Εβδομάδα BYB και "μεταφυσικές" αναζητήσεις...

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Χωρίς να θέλω να χαλάσω το θέμα, θα μου επιτρέψετε να πω δυο λόγια...
Άγνοια είχα κι' εγώ και μεγάλη μάλιστα. Πριν 3,5 χρόνια που πήρα τον Σπούκυ μου, οι λέξεις "εκτροφέας", "ΒΥΒ", "puppy mill", ακόμα και "καταταφύγια ζώων" ήταν παντελώς άγνωστες.
Μέχρι τότε ήξερα ότι αν θέλεις σκύλο, απευθύνεσαι σε πετ-σοπ και αυτό έκανα για να πάρω τον Σπούκυ μου.

Δύο χρόνια μετά ανακάλυψα το φόρουμ και άρχισα να ασχολούμαι πιο συστηματικά. Εκεί κατάλαβα πόσο κινδυνεύει η υγεία του Σπούκυ για τους γνωστούς λόγους. Και ευγνωμονώ τον Θεό που ακόμα δεν μας έχει συμβεί κάτι.
Η άγνοια μου όμως δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την αγάπη μου. Οτιδήποτε συμβεί - ο μη γένοιτο - δεν θα βγάλω τον μικρό από την ζωή μου. Θα χτυπηθώ κάτω, θα πουλήσω και το σπίτι μου ακόμα, αλλά θα το παλέψω. Δεν θα τον δώσω αλλού.

Αυτή η φράση χτύπησε το ευαίσθητο μου σημείο. Τόσο καιρό ζει μαζί του... δεν το αγάπησε, δεν το πόνεσε? είναι γι' αυτόν μόνο ένα αντικείμενο που δεν πληροί τις προδιαγραφές, άρα το αλλάζει?
Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο. Έχεις δίκιο σε όσα λες, αλλά κανείς δεν υπήρξε γνώστης από την κοιλιά της μάνας του. Όλοι στην πορεία μάθαμε.

Και πραγματικά σας δίνω ένα μεγάλο μπράβο σ' εσένα και την mareco. Τέτοια ψυχραιμία εγώ δεν έχω.... σε θέματα ψυχής παίρνω φωτιά πολύ εύκολα.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1) ...Μέχρι τότε ήξερα ότι αν θέλεις σκύλο, απευθύνεσαι σε πετ-σοπ και αυτό έκανα για να πάρω τον Σπούκυ μου.

2) ...Οτιδήποτε συμβεί - ο μη γένοιτο - δεν θα βγάλω τον μικρό από την ζωή μου. Θα χτυπηθώ κάτω, θα πουλήσω και το σπίτι μου ακόμα, αλλά θα το παλέψω. Δεν θα τον δώσω αλλού.

3) ...Τόσο καιρό ζει μαζί του... δεν το αγάπησε, δεν το πόνεσε? είναι γι' αυτόν μόνο ένα αντικείμενο που δεν πληροί τις προδιαγραφές, άρα το αλλάζει?

4) Και πραγματικά σας δίνω ένα μεγάλο μπράβο σ' εσένα και την mareco. Τέτοια ψυχραιμία εγώ δεν έχω.... σε θέματα ψυχής παίρνω φωτιά πολύ εύκολα.
1) Και, ακόμα και σήμερα, αυτό ξέρουν οι περισσότεροι... τουλάχιστον για καθαρόαιμες "μάρκες"... :)
Και, ακριβώς για το λόγο αυτό, πολλά μέλη του dogforum γίνονται από ενοχλητικά έως και αντιπαθή (λες και το έχουν ανάγκη), μήπως και ενημερωθούν ακόμα και όσοι έκαναν λάθος...

2) Αν σου πω ότι ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης έχει σπίτι του και μερικά σκυλιά ημίαιμα, υιοθετημένα από το δρόμο, θα άλλαζε κάπως η άποψή σου? ή θα έμπλεκε περισσότερο τα πράγματα?

3) Αν σου πω, επίσης, ότι οι περισσότεροι σοβαροί εκτροφείς (διεθνώς) περιλαμβάνουν παρόμοιο όρο στα συμβόλαιά τους (βέβαια, λέγοντας ότι θα πάρουν πίσω οι ίδιοι το σκυλί), πράγμα που ενθαρρύνει ένα νεαρό κυνόφιλο να το σκεφτεί, τι θα μου πεις? Και, μάλιστα, οι σχετικοί όροι είναι και "φρικτά" (πάντα για μένα - μην παρεξηγηθώ) διατυπωμένοι...
Και, σχεδόν πάντα, "σπάει ο διάβολος το ποδάρι του" και δεν συντρέχουν (τα ξέρεις τα νομικά) οι λόγοι της εφαρμογής του συγκεκριμένου άρθρου...

