Εγκρίθηκε το νέο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Mάλλον δεν έχεις εμπειρία από τις "διαβουλεύσεις" της "κυβέρνησης" (ο θεός να την κάνει)..... είναι σαν το opengov ένα πράγμα.... ;)
Μωρέ τα ξέρω αλλά ....η ελπίδα μου θέλω να πεθάνει τελευταία:D

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
απο νόμους πάμε καλά απο εφαρμογή νόμων όμως ότι νάναι.
Εκεί νομίζω ότι είναι το πραγματικό πρόβλημα...
Ο 3170 καλύπτει ήδη πολλά από αυτά που αναφέρονται και εδώ. Το θέμα είναι κατά πόσο εφαρμόζονται...

Έχει πάντως αρκετά σημεία που δημιουργούν απορίες.

Ένα από αυτά που μου έκανε κι εμένα εντύπωση είναι αυτό που ανέφερε και η Αμαλία με τις αγγελίες και τα τσιπάκια.

6. Ομοίως απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο δημοσίευση/γνωστοποίηση αγγελιών για υιοθεσία ή δωρεάν παραχώρηση κλπ ζώων συντροφιάς, αν δεν αναφέρεται και ο αριθμός ηλεκτρονικής σήμανσης.
Δεν φτάνουν όλα όσα επιβαρύνονται οι ιδιώτες που κάνουν τη δουλειά των Δήμων, θα πληρώνουν και τα τσιπάκια πριν καν βρεθεί νέος ιδιοκτήτης? Και τα σωματεία και καταφύγια τι θα κάνουν που έχουν συνήθως 50-150 ζώα το καθένα? Για να βάλουν αγγελίες θα πρέπει να πάνε να τα τσιπάρουν όλα? :shock: Σε ποιανού το όνομα? Δε νομίζω να είναι εφικτό ένας άνθρωπος να έχει τόσο μεγάλο αριθμό σκυλιών τσιπαρισμένα στο όνομα του :confused:

1. Απαγορεύεται η συμμετοχή κάθε είδους ζώου σε τσίρκο ή άλλο παρεμφερές δημόσιο θέαμα καθώς και οποιαδήποτε δημόσια έκθεση ζώου για κερδοσκοπικό σκοπό. Απαγορεύεται η συμμετοχή ακρωτηριασμένων ζώων σε εκθέσεις.
Επομένως το Αττικό Πάρκο θα είναι παράνομο? :rolleyes:

8. Δημιουργείται ένα οργανωμένο σύστημα περισυλλογής και διαχείρισης των αδέσποτων ζώων σε κάθε Δήμο, σε συνεργασία με Φιλοζωικές Ενώσεις και Σωματεία.
Τα ίδια Παντελάκη μου... Ο 3170 δεν λέει κάτι διαφορετικό! Τώρα που το ξαναματαλένε, ξαφνικά θα γίνει πραγματικότητα?

Τι να πω, μακάρι... Αλλά το ζουμί είναι στην εφαρμογή και όχι τόσο στις όποιες αλλαγές!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Επομένως το Αττικό Πάρκο θα είναι παράνομο?
Έχω την εντύπωση οτι το Αττικό πάρκο είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (διορθώστε με αν κάνω λάθος). Στην οποία περίπτωση δεν θα ήταν παράνομο.

Για το θέμα του τσιπαρίσματος, αρχικά σκέφτηκα κι εγώ το ίδιο.... μετά όμως μου φάνηκε καλή ιδέα. Γιατί ετσι υποχρεώνονται να τσιπάρουν κι αυτοί που βάζουν αγγελία για πώληση/"χάρισμά" κουταβιών κτλ, οπότε είναι ίσως ένας τρόπος να εντοπιστούν ΒΥΒ παράνομοι εκτροφείς κτλ. Οσο για τα καταφύγια, φαντάζομαι ότι για νόμιμα σωματεία, δεν θα υπάρχει πρόβλημα να τσιπάρουν πέραν του ορίου των ιδιωτών (ευκαιρία θα'ναι να υποχρεώνονται κι αυτοί που μαζεύουν σκυλιά να τα τσιπάρουν πριν τα "καταθέσουν" σ'ενα καταφύγιο). Οσο για τον ιδιώτη, θα είναι ίσως μανίκι να τσιπάρει πριν βρεθεί ανάδοχος, αλλά από την άλλη μεριά, αν του μείνει αμανάτι ο σκύλος, καλό θα είναι να είναι τσιπαρισμένος, αν πάλι θέλει να τον επιστρέψει στο δρόμο (αλήθεια, πως θα γίνεται αυτό αν είναι τσιπαρισμένος στο όνομα του?) ίσως είναι ένας τρόπος να ξέρει ο επόμενος που θα τον μαζέψει ότι έχει ελεγχθεί απο κτηνίατρο και ίσως να πάρει και κάποιες πληροφορίες (πχ στείρωση, εμβολιασμός, αρρωστιες κτλ). Λεω εγώ τώρα.....

