Θα ήθελα να πω δυο πράγματα χωρίς συναισθηματισμούς.Γιάννη μου, μετά από τόσα χρόνια θαρρώ πως μπορώ να καταλάβω πολύ καλά τι εννοείς σε κάθε σου κουβέντα.
Σίγουρα εσύ δεν στοχοποίησες (ούτε είχες την πρόθεση να το κάνεις) τον ιδιοκτήτη.
Tο έκαναν όμως κάποιοι (άθελά τους ίσως και εν βρασμώ) που στάθηκαν πάνω από όλα στο κάπου.
Και το έκαναν σε έναν άνθρωπο που έπραξε (περίπου και με ελείψεις ίσως) αυτά που διαβάζει ο κάθε νέοφερμένος εδώ μέσα για το σωστό τρόπο. Που (για την αντίληψη του μέσου έλληνα ιδιοκτήτη) έκανε και πολύ περισσότερα.Και που (θά ΄θελα να πιστεύω) πως έμαθε από τα λάθη του.
Και το σημαντικότερο, το έκαναν με έναν τρόπο που θα δώσει στον κάθε ανεγκέφαλο πάτημα για να υποστηρίξει: Πως όσοι παίρνουν εκτροφικό σκύλο (και για να σας προλάβω δεν πρόκειται να περάσει από το μυαλό τους η διαφορά εκτροφέα και Εκτροφέα) δεν αγαπούν το σκύλο.
Και πραγματικά μ' ενόχλησε...
Πρώτον, θεωρώ αυτονόητο ότι είναι αδύνατον να κριθεί και να "στοχοποιηθεί" ένας άνθρωπος από κάποια ιστορία που γράφτηκε σε ένα φόρουμ (χωρίς να αμφισβητώ εννοείται την ιστορία). Κανενός δεν ήταν αυτή η πρόθεση πιστεύω, το ξαναείπα ότι αφορμή ήταν η ιστορία.
Το "κάπου" είναι αλληλένδετο συχνά με το "από πού". Αυτό ήταν που στοχοποιήθηκε, απλώς το θέμα με την εγκατάλειψη και τα αδέσποτα στην Ελλάδα έχει κουράσει κάποιους ψυχολογικά πολύ. Ήμαστε υπερβολικοί; Ίσως, το δέχομαι.
Όσο για τα συμπεράσματα, νομίζω ότι είναι πολύ προσωπικό για τον καθένα το τι θα του πει μια συζήτηση, ειδικά στο ίντερνετ. Πχ ρίχνοντας μια ματιά δειγματοληπτικά σε αυτό το φόρουμ είναι εμφανές ότι όσοι παίρνουν εκτροφικό σκύλο αγαπούν ΠΟΛΥ τον σκύλο. Όλους τους σκύλους.
Γνώμη μου είναι ότι η συζήτηση θα κάνει κάποιον να σκεφτεί το εξής: πρόσεχε πολύ από πού θα πάρεις τον σκύλο σου, για να έχεις λιγότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσεις προβλήματα υγείας ή ακόμα να σκεφτείς και να τον δώσεις.