Εγκρίθηκε το νέο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς

rozeum

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2010
601
3
6. Ομοίως απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο δημοσίευση/γνωστοποίηση αγγελιών για υιοθεσία ή δωρεάν παραχώρηση κλπ ζώων συντροφιάς, αν δεν αναφέρεται και ο αριθμός ηλεκτρονικής σήμανσης.

αυτο ειναι μ*** συγνωμη κιολας

rozeum

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2010
601
3
Τι εννοει εθελοντες αλλοδαπους κτηνιατρους? Απο εθελοντες ντόπιους κτηνιατρους δεν μπορουν να γινονται δωρεαν στειρωσεις?
προφανως δεν υπαρχουν!! !!!

rozeum

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2010
601
3
Το Αττικό Πάρκο και όλα τα πάρκα τέτοιου είδους πρέπει να ειναι εκπαιδευτικου χαρακτήρα και λογικά μη κερδοσκοπου και δεν εκμεταλλεύονται τα ζώα. Ισα ίσα που τα προστατεύουν και τα φροντίζουν.
βαζουν λεφτα στη τσεπη τους δεν μπορει να ειναι μκο.
απο τι τα προστατευουν?? βασανιζονται φυλακισμενα μεσα στα κλουβια,
πρεπει να ειναι στη φυση και οχι στα κλουβια για να τα βλεπουμε εμεις

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
το Αττικό Πάρκο θεωρώ ότι προσφέρει έργο και δεν θα το χαρακτηριζα ζωολογικό κήπο! Τα άγρια ζώα που έχουν είναι σωσμένα απο διάφορα τσιρκο κλπ δεν είναι αιχμαλωτισμένα, είναι σωσμένα απο την αιχμαλωσία! Οι χώροι που έχουν είναι οι μεγαλύτεροι που έχω δει εγώ ποτέ μου και τα ζώα φαίνονται περιποιημένα και υγειή.

(δεν έχω καμία σχέση με τη διαχείριση ούτε ξέρω κάτι "εκ των έσω" τα παραπάνω είναι προσωπικές εντυπώσεις από όσα έχω διαβάσει και ακούσει και από τις πολλές επισκεψεις που έχω κάνει στο παρκο)

rozeum

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2010
601
3
Γράφει κάπου ποιά άτομα συγκρότησαν την ομάδα που επεξεργάστηκε το νομοσχέδιο ? Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε. Γιατί πάλι θεωρητικά....θα μπορούσε να γίνει πρόσκληση σε φορείς ή σε υπεύθυνους καταφυγίων ή και σε άλλους ...ώστε να εκφέρουν απόψεις σχετικά με προβληματισμούς και λύσεις που μπορεί να δυσχεραίνουν το έργο για τα αδεσπότα..
αν καταλαβα καλα τι ρωτας, εχει γινει σε συνεργασια με την πφο

http://www.pfo.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=68&Itemid=1

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
βαζουν λεφτα στη τσεπη τους δεν μπορει να ειναι μκο.
απο τι τα προστατευουν?? βασανιζονται φυλακισμενα μεσα στα κλουβια,
πρεπει να ειναι στη φυση και οχι στα κλουβια για να τα βλεπουμε εμεις
Το ότι οι ΜΚΟ δεν βάζουν λεφτά στην τσέπη τους είναι το ανεκδοτο της χρονιάς????????

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
14. Οι στειρώσεις στις οποίες υποβάλλονται τα αδέσποτα ζώα γίνονται από κτηνίατρους, ακόμα και σε κινητές μονάδες άσκησης κτηνιατρικών πράξεων μετά από σχετική άδεια, ενώ στειρώσεις μπορούν να γίνονται δωρεάν και από εθελοντές αλλοδαπούς κτηνίατρους.

Αυτοι οι εθελοντες αλλοδαποι κτηνιατροι με τρομαζουν λιγο. Αν ο εθελοντης ειναι κινεζος το αδεσποτο σκυλι μπορει και να κατληξει σετσουαν.

rozeum

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2010
601
3
το Αττικό Πάρκο θεωρώ ότι προσφέρει έργο και δεν θα το χαρακτηριζα ζωολογικό κήπο! Τα άγρια ζώα που έχουν είναι σωσμένα απο διάφορα τσιρκο κλπ δεν είναι αιχμαλωτισμένα, είναι σωσμένα απο την αιχμαλωσία! Οι χώροι που έχουν είναι οι μεγαλύτεροι που έχω δει εγώ ποτέ μου και τα ζώα φαίνονται περιποιημένα και υγειή.