Ολα αυτά αν το συστημα εφαρμοστεί και δε μείνει στα χαρτιά φυσικά....

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Το Αττικό Πάρκο και όλα τα πάρκα τέτοιου είδους πρέπει να ειναι εκπαιδευτικου χαρακτήρα και λογικά μη κερδοσκοπου και δεν εκμεταλλεύονται τα ζώα. Ισα ίσα που τα προστατεύουν και τα φροντίζουν.
Γι΄αυτο και δημιουργήθηκε (φυσικά απο αλλοδαπό). :):)

Αλήθεια, υπάρχουν ακόμα γύφτοι με αρκούδες;:rolleyes:

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Για το θέμα του τσιπαρίσματος, αρχικά σκέφτηκα κι εγώ το ίδιο.... μετά όμως μου φάνηκε καλή ιδέα. Γιατί ετσι υποχρεώνονται να τσιπάρουν κι αυτοί που βάζουν αγγελία για πώληση/"χάρισμά" κουταβιών κτλ, οπότε είναι ίσως ένας τρόπος να εντοπιστούν ΒΥΒ παράνομοι εκτροφείς κτλ.
Mε ποιο τροπο ειναι παρανομοι οι byb και πως το τσιπακι θα βοηθησει στον εντοπισμό τους? Σε ολες τις αγγελιες υπαρχουν τα τηλ. τους ... αν ηθελε καποιος να εντοπισει εναν byb ειναι πανευκολο...

Οσο για τον ιδιώτη, θα είναι ίσως μανίκι να τσιπάρει πριν βρεθεί ανάδοχος, αλλά από την άλλη μεριά, αν του μείνει αμανάτι ο σκύλος, καλό θα είναι να είναι τσιπαρισμένος, αν πάλι θέλει να τον επιστρέψει στο δρόμο (αλήθεια, πως θα γίνεται αυτό αν είναι τσιπαρισμένος στο όνομα του?) ίσως είναι ένας τρόπος να ξέρει ο επόμενος που θα τον μαζέψει ότι έχει ελεγχθεί απο κτηνίατρο και ίσως να πάρει και κάποιες πληροφορίες (πχ στείρωση, εμβολιασμός, αρρωστιες κτλ).
Στην περιπτωση που μεινει αμανατι ο σκυλος τον τσιπαρεις γιατι θα ειναι δικος σου.... απο την αλλη... μαζευεις ενα αδεσποτο.. το τσιπαρεις, το στειρωνεις, το εμβολιαζεις, του κανεις εξετασεις αιματος...γι αυτον που θα το παρει θα ειναι δωρο εξ ουρανου...
Με ενοχλει που πουθενα δε βοηθαει τους απλους πολιτες που ασχολουνται με τα αδεσποτα να συνεργαστουν με τις αρμοδιες αρχες ... θα μας κηνυγανε μονο να δουν αν εχουμε ανεβασει αγγελια και δεν ειναι τσιπαρισμενο το σκυλι που μετα απο 2 μερες μπορει να μη ζουσε καν!

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Δεν τον βρίσκω στο opengov ή κάνω κάτι λάθος ? Θεωρητικά.. στην δημόσια διαβούλευση μπορεί να γραφτούν σχόλια και θεωρητικά πάντα ...να γίνουν διορθώσεις στον νόμο. Γράφει κάπου ποιά άτομα συγκρότησαν την ομάδα που επεξεργάστηκε το νομοσχέδιο ? Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε. Γιατί πάλι θεωρητικά....θα μπορούσε να γίνει πρόσκληση σε φορείς ή σε υπεύθυνους καταφυγίων ή και σε άλλους ...ώστε να εκφέρουν απόψεις σχετικά με προβληματισμούς και λύσεις που μπορεί να δυσχεραίνουν το έργο για τα αδεσπότα..

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Δεν τον βρίσκω στο opengov ή κάνω κάτι λάθος ? Θεωρητικά.. στην δημόσια διαβούλευση μπορεί να γραφτούν σχόλια και θεωρητικά πάντα ...να γίνουν διορθώσεις στον νόμο. Γράφει κάπου ποιά άτομα συγκρότησαν την ομάδα που επεξεργάστηκε το νομοσχέδιο ? Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε. Γιατί πάλι θεωρητικά....θα μπορούσε να γίνει πρόσκληση σε φορείς ή σε υπεύθυνους καταφυγίων ή και σε άλλους ...ώστε να εκφέρουν απόψεις σχετικά με προβληματισμούς και λύσεις που μπορεί να δυσχεραίνουν το έργο για τα αδεσπότα..
Συμμετείχαν και φορείς. Ούτε εγώ μπόρεσα να το βρω στο opengov. Ίσως δεν αναρτήθηκε ακόμα.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Συμμετείχαν και φορείς. Ούτε εγώ μπόρεσα να το βρω στο opengov. Ίσως δεν αναρτήθηκε ακόμα.
Μάλλον ως φορείς θα εννοείς του δήμους υποθέτω. Απο την εμπειρία μου θα πω οτι αν θέλεις να μάθεις κάτι παραπάνω ή πως πραγματικά είναι τα πράγματα πρέπει να πας κάπου στα παρακάτω επίπεδα της ιεραρχίας των ατόμων που ασχολούνται με κάτι. Τώρα βέβαια υποθέσεις κάνω ...χωρίς να γνωρίζω.

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Μάλλον ως φορείς θα εννοείς του δήμους υποθέτω. Απο την εμπειρία μου θα πω οτι αν θέλεις να μάθεις κάτι παραπάνω ή πως πραγματικά είναι τα πράγματα πρέπει να πας κάπου στα παρακάτω επίπεδα της ιεραρχίας των ατόμων που ασχολούνται με κάτι. Τώρα βέβαια υποθέσεις κάνω ...χωρίς να γνωρίζω.
Νομίζω πως ήταν μέσα και φιλοζωικές οργανώσεις.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
To Αττικό Ζωολογικό πάρκο συμμετέχει σε προγράμματα αναπαραγωγής-διάσωσης απειλούμενων ζώων και είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα...

Κατά τα άλλα "τα ίδια Παντελάκι μου τα ίδια Παντελή μου", στη θεωρία καλά πάμε στην πράξη να μας δω... έχει που χολαίνει το πράγμα!

ster

Well-Known Member
4 Φεβρουαρίου 2010
59
0
ΘΡΑΚ/ΝΕΣ
Το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τίθεται σε δημόσια διαβούλευση στην ιστοσελίδα http://www.opengov.gr . Η διαδικασία διαβούλευσης θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 15 Απριλίου 2011.

Έχει βρει κανείς το λινκ?

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
Συγγνωμη προκαταβολικα για το εκτος θεματος αλλά οταν ειδα να γραφεται πιο πανω το:
...Μιλένα Αποστολάκη: «Η συμπεριφορά κάθε κοινωνίας απέναντι στα ζώα είναι πρωτίστως ζήτημα πολιτισμού.».http://www.adespoto.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2204%3A2011-03-30-15-30-41&catid=35%3Ageneralnews&Itemid=67
ειδα ισως να δινεται ο κυριοτερος λογος διασωσης της Βουλης...:D

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.925
Αλήθεια, υπάρχουν ακόμα γύφτοι με αρκούδες;:rolleyes:
Υπάρχουν και παραυπάρχουν, και ο Aρκτούρος έχει σώσει πολλές από αυτές, και κάποια στιγμή παρακινούσε και τον κόσμο αν ποτέ δει παρόμοιο θέαμα να τους ενημερώνει.

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Υπάρχουν και παραυπάρχουν, και ο Aρκτούρος έχει σώσει πολλές από αυτές, και κάποια στιγμή παρακινούσε και τον κόσμο αν ποτέ δει παρόμοιο θέαμα να τους ενημερώνει.
Θυμάμαι μικρή στην Αθήνα σε κάποια καρναβαλογιορτή είχα δει ένα τέτοιο δράμα, κι έλεγα στη μαμά μου να δωσουμε μέλι στο αρκουδάκι. Αθωο πλασματάκι...

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Mε ποιο τροπο ειναι παρανομοι οι byb και πως το τσιπακι θα βοηθησει στον εντοπισμό τους? Σε ολες τις αγγελιες υπαρχουν τα τηλ. τους ... αν ηθελε καποιος να εντοπισει εναν byb ειναι πανευκολο...
Παράνομο (θα) είναι να ανεβάζουν την αγγελία χωρίς αριθμό τσιπακίου. Τωρα μπορούν μεν να τους εντοπίσουν, αλλά δεν παρανομούν. Επίσης θα είναι εύκολο να δει κανείς πόσες γέννες κάνουν το χρόνο έτσι (εκτός αν είναι οικογενειακή επιχείριση και μοιράζονται τα τσιπάκια στην οικογένεια). Ενα εργαλείο παραπάνω, στην (απίθανη) περίπτωση που κάποιος αποφασίσει να κάνει κάτι για τη δραματική μας κατάσταση....

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Και εγω παρανομη θα ειμαι....
Γιατί θα είσαι παράνομη???:confused:
εννοείς επειδή θα ανεβάζεις αγγελίες για αδέσποτα που δεν θα είναι τσιπαρισμένα?

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Μήπως δεν έχει μπεί ακόμη σε διαβούλευση ; Δεν το βρίσκω πουθενά στο opengov.gr ...