Εγκρίθηκε το νέο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς

grekos

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2010
468
4
Μικροοργανισμός
δεν μιλάω για αυτά
μιλάω για τα άλλα-εκείνα που ξεχωρίζουν αυτόν που κάνει όντως επιλεκτική εκτροφή απο αγάπη στην φυλή
απο εκείνον που παριστάνει πως κάνει επιλεκτική εκτροφή για να βγάλει χρήμα
που κάνει μία δηλωμένη γέννα και στον άλλο οίστρο αδήλωτη
που ζευγαρώνει ότι αρσενικό έχει με ότι θηλυκό έχει για να μην πληρώσει επίβαση ή σπερταεγχυση
που δεν κάνει καλά καλά ούτε εμβόλια
που έχει τα σκυλιά του στις κλούβες μονίμως
που δεν πάει όχι σε εκθέσεις αλλά ούτε στον κτηνίστρο

ΑΛΛΑ
δηλώνει εκτροφέας

που με κάνει να ντρέπομαι όταν σκέφτομαι "εγώ στο φόρουμ λέω για εκτροφείς....και μπορεί να τύχει κάποιος να με ακούσει και να πάει σε τέτοια περίπτωση..............."

εν ολίγοις
μιλάω για τις αναγκαίες και ικανές συνθήκες που θα ξεχωρίσουν εσάς και άλλους πενήντα εκτροφείς που γνωρίζω
απο τους υπόλοιπους που σας χαλάνε το όνομα

τώρα πιστεύω πως έγινα κατανοητός
:)

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
οταν μεταξύ μας που συζηταμε 2-3- χρονια και συμφωνουμε για το ποια ειναι η αιτια των αδεσποτων, ποιοι λεγονται καλοι και σωστοι εκτροφεις...
τι θαπρεπε να κανουμε ο καθεις απο εμας ωστε να συμβαλλουμε στην μειωση των προβληματων...
δεν μπορουμε να συνενοηθουμε απλα και μονο γιατι ο ενας μιλαει απο την πλευρα των εκτροφεων και ο αλλος απο την πλευρα των φιλοζωων...
πως πιστευετε θα φροντισει ο καθεις απο αυτους εκει ψηλα που ειναι μονο για την θεσουλα του... για την επιλυση των προβληματων...?
κανενα δεν τον ενδιαφερει να λυσει κανενα προβλμα την θεση του θελει να κρατησει απλα...
ειτε προεδρος φιλοζωικης ειναι , ειτε υπουργος,
για τον ΚΟΕ δεν συζηταμε ετσι οπως παει θα εχει θεμα υπαρξης σε λιγο καιρο...

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
oταν σύμφωνα με τα θέλω των φιλοζωϊκών σταματήσει το "εμπόριο ψυχών" - και υιοθετηθεί το τελευταίο στειρωμένο σκυλί απο το τελευταίο ανοιχτό καταφύγιο, μετα θα λέμε που πήγαν όλα τα σκυλιά?

Where_did_all_th&#101.jpg

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
oταν σύμφωνα με τα θέλω των φιλοζωϊκών σταματήσει το "εμπόριο ψυχών" - και υιοθετηθεί το τελευταίο στειρωμένο σκυλί απο το τελευταίο ανοιχτό καταφύγιο, μετα θα λέμε που πήγαν όλα τα σκυλιά?

View attachment 20362
Tέτοιου τύπου αφίσες κατα τη γνώμη μου είναι τόσο επιφανειακές και απόλυτες όσο και οι αντίστοιχες περι απαγορευσης του "εμπορίου ψυχών". Ακριβώς επειδή η συζήτηση είναι σ'αυτό το επίπεδο, δεν μπορεί ποτέ να υπάρξει συνεννόηση.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
η επιλεκτική εκτροφή δεν είναι εμπόριο ψυχών όμως
ο εκτροφέας δεν πληρώνεται για το κουτάβι αλλά για τις υπηρεσίες του πρό και μετά της υιοθεσίας του κουταβιού

ας μην τα "παίρνουμε" με τις υστερικές κυρίες που "τόσα ξέρουν και τόσα λένε" όπως είναι φυσιολογικό

αλλά με αυτούς που και ξέρουν τι πρέπει και τι δεν πρέπει
αλλά άλλα λένε
και άλλα κάνουν

κι εδώ κολλάει το καίγονται τα χλωρά (αληθινοί εκτροφείς) μαζί με τα ξερά (δήθεν εκτροφείς αλλά γνήσιοι κουταβέμποροι)