Σημείωση: Εχω υπογράψει κι εγώ παρόμοιο όρο, κατά την απόκτηση του Casper - κάπως έτσι:
Αν το ζώο έχει δυσπλασία τέτοιου βαθμού, που θα χρειαστεί να του γίνει ευθανασία, μέχρι να κλείσει τα 2 χρόνια του, τότε θα μου δοθεί η επιλογή για ένα κουτάβι επόμενης γέννας, υπό τις προϋποθέσεις:
- Οι ακτινογραφίες - ραδιογραφίες να είναι με την μέθοδο PenHIP (από πιστοποιημένο γιατρό)
- Να μην έχει τραφεί ο σκύλος με πρωτεΐνη άνω του 26%
- Να μην ανεβοκατεβαίνει σκάλες μέχρι την ηλικία του 1 χρόνου
- Να υπάρξει επόμενη γέννα

4) Η ψυχραιμία μας αφορούσε τον ...τίτλο του θέματος και όχι απαραίτητα "μετάθεση και αποποίηση ευθυνών"...:D

Last edited:

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
1) Και, ακόμα και σήμερα, αυτό ξέρουν οι περισσότεροι... τουλάχιστον για καθαρόαιμες "μάρκες"... :)
Και, ακριβώς για το λόγο αυτό, πολλά μέλη του dogforum γίνονται από ενοχλητικά έως και αντιπαθή (λες και το έχουν ανάγκη), μήπως και ενημερωθούν ακόμα και όσοι έκαναν λάθος...

2) Αν σου πω ότι ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης έχει σπίτι του και μερικά σκυλιά ημίαιμα, υιοθετημένα από το δρόμο, θα άλλαζε κάπως η άποψή σου? ή θα έμπλεκε περισσότερο τα πράγματα?

3) Αν σου πω, επίσης, ότι οι περισσότεροι σοβαροί εκτροφείς (διεθνώς) περιλαμβάνουν παρόμοιο όρο στα συμβόλαιά τους (βέβαια, λέγοντας ότι θα πάρουν πίσω οι ίδιοι το σκυλί), πράγμα που ενθαρρύνει ένα νεαρό κυνόφιλο να το σκεφτεί, τι θα μου πεις? Και, μάλιστα, οι σχετικοί όροι είναι και "φρικτά" (πάντα για μένα - μην παρεξηγηθώ) διατυπωμένοι...
Και, σχεδόν πάντα, "σπάει ο διάβολος το ποδάρι του" και δεν συντρέχουν (τα ξέρεις τα νομικά) οι λόγοι της εφαρμογής του συγκεκριμένου άρθρου...

4) Η ψυχραιμία μας αφορούσε τον ...τίτλο του θέματος και όχι απαραίτητα "μετάθεση και αποποίηση ευθυνών"...:D
Κι' εγώ δέχθηκα κριτική όταν πρωτοέγραψα... Δεν αντέδρασα όμως άσκημα, ούτε θεώρησα κάποιον αντιπαθή. Δέχθηκα όσα είχαν να μου πουν και έστρωσα τον πωπό μου κάτω να διαβάσω για να γίνω καλύτερος γονιός για τον σκύλο μου. Αλλά και για να ενημερώσω μελλοντικούς σκυλογονείς.

Ναι, τα υιοθετημένα ημίαιμα θα έμπλεκαν περισσότερο τα πράγματα, για μένα τουλάχιστον... από τη μια μπράβο του, από την άλλη όμως? όσα υιοθετήσαμε "εντάξει το ξέραμε τι θα γίνει", αλλά εκεί που δώσαμε χρήματα "απαιτούμε αλλαγή προϊόντος"?
Πραγματικά θα είχα να κάνω μια πολύ μεγάλη συζήτηση με αυτόν τον άνθρωπο....

