Εκπαίδευση δημοσίως με λυτά σκυλιά

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Εγω παντως βγαινω τα ξημερωματα στο παρκο, που δεν υπαρχει ψυχη και τον αφηνω ελευθερο. Οχι γιατι ειμαι μαγκας, ουτε γιατι ειμαι τεμπελης, αλλα επειδη θελω να εκτονωθει και να ξεπιαστει ο σκυλος μου και να τρεξει και να χοροπηδησει και να παιξουμε και με το μπαλακι. Πως θα τα κανω ολα αυτα με το λουρι? Εκτος και αν πρεπει να εχω ενα λουρι 20 μετρων, οπως αυτα που κανουν ιχνηλασια τα σκυλια. Μην γινομαστε υπερβολικοι. Δεν τον αφηνω κατα την διαδρομη λυτο, αλλα στο παρκο που το εχει ηδη μαθει. Επισης, εχω και καλη ορατοτητα ωστε να βλεπω μακρυα τυχον επικινδυνες καταστασεις (γατες, αδεσποτα, αλλα σκυλια με ιδιοκτητες, κτλ) και παντα εχω τον νου μου.
Τωρα αν ειναι καλο , νομιμο ή οχι, δεν με ενδιαφερει, γιατι την ωρα που βγαινω δεν ενοχλω κανεναν.
Σιγουρα μπορουν να γινουν πολλα πραγματα που μπορει να εχουν ασχημη εξελιξη αλλα παλι και με το αμαξι που οδηγαω μπορει να τρακαρω αλλα αυτο δεν με εχει κανει να σταματησω να μπαινω σε αμαξι.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.417
10.621
Athens
Μπούλης

Μάλλον λάθος κατάλαβες ή εγώ δεν έγραψα σωστά.

1. Όποιος καταφέρει και κάνει την εκπαίδευση που περιγράφεις είναι πραγματικά μαγκιά του, με την καλή έννοια. Και καλά κάνει και την κάνει και είναι εξαιρετικά χρήσιμη. Θεωρώ όμως παρακινδυνευμένο, ακόμη και ένα έτσι εκπαιδευμένο σκυλί να το βγάζεις στη ζούγκλα της πόλης, γιατί ποτέ δεν ξέρεις... Νομίζω ότι μέχρι εδώ συμφωνούμε.

Όμως την εκπαίδευση αυτή δεν θα κινδύνευα να την κάνω κοντά σε δρόμους - θα την έκανα ίσως σε κάτι πιο "ελεγχόμενο". Βέβαια θα μου πεις, δεν θα είναι σε ρεαλιστικές συνθήκες.

2. Απειροελάχιστοι από αυτούς που βλέπουμε με λυτά σκυλιά έχουν εκπαιδεύσει έτσι το σκύλο τους όπως περιγράφεις. Αντίθετα πολλοί είναι αυτοί που νομίζουν ότι ελέγχουν την κατάσταση. Φαίνεται άλλωστε και από τα κρούσματα που διαβάζουμε κάθε τόσο εδώ μέσα από λυτούς σκύλους.

Όσον αφορά το τι κάνω εγώ: Είμαι γενικά υπέρ της πρόληψης. Δεν μου έχει φύγει σκυλί γιατί το έχω πάντα στο λουρί. Χρησιμοποιώ ανθεκτικά λουριά και έχω πάντα τα μάτια μου ανοιχτά για οτιδήποτε κίνδυνο μπορεί να εμφανιστεί στη γωνία (κυρίως "περίεργα" αδέσποτα τον τελευταίο καιρό στη γειτονιά μου). Την νύχτα όταν δεν ελέγχω οπτικά το πεζοδρόμιο, προτιμώ να περπατάω στην άκρη του δρόμου εφόσον είναι ασφαλές ή αποφεύγω τα σημεία που προσφέρονται για φόλες. Και όταν βλέπω σκύλο λυτό με ιδιοκτήτη είμαι standby.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Κατια, κι εμενα με κουρασε που την κανω στον μισο χρονο απο ο,τι εσυ.
Ερχονται ομως νεα μελη που εχουν παρομοια προβληματα και ειναι αγανακτισμενα και τα λενε ψαχνοντας για λυση.
Και καθε φορα που ενα θεμα επαναλαμβανεται, κατι καινουριο μπορει να προκυψει.

Εσυ που εχεις γουεστι, δεν αισθανεσαι την πολιορκια απο τους κρετινους στο παρκο?
Εγω, οταν ειμαι με την Ζηνα, ειμαι μεσα στο αγχος μη τυχον και της την πεσουν λυτα μεγαλοσωμα.

