Εγκρίθηκε το νέο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Τι είναι η διαβούλευση;

Αυτό με τα τσιπάκια είναι λίγο ηλίθιο.. Εκτός κι αν μπορεί όποιος μαζεύει αδέσποτα κτλ, να προσκομίσει την απόδειξη και να πάρει τα λεφτά του πίσω με κάποιον τρόπο.
Αλλά αν ο επόμενος ιδιοκτήτης είναι ανεύθυνος και δεν αλλάξει τα στοιχεία και το παρατήσει μετά από ένα διάστημα; Αν βρεθεί, θα φανεί "κακός" αυτός που το είχε μαζέψει αρχικά..
(Μπορεί να λέω και μ*λ*κ*ς αλλά αυτό νομίζω εγώ)

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Εγω θεωρώ απαράδεκτο να μην επιβαλει
την αμεση καταγραφη στοιχείων αυτων που αγοράζουν σκυλο απο petshop ή απο οπουδήποτε αλλου.
Τι νόημα έχει αν ο σκύλος έχει τσιπ χωρις στοιχεία;
Ασε που υποψιάζομαι ότι αν καποιος χρειαζοταν να δώσει τα πληρη στοιχεία του για να αγοράσει ένα σκυλο θα το σκεφτόταν διπλα.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Αυτό με τα τσιπάκια γίνεται και στην Αμερική, αλλά η λύση είναι πολύ απλή. Όσοι υιοθετούν υπογράφουν συμβόλαιο και τους δίνεται προθεσμία να αλλάξουν τα στοιχεία του τσιπακίου. Έτσι και παρατήσουν το σκύλο χωρίς να το έχουν κάνει, εννοείται ότι η αστυνομία πάει στο καταφύγιο πρώτα για να δει τι ακριβώς έγινε (ή στον όποιον έδωσε το σκύλο). Βρίσκουν τον ιδιοκτήτη από το συμβόλαιο και τότε τον βουτάνε και πού τον πονεί και πού τον σφάζει. Διότι όχι μόνον τον βουτάει ο σερίφης για την εγκατάλειψη αλλά και ο έτερος των συμβαλλόμενων για αθέτηση συμβολαίου.

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Άσχετο, αλλά εμένα δεν έγραψε τα στοιχεία μου στο τσιπάκι γιατί μου είπε ότι έχουν διαφορετικό σύστημα στην Αγγλία και θα τα βάλω εκεί τα στοιχεία μου (έχω διαβατήριο που γράφει το τσιπάκι κτλ κτλ) .
Θα έχω πρόβλημα;

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Για μένα, καλύτερα να τον καταχωρησεις και στην Ελλάδα. Θα γυρνάει κι αυτος μαζί σου στην πατρίδα εξάλλου.
Βασικά όχι.. πάω μόνιμα εκεί.. και όταν θα έρχομαι θα τον έχω σε πανσιόν ή σε άλλο σπίτι.
Είμαι παράνομη δηλαδή τώρα; :(

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Οταν ψηφιστει, θα είσαι, ναι. Δε χάνεις τίποτα να τον τσιπάρεις. Δεν ειναι και τόσα πολλα τα χρήματα δα.
Φαντάσου -ο μη γένοιτο- να τον χάσεις πριν φύγεις ή να αργησεις να τον παρεις...
Στο κάτω-κάτω ειναι και πιο υπεύθυνο να το κάνει κάποιος, για παν ενδεχόμενο.

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Τι είναι η διαβούλευση;
Μπορείς αν θέλεις να πεις τη γνωμη σου ανοιχτά για καθε σημειο του νομου που θα ψηφιστεί.
Τωρα ποιος θα την ακουσει είναι άλλη ιστορία :rolleyes:
Το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τίθεται σε δημόσια διαβούλευση στην ιστοσελίδα http://www.opengov.gr . Η διαδικασία διαβούλευσης θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 15 Απριλίου 2011.