Έχω καταλάβει πως όλοι όσοι πουλάνε σκυλιά, είτε εκτροφείς λέγονται, είτε πετσοπάδες, αυτούς τους όρους τους χρησιμοποιούν. Ήταν το πρώτο πράγμα που με έβαλαν να διαβάσω μέσα στο συμβόλαιο αγοραπωλησίας του Σπούκυ. (Φρικτό μου ακούστηκε τώρα αυτό....)
Και μάλιστα μου τόνισε ιδιαίτερα (παρά το γεγονός ότι ήταν φίλος) "αν πάθει κάτι μέσα σε μια εβδομάδα θα στο αλλάξουμε".
Περιττό να σου πω τι του απάντησα και υπό καθεστώς συναισθηματικής φόρτισης, δεδομένου ότι ο Σπούκυ - μια σταλιά τότε - όση ώρα μιλούσαμε, είχε ήδη χωθεί ο μισός μέσα στην μπλούζα και στο εσώρουχο μου.

Ακόμα φουντωμένη είμαι, αλλά σου υπόσχομαι ότι θα ξαναδιαβάσω το αρχικό σου ποστ αργότερα με ηρεμία... αν μη τι άλλο θέλω να το ευχαριστηθώ, όπως κάνω με όλα όσα γράφεις... ;):D

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Επειδη συνηθως προσπαθω να μπω στη θεση του αλλου πριν βιαστω να κρινω, θα προσπαθησω να φτιαξω ένα σεναριο.

Εχω παρει λοιπον το μπουρμπουλ, ηδη μου στοιχισε μια περιουσια μεχρι τωρα (αγορα, ιατρικα, συντηρηση, μεγαλο καραβι - μεγαλες φουρτουνες και εξοδα) και περιμενω από έναν τετοιο σκυλο να μου κανει μια συγκεκριμενη δουλεια (σχεδον αποκλειστικα φυλαξη).

Ισως επειδη, Φανια, το μπουρμπουλ συνηθως δεν το παιρνεις αποκλειστικα και μονο για παρεα και για να κοιμασαι αγκαλιτσα μαζι του, όπως το Γουεστι, χωρις βεβαια να αποκλειεται και αυτή η μεριδα των ιδιοκτητων μπουρμπουλ.

Για καποιον λογο λοιπόν, το εν λογω μπουρμπουλ δεν μπορει να ανταπεξελθει (εκτος προτυπου χαρακτηρας -βγηκε λιγο φλωρος), κακη υγεια (όπως εδώ με την βαρεια δυσπλασια).

Χρειαζομαι (ή θελω) λοιπον οπωσδηποτε ένα άλλο που θα αποδωσει.
Ποιες ειναι οι εναλλακτικες που εχω?

Κραταω αυτο που πηρα με τα προβληματα του και οσο αντεξω και οσο αντεξει, και δεν κανω (μαλλον δεν κανει) και την δουλεια που υπολογιζα?
Παιρνω ακομα ένα και τρωω νεροβραστες φακες για 10 χρονια, και δεν ξερω πού να βρω χρονο να ασχοληθω και πού να βαλω δυο μπουρμπουλ και τα καναδυο ακομα σκυλια που εχω?
Το αλλαζω και παιρνω ένα άλλο με την ελπιδα να βγει όπως το θελω από κάθε αποψη?

Το τι από τα παραπανω θα διαλεξω εξαρταται από αρκετους παραγοντες (με τυχαια σειρα):
Ποιος ειμαι (πόσο ψυχρος ή παλιοχαρακτηρας).
Πόσο οικονομικα δυνατος ειμαι.
Πόσο χρονο εχω.
Πόσο χωρο εχω.
Πόση αναγκη εχω από την εργασια του σκυλου.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Αρη,

Το post σου με καλύπτει σε αρκετά μεγάλο βαθμό! Και βάζει και λιγάκι τα πράγματα στη θέση τους!
Το σενάριο που περιγράφεις είναι ένας ακόμα από τους (πολλούς) λόγους, για τους οποίους συνέχισα ψύχραιμα την κουβέντα με τον ιδιοκτήτη...

Εξάλλου, όπως είπα και νωρίτερα σήμερα, το θέμα το άνοιξα με "στόχο" τους μελλοντικούς - υποψήφιους ιδιοκτήτες και τις διεξόδους επιλογής...

Και όχι για να στοχοποιήσω τον συγκεκριμένο ιδιοκτήτη... Του οποίου, αν ξανασυναντήσω, θα προσπαθήσω να διαβλέψω τους στόχους που είχε με την επιλογή του και με τη μεθοδολογία απόκτησης του σκύλου...
Ξαναλέω: Υπάρχουν και χειρότερα! Τουλάχιστον, ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει ήδη προχωρήσει σε μία εγχείρηση του σκύλου του...

