@ freedom
Για ποια εξέλιξη μιλάς;...και τι είναι αυτό το "κλικ";...Θα ήθελα μια μελέτη που να το εξηγεί (το "κλικ").
το κλικ αυτό αν διαβαζες προσεκτικά τις απαντήσεις μου θακαταλαβαινες οτι ουτε οι επιστήμονες δεν μπορούν να το εξηγήσουν για αυτό καιοι αποψεις διίστανται για αν ο σκυλος προερχεται απο το λύκο ή είναι εξ αρχήςαλλο είδος. Και ισχύει για ολα τα είδη αυτό(πχ πιθηκος -ανθρωπος).
Οι θεολόγοι λένε: Σας το είπαμε εμεις ο θεός αποφασίζει, δεν ισχυει η θεωρίατου Δαρβινου
Οι συνομοσιολόγοι λένε: Σας το είπαμε εμείς, είμαστε τα πειραματόζωα εξωγήινωνκαι αυτοί αποφασίζουν για την αλλαγή είδους.
όσο για την εξελιξη, παλι νομιζω δεν διαβάζεις: Η εξέλιξη απο τον κατοικιδιοσκύλο στον αγριο σκυλο, ποια άλλη???
ΝΑΙ, ακριβώς αυτό είναι! Για αυτό και σου γράφω με bold canis familiaris!...Αυτά είναι τα άγρια σκυλιά, κατοικίδια αν θες ή πρώην κατοικίδια που πλέον ζουν άγρια και ζευγαρώνουν με τα καθαρόαιμα Dingoes.
πάλι δεν διαβάζεις: Δεν είναι δηλαδή ενας σκύλος που καποιος αφησε στο δάσος και χωρίς να αλλάξει τίποτε στο dna του, εγινε αγριος.
Επίσης, ο σκύλος που ήρθε μαζί με τους ναυτικούς και από τον οποίο προήλθαν τα Dingoes τι ήταν;...Άγριος (πως μεταφερόταν και χρησιμοποιούνταν ήδη από ανθρώπους;...και δεν ήταν 1-2 ζώα μόνο);...Ή εξημερωμένος και κατοικίδιος (άρα, το Dingo προέρχεται από ένα κατοικίδιο σκύλο);
κατοικίδιος ήταν και ή εγινε το κλικ ή η εξελιξη απο κατοικιδιο σε αγριο έγινε σε χιλιάδες χρόνια και οχι σε λιγο καιρό, όπως φαντάζεσαι.
Παρακάτω, με ποια κριτήρια διαλέγουμε κουτάβι από μια γέννα Labrador για οδηγό τυφλών;...Ποια κουτάβια κάνουν για την δουλειά και ποια όχι;...Τι δεν πρέπει να είναι ένα κουτάβι για να κάνει για τη δουλειά;
Εδώ δεν συμφωνούμε στο βασικό ενστικτο του σκυλου, τι σε κανει να πιστευεις οτι θα βρούμε ακρη για τα υπόλοιπα?
Από μια γέννα Malinois ποια κουτάβια θα πάνε για Patrol Dogs και Crowd Control;...Ποια τα κριτήρια;...Ποια σκυλιά θα αποκλειστούν;
Εδώ δεν συμφωνούμε στο βασικό ενστικτο του σκυλου, τι σε κανει να πιστευεις οτι θα βρούμε ακρη για τα υπόλοιπα?
Τι κοιτάει ένας τσομπάνης σε μια τοκετομάδα για να δει ποιο κουτάβι θα κρατήσει και ποιο όχι;
Πως μια σκυλίτσα μαλώνει τα κουταβάκια της όταν γίνονται ενοχλητικά;
Η δικιά μου με το γάντι(σήματα ηρεμίας, αντε κανενα γρύλισμα και κανενα γαβγισμα). Εχω ακούσει για περιπτώσεις μεγάλης βιας, δεν ξέρω όμως αν αληθευουν και κατα πόσο ήταν αντικειμενικός ο παρατηρητής.
Η αγέλη του σπιτιου μας όταν παιζει, μερικοι γείτονες νομιζουν οτι σκοτώνονται.
Σε μια γέννα (litter) όλα τα κουτάβια είναι ίδιου χαρακτήρα;...Ποιες οι διαφορές;
όσες και οι διαφορές ανάμεσα στα ανθρωπινα αδέλφια.
Επίσης, θα είχε ενδιαφέρον να σχολίαζες και αυτό:
Αρσενικό Ποιμενικό Καυκάσου που ζούσε σε μονοκατοικία με αυλή (ζούσε και εντός και εκτός του σπιτιού). Στον 1ο όροφο έμεναν οι γονείς και στον 2ο ο γιος και ιδιοκτήτης του σκύλου. Ο σκύλος δεν είχε θέμα με τους γονείς και κάλλιστα κάθονταν μαζί, παίζανε, τον χάιδευαν, του έβαζαν φαΐ και νερό, κλπ. Όλα αυτά είτε ο γιος ήταν παρόν, είτε όχι.
Αν ο γιος έφευγε, οι γονείς έλειπαν σε επίσκεψη ή για ψώνια π.χ. και είχε ξεχάσει να δέσει το σκύλο ή να τον κλείσει στον 2ο όροφο...οι γονείς δεν μπορούσαν να μπουν στο σπίτι αν δε γύριζε ο Στάθης (γιος)...
Δε ξέρω αν σας μοιάζει άσχετη με το θέμα η ιστορία, αλλά πως θα χαρακτηρίζατε αυτό τον σκύλο;...Τι συνέβαινε στην περίπτωση αυτή;
Απο την περιγραφή δεν είμαι σίγουρη, θα ήθελα να δώ το σκύλο και να μιλήσω στην οικογένεια για το ιστορικό κτλ. Τα καυκάσου δημιουργουν τετοιες ιστορίες
* Ευτυχώς (και δεν είναι καθόλου τυχαίο) εμείς (μια που συνέχεια χρησιμοποιείς ένα "εσείς" που μου θυμίζει το "you people" και θα ήθελα να ξέρω σε ποιους αναφέρεσαι. Νομίζεις ότι έχεις να κάνεις με καμιά ομάδα ανθρώπων που αποφοίτησαν την "Μεγάλη των Εκπαιδευτών Σχολή";...Αλλού γίνονται αυτά) δεν έχουμε πρόβλημα στην συμβίωση μας με τα σκυλάκια μας.
εγώ απο οτι κατάλαβα πάντως δεν είναι κανενας εδώ μέσα που να του είπαν όλοι οι κλασσικοι εκπευδευτες οτι το σκυλί του είναι ακρως κυριαρχικο, επιθετικο και επικυνδυνο και αρα πρέπει να γίνει ευθανασία.
αν κάνω λάθος διορθωστε με.
.
Last edited: