Εγκρίθηκε το νέο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
Βασικα εγω εχω αλλη απορια !!!

Πιστευετε οτι η Αποστολακη γνωριζει η την εχουν ενημερώσει με ποιο τροπο έρχονται αυτα τα κουταβια στην ελλαδα κ στα πετ-σοπ ??

Πιστευετε οτι γνωριζει τη σημαινει εκτροφείο ??
Νομίζω πως λογικά γνωρίζει, είχαν συνομιλίες με σωματεία φιλόζωων πολύ καιρό πριν το νομοσχέδιο...Τώρα βέβαια και τι ενημέρωση δίνουν τα σωματεία αυτά εγώ και για αυτό αμφιβάλλω...

Αλλά τι θα πει ξέρει και δεν ξέρει...50 χρόνια όλοι τους δεν έχουν μπορέσει να λύσουν το πρόβλημα με τα αδέσποτα σιγά μην λύσουν το θέμα των puppy mills. Εδώ μέχρι και ο κάθε πικραμένος συνοικιακός πετσοπάς γίνεται BYB και δημιουργεί τερατογεννέσεις γιατί λέει έχει πελάτες που τα θέλουν...αν δεν αλλάξει η νοοτροπία του κόσμου δεν θα αλλάξει τίποτα.

Last edited:

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Νομίζω πως λογικά γνωρίζει, είχαν συνομιλίες με σωματεία φιλόζωων πολύ καιρό πριν το νομοσχέδιο...Τώρα βέβαια και τι ενημέρωση δίνουν τα σωματεία αυτά εγώ και για αυτό αμφιβάλλω...

Αλλά τι θα πει ξέρει και δεν ξέρει...50 χρόνια όλοι τους δεν έχουν μπορέσει να λύσουν το πρόβλημα με τα αδέσποτα σιγά μην λύσουν το θέμα των puppy mills. Εδώ μέχρι και ο κάθε πικραμένος συνοικιακός πετσοπάς γίνεται BYB και δημιουργεί τερατογεννέσεις γιατί λέει έχει πελάτες που τα θέλουν...αν δεν αλλάξει η νοοτροπία του κόσμου δεν θα αλλάξει τίποτα.

Το συνεχίζω γιατι απλα σε μερικα πραγματα ΚΟΛΑΩ απίστευτα!!! ΠΙΣΤΕΥΕΙ καποιος οτι αμα βρεθεί στην ιδια παρεα με την Κ.Αποστολακη κ αρχισουν να μιλανε με σκυλια(χωρις καμερες κτλπ) θα ξερει να σου πει οτι τα σκυλια τον πετ-σοπ προέρχονται απο puppy-mill και οτι το εχει googlarei κ ξερει τι σημαίνει αυτο ?

Απο τους 300 βουλευτές δεν ΥΠΑΡΧΕΙ καποιος που γνωριζει 2 πραγματα παραπάνω εστω να προσπαθήσει να κανει κατι για αυτο ??Ακομα κ αν πιστευει οτι δεν μπορει να γινει κατι ΑΠΛΑ να το πει να το δουμε !!!! ΔΕΝ υπαρχει καποιος σαν εμας που ξερει τι σημαίνει καλος εκτροφεας ???

Αληθεια εχω μεγαλη απορία !!!

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Δεν νομιζω οτι ειναι τοσο ασχετοι σε ολα. Υπαρχουν πολλοι ανθρωποι γυρω απο καθε υπουργο, φιλοι-συγγενεις-συμμαθητες-γειτονες, τα υπουργεια δεχονται μαιλ-φαξ-ενημερωσεις-διαμαρτυριες κλπ. Απλα οταν ειναι να παρθουν οι οποιες αποφασεις, λαμβανουν υπ οψην τους ενα σωρο ''άλλα'' πραγματα(που πολλες φορες δεν θα επρεπε) και καποιοι απορουμε και με το δικιο μας...:rolleyes:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Παιδιά, περί πολιτικών και ευθύνης πολιτών: μόλις ανακοινώθηκε εδώ ότι στέλνουμε τον προηγούμενο κυβερνήτη μας (που απολύσαμε πέρσυ για διαφθορά) φυλάκα για τουλάχιστον 20 χρόνια. Σκεφτείτε το αυτό όταν παραπονιέστε για τους Έλληνες πολιτικούς.