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Ισως επειδη, Φανια, το μπουρμπουλ συνηθως δεν το παιρνεις αποκλειστικα και μονο για παρεα και για να κοιμασαι αγκαλιτσα μαζι του, όπως το Γουεστι, χωρις βεβαια να αποκλειεται και αυτή η μεριδα των ιδιοκτητων μπουρμπουλ.

Για καποιον λογο λοιπόν, το εν λογω μπουρμπουλ δεν μπορει να ανταπεξελθει (εκτος προτυπου χαρακτηρας -βγηκε λιγο φλωρος), κακη υγεια (όπως εδώ με την βαρεια δυσπλασια).

Χρειαζομαι (ή θελω) λοιπον οπωσδηποτε ένα άλλο που θα αποδωσει.
Άρη, ουδέποτε συνέκρινα αυτές τις ράτσες μεταξύ τους. Ή οποιαδήποτε άλλη ράτσα. Μίλησα μόνο για τον σκύλο (γενικά) σαν έμβιο ον που καλώς ή κακώς ο άνθρωπος το επιλέγει για να ζήσει μαζί του.
Δεν έχει να κάνει με τον φύλακα ή με τον αγκαλίτσα. Έχει να κάνει με τον σκύλο.
Δεν είναι ένας ηλεκτρικός συναγερμός που χάλασε μέσα στην εγγύηση και πρέπει να τον αλλάξουμε.
Είναι ένα ζωντανό πλάσμα που κοίταξε με τα μάτια του το αφεντικό του με εμπιστοσύνη, που τον έγλυψε με τη γλώσσα του σε ένδειξη ευχαρίστησης ή ευγνωμοσύνης, που εκδήλωσε συναισθήματα απέναντι σ' αυτό το αφεντικό.

Σέβομαι την άποψη σου, από την σκοπιά που βλέπεις το θέμα.
Από την άλλη όμως το σενάριο σου μου δείχνει πως αυτός ο άνθρωπος - ας τον ονομάσουμε Χ - δεν ήθελε σκύλο, εργαλείο ήθελε. Και παρέμεινε - και ίσως παραμένει ακόμα - αποστασιοποιημένος συναισθηματικά από αυτό το πλάσμα.

Απλά, προσωπικά, δεν μπορώ να λειτουργήσω έτσι. Όπως είπα και πριν, όλα αυτά που έγραψα είναι προσωπική μου άποψη και μόνο και δεν υπάρχει κακή πρόθεση για κανέναν.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Πιστευω απολυτα ότι μπορεις να εχεις και τα δυο, σε περιπτωση βεβαια που αυτό επιθυμεις: Έναν αγαπημενο συντροφο που να είναι και εργαλειο.

Και το «εργαλειο» κολλαει πολύ περισσοτερο σε καποιες συγκεκριμενες φυλες, δυστυχώς (για τις φυλές).

Εργαλειο είναι και ο σκυλος που προοριζεται για εκθεσεις (με σκοπο την εκτροφη) ή για ένα κυναθλημα με υψηλες προοπτικες.
Εκει είναι που (πολύ συχνα) οι σκυλοι αλλάζουν σαν τα πουκαμισα (αλλαζουν χερια, πουλιουνται, καταστρεφονται, πετιουνται).

Και καλουμαστε εμεις, οι «ρομαντικοι» μελλοντικοι ιδιοκτητες, να πληρωσουμε και μετα να μπουμε και στο διλημμα τι να κανουμε με τον σκυλο που αποδειχτηκε «προβληματικος».

Τι θα κανει ο εκτροφεας που τελικα λογω δεσμευσης συμβολαιου θα παρει πισω τον σακατεμενο από την δυσπλασια σκυλο?
Η εκτροφη αποκλειεται (θελουμε να πιστευουμε).
Θα τον συντηρει χωρις κανενα οφελος?
Θα το δωσει δωρεαν σε καποιον? Σε ποιον?

Καποια πραγματα δεν μπορει να τα καταλαβει ο ανθρωπος που θελει σκυλο για συντροφια.
Και παντα θα βλεπει τα πραγματα συναισθηματικα, εξ ου και η συχνη συγκριση του σκυλου με το παιδι.

Να κανω όμως με την σειρα μου μιαν αλλη συγκριση (ή αντιπαραβολη), εξισου ατυχή με την συγκριση με το παιδι.

Είναι εντυπωσιακο το πόσο ευκολα χωριζει καποιος (ή καποια) τον ανθρωπινο συντροφο του, με τον οποιο δεσμευτηκε με φοβερους ορκους ενωπιον Θεου και ανθρωπων.
Αυτό όμως είναι πλεον κοινωνικα, και σε μεγαλο ποσοστο παγκοσμια, απολυτα αποδεκτο και μπορει να συντρεχουν από τους πιο ανοητους εως τους πιο σοβαρους λογους.