(δεν έχω καμία σχέση με τη διαχείριση ούτε ξέρω κάτι "εκ των έσω" τα παραπάνω είναι προσωπικές εντυπώσεις από όσα έχω διαβάσει και ακούσει και από τις πολλές επισκεψεις που έχω κάνει στο παρκο)
και τα δελφινια για να τα σωσουν τα φερανε???????????

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
rozeum δεν ξέρω, την τελευταία φορά που πήγα δεν είχαν δελφίνια. Δε με νοιάζει να υπερασπιστώ το Αττικό Πάρκο, ούτε υποστηρίζω πως αυτά που λέω είναι η αλήθεια, είναι απλά η γνώμη μου και η εντύπωση που μου έχει δημιουργηθεί. Φυσικά μπορεί να κάνω λάθος (εύχομαι να μην κάνω βέβαια, για το καλό των ζώων)
Απο που τα φέρανε αλήθεια? Τα ψαρέψανε?

rozeum

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2010
601
3
εχει δελφινια. ειχε γινει χαμος οταν τα φεραν, μαζεψαν υπογραφες αλλα δυστυχως δεν εγινε τιποτα

Παρουσιάσεις στα Δελφίνια:
Ενήλικες: €3,00 επιπλέον της εισόδου του πάρκου
Παιδιά 3-12: €3,00 επιπλέον της εισόδου του πάρκου

Δελφίνια - Ώρες Εκπαιδευτικών Παρουσιάσεων Πρόγραμμα παραστάσεων δελφιναρίου για την χειμερινή περίοδο (31/10/2010 εώς και 26/03/2010)
Καθημερινές 11:30 και 15:30 (εκτός Δευτέρας)
Σάββατο 11:00 13:30 15:30
Κυριακές και αργίες (06/01/2011 των φώτων, 07/03/2011 Καθαρά Δευτέρα, 25/03/2011 25η Μαρτίου) 11:00 12:30 14:00 15:30

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Το Αττικο παρκο ειναι οτι καλυτερο εχουμε δει στην Ελλαδα αλλα στην ουσια ειναι ενας λουστραρισμενος ζωολογικος κηπος. Παρκο ειναι για παραδειγμα το σερενγκετι η το γιελοουστουν που τα ζωα ζουν στο φυσικο τους περιβαλλον.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
δεν το είχα ακούσει! αλλά απο που τα έφεραν?

vasgial: Εγώ έχω πάει και σε ζωολογικούς άλλων χωρών, του Λονδίνου ας πούμε που είναι και από τους ονομαστους, εγώ προσωπικά τα ζώα λυπόμουν να τα βλέπω :( το ίδιο και στης Δανίας που ήταν πιο ελευθερα μεν (όχι σε κλουβια) αλλα φαινόντουσαν σε κακή κατάσταση