εσύ κοπρίτη αυτό που λές είναι "πονάει πόδι κόβω χέρι"
γιατί ξέρεις ότι σταματώντας η ελληνική εκτροφή θα εκτοξευτεί το αδήλωτο bybing και οι εισαγωγές των πέτσοπ μαζί με το ρυθμό δημιουργίας αδέσποτων

αν θέλει να κάνει δουλειά σωστή και σοβαρή με το "εμπόριο ψυχών" το υπουργείο ας θεσπίσει μέτρα για τον έλεγχο της εκτροφής και την ευθύνη του εκτροφέα για τα κουτάβια που "εμπιστεύεται προς ανατροφή"
κι ας σταματήσει τα πετσοπ να πουλάνε σκύλους

και όλοι όσοι αγαπάμε τον σκύλο να κάτσουμε ΜΑΖΙ να γνωριστούμε για αρχή
υστερικές και οπαδοί του Ζεν
- εργασιακοί και καναπεδάκηδες
μαλτεζομάνες και πιτμπουλάδες.....

όταν όλοι τρωγόμαστε για το παραμικρό (σαν τα σκυλιά....)
και χωριζόμαστε ενώ δεν γνωριζόμαστε ...καν

τι άλλο ,παρά αυτοκαταστροφή, να μην έρθει?

είτε θέμα αυτιών
είτε θέμα εκτροφής
ξαναλέω
όσα ξέρει ο καθένας τόσα λέει-που βρίσκεται το παράλογο?
ας ήταν η εκτροφική κοινότητα στην χώρα όπως ΠΡΕΠΕΙ να είναι με βάση των κώδικα δεοντολογίας κλπ
και ας οργανώνονταν συναντήσεις με τους εκπροσώπους των φιλοζωικών (που εννοείται ότι έχουν και κάποια μέλη που τείνουν έντονα προς την υστερία αλλά και που δεν υπάρχουν κι αυτά? μήπως δεν έχει και ο χώρος των εκτροφέων....όσοι πάτε σε εκθέσεις τους ξέρετε....)
να κάναμε κοινό μέτωπο

ΟΧΙ να τρωγόμαστε και με αυτούς.....

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει συνεννόηση, Κοκόνι. Εδω δεν έχουμε συνεννοηθεί γι'αλλα κι άλλα, θα συνεννοηθούμε για τ'αυτιά του σκύλου? Χαμένο παιχνίδι είναι το όλο ζήτημα, κατα τη γνώμη μου, σε αυτό όπως και σε πολλά άλλα σοβαρότερα μέτωπα. Ηττοπαθή θα με πείτε, αλλά τουλάχιστον δε ζω σε αυταπάτες. :)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
και επειδή ,φαίνεται κιόλας, έχω πάρει φόρα

τι δέκα στρέμματα και κτιριακές εγκαταστάσεις και μπαρμπούτσαλα??? εκεί να δείς νομότυπο κουταβεμπόριο βιομηχανικών επιπέδων.....
στα στρέμματα του κούτελου έπρεπε να βάλει ελάχιστο όριο

ο ΚΟΕ και οι όμιλοι φυλής μπορούν να επιβάλλουν ελέγχους και κανόνες αντίστοιχες του επιπέδου των μελών τους
αφού αν τα μέλη διαφωνούν-και εφόσον είναι και πολλά...απλά κάνουν δικό τους όμιλο και αφήνουν τους άλλους να είναι τρείς κι ο κούκος

Ενώ αν επιβάλλει το υπουργείο κάποια πράγματα συνολικά για την εκτροφή ο ΚΟΕ και οι όμιλοι φυλής απλά θα κρατάνε το γεννεολόγιο και θα διοργανώνουν εκθέσεις.....

αλλά
αλλά :(
κι εδώ..........

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Αν δε βλέπαμε "ιδιόκτητα χωράφια" αλλά κοινό πεδίο δράσης...κάτι θα μπορούσε να γίνει.

Τι να πείς και για αυτή την "οργανωμένη κυνοφιλία" (Κ.Ο.Ε. και Ομίλους γενικότερα);...20 και κάτι χρόνια τώρα εξακολουθούν να είναι "κλεισμένοι στο καβούκι τους" ή απλά ανύπαρκτοι.

Δεν μπορείς να βρείς έναν όμιλο φυλής για να ενημερωθείς, ακόμα και αν κάπως έμαθες ότι υπάρχει κάτι τέτοιο και θες ενημέρωση.

Όλοι οι μετέχοντες στην "οργανωμένη κυνοφιλία" κάπως (κρυφά, φανερά, ασυνείδητα, ενσυνείδητα) έχουν αποφασίσει πως αυτά (εκτροφή, εκθέσεις μορφολογίας, αναγνώριση φυλών, ελληνικές φυλές, εργασία, κλπ) είναι καλύτερα να "μένουν μεταξύ της παρέας".