Αν όμως «χωρισει» τον σκυλο, είναι παλιανθρωπος.
Δεν απαντω σε σενα Φανια μου,απλά συνεχιζω τις προηγουμενες σκεψεις και προβληματισμους μου.

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Είναι εντυπωσιακο το πόσο ευκολα χωριζει καποιος (ή καποια) τον ανθρωπινο συντροφο του, με τον οποιο δεσμευτηκε με φοβερους ορκους ενωπιον Θεου και ανθρωπων.
Αυτό όμως είναι πλεον κοινωνικα, και σε μεγαλο ποσοστο παγκοσμια, απολυτα αποδεκτο και μπορει να συντρεχουν από τους πιο ανοητους εως τους πιο σοβαρους λογους.

Αν όμως «χωρισει» τον σκυλο, είναι παλιανθρωπος.
Δεν απαντω σε σενα Φανια μου,απλά συνεχιζω τις προηγουμενες σκεψεις και προβληματισμους μου.
Το ξέρω ότι δεν απαντάς σε μένα... κι' εγώ έχω προβληματιστεί πολύ σήμερα.
Απλά να θυμάσαι πως όταν χωρίζει ένα ζευγάρι ο καθένας τραβάει τον δρόμο του και θα επιβιώσει. Θα δουλέψει, θα ζήσει - ίσως - καλύτερα, θα φάει, θα πιει, θα γλεντίσει.
Ο σκύλος όμως που θα πάει? ποιος θα τον ταϊσει? ποιος θα τον περιθάλψει?

Δυστυχώς για εκείνα, τα σκυλιά είναι εξαρτώμενα από εμάς. Και στον "χωρισμό" βρίσκονται ξεκρέμαστα...
Πάει αλλού η κουβέντα όμως.. άστο!

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Αυτό το κάπου....
Στην περιοχή...έχουν αρχίσει και μου προτείνουν σκυλιά που δεν θέλουν...ή δεν μπορούν να κουμαντάρουν....Ρωτάνε τον κτηνίατρο για κανα σοβαρό ιδιοκτήτη....ο άλλος τους λέει τι έχω δαπανήσει για τον σκύλο....και μέσα σε έξι μήνες...μου έχουν προτείνει ένα Ροτβάιλερ ενός χρόνου, και ένα 6μηνήτικο Καυκάσου...(θέλουν να τσιμπήσουν και κανα 400άρι ευρώ από πάνω....)
Τώρα τι κάνεις?Φυσικά δεν τα αναφέρω στο φόρουμ, για να μην κάνω προώθηση...ούτε θα δώσω πληροφορίες με πμ...
Από τι μία νιώθεις ο μ@λ@κ@ς που νομίζουν ότι θα τα παρκάρουν με το αζημίωτο....
Από την άλλη σκέφτεσαι και τα σκυλιά και που θα είναι το άλλο....κάπου...

Και για να κάνω και το διαβολάκο....
Εσύ θα έπαιρνες τον casper, αν η moka ανταποκρινόταν σε αυτό που περίμενες?

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ψιλοάσχετο ομως, γιατι ο Γιαννης την Μοκα οχι μονο την κρατησε, αλλά την εχει και σαν βασιλισσα και ποτέ δεν σταματησε να αγωνιζεται γι αυτην.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Εσύ θα έπαιρνες τον casper, αν η moka ανταποκρινόταν σε αυτό που περίμενες?
Φίλε μου, sea-mol,

Ο Αρης σου απάντησε με τον πιο "ρομαντικό", αλλά και αντιπροσωπευτικό (για μένα) τρόπο!!!

Ναι, τον Casper θα τον έπαιρνα...
Και, τελικά, ξέρεις κάτι? Εμαθα ότι η Μόκα ανταποκρίνεται σε αυτό ακριβώς που θέλω από αυτήν σήμερα!

Ψιλοάσχετο ομως, γιατι ο Γιαννης την Μοκα οχι μονο την κρατησε, αλλά την εχει και σαν βασιλισσα και ποτέ δεν σταματησε να αγωνιζεται γι αυτην.
Αρη,

Ευχαριστώ, γιατί με νιώθεις!
Οπως τα λες και κάτι παραπάνω...