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Οταν ψηφιστει, θα είσαι, ναι. Δε χάνεις τίποτα να τον τσιπάρεις. Δεν ειναι και τόσα πολλα τα χρήματα δα.
Φαντάσου -ο μη γένοιτο- να τον χάσεις πριν φύγεις ή να αργησεις να τον παρεις...
Στο κάτω-κάτω ειναι και πιο υπεύθυνο να το κάνει κάποιος, για παν ενδεχόμενο.
του έχω βάλει τσιπ!
απλά δεν έχει ο ΚΟΕ τα στοιχεία μου.
Ενώ το διαβατήριο γράφει τα στοιχεία μου και το τσιπ.

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Ο ΚΟΕ δεν έχει καμια δουλειά με αυτο. Στον κτηνιατρικό σύλλογο το δηλώνει ο γιατρός στο ονομα του ιδιοκτήτη.
νόμιζα ότι είναι το ίδιο και το έγραψα για συντομογραφία :$
(άχρηστη pintsie!)

Δεν ξέρω πάντως, μου είπε ότι έχουν διαφορετικό σύστημα και μπορεί να μην μπορώ να το αλλάξω εκεί και καλύτερα να το κάνω κατευθείαν εκεί..
:(

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Ας επιστρέψουμε στο ζουμί... :)
Δείτε εδώ, σελ.14-16.

Αναφέρω κάποια ενδεικτικά.

Παράλειψη τήρησης των κανόνων ευζωίας του ζώου συντροφιάς ή της ετήσιας κτηνιατρικής εξέτασης του ζώου - Πρόστιμο 300 Ευρώ

Παράλειψη άμεσου καθαρισμού του περιβάλλοντος από τα περιττώματα του ζώου - Πρόστιμο 500 Ευρώ

Παράλειψη τήρησης των κανόνων για τον ασφαλή περίπατο του σκύλου, ή πρόκληση ζημιάς από σκύλο ή παράλειψη λήψης μέτρων πρόληψης της εξόδου του σκύλου από την ιδιοκτησία του κυρίου/κατόχου/συνοδού/φύλακα - Πρόστιμο 300 Ευρώ
(Το να πατήσεις σκατούλα "χρεώνεται" παραπάνω από το να σε δαγκώσει σκύλος :D )

Δημοσίευση αγγελίας για ζώα συντροφιάς προς υιοθεσία ή δωρεάν παραχώρηση ή πώληση σε έντυπο, φυλλάδιο ή ιστοσελίδα χωρίς αναφορά του αριθμού ηλεκτρονικής σήμανσής τους - Πρόστιμο 500 Ευρώ
(Αμαλία μήπως τελικά συμφέρει η φυλακή? Ελπίζω να μην είναι ακριβά τα τσιγάρα σου!)

Τοιχοκόλληση αγγελίας για ζώα συντροφιάς προς υιοθεσία ή δωρεάν παραχώρηση ή πώληση χωρίς αναφορά του αριθμού ηλεκτρονικής σήμανσής τους - Πρόστιμο 300 Ευρώ
(Αν δηλαδή κάνεις τοιχοκόλληση αντί για ανάρτηση στο internet τη βγάζεις φθηνότερα? )

Εκτροφή, αναπαραγωγή ή πώληση ζώων συντροφιάς για εμπορικούς σκοπούς χωρίς άδεια - Πρόστιμο 3.000 Ευρώ

Πώληση ζώου συντροφιάς σε ηλικία μικρότερη των 7 εβδομάδων - Πρόστιμο 1.000 Ευρώ ανά ζώο που πωλείται

Διαμονή ζώων συντροφιάς που προορίζονται για εκτροφή, αναπαραγωγή ή πώληση για εμπορικό σκοπό σε ακατάλληλο χώρο, μη τήρηση κανόνων ευζωίας, ασφάλειας και παροχής κατάλληλης κτηνιατρικής περίθαλψης - Πρόστιμο 2.000 Ευρώ

Πρόκληση φόβου ή πόνου σε ζώο συντροφιάς κατά τη διάρκεια εκδήλωσης ή παράλειψη άμεσης επίβλεψης ζώου συντροφιάς κατά τη διάρκεια εκδήλωσης ή παράλειψη χρήσης φιμώτρου ή απομάκρυνσης από εκδήλωση ζώου συντροφιάς που εκδηλώνει επιθετική συμπεριφορά - Πρόστιμο 1.000 Ευρώ ανά ζώο

Ανυπαρξία ειδικών κλουβιών σε επιβατηγά πλοία για τη μεταφορά μεγάλων ζώων συντροφιάς - Πρόστιμο 5.000 Ευρώ

Διατήρηση ζώου σε τσίρκο ή θίασο εφόσον χρησιμοποιείται με οποιοδήποτε τρόπο ή για οποιοδήποτε σκοπό στο πρόγραμμά του, πραγματοποιεί παράσταση ή παρελαύνει ή εμφανίζεται σε κοινό - Πρόστιμο 20.000 Ευρώ για κάθε ζώο που διατηρείται
(Άραγε συμπεριλαμβάνει και τους σκύλους? Τι γίνεται με το dog dancing και show όπως αυτό?)

Χρησιμοποίηση ζώου σε υπαίθρια δημόσια έκθεση ή/και φωτογράφησή του με σκοπό την αποκόμιση οικονομικού οφέλους - Πρόστιμο 5.000 Ευρώ για κάθε χρησιμοποιούμενο ζώο

Εκτροφή, εκπαίδευση και χρησιμοποίηση ζώου σε οποιοδήποτε είδος μονομαχίας - Πρόστιμο 10.000 Ευρώ για κάθε ζώο
(Αυτό το βρίσκω λίγο ασαφές... Σε οποιοδήποτε είδος μονομαχίας? Θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι και το κυνήγι είναι είδος μονομαχίας?)

Κακοποίηση, βασανισμός, κακή ή βάναυση μεταχείριση ζώου - Πρόστιμο 30.000 Ευρώ για κάθε ζώο και για κάθε περιστατικό
(Κακή μεταχείριση ζώου βέβαια είναι και τα περισσότερα από τα παραπάνω... Φαντάζομαι ότι το "κρατάνε" για τα extreme περιστατικά.)

Το παράρτημα έχει πολλά ακόμα, αξίζει να ρίξετε μια ματιά.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Όσο για την απορία μου περί Αττικού Πάρκου, λύθηκε από την εξαίρεση που λέει:

1.Από την απαγόρευση που προβλέπεται στις διατάξεις του άρθρου 12, εξαιρούνται οι νομίμως λειτουργούντες ζωολογικοί κήποι, τα ενυδρεία, τα καταστήματα πώλησης ζώων, τα κέντρα περίθαλψης ειδών άγριας πανίδας και τα εκτροφεία θηραμάτων που διέπονται από ειδικές διατάξεις.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Άρθρο 8 Διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κατοικίες

1. Επιτρέπεται η διατήρηση σε κάθε κατοικία έως δύο ζώων συντροφιάς. Στις πολυκατοικίες (αποτελούμενες από δύο διαμερίσματα και άνω) επιτρέπεται η διατήρηση έως δύο ζώων συντροφιάς σε κάθε διαμέρισμα, ακόμα και στην περίπτωση που ο κανονισμός της πολυκατοικίας απαγορεύει τη διατήρηση τέτοιων ζώων, με την προϋπόθεση ότι τα ζώα αυτά διαμένουν στο ίδιο διαμέρισμα με τον ιδιοκτήτης τους ή τον κάτοχό τους. Δεν επιτρέπεται η μόνιμη παραμονή των ζώων στις βεράντες του διαμερίσματος, η δε προσωρινή παραμονή τους σ΄ αυτές, τελεί υπό την επιφύλαξη της τήρησης των υγειονομικών διατάξεων και των αστυνομικών διατάξεων περί κοινής ησυχίας

2.Επιτρέπεται η διατήρηση περισσότερων ζώων συντροφιάς στους ανοικτούς χώρους των μονοκατοικιών, με την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καλής μεταχείρισης και ευζωίας των ζώων, καθώς και οι ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις καθώς και οι αστυνομικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας.

3. Στις διπλοκατοικίες, επιτρέπεται με ομόφωνη απόφαση των συνιδιοκτητών, η διατήρηση περισσότερων ζώων συντροφιάς στους ανοιχτούς χώρους, υπό τους όρους της προηγούμενης παραγράφου.