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Αυτοι οι εθελοντες αλλοδαποι κτηνιατροι με τρομαζουν λιγο. Αν ο εθελοντης ειναι κινεζος το αδεσποτο σκυλι μπορει και να κατληξει σετσουαν.
Μπα, να μη σε τρομάζουν. Απλώς η κυβέρνηση προσπαθεί να προωθήσει ξένα προγράμματα προκειμένου να μασήσουν οι διάφοροι για δήθεν συνεργασίες συνήθως με Αμερικάνους. Πάρα πολλά αμερικανικά πανεπιστήμια ως όρο αποφοίτησης για τους φοιτητές τους έχουν την κοινωνική προσφορά, συνήθως υπό μορφή study abroad programs. Οπότε ελπίζουν από Ελλάδα ότι θα βγει καμιά ομάδα φοιτητών κτηνιατρικής, ή και πτυχιούχων ειδικευόμενων, ίσως και καμιά μεγάλη εταιρεία σκυλοτροφών που να προωθεί αυτούς (π.χ. η Hill's) ώστε να στείλει φοιτητές να στειρώνουνε τσάμπα τα αδέσποτα και να τα ακουμπάνε για το πρόγραμμα στους διαφόρους "υπεύθυνους" που θα "διευκολύνουν" την κατάσταση. Πρόσεξε, δε λέω ότι δεν υπάρχουν καταπληκτικές συνεργασίες με το εξωτερικό από πλευράς Αμερικής (π.χ. τα προγράμματά μας στη Λατινική Αμερική και Ιαπωνία), αλλά δυστυχώς οι συνεργασίες με Ελλάδα είναι άστα να πάνε. Εδώ η κοσμήτοράς μου είχε ξεκινήσει πρόγραμμα και ήθελε συνεργασία με Ελλάδα, με έβαλε μάλιστα να κάνω τη συμφωνία και ξέρεις τι μου είπανε από Ελλάδα? Ότι, λέει, δεν τολμάνε οι θέλοντες να κάνουν τίποτα διότι θα ξεσηκωθούν διάφοροι βλαμένοι που θα διαμαρτύρονται ότι κάνουν, λέει, συμφωνία με την evil empire για να φέρουν ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα!!!!! Θα 'θελα ειλικρινά να ξέρω τι χόρτο καπνίζουνε καμιά φορά και λένε τέτοιες μαλακίες.

Εν τω μεταξύ κάτι άλλοι έξυπνοι προωθούν κοινά προγράμματα και τρώνε νομίμως ομού...

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
βρήκα αυτό με μια πολύ γρήγορη έρευνα (του ενός δευτερολέπτου): http://www.atticapark.com/dolphins-our-dolphins

Δεν του υποστηρίζω, αλλα ποια η διαφορία να ζουν στο ένα ενυδρείο ή στο άλλο? Βέβαια δεν ξέρω αν ισχύει ότι δε μπορούν να επιβιώσουν στη θάλασσα. Λογικό είναι να θέλουν να έχουν έσοδα πάντως γιατί θα έχουν και πολλά έξοδα.

Νομίζω ότι είμαστε off topic όμως :( ϊσως να ανοίγαμε ένα νεο θέμα να συζητήσουμε αν υπάρχει ενδιαφέρον?

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Oi ζωολογικοι κηποι εχουν σωσει πολλα ειδη.. απο την εξαφανιση ...που οφειλεται στον ανθρωπο.... αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα...

Τα δελφινια εχουν γεννηθει σε αιχμαλωσια και ηρθαν σα δωρεα απο ζωολογικο του εξωτερικου....

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Παλιοτερα ενας φιλοζωηκος ομιλος του πηλιου, του οποιου η προεδρος ηταν αγγλο- ελληνιδα, εφερνε καθε χρονο ομαδα κτηνιατρων απο αγγλια.
Τους φιλοξενουσε σπιτι της- και στην κουζινα της γιονονταν στειροσεις- και 10 μερες στειροναν ΑΠΕΙΡΑ ζωα (σκυλια και γατες)- δωρεαν- η επαιρναν μονο τα εξοδα για τα φαρμακα (10-15 ευρω).
Μεχρι που τους πηραν πρεφα οι κτινιατροι του βολου και τους εκαναν καταγελια! Ελεγαν, οτι τους "εκλεβαν τους πελατες!
Σιγα μην πηγαιναν τοσοι τα σκυλια τους μεχρι το βολο να τα στειροσουν- και να πληροσουν καιολας για αυτο.
Και αυτοι που πανε τα σκυλια τους στο βολο για αυτην την δουλεια, παλι θα συνεχιζουν να προτιμουν να πανε σε ενα καλοεξοπλισμενο ιατρειο και να γινει εκει η επεμβαση. Εντελος βλακεια!

rozeum

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2010
601
3
Oi ζωολογικοι κηποι εχουν σωσει πολλα ειδη.. απο την εξαφανιση ......
τι νοημα εχει να εχεις ενα ζωο υπο εξαφανιση σε ενα ζωολογικο κηπο? απο τη στιγμη που δεν μπορεις ουτε το ιδιο αλλα ουτε και τους απογονους τους να τους αφησεις στη φυση, που ειναι το καλο?
αν μπορει κπ μοντ να τα μεταφερει σε ενα νεο θεμα για να συνεχισουμε εκει