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
Λίγο off topic:D
Την ουσία του θέματος την παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον και την απολαμβάνω.:)
Θα ήθελα όμως να σου πω ότι το αρχικό κείμενο σου ήταν εξαιρετικό στην δημιουργία εικόνων στον αναγνώστη:)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Παντως χωρις να γνωριζω προσωπικα τον γιαννη δεν σκεφτηκα ουτε ενα λεπτο οτι τον casper τον πηρε για να καλυψει καποιο κενο που του αφηνει η μοκα. Την μοκα την θεωρω ενα απο τα πιο τυχερα σκυλια στην ελλαδα , μια πριγκηπισουλα, οπως θεωρουσα παντα εξαιρετικα τυχερα τα δικα μου σκυλια.
Χαιρομαι που στο φορουμ αυτο συναντησα ανθρωπους που τα σκυλια τους ειναι τοσο τυχερα οσα τα δικα μου. :)

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
"Ψιλοάσχετο ομως, γιατι ο Γιαννης την Μοκα οχι μονο την κρατησε, αλλά την εχει και σαν βασιλισσα και ποτέ δεν σταματησε να αγωνιζεται γι αυτην."

Δεν εννοώ αυτό...αλίμονο....
Νομίζω κατάλαβε...

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1) ...δεν σκεφτηκα ουτε ενα λεπτο οτι τον casper τον πηρε για να καλυψει καποιο κενο που του αφηνει η μοκα.

2)Την μοκα την θεωρω ενα απο τα πιο τυχερα σκυλια στην ελλαδα , μια πριγκηπισουλα, οπως θεωρουσα παντα εξαιρετικα τυχερα τα δικα μου σκυλια.

3) Χαιρομαι που στο φορουμ αυτο συναντησα ανθρωπους που τα σκυλια τους ειναι τοσο τυχερα οσα τα δικα μου. :)
1) Οντως, η Μόκα δεν μας αφήνει κανένα κενό!
Να το πω λιγάκι χιουμοριστικά: Ακόμα και πριν τον Casper (πιο σωστά: ακόμα και μέχρι να γίνει ο Casper 2-2,5 ετών) είχαμε ήδη διπλά τζάμια και κουφώματα - εξόπορτα ασφαλείας...
Ακόμα και πριν τον Casper, το βροντερό γαύγισμα της Μόκας, προερχόμενο από ψηλό όροφο, ίσως να έχει ήδη "πείσει" (και να μην το μάθαμε ποτέ) τον επίδοξο "μπουκαδόρο" να επισκεφθεί τον παρακάτω όροφο... και, τώρα που το ξανασκέφτομαι, γνωρίζοντας τα "περιστατικά" της γειτονιάς μου, ίσως να τον έχει "πείσει" να επισκεφτεί την ...παραδιπλανή πολυκατοικία...
Ακόμα και πριν τον Casper, είχα πάντα με τη Μόκα τις "προσωπικές μας στιγμές" και τις "κρυφές μας σκανταλιές"... Για να μη μας πάρει χαμπάρι το αφεντικό (και, τώρα πιά, η Μόκα φροντίζει να μη μας πάρει χαμπάρι και ο Casper)... Και η Μόκα δεν με έχει "προδώσει" ποτέ, σε σχέση με τις στιγμές αυτές!

2) Νομίζω ότι έπρεπε να το θέσεις αλλιώς: Με τη Μόκα, ο Γιάννης πρέπει να θεωρείται ένας από τους πιο τυχερούς ιδιοκτήτες στην Ελλάδα! Από τα προνόμια που του έχει παραχωρήσει η Μόκα, κάποια δεν τα αξίζει κάν...

3) Κι εγώ το ίδιο και θα τοποθετηθώ, αργότερα, στο θέμα του Casper και της Μόκας...

αγάπη έδωκες
αγάπη θα λάβεις
;):)
Βαγγέλη,

Πόσο δίκιο έχεις... Αγάπη... και "αυτό" το βλέμμα...

"Ψιλοάσχετο ομως, γιατι ο Γιαννης την Μοκα οχι μονο την κρατησε, αλλά την εχει και σαν βασιλισσα και ποτέ δεν σταματησε να αγωνιζεται γι αυτην."

Δεν εννοώ αυτό...αλίμονο....
Νομίζω κατάλαβε...
Φίλε, sea-mol,

Σαφώς και κατάλαβα!
Και γι' αυτό σου απάντησα ότι τον Casper θα τον έπαιρνα... Ο Casper δεν ήταν παρόρμηση, προήλθε από μελετημένη κίνηση...