Απο την αλλη, δεν εχεις την παρορμηση να λυνεις τον σκυλο πού και πού, μια και, οπως και η Ζηνα μου, δεν αποτελει εν δυναμει κινδυνο για κανεναν?
Άρη..το έχω ξεπεράσει αυτό το θέμα..άλλωστε δεν μπορώ να κάνω κάτι..
Κοιτάω πάντα να μεριμνήσω πρώτη πριν δεί ο δικός μου ή ο άλλος τον δικό μου και αλλάζουμε δρόμο..
Δεν είναι άλλωστε το μόνο που πρέπει να έχω στο νου μου..
Οι φόλες καραδοκούν πάντα..
Δεν πάμε σε πάρκα..για να μην έχουμε τέτοιες "παρεξηγήσεις"..

Και δεν είναι μόνο τα μεγαλόσωμα που ενοχλούν αλλά και τα μικρόσωμα που υποτιμούν οι ιδιοκτήτες τους και προκαλούν αντιδράσεις άλλων σκύλων και αν είναι τυχερό την βγάζει καθαρή.. αν δεν είναι.. δυστυχώς .."καλά να πάθει" ο ..ιδιοκτήτης..

Φυσικά και θα ήθελα να τον αφήνω ελεύθερο..και ζηλεύω πολλούς στο εξωτερικό που το κάνουν..
Τον αφήνω ελεύθερο σε μέρη που έχω κοιτάξει και τσεκάρει πως δεν έχει φόλες..ή τρύπες να φύγει..και φυσικά σε περιφραγμένα μέρη..

Στην παρούσα συζήτηση επικεντρώνομαι στο κατά πόσο είναι σωστό να είναι ελεύθερα μέσα στην πόλη..
Υπάρχουν θεωρητικά μέρη που μπορείς να τα αφήσεις ελεύθερα.., όμως πολλοί την πάτησαν από φόλες σε βουνά.., από ξέμπαρκα αυτοκίνητα από μέρη που δεν έπρεπε να ήταν.., από άλλα ελεύθερα σκυλιά στο ίδιο μέρος..
Δεν είναι όμως το πρόβλημα μου αυτά γιατί σίγουρα δικαιολογεί πολύ πιο πολύ από μέσα στην πόλη που στην τελική "ενοχλείς" τον διπλανό "σου"..

μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
Ε,ενταξει, σε κεντρικο σημειο εννοω στο δρομο με ερεθισματα.. Λες να μου πει κατι τετοιο προς το τελος της εκπαιδευσης? ελπιζω οχι γιατι θα τρεμω ολοκληρος! θα ρωτησω παντως! :)
Να μην τρέμεις ούτε για πλάκα.
Αν το καταλάβει αυτό ο σκύλος, την έβαψες.:D

Ρωτα τον για το χωρίς οδηγό και το τι νόημα έχει.
Αυτό λέμε.

Αμάν πια, με σκάσατε και μου κόπηκε η όρεξη! (για κανά πεντάλεπτο :D)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
@kango
To πως κρίνεις τους άλλους είναι δικό σου θέμα.
Οπως και το να δίνεις το δικαίωμα να σε κρίνουν από τα γραφόμενά σου.

Το τι κάνουν οι άλλοι δεν με ενδιαφέρει.
Για εμένα και τους σκύλους μου λέω.
Το να έχω το σκύλο οταν θελήσω 'η χρειαστεί, κολλημένο στο γόνατο μου ακόμα και στην πλατεία της περιοχής μου,
δεν θα το χαρακτήριζα καφρίλα.
Μάλλον σωστή συνεργασία θα το έλεγα.
Οπως και το να μην τρώει από κάτω.
Τώρα όποιος δεν μπορεί να το καταφέρει, ας μην τα ισοπεδώνει όλα...

Αααα, και αν βαρέθηκες, μην συμμετέχεις.
Δεν είναι υποχρεωτικό.
μπουλης όλοι κρινόμαστε από τα γραφόμενα μας και φυσικά και εγώ όπως και έσυ!
Αν τα καταφέρνεις τόσο καλά σε όλους τους τομείς ..τότε είσαι μάγκας!!
Δεν έχω να πώ κάτι..αυτό όμως που με παραξενεύει είναι γιατί αμφισβητείς πως υπάρχουν οι άλλοι οι μάγκες που όλοι γνωρίζουμε..

p.s. Αν δεν θελήσω να συμμετέχω στην συζήτηση δεν θα συμμετέχω..:)

μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
μπουλης όλοι κρινόμαστε από τα γραφόμενα μας και φυσικά και εγώ όπως και έσυ!
Αν τα καταφέρνεις τόσο καλά σε όλους τους τομείς ..τότε είσαι μάγκας!!
Δεν έχω να πώ κάτι..αυτό όμως που με παραξενεύει είναι γιατί αμφισβητείς πως υπάρχουν οι άλλοι οι μάγκες που όλοι γνωρίζουμε..

p.s. Αν δεν θελήσω να συμμετέχω στην συζήτηση δεν θα συμμετέχω..:)
Φυσικά!
Η διαφορά μας είναι ότι εγω δεν χαρακτηρίζω τους άλλους επειδή έχουν διαφορετική προσέγγιση.
Πράττω με γνώμονα την ασφάλεια των σκύλων μου και προσπαθώ να καλύψω όλα τα πιθανά σενάρια που οι υπόλοιποι χαρακτηρίζουν "κακιά στιγμή".
Δεν έχω να διεκδικήσω κανένα τίτλο, και ειδικά μέσα από ένα forum.
Απλά καλό είναι να ξέρουμε και τον αντίλογο, αχρείαστος να είναι.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Απλά καλό είναι να ξέρουμε και τον αντίλογο, αχρείαστος να είναι.
Να το δούμε και στην πράξη όμως ε?
Αν θες απαντάς επίσης..

Δεν έχω να πώ κάτι..αυτό όμως που με παραξενεύει είναι γιατί αμφισβητείς πως υπάρχουν οι άλλοι οι μάγκες που όλοι γνωρίζουμε.

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
@ kango1

Ναι, σιγουρα υπαρχουν οι "μαγκες" με τους σκυλους τους! . Οπως υπαρχουν και οι κατινες με τα σκυλια τους, οι gay με τα σκυλια τους, οι κομπλεξικοι, οι αργοσχολοι, οι συνταξιουχοι, οι πιτσιρικαδες, οι ασχετοι, οι γνωστικοι, οι εκπαιδευτες, οι παρανομοι, και παει λεγοντας απο χαρακτηρισμους. Ορεξη να εχουμε και βρισκουμε ενα σωρο!
Το θεμα μας ομως δεν νομιζω οτι ειναι να δωσουμε εναν χαρακτηρισμο "ταμπελα" σε αυτους και να παραδεχτουμε οτι υπαρχουν!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
ricos μήπως το θέμα είναι να κάνουμε πως δεν υπάρχουν?

Καθημερινά συναντάμε τέτοια περιστατικά!!!
Αν δεν αναφέρουμε τα "στραβά" πως θα βελτιωθούμε?

μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
Να το δούμε και στην πράξη όμως ε?
Αν θες απαντάς επίσης..
Το μόνο ευκολο είναι αυτό.
Στον επόμενο σκυλάκο, για να το δεις και από κουτάβι.;)
Ο καιρός γαρ εγγύς.

Το δευτερο δεν το κατάλαβα.

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
ricos μήπως το θέμα είναι να κάνουμε πως δεν υπάρχουν?

Καθημερινά συναντάμε τέτοια περιστατικά!!!
Αν δεν αναφέρουμε τα "στραβά" πως θα βελτιωθούμε?
Δεν γινετε να κανουμε οτι δεν υπαρχουν γιατι θα ζουμε σε ουτοπια.
Το μονο που μπορουμε να κανουμε να προσαρμοστουμε το καλυτερο δυνατο σε ολες τις καταστασεις.
Επισης δεν νομιζω οτι θα βελτιωθει η οποιαδηποτε κατασταση αν τα αναφερουμε εδω, απλα συζηταμε.Μακαρι να κανω λαθος.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.417
10.621
Athens
Ricos και Mπούλης το πρόβλημα δεν είναι οι χαρακτηρισμοί...

Και για να ξαναθυμηθούμε το πως ξεκίνησε το θέμα:
Το πρόβλημα είναι οι ανεύθυνοι ιδιοκτήτες, οι οποίοι, μην έχοντας τον έλεγχο μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα σε άλλους. Σαν να λέμε δηλαδή, βγαίνω στο δρόμο χωρίς δίπλωμα...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δεν γινετε να κανουμε οτι δεν υπαρχουν γιατι θα ζουμε σε ουτοπια.
Το μονο που μπορουμε να κανουμε να προσαρμοστουμε το καλυτερο δυνατο σε ολες τις καταστασεις.
Επισης δεν νομιζω οτι θα βελτιωθει η οποιαδηποτε κατασταση αν τα αναφερουμε εδω, απλα συζηταμε.Μακαρι να κανω λαθος.
Εγώ είμαι της άποψης να αναφέρονται όλα ..και ας κρίνει ο κάθε ένας όπως πιστεύει..

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Ricos και Mπούλης το πρόβλημα δεν είναι οι χαρακτηρισμοί...

