Μωρέ τα ξέρω αλλά ....η ελπίδα μου θέλω να πεθάνει τελευταίαMάλλον δεν έχεις εμπειρία από τις "διαβουλεύσεις" της "κυβέρνησης" (ο θεός να την κάνει)..... είναι σαν το opengov ένα πράγμα....
Μωρέ τα ξέρω αλλά ....η ελπίδα μου θέλω να πεθάνει τελευταίαMάλλον δεν έχεις εμπειρία από τις "διαβουλεύσεις" της "κυβέρνησης" (ο θεός να την κάνει)..... είναι σαν το opengov ένα πράγμα....
Εκεί νομίζω ότι είναι το πραγματικό πρόβλημα...απο νόμους πάμε καλά απο εφαρμογή νόμων όμως ότι νάναι.
Δεν φτάνουν όλα όσα επιβαρύνονται οι ιδιώτες που κάνουν τη δουλειά των Δήμων, θα πληρώνουν και τα τσιπάκια πριν καν βρεθεί νέος ιδιοκτήτης? Και τα σωματεία και καταφύγια τι θα κάνουν που έχουν συνήθως 50-150 ζώα το καθένα? Για να βάλουν αγγελίες θα πρέπει να πάνε να τα τσιπάρουν όλα? :shock: Σε ποιανού το όνομα? Δε νομίζω να είναι εφικτό ένας άνθρωπος να έχει τόσο μεγάλο αριθμό σκυλιών τσιπαρισμένα στο όνομα του6. Ομοίως απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο δημοσίευση/γνωστοποίηση αγγελιών για υιοθεσία ή δωρεάν παραχώρηση κλπ ζώων συντροφιάς, αν δεν αναφέρεται και ο αριθμός ηλεκτρονικής σήμανσης.
Επομένως το Αττικό Πάρκο θα είναι παράνομο?1. Απαγορεύεται η συμμετοχή κάθε είδους ζώου σε τσίρκο ή άλλο παρεμφερές δημόσιο θέαμα καθώς και οποιαδήποτε δημόσια έκθεση ζώου για κερδοσκοπικό σκοπό. Απαγορεύεται η συμμετοχή ακρωτηριασμένων ζώων σε εκθέσεις.
Τα ίδια Παντελάκη μου... Ο 3170 δεν λέει κάτι διαφορετικό! Τώρα που το ξαναματαλένε, ξαφνικά θα γίνει πραγματικότητα?8. Δημιουργείται ένα οργανωμένο σύστημα περισυλλογής και διαχείρισης των αδέσποτων ζώων σε κάθε Δήμο, σε συνεργασία με Φιλοζωικές Ενώσεις και Σωματεία.
Έχω την εντύπωση οτι το Αττικό πάρκο είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (διορθώστε με αν κάνω λάθος). Στην οποία περίπτωση δεν θα ήταν παράνομο.Επομένως το Αττικό Πάρκο θα είναι παράνομο?
Mε ποιο τροπο ειναι παρανομοι οι byb και πως το τσιπακι θα βοηθησει στον εντοπισμό τους? Σε ολες τις αγγελιες υπαρχουν τα τηλ. τους ... αν ηθελε καποιος να εντοπισει εναν byb ειναι πανευκολο...Για το θέμα του τσιπαρίσματος, αρχικά σκέφτηκα κι εγώ το ίδιο.... μετά όμως μου φάνηκε καλή ιδέα. Γιατί ετσι υποχρεώνονται να τσιπάρουν κι αυτοί που βάζουν αγγελία για πώληση/"χάρισμά" κουταβιών κτλ, οπότε είναι ίσως ένας τρόπος να εντοπιστούν ΒΥΒ παράνομοι εκτροφείς κτλ.
Στην περιπτωση που μεινει αμανατι ο σκυλος τον τσιπαρεις γιατι θα ειναι δικος σου.... απο την αλλη... μαζευεις ενα αδεσποτο.. το τσιπαρεις, το στειρωνεις, το εμβολιαζεις, του κανεις εξετασεις αιματος...γι αυτον που θα το παρει θα ειναι δωρο εξ ουρανου...Οσο για τον ιδιώτη, θα είναι ίσως μανίκι να τσιπάρει πριν βρεθεί ανάδοχος, αλλά από την άλλη μεριά, αν του μείνει αμανάτι ο σκύλος, καλό θα είναι να είναι τσιπαρισμένος, αν πάλι θέλει να τον επιστρέψει στο δρόμο (αλήθεια, πως θα γίνεται αυτό αν είναι τσιπαρισμένος στο όνομα του?) ίσως είναι ένας τρόπος να ξέρει ο επόμενος που θα τον μαζέψει ότι έχει ελεγχθεί απο κτηνίατρο και ίσως να πάρει και κάποιες πληροφορίες (πχ στείρωση, εμβολιασμός, αρρωστιες κτλ).