Οπως και, στο μέλλον, όταν θα βγούμε από αυτή την ύφεση (βλέπε: $$$ ή €€€, ότι προτιμάς) μπορεί να υπάρξει και άλλος σκύλος...
Δεν παίζει ρόλο πως θα λέγεται... Ενδεχομένως να λέγεται Juan (ή Juanita)... Ισως να λέγεται Κεμάλ (ή Γκιουζέλ)... δεν ξέρω...

Αλλά και πάλι, θα προέλθει από μελετημένη κίνηση, από την καλύτερη δυνατή επιλογή μου, από το μικρότερο δυνατό ρίσκο σε σχέση με την υγεία του, τον χαρακτήρα - ταμπεραμέντο του, την εκτροφή του...

Και αυτό είναι που θάθελα να μείνει στο θέμα αυτό: Προσεκτική και υπομονετική επιλογή!

Last edited:

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
μηπως τελικα η μοκα...
ειναι ενα τυπικο και στον χαρακτηρα ... μπουλμαστιφ?

ακομα και σε περιοδο κρισης... μπορεις αν θελεις ενα κουταβι..
να περιμενεις 2-3 μηνες παραπανω και να μαζεψεις την διαφορα.....
με υπομονη κι επιμονη οπως αναφερει ο γιαννης μπορεις να βρεις αξιολογο κουταβι απο αξιολογο εκτροφεα και οι διαφορες στις τιμες ειναι μικρες...
στην αξια ειναι μεγαλες...

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1) Πιστευω απολυτα ότι μπορεις να εχεις και τα δυο, σε περιπτωση βεβαια που αυτό επιθυμεις: Έναν αγαπημενο συντροφο που να είναι και εργαλειο.

Και το «εργαλειο» κολλαει πολύ περισσοτερο σε καποιες συγκεκριμενες φυλες, δυστυχώς (για τις φυλές).

2) Εργαλειο είναι και ο σκυλος που προοριζεται για εκθεσεις (με σκοπο την εκτροφη) ή για ένα κυναθλημα με υψηλες προοπτικες.
Εκει είναι που (πολύ συχνα) οι σκυλοι αλλάζουν σαν τα πουκαμισα (αλλαζουν χερια, πουλιουνται, καταστρεφονται, πετιουνται).

3) Και καλουμαστε εμεις, οι «ρομαντικοι» μελλοντικοι ιδιοκτητες, να πληρωσουμε και μετα να μπουμε και στο διλημμα τι να κανουμε με τον σκυλο που αποδειχτηκε «προβληματικος».

4) Τι θα κανει ο εκτροφεας που τελικα λογω δεσμευσης συμβολαιου θα παρει πισω τον σακατεμενο από την δυσπλασια σκυλο?
Η εκτροφη αποκλειεται (θελουμε να πιστευουμε).
Θα τον συντηρει χωρις κανενα οφελος?
Θα το δωσει δωρεαν σε καποιον? Σε ποιον?
Αρη,

Ηθελα να σχολιάσω το post σου ξεχωριστά, μιάς και περιέχει πολύ "πράμα"...

1) Αυτή είναι η "πεμπτουσία" ενός ιδιοκτήτη του τύπου μου, χωρίς να αποκλείω το "δικαίωμα ύπαρξης" σε οποιονδήποτε άλλο τύπο ιδιοκτήτη...
Ο τύπος μου, εξάλλου, είναι ο λιγότερο πολυπληθής, απ' ότι πιστεύω... και εξηγούμαι:

Το ιδανικό, για μένα, είναι "αγαπημένος σύντροφος" (πρώτα και πάνω απ' όλα) και "φυσικός φύλακας" (σημαντικό, αλλά δευτερεύον)... τέλος (σαν extra bonus), στους περισσότερους "φυσικούς φύλακες" there is a lot to love!!!

Οπως είδες, αποφεύγω τη λέξη "εργαλείο":

- Ενα εργαλείο συνοδεύεται από κάποια εγγύηση καλής λειτουργίας, χαλάει και επισκευάζεται, έχει στατιστικό αναμενόμενο χρόνο σωστής λειτουργίας και, κυρίως, αντικαθίσταται...
Σημειώνω ότι, χτες, έγραψα πως έχω υπογράψει κάτι τέτοιο στο συμβόλαιο του Casper... Αλλά, προφορικά, είπα στον εκτροφέα πως δεν χρειάζομαι (δεν διανοούμαι) την εγγύηση... Οτι, από τη στιγμή που το κουτάβι θα ταξιδέψει μαζί μου και θα μπει στο σπίτι μου, υπάρχει μόνο ένας τρόπος να βγει από το σπίτι του: Αυτός με τον οποίο βγήκε η μακαρίτισα η Νίνα μου!