Μακάρι βέβαια, έστω κι εδώ, να μπορούσαμε να μιλήσουμε για "μια παρέα" (όποιου μεγέθους), με κοινούς στόχους και απόψεις, κοινό τρόπο δράσης...όχι βέβαια.Μιλάμε για χωρισμένες, "μικρές παρέες", κάθε μια και μια άποψη (τουλάχιστον), με διαφορετικούς στόχους και τόσο μπερδεμένες απόψεις για δράση που καταλήγουν σε...αδράνεια.

Οι εμπλεκόμενοι "επαγγελματίες" στην "οργανωμένοι κυνοφιλία" δεν έδειχναν να ενοχλούνται από όλα αυτά, μάλλον επωφελούνταν, έχοντας διαλέξει την/τις "παρέες" τους και κάποιοι από αυτούς μπορούσαν άνετα να κουταβο-παράγουν και να κουταβο-εισάγουν, ενώ ταυτόχρονα ήταν "διακεκριμένοι εκτροφείς", τα ονόματα τους "φιγουράριζαν" στους καταλόγους των εκθέσεων και των λοιπών κυνολογικών εκδηλώσεων και οι "αφεντομουτσουνάρες" τους κοσμούσαν κυνοπεριοδικά (όταν υπήρχαν)...κάτι που δεν θα το εμποδίσει το νομοσχέδιο.

...και "μας φταίνε" οι "κυρίες των φιλοζωικών"....

Αν με ρωτήσεις πάντως, είμαι πιο κοντά στο να "συγχωρήσω" κάποιον που κάνει κάτι από άγνοια, παρά από δόλο και κουτοπονηριά.

Ποιός σκέφτηκε πως θα ήταν καλό να φέρει πιο κοντά, με σκοπό να "ενώσει", την "οργανωμένη κυνοφιλία" και την "οργανωμένη φιλοζωία";

Ποιός σκέφτηκε να επεκτείνει την δράση του και στα φιλοζωικά για να δείξει πως ενδιαφέρεται συνολικά για το σκύλο;

Ποιός θέλησε να "πετάξει" την εσωστρέφεια και να κάνει το πρώτο βήμα ενημέρωσης και "συμφιλίωσης";

Με ποιές κινήσεις έγινε προσπάθεια να μάθει το ευρύ κοινό τι σημαίνει "επιλεκτική εκτροφή" και πως συνεισφέρει;

Παρατηρήσατε πως από τα 800 μέλη που συμμετείχαν στην έρευνα του φόρουμ το 65% δεν έχει επισκεφθεί ποτέ έκθεση και το 3% δεν γνωρίζει καν ότι υπάρχουν;

Μπορείτε να φανταστείτε το νούμερο εκτός φόρουμ ή τα νούμερα σε ερωτήσεις όπως "Τι είναι Κ.Ο.Ε.;", "Πως συμβάλλει η εκτροφή στην κυνοφιλία;", "Τι είναι Β.Υ.Β. και Puppy Mills;"...

Βέβαια θα συμφωνήσω με όσους υποστηρίζουν πως ουσιαστικά, στην "καθημερινότητα" μας, δε θα αλλάξει κάτι...άλλο ένα νομοσχέδιο για τα κατοικίδια που δεν θα εφαρμόζεται (καλώς ή κακώς) και που προσφέρει άπειρα "παραθυράκια", για κάθε ενδιαφερόμενο.

Κυρίες και κύριοι, εδώ γίνονται σχεδόν καθημερινά κυνομαχίες, εγκαταλήψεις σε χωματερές και κάδους, κρεμάσματα και εκτελέσεις, "μαύρες" αγοροπωλησίες και μύρια όσα (μην αρχίσουμε να λέμε πως με 1500 ευρώ αγοράζω Καλάσνικοφ και με μια βολτούλα βρίσκω "φιξάκι")...