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
erxetai erxetaiiii

αν ειναι αυτο που διαβαζουμε τα αυτια και την εκτροφη τα αφησαν απεξω! για να δουμε γιατι πασοκ ειναι αυτο

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Οντως, δυστυχως κατα την άποψη μου, τα κοψίματα τα άφησαν απ'έξω. Για την εκτροφή υπάρχει παράγραφος, αλλά δεν κατάλαβα τελικά τι εγκαταστάσεις απαιτούνται (λέει "κατάλληλες"), κι επίσης δεν ξέρω τι περιέχεται στα Π.Δ. 184/1996 (ΦΕΚ 137 Α), Ν. 604/ 1977 (ΦΕΚ 163 Α΄) και Π.Δ. 463/1978 (ΦΕΚ 96 Α΄) που πρεπει να τηρούνται. Αν κάποιος είναι ενήμερος, ας κάνει μια σούμα.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Προχειρογραμμένο είναι, ρε σεις, όπως όλα!! Και τους πετσοπάδες τους διατηρούνε! Ούτε μυαλό έχουνε να καταλάβουνε τα βόιδια πόσα ακριβώς χάνουνε σε φόρους με τη μ@λ@κία που τους δέρνει!

ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΡΕ!!:mad:

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Οντως, δυστυχως κατα την άποψη μου, τα κοψίματα τα άφησαν απ'έξω.
τωρα να μην ξαναρχισουμε! δεν ξερω ποιος καλος θεουλης τους φωτισε αλλα για μια πρωτη φορα ειμαστε πανευρωπαϊκα πρωτοποροι εναντια στην ηλιθιοτητα. ουτε για τους εκτροφεις αλλαξαν τπτ οποτε business as usual. ενθαρυντικο νομοσχεδιο οτι δεν αλλαζει κατι απο τα σωστα τα πετ σοπ ετσι και αλλιως ξεραμε οτι δεν θα τα πειραζαν

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Εγώ ακόμα να καταλάβω την διαφορά με το "απαγορεύεται η δημόσια προβολή για κέρδος" με της βιτρίνες των pet shop....

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Βεβαίως και εφόσον δεν απαγορεύουν τα πετσοπάδικα που πουλάνε κουτάβια, οι πετσοπάδες μπορούν κάλλιστα να τους πάνε στο δικαστήριο διότι δεν τους αφήνουν να κάνουν τη διαφήμισή τους και φυσικά θα κερδίσουν. Και φυσικά η ηλίθια κυβέρνηση θα πρέπει να τους πληρώσει πρόστιμο. Και φυσικά το πρόστιμο θα το πληρώσουν οι φορολογούμενοι. Και φυσικά η πολιτεία θα χάσει από τους φόρους που δεν εισπράττει από τις παράνομες εκτροφές και εισαγωγές, κλπ. κλπ. κλπ.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
sir erlic, η ηλιθιότητα είναι έννοια σχετική.... Σε κάθε περίπτωση, δεν ανέφερα τα κοψίματα για να μπούμε πάλι σε μια απείρου κάλλους (ναι, με δύο λ) "συζήτηση" απ'αυτές που εχουν ήδη γίνει, αλλά γιατι βρίσκω ενδιαφέρον το πως αναδεικνύεται η διαδικασία μέσα απ'την οποία διαμορφώνονται και αναδιπλώνονται τελικά αυτά τα νομοσχέδια (δεν έιναι μονο για τούτο.... όλα έτσι είναι..... δεν αλλάζουν τελικά τίποτα). Συγχαρητήρια στους ντοπερμανάδες που τα κατάφεραν.