- Ενας "φυσικός φύλακας" (κατά πλειονότητα των σχετικών φυλών) δεν είναι "εργαλείο" με την πλήρη έννοια του όρου, που εσύ (και όχι μόνο) χρησιμοποιείς... Σίγουρα μαθαίνει 5-6 εντολές και τις ξέρει καλά (με έμφαση - από την πλευρά του ιδιοκτήτη - στην εντολή "άστο")... Και τις υπακούει (σχεδόν) πάντα, όταν δεν εξασκεί την επιλεκτική ακοή του και όταν δεν το παρακάνει ο ιδιοκτήτης... Σίγουρα (κυρίως) μαθαίνει τις δεκάδες λέξεις και έννοιες που χρησιμοποιεί η οικογένεια και αυτό είναι το πιο σημαντικό γι' αυτόν... Και, σίγουρα, ξέρει πριν από σένα, το πως νιώθεις ακριβώς "εκείνη" τη στιγμή... Και δεν θα αρνηθεί να συμμετάσχει στο "party της ζωής σου"... τα έχουμε ξαναπεί...

- Ναι, έχεις δίκιο, το "εργαλείο" (κατά την ορολογία σου), ή τον "φυσικό φύλακα" (κατά την ορολογία μου), θα τον βρούμε να ανήκει σε συγκεκριμένες φυλές. Δυστυχώς ή ευτυχώς... όχι λίγες, όμως. Φυλές που χρειάζονται συνειδητοποιημένο (και, κυρίως, έμπειρο) υποψήφιο ιδιοκτήτη...
Συνειδητοποιημένο, για το (μεγάλο!) οικονομικό φορτίο που συνεπάγεται η απόκτηση και συντήρηση - ευημερία ενός τέτοιου σκύλου...
Συνειδητοποιημένο, για τα θέματα υγείας (σκελετικά προβλήματα, συστροφή, καρκίνους κλπ.)...
Συνειδητοποιημένο, για την αργή έλευση της ωριμότητας και τη σύντομη έλευση του θανάτου...
Συνειδητοποιημένο, για τον τρόπο που μπορεί να "πάρει" τον χαρακτήρα και το ταμπεραμέντο που περιγράφεται στα πρότυπα...
Συνειδητοποιημένο, για τις "εκπτώσεις" που θα κάνει στον μέχρι τώρα τρόπο ζωής του...
Συνειδητοποιημένο, για τον τρόπο εύρεσης και επαφής με τους "σοβαρούς", "ευσυνείδητους", "σωστούς" Εκτροφείς της φυλής...
Συνειδητοποιημένο, για τον τρόπο επιλογής του "δικού του τύπου" εκτροφέα... αν υπάρχει αυτός...
Συνειδητοποιημένο για την έπιμονή στο "ψάξιμο", που πρέπει να δείξει...
Συνειδητοποιημένο (και προδιατεθημένο) για τεράστια υπομονή, μέχρι την εύρεση και τη λήψη της οριστικής απόφασης...

2) Εδώ το αφήνω κενό: Ας τοποθετηθούν όσοι χρησιμοποιούν "εργαλεία"... Νομίζω είναι αρκετοί.

3) Διαφωνώ ελαφρά: Πρώτα θα μπούμε στο "δίλημα" και μετά θα προχωρήσουμε στην διαδικασία απόκτησης!

4) Πάρα πολύ δύσκολα ερωτήματα!!! Ερωτήματα που "πονάνε", ακόμα και στη σκέψη τους...
Ακόμα πιο δύσκολα, γιατί στατιστικά ξέρεις τις απαντήσεις τους και δεν διανοείσαι κάν να τις διατυπώσεις...
Αν σκεφτούμε (σαν κερασάκι, επιπλέον) ότι, κατά τεκμήριο, οι σκύλοι αυτοί είναι "one home dogs"...

Last edited:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Κοίτα να δεις...

Η "Εβδομάδα BYB" βαίνει προς το τέλος της... και έκανα μιά στατιστική (τι στατιστική, δηλαδή, απλά "ντετερμινιστική" θα μπορούσα να πω!) παρατήρηση:

Εγραψαν στο θέμα μόνο οι "παλιοί"!
Και, μάλιστα, οι "εμείς"...