4.Απαγορεύεται η διατήρηση και παραμονή ζώων συντροφιάς σε κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας, όπως ιδίως στην πυλωτή, στην ταράτσα, στον ακάλυπτο χώρο, στο φωταγωγό και στον κήπο.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Άρθρο 10 Μετακίνηση/μεταφορά ζώων συντροφιάς

1.Η ταυτόχρονη μετακίνηση/μεταφορά μέχρι πέντε ζώων συντροφιάς τα οποία συνοδεύονται από τον ιδιοκτήτη τους ή από ένα φυσικό πρόσωπο που είναι υπεύθυνο γι΄ αυτά, για λογαριασμό του ιδιοκτήτη τους στην διάρκεια της μετακίνησής τους και τα οποία δεν προορίζονται για πώληση ή για μεταβίβαση σε άλλον ιδιοκτήτη, θεωρείται μη εμπορική μετακίνηση και διέπεται από τις διατάξεις του Κανονισμού (ΕΚ) 998/2003 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 26ης Μαϊου 2003 «για τους υγειονομικούς όρους που εφαρμόζονται στις μη εμπορικού χαρακτήρα μετακινήσεις ζώων συντροφιάς και για την τροποποίηση της Οδηγίας 92/65/ΕΟΚ του Συμβουλίου»

2. Η ταυτόχρονη μετακίνηση/μεταφορά άνω των πέντε ζώων συντροφιάς, με τον ίδιο ή διαφορετικό προορισμό, με οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο, θεωρείται εμπορική μετακίνηση και διέπεται από τις διατάξεις του Π.Δ.184/1996 (ΦΕΚ Α 137/1996) και του Κανονισμού (ΕΚ) 1/2005 του Συμβουλίου, της 22ας Δεκεμβρίου 2004, «για την προστασία των ζώων κατά τη μεταφορά»

3. Με την επιφύλαξη ευνοϊκότερων ρυθμίσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, επιτρέπεται η μεταφορά μικρών ζώων συντροφιάς σε όλα τα οδικά, σιδηροδρομικά και σταθερής τροχιάς μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς και στα ταξί, εφόσον τα ζώα είναι τοποθετημένα σε ασφαλές κλουβί μεταφοράς και συνοδεύονται από τον ιδιοκτήτη ή τον κάτοχό τους.

4. Τα επιβατηγά πλοία υποχρεωτικά διαθέτουν καθαρά κλουβιά, προστατευόμενα από αντίξοες καιρικές συνθήκες για τη μεταφορά μεγάλων ζώων συντροφιάς.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Για αρχή, ποια είναι άραγε τα καταστήματα πώλησης ζώων που διέπονται από ειδικές διατάξεις?? Τα πετσοπ διέπονται απο ειδικές διατάξεις??

Εγκατάλειψη του ζώου χωρίς τήρηση των οριζόμενων στο άρθρο 5 παρ.1 περ.δ) ------------- 300 Ευρώ
Τα οριζόμενα:
να μην εγκαταλείπει το ζώο του, ενώ σε περίπτωση που επιθυμεί να αποχωριστεί το ζώο συντροφιάς, πρέπει να γνωστοποιεί στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου του τόπου της κατοικίας του την πρόθεσή του αυτή, να το παραδίδει σε αυτόν και να λαμβάνει από πιστοποιημένο κτηνίατρο αντίγραφο της εγγραφής του ζώου του στη Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς, όπου θα αναφέρεται ο Δήμος, ως προσωρινός κάτοχος του ζώου.
Εκτροφή, αναπαραγωγή ή πώληση ζώων συντροφιάς για εμπορικούς σκοπούς χωρίς άδεια - Πρόστιμο 3.000 Ευρώ
δλδ άμα καταγγείλω το γειτονά μου που ζευγάρωσε τη σκυλίτσα του θα πληρώσει πρόστιμο??? Αυτό είναι ΠΟΛΥ θετικο!

