! Δυστυχώς όμως θα εψευδόμην ασυστόλως και πολύ κακώς. Αυτό που έκανα ήταν ό,τι θα έκανε μια κλασική Ελληνίδα υστερικά ανταγωνιστική: έκανα ζαβολιά!! Συγκεκριμένα έστειλα το Μουφ φροντιστήριο μέχρι να στενάξει και το σήκωσα σήμερα πρωί-πρωί στις έξι να τρέξουμε έξι χιλιόμετρα με το καλημέρα. Όταν γυρίσαμε στο σπίτι στρώθηκε ξερό στο πάτωμα και δεν είχε κουράγιο ούτε να γυρίσει να με κοιτάξει.:eek::eek::eek::eek::eek:

Κατόπιν το βούτηξα απ' το γιακά και το πήγα στο φροντιστήριο, δηλαδή τον καινούριο εκπαιδευτή που σίγουρα έχει βγάλει το συμπέρασμα ότι είμαι για δέσιμο :)p:p:D:D), όπου το ξεθεώσαμε για άλλη μια ώρα στο περπάτημα με λουρί και με ξεφτυλισμένες λιχουδιές που δεν το αφήναμε καν να τις φάει. Αφού το περπάτησα γύρω-γύρω άλλη μια ώρα μέχρι να ζαλιστεί, το ξαναβούτηξα και το πήγα στο PetSmart για τις εξετάσεις!!!!!:D:D:D:D:D:D Τις οποίες πέρασε με τα τσαρούχια διότι δεν είχε κουράγιο ούτε να μουφιάσει τα σκυλόφαγα. Να φανταστείτε ότι το έπιασα κανά-δυο φορές σήμερα να με κοιτάζει ερωτηματικά για πρώτη φορά στη ζωή του, να δει τι άλλο θα σκαρφιστώ να κάνω και ακολουθώντας με σαν αρχηγό!!!:eek::eek::eek::eek::eek::eek::paja1::paja1:

Σας φέρνω και τα πειστήρια των ως άνω, δηλαδή τις φωτογραφίες της αποφοίτησης στο PetSmart με το Μουφ να φοράει το καπελάκι του αποφοίτου σύμφωνα με το αγνό αμερικανικό έθιμο!! Το κακό είναι όμως ότι πρέπει να εξασκούμαστε με το Μουφ συχνά διότι ο φροντιστής ισχυρίζεται ότι αλλιώς θα λυθούν τα μάγια και θα γίνει πάλι η άμαξα κολοκύθα και μετά το Μουφ θα με τραβοκοπάει πάλι και θα με καταπιέζει!!!:eek::eek::shock::shock::eek::eek::p:p:D:D:D:D:D:D

Το περίεργο είναι ότι το Μουφ φαίνεται να τον πάει κατά βάθος τον φροντιστή παρά το γεγονός ότι δεν το αφήνει να είναι τζαναμπέτικο. Α ναι, μας είπανε να πάρουμε και τις εξετάσεις στο τέλος του AKC για Good Citizen.:) Εννοείται ότι έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας....:rolleyes:

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.123
Ρε Σάρα, να' σαι καλά. Προσφέρεις το καλύτερο πρωινό ξύπνημα... :p
Αντε, και εις ανώτερα, έστω και με ζαβολιές. Ελληνικό αίμα δεν έχεις; Ορθά έπραξες :D
Εμένα τώρα, παρόλο που όοοοολα αυτά τα των εξετάσεων του μουφ, μου ακούγονται υπερβολικά εξωγήινα, με εντυπωσιάζει το γεγονός, ότι λαμβάνουν χώρα σε πολυσύχναστα μέρη. Μου ήρθε στο μυαλό, που κάποτε για να πάρεις δίπλωμα για μηχανάκι, έκοβες βόλτες πάνω-κάτω, πέρα-δώθε, σε ένα γηπεδάκι και κάποτε ξύπνησαν και είδαν ότι με το μηχανάκι, θα βγαίνεις και στον δρόμο και άρα πρέπει εκτός από οκτάρια να σκαμπάζεις και από κίνηση. Για το φακελάκι δεν συζητάμε. Σε οποιαδήποτε τακτική εξετάσεων (γηπεδάκι ή δρόμος) είναι η στάνταρ ελληνική ζαβολιά. Εγώ βέβαια ανεβάζω θερμοκρασία και μόνο στην σκέψη και το δείχνω κιόλας προς μεγάλη έκπληξη, εκπαιδευτή και εξεταστών...
Πεθαίνω για την πρώτη φωτό..."δεν φτάνει που με έχεις ξεπατώσει όλη μέρα, με βάζεις να κάνω και τον καραγκιόζη...(με το καπελάκι)... άσε με ήσυχο επιτέλους μη με πιάσει το γλυκή μου και μας τα πάρουν όλα πίσω (τα πτυχία)..." :D:D:D
Να του δώσεις πολλά φιλιά και από εμάς :)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Φροντιστηρίου συνέχεια: η τακτική του καινούριου εκπαιδευτή είναι να εξασκούμαστε τρεις φορές τη βδομάδα σε μια εντολή και να συνεχίζουμε επί βδομάδες μόνο με αυτήν μέχρι να τη μάθει το σκυλί. Μετά προχωράμε στην επόμενη και στο τέλος παίρνουμε το ΟΚ για το Good Citizen Test που το κάνει ο αντιπρόσωπος του AKC. Για την ώρα κάνουμε τη βόλτα με το λουρί και με κάποια distractions όπως άλλα σκυλιά γύρω και λιχουδιές στο πάτωμα που δεν επιτρέπεται να φάει το Μουφ. Καλά πάμε, αλλά είπε ο εκπαιδευτής ότι αν και το Μουφ μαθαίνει γρήγορα καθότι Αυστραλέζος, δεν του έρχονται ως δεύτερη φύση οι εντολές καθότι μουρμούρης και τζαναμπέτης!! Θα πάρει μήνες εξάσκησης μέχρι να τελειοποιηθεί.:-|

Τώρα εκείνο που πολύ μου τα πρήζει είναι το ότι το Μουφ έχει υιοθετήσει την εξής τεχνική εκβιασμού: στην αρχή κάνει ακριβώς ό,τι του πούνε χωρίς ιστορίες. Με κοίταζε κιόλας ερωτηματικά να δει τι θέλω να κάνει που, όπως είπα και πριν, δεν το είχε κάνει ποτέ του. Την επόμενη φορά ξεκινάμε καλά, μετά όμως αρχίζει τις δοκιμασίες και μάλιστα μου λέει κι ο εκπαιδευτής να προσέχω διότι έχει αρχίσει να πατάει τα κουμπιά μου: στην αρχή παρεκκλίνει λίγο από τον τέλειο γύρο χωρίς όμως να φεύγει. Τον επαναφέρω στην τάξη και συνεχίζω να τον ζαλίζω, όμως μετά, αντί να με κοιτάζει ερωτηματικά, με κοιτάζει σα να είμαι τρελλή και μου κάνει νόημα ότι πρώτον υπάρχουν λιχουδιές στο πάτωμα και δεύτερον ανοιγοκλείνει το στόμα να μου δείξει (καθότι πιστεύει ότι είμαι χαζή) ότι θέλει να τις φάει. Συνεχίζω να τον αγνοώ (ας μου κόταγε να κάνω κι αλλιώς με τον εκπαιδευτή δίπλα) και τα κάνει όλα καλά. Στο τέλος, αφού ολοκληρώσουμε την άσκηση μετά από μισή ώρα, παίζει λίγο με τον εκπαιδευτή που τον επιβραβεύει με μισή από τις πολλές λιχουδιές που ήταν κάτω και που δεν είναι καλές σαν εκείνες που του δίνω συνήθως εγώ και προσπαθεί να τον εκβιάσει κι αυτόν φανερά δυσαρεστημένο που δεν του επιτρέπεται να φάει τα πάντα.:roll:

Ρε σεις, βλέπετε κανα φως στο βάθος του τούννελ?:-k

Α ναι, σχετικά με τις λιχουδιές, ο εκπαιδευτής μου είπε ένα φοβερό κόλπο: επειδή το Μουφ πρέπει να αδυνατίσει και πρέπει επίσης να σταματήσει να θέλει πάντα λιχουδιά για να εκτελέσει εντολές, μου είπε να του δίνω ευτελείς και όχι αυτές που λέγονται high-value, όπως σκυλομπέηκον ή φυστικοβούτυρο, ή αποξηραμένο βουβάλι. Για να τον κάνω να του αρέσουν οι ευτελείς λιχουδιές μου είπε να πάρω ένα σακουλάκι με σήριαλ Cheerios δηλαδή αυτά:

ή οποιεσδήποτε ευτελείς σκυλολιχουδιές. Μετά πρέπει να βάλω στο φούρνο μικροκυμάτων λίγο hot-dog ή ένα κομμάτι μπέηκον ψημένο, αλλά λίγο. Το ζεσταίνω 10 δευτερόλεπτα και το βάζω στο σακουλάκι με τις λιχουδιές.:-&*sick* Το κλείνω, κουνάω το σακουλάκι, το αφήνω κλειστό για λίγη ώρα, ποτίζουν οι λιχουδιές την αηδία βρώμα και μετά τις χρησιμοποιώ για την εκπαίδευση του Μουφ αλλά με μεγάλη ρέγουλα ώστε να σταματήσει να περιμένει τις λιχουδιές ως τη μοναδική επιβράβευση.:shake::shake:

Ρε σεις, είδα και τον ένα Γερμανικό Ποιμενικό του εκπαιδευτή που κάθεται κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης πάνω σ' ένα πάγκο σα Παναγίτσα!! Θέλει να παίξει με το Μουφ, αλλά δεν το κουνάει ρούπι χωρίς άδεια!!!!!:shock::shock: ΖΗΤΑΕΙ ΑΔΕΙΑ από τον εκπαιδευτή!! Γκρινιάζει λίγο άμα το Μουφ πάρει το μπαλάκι του για να παίξει, αλλά δεν τολμάει να κάνει τίποτα χωρίς το ΟΚ του αφεντικού του. Και τον αγαπάει τον τύπο και ο τύπος του φέρεται καλά...:eek::eek:ΟΚ, εγώ αισθάνομαι ελαφρώς άσχημα διότι τον λυπάμαι, κλπ. κλπ. κλπ.

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Σάρα είσαι απολαυστική. :D

Μπράβο σας για το πτυχίο, έστω και με ζαβολιά. Άλλωστε είναι γνωστό ότι τα καλά σκυλιά είναι τα κουρασμένα σκυλιά. :rolleyes: Άντε και εις ανώτερα.

Κρίμα να μην υπάρχει κι εδώ το good citizen award (με ό,τι θα συνεπαγόταν.)

Για να είστε πραγματικά καλά μεταξύ σας και όχι στα χαρτιά μόνο, κόψε τα τσάμπα κεράσματα και ειδικά τα high value.