Τι θα γίνει όμως όταν η αντίδραση στην πρώτη εισβολή δεν είναι η αναμενόμενη και ο σκύλος δεν "κατεβαίνει" δεν "σβήνει" με τίποτα; Ή αν κάτι τέτοιο γίνει στην δέκατη εφαρμογή του σεναρίου που πλέον έφτασες και ξεπέρασες τα όρια και κατεπέκταση δεν περίμενες τέτοια αντίδραση βάσει πιθανοτήτων.
Πολλα απο αυτα που ρωτας δεν μπορω να στα απαντησω, λογο αναρμοδιοτητας.
Αυτο που μπορω να σου πω, ειναι οτι συνηθως η "πρωτη εισβολη" δεν περιλαμβανει κανενος ειδους επαφη. Τσεκαρεις το σκυλο να δεις σε τι αποσταση "παιρνει μπρος" κ αναλογως μειωσης αποστασης, ποσο κλιμακωνεται η αντιδραση.
Αν το σκυλι πχ δει ανθρωπο στα 500 μετρα κ θελει να τον ξεσκισει, κατι δεν παει καλα.......
Επισης αν το ερεθισμα/εισβολεας, περασει κ απομακρυνθει σε λογικη αποσταση κ δεις παλι οτι ο σκυλος δεν ξεκολλαει, τοτε ομοιως κατι δεν παει καλα.
Ποιά η ετυμηγορία για τα "νεύρα" ενός τέτοιου σκύλου και τι μέλλει γενέσθαι από κει και πέρα;
Το δουλεύεις;
Το ξεχνάς;
Και πως επηρεάζεται η σχέση ενός τέτοιου σκύλου με τέτοια αντίδραση, με τους ανθρώπους του; Θα φοβάσαι πάντα μην τυχών και;;
Δεν ξερω πως θα δουλευοταν ενας σκυλος με μη επιθυμητη συμπεριφορα, καθως κ τα δυο μου ειχανε αριστες αντιδρασεις οποτε εμεινε απλα το να τα "πονηρεψουμε" κ να μαθουνε να λειτουργουνε (αυτα κ εγω) υπο εντονη πιεση. τπτ αλλο.
Δεν μπορω να σου απαντησω συνεπως, αλλα επειδη δεν μπορεις να ζεις παντα με το φοβο "μην τυχων και" υποθετω υπαρχει τεχνικη για καθε περιπτωση.
Σε αυτο το σημειο να σου διευκρινησω, οτι ολα τα σεναρια γινονται αποκλειστικα κ μονο με εισβολη στον χωρο τους (κτημα, κηπο, σπιτι) κ εχω αρνηθει για προσωπικους μου λογους να συμμετασχω εγω η τα σκυλια μου σε πασης φυσεως σεναριο που περιλαμβανει αντιδραση του σκυλου σε ουδετερο χωρο.
Τα σκυλια μου ανετα τα παιρνω μαζι οπου παω, ακομα κ σε κλειστους πολυσυχναστους χωρους οπως πχ καφετεριες......
Επισης αξιοσημειωτο ειναι οτι ο ενας εκ των εκπαιδευτων (αυτος με τα ΙΡΟ που ρωταει ο GeorgeK παρπανω) δεν καταφερε να προκαλεσει την σκυλα μου οταν την πηγα στην σχολη του, οχι φυσικα επειδη δεν ηταν ικανος, αλλα επειδη δεν τις επιτρεπω ΕΓΩ να αντιδρα σε τετοιες συνθηκες. Το μονο που ειχα ζητησει ηταν να μην εχει εντονη σωματικη επαφη μαζι μας.........
Με το παραπανω θελω να σου πω, οτι επειδη ενας σκυλος εχει εκπαιδευτει να αντιδρα (ισως ακραια για σενα που το ακους) στο χωρο του, δεν σημαινει οτι ειναι επικινδυνος για το περιβαλλον του, καθε αλλο.
Μπορει να ειναι ενα ακρως φυσιολογικο σκυλι, το οποιο αν συναντησεις στο δρομο, να το πεις "σκυλακι"......