Πώληση ζώου συντροφιάς σε ηλικία μικρότερη των 7 εβδομάδων - Πρόστιμο 1.000 Ευρώ ανά ζώο που πωλείται
εδώ δεν ξέρω κατα πόσο μπορεί να πιστοποιηθεί ότι δεν είναι μικρότερο απο 7 εβδομάδων :( (για τα πετσοπ μιλαω)

Διαμονή ζώων συντροφιάς που προορίζονται για εκτροφή, αναπαραγωγή ή πώληση για εμπορικό σκοπό σε ακατάλληλο χώρο, μη τήρηση κανόνων ευζωίας, ασφάλειας και παροχής κατάλληλης κτηνιατρικής περίθαλψης - Πρόστιμο 2.000 Ευρώ
Ξεκινάμε καταγγελίες στα πετσοπ???*demonio**demonio**demonio*
Σκέφτομαι να γράψω στο opengov για απαγορευση πώλησης ζώων απο πετσοπ, αλλα μου τη σπάει λίγο να χρησιμοποιήσω τα "εργαλεία" που έφτιαξαν για να κοκορευονται για δημόσιους και δημοκρατικους διαλόγους :-| Άσε που ζητάνε το μειλ σου για ναγραψεις.
Ελπίζω πως κάτι θα γίνει αλλα στην πραγματικότητα δεν το πιστευω:(

Last edited:

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Άρθρο 6 Εκτροφή, αναπαραγωγή και εμπορία ζώων συντροφιάς

1. Το φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή η ένωση προσώπων που για εμπορικούς σκοπούς εκτρέφει, αναπαράγει ή πωλεί ζώα συντροφιάς, οφείλει να εφοδιάζεται με άδεια που εκδίδεται από την Γενική Δ/ση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας στην οποία έχει την κατοικία, ή την έδρα του, να υπόκειται στον έλεγχο της αρχής αυτής και να συμμορφώνεται με τους όρους που προβλέπονται στο Π.Δ. 184/1996 (ΦΕΚ 137 Α). Για τη χορήγηση άδειας εκτροφής, αναπαραγωγής και εμπορίας ζώων συντροφιάς πρέπει να τηρούνται οι κανόνες ευζωίας, οι κανόνες ασφάλειας, οι κανόνες παροχής κατάλληλης κτηνιατρικής αντίληψης των ζώων και οι διατάξεις του Ν. 604/ 1977 (ΦΕΚ 163 Α΄) και του Π.Δ. 463/1978 (ΦΕΚ 96 Α΄). Οι εκτρεφόμενοι, αναπαραγόμενοι ή οι προς πώληση σκύλοι και γάτες διαθέτουν βιβλιάριο υγείας ή διαβατήριο, σημαίνονται υποχρεωτικά και καταχωρίζονται στην Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση του άρθρου 4 του παρόντος νόμου, στις δε εγκαταστάσεις εκτροφής, αναπαραγωγής ή εμπορίας, τηρούνται όλοι οι κανόνες ευζωίας, ασφάλειας, παροχής κατάλληλης κτηνιατρικής περίθαλψης και για κάθε θηλυκό ζώο αναπαραγωγής τηρούνται μητρώα.

2. Δεν επιτρέπεται να επιλέγονται για αναπαραγωγή ζώα συντροφιάς που τα ανατομικά και φυσιολογικά χαρακτηριστικά ή τα χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς τους, μπορεί να αποδειχθούν βλαβερά για την υγεία και ευζωία του θηλυκού αναπαραγωγικού ζώου συντροφιάς και των απογόνων του.

3. Δεν επιτρέπεται η πώληση ζώων συντροφιάς με ηλικία μικρότερη των επτά εβδομάδων.

4. Για τη χορήγηση της άδειας εκτροφής, αναπαραγωγής και εμπορίας ζώων συντροφιάς, με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του τυχόν συναρμόδιου Υπουργού, καθορίζονται οι ειδικοί όροι και οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι χώροι εκτροφής, αναπαραγωγής και εμπορίας των ζώων συντροφιάς, ως προς τις εγκαταστάσεις, τους χώρους διαμονής ή παραμονής των ζώων, τις συνθήκες ευζωίας, και του αναγκαίου εξοπλισμού ανά είδος ζώου, η αρμόδια αρχή ελέγχου, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια .

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Για αρχή, ποια είναι άραγε τα καταστήματα πώλησης ζώων που διέπονται από ειδικές διατάξεις?? Τα πετσοπ διέπονται απο ειδικές διατάξεις??
Αναφέρονται στο άρθρο 6

δλδ άμα καταγγείλω το γειτονά μου που ζευγάρωσε τη σκυλίτσα του θα πληρώσει πρόστιμο??? Αυτό είναι ΠΟΛΥ θετικο!
Αν μπορείς να αποδείξεις ότι τα πουλάει, θεωρητικά ναι.

εδώ δεν ξέρω κατα πόσο μπορεί να πιστοποιηθεί ότι δεν είναι μικρότερο απο 7 εβδομάδων (για τα πετσοπ μιλαω)
Θεωρητικά πάλι, θα φαίνεται στο βιβλιάριο του που είναι υποχρεωτικό. Τώρα το πώς θα αποδείξεις ότι το βιβλιάριο είναι πλαστό...

Ξεκινάμε καταγγελίες στα πετσοπ???
Αν ισχύσουν και εφαρμοστούν πραγματικά όλα αυτά, θα βαρεθούν να αντιμετωπίζουν καταγγελίες! :p

Σκέφτομαι να γράψω στο opengov για απαγορευση πώλησης ζώων απο πετσοπ, αλλα μου τη σπάει λίγο να χρησιμοποιήσω τα "εργαλεία" που έφτιαξαν για να κοκορευονατι για δημόσιους και δημοκρατικους διαλόγους :-|
Δεν ξέρω αν θα μπορούσε να συμπεριληφθεί κάτι τέτοιο. Στην πραγματικότητα όλα τα περί ευζωίας και σωστής διατήρησης των ζώων προς πώληση είναι σα να τα απαγορεύουν, αλλά άντε να αποδείξεις κάθε φορά ότι το ζώο είναι άρρωστο και δεν το έχει δει γιατρός, ότι έχει μείνει 2 μέρες χωρίς φαί, ότι κοιμάται και τρώει μέσα στις ακαθαρσίες ότι, ότι, ότι...

Μου κάνει εντύπωση πάντως που δεν βλέπω κανένα σχόλιο ακόμα, ενώ είναι κάτι που έχει κυκλοφορήσει και συζητηθεί τόσο. Ίσως δεν εμφανίζονται αμέσως τα σχόλια?

Μπορεί όντως ο "διάλογος" να είναι για τα μάτια του κόσμου και μόνο. Ομολογώ ότι δεν έχω σχετική εμπειρία. Αν έχει κάποιος άλλος ας μας κατατοπίσει. Όχι τίποτα άλλο, είμαι περίπου στη μέση και μου έχει έρθει ήδη σεντόνι από σχόλια (και όχι, δεν αφορούν τα τσιγάρα της Αμαλίας! :D )

Ελπίζω πως κάτι θα γίνει αλλα στην πραγματικότητα δεν το πιστευω:(
Αν δεν το πιστεύουμε, δεν το κυνηγάμε. Και αν δεν το κυνηγάμε, όντως δεν θα γίνει ποτέ.

Τελευταία βλέπω κάποιες ενδείξεις βελτίωσης... Έχουν βγει π.χ. καταδικαστικές αποφάσεις για υποθέσεις κακοποιήσεων, ή ακόμα και αμέλειας.

Το ότι την επόμενη μέρα θα διορθωθούν όλα, ούτε εγώ το πιστεύω. Αλλά από κάπου πρέπει να γίνει η αρχή... :)

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Δεν εμφανίζονται αμέσως τα σχόλια, περνάνε απο επεξεργασία πρώτα, το λέει δίπλα!
Τα "σεντόνια" απαγορευονται, λέει ότι τα μηνύματα πρέπει να είναι σύντομα και περιεκτικά.
Μόλις χτες μπήκε σε ανοιχτή διαβούλευση αν δεν κάνω λάθος.

Απο κάπου πρέπει να γίνει η αρχή ναι :) Αλλα υπάρχουν παντού τόσα πολλα παραθυράκια :( πρέπει συνεχως να αποδεικνύεις ότι δεν είσαι ελέφαντας και ότι ο πετσοπας παρανομεί! (κάτι που ουσιαστικά το ξέρει καλά το κράτος νομίζω)