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
sir erlic, η ηλιθιότητα είναι έννοια σχετική.... Σε κάθε περίπτωση, δεν ανέφερα τα κοψίματα για να μπούμε πάλι σε μια απείρου κάλλους (ναι, με δύο λ) "συζήτηση" απ'αυτές που εχουν ήδη γίνει, αλλά γιατι βρίσκω ενδιαφέρον το πως αναδεικνύεται η διαδικασία μέσα απ'την οποία διαμορφώνονται και αναδιπλώνονται τελικά αυτά τα νομοσχέδια (δεν έιναι μονο για τούτο.... όλα έτσι είναι..... δεν αλλάζουν τελικά τίποτα). Συγχαρητήρια στους ντοπερμανάδες που τα κατάφεραν.
το feedback που εχω ειναι οτι η μαζικη συμμετοχη στην ανοικτη διαβουλευση τους εκανε τρομερη εντυπωση και για αυτο μαζευτηκαν, οπως και οι τεκμηριωμενες απαντησεις που δοθηκαν απο καποιους(οταν παρουσιαζεις μελετες πανεπιστιμιου και ο αλλος απλα ουρλιαζει φαινεται καπως). η αλλαγη υπουργου επαιξε και αυτη τον ρολο της. οπως ελεγαν σε φορολογικα νομοσχεδια μαζευαν στο καλητερο 500 σχολια εδω μαζεψαν 3.000 και πανω απο 100.000 like-dislike.

Η ηλιθιοτητα ειναι ενα περιεργο concept καποιοι θεωρουν οτι εισαι ηλιθιος (και διαφορα αλλα ομορφα) οταν κοβεις τα αυτια και την ουρα ενος σκυλου σε κτηνιατρο. αλλοι θεωρουν ηλιθιο να τους απαγορευεις να βοηθας τον σκυλο να εκφραζεται καλητερα να ακουει καλητερα, να τον προφυλασεις απο τραυματισμους και μολυνσεις και να του δινεις μια ποιο φυσιολογικη μορφη. βεβαια καποιοι θεωρουν οτι και τα κυναθληματα ειναι βασανισμος και θα πρεπει να απαγορευτουν. καπου εκει πρεπει να κολησε και ο νομοθετης

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ας πάμε και σ'ενα άλλο θέμα.... εχει να πέσει φόλα απ'τους Δήμους τώρα που είναι υπ'ευθύνη τους τ'αδέσποτα..... Επίσης θέλω να δω πως θα λειτουργήσει αυτό το θέμα του τσιπαρίσματος των αδέσποτων από τους Δήμους... (που δε θα λειτουργήσει, αλλά κουβέντα να γίνεται)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Τι να λειτουργήσει μωρέ με τους απαράδεκτους; :mad:
Να θέλεις να μαζέψεις ένα βρωμόσκυλο από τον δρόμο και να σου λένε ότι δεν μπορείς μετά να το προωθήσεις, αν δεν πληρώσεις και για το τσιπάρισμα, μαζί με όλα τ' άλλα που πληρώνεις έτσι κι αλλιώς. Και θα 'θελα εδώ να μου πούνε, αν τότε, θα είναι ηθικό ή ανήθικο, να ζητάς από τον μελλοντικό ιδιοκτήτη, το αντίτιμο του τσιπ :rolleyes:
Αλλά η λύση είναι απλή. Βάζεις την αγγελιούλα σου, βάζεις και έναν δήθεν αριθμό τσιπ και να δω ποια υπηρεσία θα πρέπει να ασχοληθεί, να ψάξει και να αποδείξει αν είναι ή όχι, υπαρκτό νούμερο.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, όποιο αδέσποτο και να μαζέψεις θα έχει ήδη τσιπ αφού σίγουρα θα ανήκει σε κάποιο δήμο και ο δήμος είναι υποχρεωμένος να τσιπάρει όλα τα αδεσποτά του........ΝΑΙ....ΣΙΙΙΙΙΓΟΥΡΑ :(

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν