Εγκρίθηκε το νέο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Σεντόνια σκέψεων εννοούσα... Δεν είναι απαραίτητο να εκφραστούνε σε γραπτά σεντόνια :)
Ασε που ποιος έχει πνευματική διάυγεια να συντάξει κατεβατά τέτοια ώρα? :p

Δεν παραθέτω όλα τα άρθρα, δεν έχει και νόημα μέχρι να οριστικοποιηθούν. Παρέθεσα απλά κάποια πολυσυζητημένα σημεία.
Όποιος θέλει να τα δει όλα, μπορεί να τα διαβάσει εδώ.

Σίγουρα σημαντικά σημεία θα έχει και το 9, περί αδέσποτων αλλά είπαμε... Είναι η ώρα δύσκολη και το άρθρο μεγάλο :D
(Δεν έχω καταφέρει καν να το διαβάσω ολόκληρο, πόσο μάλλον να το σχολιάσω κιόλας)
To be continued!

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Σχετικά με τη μετακίνηση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, λέει μόνο για κλουβί..
Δηλαδή δεν επιτρέπονται τα μεγαλύτερα σκυλιά με φίμωτρο κτλ; (προχθές που ρώτησα στο μετρό μου είπαν ότι απαγορεύονται τα μεγάλα σκυλιά).

rozeum

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2010
601
3
να μην εγκαταλείπει το ζώο του, ενώ σε περίπτωση που επιθυμεί να αποχωριστεί το ζώο συντροφιάς, πρέπει να γνωστοποιεί στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου του τόπου της κατοικίας του την πρόθεσή του αυτή, να το παραδίδει σε αυτόν και να λαμβάνει από πιστοποιημένο κτηνίατρο αντίγραφο της εγγραφής του ζώου του στη Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς, όπου θα αναφέρεται ο Δήμος, ως προσωρινός κάτοχος του ζώου.

και ο δημος τι κανει το σκυλι?????????????????????///

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
το νομοσχεδιο θα εχει 2 αρνητικα αποτελεσματα
τελειωνει οσους δεν ειναι επαγγελματιες εκτροφεις
και τελειωνει το ντοπερμαν! μπραβο τους. αν και εφοσον δεν βρεθει καποιος και τους παει στο συμβουλιο της επικρατειας για την αντισυνταγματικοτητα των διαταξεων.

rozeum

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2010
601
3
ελα μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!

το ντοπερμαν γεννιεται με αυτια και ουρα και ετσι πρεπει να μενει

και οι μη επαγγελματιες εκτροφεις ας τελειωσουν, αρκετα αδεσποτα εχουμε

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
και τελειωνει το ντοπερμαν! μπραβο τους. αν και εφοσον δεν βρεθει καποιος και τους παει στο συμβουλιο της επικρατειας για την αντισυνταγματικοτητα των διαταξεων.
Συγνώμη το αντισυνταγματικό που το βλέπεις στα δύο παραπάνω που ανέφερες...??
(σημειωτέον για να σε προλάβω ότι και εγώ βρίσκω το νόμο ελλειπή)

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Τελειωνει το ντομπερμαν επειδη σταματα το κοψιμο αυτιων και ουρας; Εχω ακουσει αρκετους εκτροφεις ντομπερμαν που ειναι αντιθετοι στο να απαγορευτει το κοψιμο και τα θελουν κομμενα. Εμενα μου αρεσουν με αυτια και ουρα οπως τα εκανε η φυση. Δηλαδη ακοπα ειναι ασκημα σκυλια η λιγοτερο ικανα στην εργασια τους;

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
ελα μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!

το ντοπερμαν γεννιεται με αυτια και ουρα και ετσι πρεπει να μενει

και οι μη επαγγελματιες εκτροφεις ας τελειωσουν, αρκετα αδεσποτα εχουμε
και εσυ γεννιεσαι με στραβα δοντια, μικρο βυζι , χωρις μαλια αλλα δεν απαγορευεται να διορθωσεις τον εαυτο σου για να γινεις αποδεκτο απο το κοινωνικο συνολο. τα ντοπερμαν εκτρεφονται 130 χρονια με αυτον τον φαινοτυπο. επεισης η φιλοζωια σου σταματαει σε επεμβασεις που γινονται σε κτηνιατρους αλλα βλεπω οτι δεν σε ενδιαφερουν οι οτιτιδες και οι τραυματισμοι της ουρας απο τα οποια θα υποφερουν.

