Εκπαίδευση δημοσίως με λυτά σκυλιά

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
το σκυλακι γιατι να την πληρωσει?
πας αφηνεις το σκυλο γυρνας και τα λες με τον ιδιοκτητη σε οτι τονο και υφος θελει.
η λυση που προτεινεις και εχεις κανει για εμενα ειναι λαθος.
Το σκυλακι δυστυχως, δεν φταιει σε τιποτα και συμφωνω αλλα ετσι ακριβως και παραπανω, δεν φταιει και το δικο μας σκυλακι που μπορει να βρεθει στα δοντια του επειδη ετυχε να πεσουμε σε μ@...κα ιδιοκτητη που εχει τον σκυλο του ανεξελεκτο. Προτιμω να τον πληρωσω με το ιδιο νομισμα παρα να χασω τον καιρο μου εξηγωντας του τα αυτονοητα!
Στην περιπτωση την δικη μου που αναφερθηκα πιο πανω, προηγηθηκαν τρεις (3) συστασεις για να μαζεψει τον σκυλο της και να μην τον αφηνει να προκαλει τον δικο μου. Τεταρτη δεν εγινε ποτε και πιστευω καταλαβαινεις οτι θα ηταν ανωφελο.

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
το off-leash ειναι απαραδεκτο απο οποιον το κανει σε μερος που υπαρχει η ελαχιστη πιθανοτητα να συμβει το παραμικρο!

οσο και να ελεγχεις ή νομιζεις οτι ελεγχεις τον σκυλο σου...παντοτε κατι μπορει να συμβει...επισης "Εσυ" μπορει να ελεγχεις πραγματικα τον σκυλο σου...ο αλλος απεναντι σου?

στην Ελλαδα ειμαστε πολυ του off-leash...γιατι ειμαστε μαγκες.
Η μαγκια και το οff leash (γιατι το λεμε αγγλικα?) δεν εχουν καμμια σχεση μεταξυ τους και ειναι ατοπος χαρακτηρισμος. Πολλα μπορουμε να πουμε για αυτους που τα αφηνουν τα σκυλια τους λυτα αλλα οτι ειναι μαγκες ή το παιζουν μαγκες με ξενιζει. (Ισως γιατι και εγω αφηνω λυτο τον δικο μου- ειμαι πολυ μαγκας???)

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
φωτογραφισα ολους οσους το κανουν,οχι καποιον συγκεκριμενα...και δεν μπορω να ξερω ποιος το κανει και ποτε!

ειναι λαθος.

και οσοι το κανουν πρεπει να ειναι ετοιμοι να δεχθουν και τις οποιες συνεπειες,οποιασδηποτε μορφης...απο το να προξενισει ζημια ο σκυλος τους σε ανθρωπο ή αλλο ζωο,μεχρι να του προξενισουν...να το χτυπησει αυτοκινητο...παρα πολλες συνεπειες και απροβλεπτες πολλες φορες.

και εκπαιδευμενος να ειναι ο σκυλος,το "χωρις λουρι" ειναι λαθος,επισης για πολλους λογους.

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
και εκπαιδευμενος να ειναι ο σκυλος,το "χωρις λουρι" ειναι λαθος,επισης για πολλους λογους.
Συμφωνω, παρολο που δεν συνετιζομαι.Δεν απαντησα γιατι θιχτηκα προσωπικα, αλλα γιατι δεν μου φανηκε σωστος ο χαρακτηρισμος!

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
ενταξει το "μαγκας" ειναι χαρακτηρισμος γενικοτερος ως προς το οτι...ο Ελληνας ειναι γιατρος,δικηγορος κλπ και γνωριζει ολες τις καταστασεις.

Ξερει οτι ποτε δεν κανει λαθος κλπ...ετσι ανεφερα το "ειμαστε μαγκες"...σαν λαος!

βασικα ειμαστε και θετικα "μαγκες" αλλα και αρνητικα...εγω επιασα το δευτερο.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
εγω θα εχω απο δω κ περα φωτογραφικη μηχανη μαζι μου κ οποιον βλεπω με λυτο σκυλο ,θα τον βγαζω φωτογραφιες κ μετα θα του κανουμε βουντου ολοι μαζι!!!!!θα του δινω κ μια καρτα απο το φορουμ,να μπει κ να βρεθει στο ματι του κυκλωνα!!!!!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
δεν ειναι μαγκες,
τεμπεληδες ειναι που βαριουνται να εκτονωσουν διαφορετικα τα σκυλια τους....
Αυτο ειναι το πρωτο και βασικοτερο.

Το δευτερο ειναι οτι πιστευουν οτι ετσι πρεπει, γιατι τα σκυλακια τους ειναι χαρουμενα και μπορουν και πρεπει να παιξουν με άλλα σκυλακια, ασχετως αν τα άλλα "σκυλακια" δεν θελουν να παιξουν.

Το τριτο ειναι οτι δεν σεβονται τους αλλους, οι οποίοι αλλοι πρεπει να ανεχονται τα κακομαθημενα τους.

Το τεταρτο ειναι η ελευθερη τουαλετα.

Οσον αφορα την "απαραδεκτη" λυση που προτεινε ο Ρικος, αν το ελευθερο σκυλι καποιου βλακα πειραζε σοβαρα την Ζηνα μου, και ο βλακας δεν συνετιζοταν με τις παρατηρησεις μου, πολυ ευχαριστως θα εβγαινα αργοτερα με την Ηρα για να επιβληθει η ταξη μια και καλη.

Last edited:

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Εμείς αυτό το πρόβλημα το έχουμε εις διπλούν γιατί εκτός απο τα λυτά που μπορεί να τσαμπουκαλευτούν , τσαμπουκαλεύεται και ο δικός μου, οπότε έχω να αντιμετωπίσω τον ξένο εισβολέα και τον δικό μου.:( αν και έχουμε κάνει καποιες προόδους.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Παιδια συγγνωμη που το λεω,αλλα μετα απο καποιες φορες παρατηρησης στον ιδιοκτητη,πλεον καθαριζει ο εκτορας.Παντα ανεχοταν ενοχλησεις,δαγκωματα,αγριεματα,κτλ,γιατι δεν του το επετρεπα.Πλεον αφου και ο ιδιος εχει μεγαλωσει και δεν τα ανεχεται και εχω ενημερωσει τον αλλο ιδιοκτητη,δε θα κατσω να βλεπω 2 σκυλια να τρεχουν γυρω μου μεχρι να με ριξει ο εκτορας με το σκοινι(ο αλλος ειναι λυτος).Λυνω λοιπον κι εγω τον εκτορα,τον παιρνει στο κυνηγι,φευγει ο λυτος σκυλος και φευγει και ο ιδιοκτητης του να τον πιασει.

μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
Οσο διαβάζω το θέμα με έχει πιάσει μια απροσδιόριστη ενόχληση!

Ποιος φούστης με τράβηξε φώτο και την έδωσε στοn lewrence?!? :D :D

nyfitsa

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2009
128
0
Κι αν έχεις σκύλο που δε μπορεί να καθαρίσει μόνος του τι κάνεις?
Προσωπικά ένα συγκεκριμένο σκύλο που όποτε βλέπει το δικό μου του την πέφτει στην ψύχρα τον έχω σβερκώσει 2 φορές. Την πρώτη πρόλαβε και τον δάγκωσε τη δεύτερη όχι. Εκεί να δεις σκηνές απείρου κάλους...
Τον δικό μου να λυσσάει και να τον έχω με όσο πιο κοντό λουρί μπορώ και αφού ο άλλος πάει να με παρακάμψει για να του την πέσει τον σβερκώνω και έχω μείνει με τα χέρια ανοιχτά σαν τον εσταυρωμένο να κρατάω 2 σκυλιά που λυσσάνε:paja1: Και καλά, το δικό μου είναι 5κιλο ο άλλος μια τριαντάρα την έχει... Περιττό να σας πω βέβαια ότι όταν ήρθε η ιδιοκτήτρια με άκουσε όλο το πάρκο...

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.417
10.621
Athens
Κάποιοι το κάνουν από μαγκιά. Άλλοι από άγνοια κινδύνου. Άλλοι από βλακεία επειδή "είναι κρίμα να είναι δεμένος ο σκύλος".

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι η άγνοια κινδύνου του ιδιοκτήτη. Μένω σε μία γειτονιά εκτός κέντρου και με σχετικά φαρδείς δρόμους για τα δεδομένα της Αθήνας. Παρόλα αυτά μία φορά την εβδομάδα κινδυνεύει να με πατήσει ο μαλάκας που παίρνει τη στροφή με χειρόφρενο, η κυρά χαρίκλεια που οδηγάει και μιλάει στο κινητό, η αγουροξυπνημένη και σιχτιρισμένη μάνα που οδηγάει και ταυτόχρονα φωνάζει στα πιτσιρίκια στα πίσω καθίσματα... Εδώ κινδυνεύουν να φάνε εμένα - θα αφήσω το σκύλο χωρίς λουρί στην πόλη? Εγώ προσωπικά το θεωρώ "lotto".

Για να μην βάλω και άλλους παράγοντες όπως γάτες που πετάγονται, τυχόν αδέσποτα που φυλάνε το σκουπιδοτενεκέ τους κλπ.

posedon2468

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2010
372
0
Επειδη εχω καταλαβει οτι καποιοι απο εδω κυκλοφορουν με λυτα σκυλια (εκτος απο απομονωμενες περιοχες, πχ βουνο, μεγαλες εκτασεις, περιοχες χωρις κινηση κτλ..) βγαινετε πχ βολτα, περπατημα στο πεζοδρομιο μες την πολη χωρις λουρι? Ή καθεστε καπου, πχ οικοπεδο του δημου ανοιχτο απο τρεις πλευρες στη μια ακρη εσεις στην αλλη ο σκυλος χωρις λουρι? Υπαρχει κανεις που εχει ξεκινησει βασικη υπακοη στο σπιτι και εχει φτασει στο σημειο να συνεχισει σιγα σιγα εκτος και να το κανει χωρις λουρι? ή σκυλο που μπορει να κηνυγησει γατες ή αλλους σκυλους και υπαρχει περιπτωση να μην τον προλαβεις ή να μην σακουσει? Ξεχωρα του σωστου - λαθους (ετσι κ αλλιως τις λεξεις αυτες δεν τις εχουμε καταλαβει σαν λαος ποτε)... Νομιζω κανεις απο εδω δεν το κανει... Κ μετα παμε στο αλλο ακρο, αν εχεις το πληρως εκπαιδευμενο σκυλι που θα περιμενει παντα να παρει την εγκριση σου για να κανει κατι, ποιος ο λογος να πας βολτα μες την πολη χωρις λουρι?

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
Ας πούμε;
Πρέπει να αρχίζω το τζόγκινγκ; :D
ναι... δεν επιτρεπεται περα απο νομους να εχεις ελευθερο το σκυλι σου σε μερη που υπαρχουν ή μπορει να υπαρξουν αλλοι ιδιοκτητες με τα σκυλια τους..........
μπορει το δικο σου να μην δημιουργει προβλημα.... για ορισμενα σκυλια ομως και μονο η παρουσια του ( ελευθερη...) μπορει να ειναι προβλημα....
εγω προσωπικα δεν αφηνω τα σκυλια μου ελευθερα αν δεν... ειμαι τελειως στην φυση ( βουνο,....) με απιθανη περιπτωση να υπαρξει εστω και τσοπανοσκυλο... η σε κατοικημενο περιβαλλον αν δεν εχω οπτικο ελεγχο (κι ελευθερο πεδιο) τουλαχιστον 500-700 μετρων
αν δε εμφανιστει στον οριζοντα σκυλι τα δενω αμεσως... ανεξαρτητως φυλης χρωματος κλπ...

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
Επειδη εχω καταλαβει οτι καποιοι απο εδω κυκλοφορουν με λυτα σκυλια (εκτος απο απομονωμενες περιοχες, πχ βουνο, μεγαλες εκτασεις, περιοχες χωρις κινηση κτλ..) βγαινετε πχ βολτα, περπατημα στο πεζοδρομιο μες την πολη χωρις λουρι? Ή καθεστε καπου, πχ οικοπεδο του δημου ανοιχτο απο τρεις πλευρες στη μια ακρη εσεις στην αλλη ο σκυλος χωρις λουρι? Υπαρχει κανεις που εχει ξεκινησει βασικη υπακοη στο σπιτι και εχει φτασει στο σημειο να συνεχισει σιγα σιγα εκτος και να το κανει χωρις λουρι? ή σκυλο που μπορει να κηνυγησει γατες ή αλλους σκυλους και υπαρχει περιπτωση να μην τον προλαβεις ή να μην σακουσει? Ξεχωρα του σωστου - λαθους (ετσι κ αλλιως τις λεξεις αυτες δεν τις εχουμε καταλαβει σαν λαος ποτε)... Νομιζω κανεις απο εδω δεν το κανει... Κ μετα παμε στο αλλο ακρο, αν εχεις το πληρως εκπαιδευμενο σκυλι που θα περιμενει παντα να παρει την εγκριση σου για να κανει κατι, ποιος ο λογος να πας βολτα μες την πολη χωρις λουρι?
πολυ απλα...
αν εχει καποιος ενα πληρως εκπαιδευμενο σκυλι εχει μαθε κιολας οτι δεν του επιτρεπεται να κυκλοφορει ελευθερο....
οι υπολοιποι... απλα προσπαθουν να μαθουν.... αλλα δεν γνωριζουν....

μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
Υπαρχει κανεις που εχει ξεκινησει βασικη υπακοη στο σπιτι και εχει φτασει στο σημειο να συνεχισει σιγα σιγα εκτος και να το κανει χωρις λουρι? ή σκυλο που μπορει να κηνυγησει γατες ή αλλους σκυλους και υπαρχει περιπτωση να μην τον προλαβεις ή να μην σακουσει?
Δεν κρίνω αν είναι σωστό ή λάθος το "χωρίς οδηγό"
Αλλά η έννοια της υπακοής για μένα αυτή είναι.
Δεν μπορώ να φανταστώ ένα σκύλο να εκτελεί μόνο με τον οδηγό και χωρίς αυτόν να είναι κουκουρουκου.
Οπως επίσης δεν μπορω να φανταστώ εκπαίδευση που να μην φτάνει τον σκύλο σε αυτό το σημείο.
Ο σκύλος πρέπει να συνεργάζεται μαζί μας υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.
Με λουρί, χωρίς και από απόσταση.
Και πρόθεση να μην έχει κάποιος να τον αφήσει ελεύθερο, υπάρχει περίπτωση να βρεθεί σε τέτοια κατάσταση, δηλαδή να ελευθερωθεί ο σκύλος.
Τότε τι γίνεται αν δεν έχει δουλευτεί και free?

Οσο για τους σκυλοκαυγάδες, το μόνο που σου προσφέρει ο οδηγός είναι με συγκεκριμένη κίνηση του (μαστίγιο) να αποτρέψει τον επιτιθέμενο.

Αν δεν το καταφέρεις, τον σκύλο τον αφήνει και ακολουθείς άλλη διαδικασία.
Αν στον καυγά συνεχίσεις να τον κρατάς, η ζημιά που θα πάθει είναι μεγαλύτερη.

posedon2468

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2010
372
0
Ναι, αλλα μεχρι να φτασει στο σημειο του να τον ελεγχεις free με διαφορα ερεθισματα σε εξωτερικο χωρο που τον εκπαιδευεις? φανταζομαι πρωτα σε περιφραγμενο εξωτερικο χωρο ή απομακρυσμενο χωρο και οχι να βλεπω στη μια γωνια του οικοπεδου το ροτβαιλερ και στην αλλη το αφεντικο του να τον εχει στο 'μεινε' και μολις εμφανιστω να κανει ντου το ροτβαιλερ..... Οσο για τον καυγα το θεμα ειναι να μην φτασεις σε αυτο το σημειο γιατι και παλι ενα εκπαιδευμενο σκυλι (λυτο/δεμενο) θα μπλεξει πιο δυσκολα σε καυγα και θα σε αφησει να κανεις κινησεις για να διωξεις το αλλο που μπορει να ερθει επιθετικα...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97