Και για να ξαναθυμηθούμε το πως ξεκίνησε το θέμα:
Το πρόβλημα είναι οι ανεύθυνοι ιδιοκτήτες, οι οποίοι, μην έχοντας τον έλεγχο μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα σε άλλους. Σαν να λέμε δηλαδή, βγαίνω στο δρόμο χωρίς δίπλωμα...
Οι ανευθυνοι διοκτητες ειναι κατι που υπηρχε , υπαρχει , και θα υπαρχει, κακα τα ψεμματα. Το θεμα πρεπει να γινει σε "εμεις τι κανουμε και πως το αντιμετωπιζουμε αυτο".Εγω προσωπικα εχω πει την γνωμη μου και εχω πραξει αναλογως .Δεν λεω οτι ειναι η καλυτερη λυση, αλλα ειναι μια απο τις λυσεις!

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
δηλαδη αν στην θεση της λεξεως "Μαγκας" (που εξηγησα αναλυτικα με πιο σκεπτικο την εγραψα σε επομενο ποστ μου),εβαζα "Βλακας" ή "Ανευθυνος" θα πειραζε το ιδιο?

μηπως το βλακας θα πειραζε περισσοτερο απο το ανευθυνος?

αφηστε τα παιχνιδια με τις λεξεις και "πιαστε" την ουσια.

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
δηλαδη αν στην θεση της λεξεως "Μαγκας" (που εξηγησα αναλυτικα με πιο σκεπτικο την εγραψα σε επομενο ποστ μου),εβαζα "Βλακας" ή "Ανευθυνος" θα πειραζε το ιδιο?

μηπως το βλακας θα πειραζε περισσοτερο απο το ανευθυνος?

αφηστε τα παιχνιδια με τις λεξεις και "πιαστε" την ουσια.
Ποια ειναι η ουσια δηλαδη?

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
σε καυγα παντως ποτε μην τραβηξετε τον σκυλο σας.παντα προσωπο με τον αλλον,μεχρι να ερθει ο αλλος ιδιοκτητης κ ας πλακωθουν τα ζωα.οπως ειπαν κ καποιοι φιλοι,το σκυλι μπορει να παθει μεγαλυτερη ζημια.απο εκει κ υστερα,δεν θα ηταν καταπληκτικα αν διναμε εξετασεις για να παρουμε διπλωμα κατοχης σκυλου?τελειο????!!!!!!!!!οι μισοι κ παραπανω απο αυτους που εχουν σκυλο,δεν ξερουν κανεναν κανονα κ ετσι ειναι συνεχως εκτεθημενοι σε κινδυνο κ αυτοι κ τα ζωα τους...αλλα ημαρτον....λιγο μυαλο δεν βλαπτει απο μερικα φιντανια που βλεπουμε εξω...

απο κει κ μετα,σιγουρα υπαρχουν καποιοι χωροι που ειναι ελεγχομενοι ,αλλα πολλες φορες μας ξεγελανε...θελουν τα παντα προσοχη κ επειδη σας αρεσουν οι παρομοιωσεις,ναι μεν κ με το αυτοκινητο μπορεις να τρακαρεις,αλλα το να εχεις βολτα τον σκυλο σου λυτο,ειναι σαν να πηγαινεις με το αυτοκινητο σου με 200 σε δρομο που νομιζεις οτι ελεγχεις.ελευθερο ζωο λοιπον,μονο υπο αυστηρες προυποθεσεις....ρικο εν μερη συμφωνω μαζι σου ,αλλα οχι 100%...ναι μεν ,αλλα...

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
...οτι ειναι λαθος να ειναι ο σκυλος λυτος (εκπαιδευμενος ή ανεκπαιδευτος) σε μη ελεγχομενο και ασφαλη χωρο.

μια ερωτηση,

εαν ενας αλλος λυτος σκυλος την "πεσει" στον δικο σας λυτο ή δεμενο σκυλο και τον στειλει π.χ για ραμματα...,θα δικαιολογησετε τον ιδιοκτητη του???

εγω παντως,οχι!

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
...οτι ειναι λαθος να ειναι ο σκυλος λυτος (εκπαιδευμενος ή ανεκπαιδευτος) σε μη ελεγχομενο και ασφαλη χωρο.

μια ερωτηση,

εαν ενας αλλος λυτος σκυλος την "πεσει" στον δικο σας λυτο ή δεμενο σκυλο και τον στειλει π.χ για ραμματα...,θα δικαιολογησετε τον ιδιοκτητη του???

εγω παντως,οχι!
Μου εχει συμβει ηδη 2 φορες στον τωρινο σκυλο μου (στον Solo και τις δυο ηταν δεμενος).Υπαρχουν αυτες οι καταστασεις και ειναι μεσα στο προγραμμα να αρπαχτει ο σκυλος μας θελοντας ή μη.
Σκυλο εχουμε και οχι χρυσοψαρο που ζει στην γυαλα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97