οι ερασιτεχνες εκτροφεις -αυτοι δηλαδη που κανουν και αλλοι δουλεια για να ζησουν- αποτελουν το 80% της ελληνικης εκτροφης. τα αδεσποτα δεν ειναι προϊον αυτων των ανθρωπων αλλα των ΒΥΒ και των πετ σοπ που το νομοσχεδιο δεν ακουμπαει.

chrysoyla το αντισυνταγματικο μπορει να στοιχειοθετηθει οτι απο την στιγμη που δεν υποβαλω σε καποιο βασανηστηριο το ζωντανο και χρησιμοπειω τις απαραιτητες κτηνιατρικες υπηρεσιες θα επρεπε να ειμαι ελευθερος να τροποποιω την εμφανιση του κατα το δοκουν οπως μου επιτρεπεται για το ατομο μου.

trickius

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
263
4
Αν και μπήκα στο πειρασμό να θίξω τους ακρωτηριασμούς εδώ μέσα, δεν βρήκα πραγματικά το ώφελος. Φιλόζωος ο καθένας είναι για μέχρι εκεί που φτάνει το μυαλό του και το iq του. Τίποτα άλλο. Κρίμα στο dobermann στην Ελλάδα απλά. Εκεί να δεις τώρα ΒΥΒ που θα ξεκινήσει..

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
και εσυ γεννιεσαι με στραβα δοντια, μικρο βυζι , χωρις μαλια αλλα δεν απαγορευεται να διορθωσεις τον εαυτο σου για να γινεις αποδεκτο απο το κοινωνικο συνολο.
Ναι, βρε μπορεί να μην έχεις άδικο, αλλά σε ό,τι αφορά τα παραπάνω, εσύ κ μόνο εσύ παίρνεις την απόφαση για τον εαυτό σου, δεν πάει ο ''κηδεμόνας'' σου να σου κάνει εμφύτευση μαλλιών, π.χ., χωρίς να σου πέφτει λόγος.

Πώς σε ένα ον που δεν μπορεί να "πει" τη γνώμη του, πρέπει εμείς να του ''επιβάλλουμε'' τη δική μας, ειδικά όταν πρόκειται μονο για δικά μας αισθητικά κριτήρια (κ όχι, πχ, για λόγους υγείας κ μόνο) ...;

Τέσπα, πάμε πάλι στον ίδιο κύκλο, δίκιο έχετε.
Θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα σε αυτές τις φυλές.

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
γιατί τελειώνει τους μη επαγγελματίες εκτροφείς?
εαν δεις τις απαιτησεις εγκαταστασεων που υπαρχουν στα παρακατω Π.Δ. 184/1996 (ΦΕΚ 137 Α), Ν. 604/ 1977 (ΦΕΚ 163 Α΄/Π.Δ. 463/1978 (ΦΕΚ 96 Α΄) συν το τεβε απαγορευει σε εσενα και εμενα να εκτρεψουμε σπιτι της.

trickius

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
263
4
Πώς σε ένα ον που δεν μπορεί να "πει" τη γνώμη του, πρέπει εμείς να του ''επιβάλλουμε'' τη δική μας, ειδικά όταν πρόκειται μονο για δικά μας αισθητικά κριτήρια (κ όχι, πχ, για λόγους υγείας κ μόνο) ...;
Δεν νομίζω οτι πρέπει να εξανθρωπίζουμε τόσο πολύ τα σκυλιά. Εντούτις αν θέλουμε να μείνουμε σε αυτό τη λογική, την στείρωση για να μην μας λερώνει τα χαλιά και για να μην έχουμε πρόβλημα με τα αρσενικά γιατί την "επιβάλλουμε";

Last edited:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
εαν δεις τις απαιτησεις εγκαταστασεων που υπαρχουν στα παρακατω Π.Δ. 184/1996 (ΦΕΚ 137 Α), Ν. 604/ 1977 (ΦΕΚ 163 Α΄/Π.Δ. 463/1978 (ΦΕΚ 96 Α΄) συν το τεβε απαγορευει σε εσενα και εμενα να εκτρεψουμε σπιτι της.

στην υπόλοιπη Ευρώπη τι ισχύει επι της "μη επαγγελματικής εκτροφής" άραγε......

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Δεν νομίζω οτι πρέπει να εξανθρωπίζουμε τόσο πολύ τα σκυλιά. Εντούτις αν θέλουμε να μείνουμε σε αυτό το μοτίβο, την στείρωση για να μην μας λερώνει τα χαλιά και για να μην έχουμε πρόβλημα με τα αρσενικά γιατί την "επιβάλλουμε";
Κακώς. Εγώ πιστεύω ότι αν υπάρχει θέμα υγείας τότε θα έπρεπε να γίνεται κ στείρωση.
Αν κ το συγκεκριμένο δεν έχει να κάνει με αισθητικούς λόγους, όπως τα αυτιά κ η ουρά, παρ' όλα αυτά, η στείρωση θα έπρεπε να γίνεται για λόγους υγείας κ πρόληψης. (αν κ δεν ξέρω πολύ κόσμο που ''σκάει'' πχ 300 ευρώ απλώς για να μη τους λερώνουν τα χαλιά σε μια επέμβαση που ''δε φαίνεται''.)

Κ δεν εξανθρώπισα εγώ τους σκύλους. Το παράδειγμα του sir-erlic σχολίασα.

Last edited:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
ειλικρινά
πολύ σπουδαία αυτά που λέτε
αλλά υπάρχει το κατάλληλο θέμα
και το παρών είναι κι αυτό επαρκώς σπουδαίο για να σταθεί και μόνο του

:)

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Ναι, βρε μπορεί να μην έχεις άδικο, αλλά σε ό,τι αφορά τα παραπάνω, εσύ κ μόνο εσύ παίρνεις την απόφαση για τον εαυτό σου, δεν πάει ο ''κηδεμόνας'' σου να σου κάνει εμφύτευση μαλλιών, π.χ., χωρίς να σου πέφτει λόγος.

.
για πολλα δεν ρωταμε τα σκυλια: δεν τα ρωταμε εαν του αρεσουν τα κλουβια, τα ΒΟΧ,
δεν τα ρωταμε αν τους αρεσουν οι εκθεσεις, το χτενισμα, το στριπινκ
δεν τα ρωταμε αν τους αρεσουν οι τροφες που τα ταϊζουμε
και ομως τα κανουμε

θεωρω οτι νομικα θα σταθει λογω κηδεμονιας:απο την στιγμη που ειιμαι ο κηδεμονας του σκυλου εχω το δικαιωμα να τροποποιησω την εμφανιση τους οπως το ιδιο εχω νομικα το δικαιωμα να κανω στο παιδι μου.

σε βελγιο, ολλανδια χωρες με ιστορια στην φυλη απλα εξαφανισθηκαν.

trickius

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
263
4
Κακώς. Εγώ πιστεύω ότι αν υπάρχει θέμα υγείας τότε θα έπρεπε να γίνεται κ στείρωση.
Αν κ το συγκεκριμένο δεν έχει να κάνει με αισθητικούς λόγους, όπως τα αυτιά κ η ουρά, παρ' όλα αυτά, η στείρωση θα έπρεπε να γίνεται για λόγους υγείας κ πρόληψης. (αν κ δεν ξέρω πολύ κόσμο που ''σκάει'' πχ 300 ευρώ απλώς για να μη τους λερώνουν τα χαλιά σε μια επέμβαση που ''δε φαίνεται''.)

Κ δεν εξανθρώπισα εγώ τους σκύλους. Το παράδειγμα του sir-erlic σχολίασα.
Δεν σχολιάζω απαραίτητα την άποψη σου αλλά αυτή που επικρατεί. Αν πρέπει να δικαιολογήσουμε εμείς κάτι αντίστοιχο με την προληπτική στείρωση τότε και το κόψιμο γίνεται προληπτικά.
Επίσης για την συνέχιση μιας παράδοσης από louis dobermann εποχή που είχε τα σκυλιά του κομμένα.