Μήπως τελικά αυτοί που πραγματικά στεναχωριούνται με αυτές τις αποφάσεις είναι πολλοί λίγοι;
Μήπως αυτοί που τελικά μπορούν να κατανοήσουν και τους ενδιαφέρει, τι "κρύβουν από πίσω" οι αλλαγές είναι ακόμα λιγότεροι;

Τελικά, μήπως η "δημοκρατία των πολλών" λειτούργησε για άλλη μια φορά;

Last edited:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
να εισηγηθώ στον αντμίν να μπορούμε να πατήσουμε το thanks πολλές φορές ...τύπου thanksX1000

να επισημάνω ότι λές τα ίδια πράγματα με εμένα αλλά πολύ καλύτερα...αν είχες γράψει νωρίτερα θα με είχες γλυτώσει κι απ τον κόπο :p

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Οι γνώστες λένε να προσέχουμε μην ανθρωποποιούμε τις συμπεριφορές των σκύλων, αλλά υπάρχουν πάρα πολλοί που έχουν σκυλοποιημένη συμπεριφορά. Τρωγόμαστε σαν τα σκυλιά και οι "απέξω" μας βλέπουν σαν περίεργους με περισσότερες συνιστώσες και από τον ΣΥΡΙΖΑ..
Και όπως είναι γνωστό, ο Λύκος, στην αναμπουμπούλα χαίρεται....

theogoniakennel

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2010
1.134
2
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΑΘΗΝΑ
Διστυχώς οι λεγόμενοι φιλόζωοι ειναι οι πελάτες των pupy mils και λοιπών επαγκελματιών που ζουν πουλόντας κουτάβια, και στιρίζοντες το σκυλεμπόριο, οι ίδιοι που αγαπάνε τα ζώα και προμηθεύονται απο το γείτονα, το γειτονικό μαγαζί με φθηνές τιμες και άτοκες δόσεις, χωρίς προδιαγρσαφές και χωρίς να ξέρουν τι ειναι καθαρόαιμος, τι κληρονομικες ασθένεις εχει, τι προβλήματα θα αντιμετωπίσει και περιμένοντας να εχει τη λασή στο σπίτι του επειδη της μοιάζει, οπως την εβλεπε στη τηλεόραση, απλοι φιλόζωοι ειναι όλοι αυτοί και σαφώς γνώστες αυτης της ζήτησης ειναι και οι ζώντες ως προμηθεύοντές τους , καλύπτοντας τη ζήτηση, που οι απλόι φιλόζωοι εχουν δημιουργήσει

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
στο μυαλό μου "οι λεγόμενοι φιλόζωοι" το προτιμούν "πρώην αδέσποτο" και ίσως και "τελείως μοναδικό" κοινώς καραημίαιμο....

αλλά δεν είναι δα και κανα σοβαρό θέμα αυτο........:p

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Δεν είναι του παρόντος, αλλά κάπου έπρεπε να το πω....... σήμερα άκουσα το κορυφαίο:
- Εσείς απο που το πήρατε?
- Εϊχε ένα η γιαγιά μου και το ζευγάρωσε και μας έδωσε.....
- Ευτυχώς! Εμείς δυστυχώς πήραμε απο εκτροφέα..... (καβαλίερ κινγκ τσαρλς)..... Μας έβγαλε πολλά προβληματα..... καρδιάς, χαρακτήρα..... τυχερή είστε που δεν πήρατε απο εκτροφέα....!!

Η συζήτηση εξελίχθηκε μπροστά μου..... φυσικά δεν πήρα μέρος.....οι κυρίες ήταν κατα τ'αλλα συμπαθέστατες και με ειλικρινή αισθήματα για τα σκυλιά.

Επιμένω οτι για τούτη τη γενιά τουλάχιστον δεν υπάρχει ελπίδα. Ισως για την επόμενη (εχω δει καλά δείγματα).

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
το σουρεάλ είναι τώρα
μετά θα αρχίσουν τα κλαπατσίμπανα τα πανυγηρτζίδικα

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
ποιές? ότι το σουρεάλ είναι τώρα ή ότι θα αρχίσει μετά??? με μπερδευεις.....;)

σε αντιλαμβάνομαι -αλλά δεν φταίνε αυτές.....οι εκτροφείς που δεν είναι εκτροφείς αλλά κουταβέμποροι φταίνε.........
κι εγώ πήγα προχθές για φαί σε μιά ταβέρνα και ο ταβερνιάρης είχε αφίσα και έλεγε "εκτροφέας-εκπαιδευτής κυνηγετικών σκύλων Τάδε Ταδόπουλος" (για τον εαυτό του έλεγε)
πιάσαμε λίγο την κουβέντα και άκουσα τα γνωστά σουρεάλ τα "εγώ ξέρω απο σκυλιά" και που ξέρουν οι κριτές....και τι εξετάσεις ??τα σκυλιά είναι μιά χαρά,να τα δείς στο βουνό κλπ κλπ κλπ
Εκτροφέας ελεγε η ταμπέλα-εγώ φταίω που τον πέρασα για εκτροφέα?????
και δεν είμαι κάν υστερικός.........τουλάχιστον όχι ακόμα....