Συμμετείχαν και φορείς. Ούτε εγώ μπόρεσα να το βρω στο opengov. Ίσως δεν αναρτήθηκε ακόμα.Δεν τον βρίσκω στο opengov ή κάνω κάτι λάθος ? Θεωρητικά.. στην δημόσια διαβούλευση μπορεί να γραφτούν σχόλια και θεωρητικά πάντα ...να γίνουν διορθώσεις στον νόμο. Γράφει κάπου ποιά άτομα συγκρότησαν την ομάδα που επεξεργάστηκε το νομοσχέδιο ? Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε. Γιατί πάλι θεωρητικά....θα μπορούσε να γίνει πρόσκληση σε φορείς ή σε υπεύθυνους καταφυγίων ή και σε άλλους ...ώστε να εκφέρουν απόψεις σχετικά με προβληματισμούς και λύσεις που μπορεί να δυσχεραίνουν το έργο για τα αδεσπότα..
Μάλλον ως φορείς θα εννοείς του δήμους υποθέτω. Απο την εμπειρία μου θα πω οτι αν θέλεις να μάθεις κάτι παραπάνω ή πως πραγματικά είναι τα πράγματα πρέπει να πας κάπου στα παρακάτω επίπεδα της ιεραρχίας των ατόμων που ασχολούνται με κάτι. Τώρα βέβαια υποθέσεις κάνω ...χωρίς να γνωρίζω.Συμμετείχαν και φορείς. Ούτε εγώ μπόρεσα να το βρω στο opengov. Ίσως δεν αναρτήθηκε ακόμα.
Νομίζω πως ήταν μέσα και φιλοζωικές οργανώσεις.Μάλλον ως φορείς θα εννοείς του δήμους υποθέτω. Απο την εμπειρία μου θα πω οτι αν θέλεις να μάθεις κάτι παραπάνω ή πως πραγματικά είναι τα πράγματα πρέπει να πας κάπου στα παρακάτω επίπεδα της ιεραρχίας των ατόμων που ασχολούνται με κάτι. Τώρα βέβαια υποθέσεις κάνω ...χωρίς να γνωρίζω.
ειδα ισως να δινεται ο κυριοτερος λογος διασωσης της Βουλης......Μιλένα Αποστολάκη: «Η συμπεριφορά κάθε κοινωνίας απέναντι στα ζώα είναι πρωτίστως ζήτημα πολιτισμού.».http://www.adespoto.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2204%3A2011-03-30-15-30-41&catid=35%3Ageneralnews&Itemid=67
Υπάρχουν και παραυπάρχουν, και ο Aρκτούρος έχει σώσει πολλές από αυτές, και κάποια στιγμή παρακινούσε και τον κόσμο αν ποτέ δει παρόμοιο θέαμα να τους ενημερώνει.Αλήθεια, υπάρχουν ακόμα γύφτοι με αρκούδες;
Θυμάμαι μικρή στην Αθήνα σε κάποια καρναβαλογιορτή είχα δει ένα τέτοιο δράμα, κι έλεγα στη μαμά μου να δωσουμε μέλι στο αρκουδάκι. Αθωο πλασματάκι...Υπάρχουν και παραυπάρχουν, και ο Aρκτούρος έχει σώσει πολλές από αυτές, και κάποια στιγμή παρακινούσε και τον κόσμο αν ποτέ δει παρόμοιο θέαμα να τους ενημερώνει.
Παράνομο (θα) είναι να ανεβάζουν την αγγελία χωρίς αριθμό τσιπακίου. Τωρα μπορούν μεν να τους εντοπίσουν, αλλά δεν παρανομούν. Επίσης θα είναι εύκολο να δει κανείς πόσες γέννες κάνουν το χρόνο έτσι (εκτός αν είναι οικογενειακή επιχείριση και μοιράζονται τα τσιπάκια στην οικογένεια). Ενα εργαλείο παραπάνω, στην (απίθανη) περίπτωση που κάποιος αποφασίσει να κάνει κάτι για τη δραματική μας κατάσταση....Mε ποιο τροπο ειναι παρανομοι οι byb και πως το τσιπακι θα βοηθησει στον εντοπισμό τους? Σε ολες τις αγγελιες υπαρχουν τα τηλ. τους ... αν ηθελε καποιος να εντοπισει εναν byb ειναι πανευκολο...
Μην ανυσηχείς... θα σου φέρνουμε τσιγάρα στη φυλάκα!Και εγω παρανομη θα ειμαι....
Γιατί θα είσαι παράνομη???Και εγω παρανομη θα ειμαι....