Είναι δυνατόν, από τώρα (κυριαρχία ή ορμές;);

freedom

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2013
310
0
@ freedom

Για ποια εξέλιξη μιλάς;...και τι είναι αυτό το "κλικ";...Θα ήθελα μια μελέτη που να το εξηγεί (το "κλικ").

το κλικ αυτό αν διαβαζες προσεκτικά τις απαντήσεις μου θακαταλαβαινες οτι ουτε οι επιστήμονες δεν μπορούν να το εξηγήσουν για αυτό καιοι αποψεις διίστανται για αν ο σκυλος προερχεται απο το λύκο ή είναι εξ αρχήςαλλο είδος. Και ισχύει για ολα τα είδη αυτό(πχ πιθηκος -ανθρωπος).
Οι θεολόγοι λένε: Σας το είπαμε εμεις ο θεός αποφασίζει, δεν ισχυει η θεωρίατου Δαρβινου
Οι συνομοσιολόγοι λένε: Σας το είπαμε εμείς, είμαστε τα πειραματόζωα εξωγήινωνκαι αυτοί αποφασίζουν για την αλλαγή είδους.

όσο για την εξελιξη, παλι νομιζω δεν διαβάζεις: Η εξέλιξη απο τον κατοικιδιοσκύλο στον αγριο σκυλο, ποια άλλη???

ΝΑΙ, ακριβώς αυτό είναι! Για αυτό και σου γράφω με bold canis familiaris!...Αυτά είναι τα άγρια σκυλιά, κατοικίδια αν θες ή πρώην κατοικίδια που πλέον ζουν άγρια και ζευγαρώνουν με τα καθαρόαιμα Dingoes.

πάλι δεν διαβάζεις: Δεν είναι δηλαδή ενας σκύλος που καποιος αφησε στο δάσος και χωρίς να αλλάξει τίποτε στο dna του, εγινε αγριος.

Επίσης, ο σκύλος που ήρθε μαζί με τους ναυτικούς και από τον οποίο προήλθαν τα Dingoes τι ήταν;...Άγριος (πως μεταφερόταν και χρησιμοποιούνταν ήδη από ανθρώπους;...και δεν ήταν 1-2 ζώα μόνο);...Ή εξημερωμένος και κατοικίδιος (άρα, το Dingo προέρχεται από ένα κατοικίδιο σκύλο);

κατοικίδιος ήταν και ή εγινε το κλικ ή η εξελιξη απο κατοικιδιο σε αγριο έγινε σε χιλιάδες χρόνια και οχι σε λιγο καιρό, όπως φαντάζεσαι.

Παρακάτω, με ποια κριτήρια διαλέγουμε κουτάβι από μια γέννα Labrador για οδηγό τυφλών;...Ποια κουτάβια κάνουν για την δουλειά και ποια όχι;...Τι δεν πρέπει να είναι ένα κουτάβι για να κάνει για τη δουλειά;

Εδώ δεν συμφωνούμε στο βασικό ενστικτο του σκυλου, τι σε κανει να πιστευεις οτι θα βρούμε ακρη για τα υπόλοιπα?

Από μια γέννα Malinois ποια κουτάβια θα πάνε για Patrol Dogs και Crowd Control;...Ποια τα κριτήρια;...Ποια σκυλιά θα αποκλειστούν;

Εδώ δεν συμφωνούμε στο βασικό ενστικτο του σκυλου, τι σε κανει να πιστευεις οτι θα βρούμε ακρη για τα υπόλοιπα?

Τι κοιτάει ένας τσομπάνης σε μια τοκετομάδα για να δει ποιο κουτάβι θα κρατήσει και ποιο όχι;

Πως μια σκυλίτσα μαλώνει τα κουταβάκια της όταν γίνονται ενοχλητικά;

Η δικιά μου με το γάντι(σήματα ηρεμίας, αντε κανενα γρύλισμα και κανενα γαβγισμα). Εχω ακούσει για περιπτώσεις μεγάλης βιας, δεν ξέρω όμως αν αληθευουν και κατα πόσο ήταν αντικειμενικός ο παρατηρητής.
Η αγέλη του σπιτιου μας όταν παιζει, μερικοι γείτονες νομιζουν οτι σκοτώνονται.

Σε μια γέννα (litter) όλα τα κουτάβια είναι ίδιου χαρακτήρα;...Ποιες οι διαφορές;

όσες και οι διαφορές ανάμεσα στα ανθρωπινα αδέλφια.

Επίσης, θα είχε ενδιαφέρον να σχολίαζες και αυτό:

Αρσενικό Ποιμενικό Καυκάσου που ζούσε σε μονοκατοικία με αυλή (ζούσε και εντός και εκτός του σπιτιού). Στον 1ο όροφο έμεναν οι γονείς και στον 2ο ο γιος και ιδιοκτήτης του σκύλου. Ο σκύλος δεν είχε θέμα με τους γονείς και κάλλιστα κάθονταν μαζί, παίζανε, τον χάιδευαν, του έβαζαν φαΐ και νερό, κλπ. Όλα αυτά είτε ο γιος ήταν παρόν, είτε όχι.

Αν ο γιος έφευγε, οι γονείς έλειπαν σε επίσκεψη ή για ψώνια π.χ. και είχε ξεχάσει να δέσει το σκύλο ή να τον κλείσει στον 2ο όροφο...οι γονείς δεν μπορούσαν να μπουν στο σπίτι αν δε γύριζε ο Στάθης (γιος)...

Δε ξέρω αν σας μοιάζει άσχετη με το θέμα η ιστορία, αλλά πως θα χαρακτηρίζατε αυτό τον σκύλο;...Τι συνέβαινε στην περίπτωση αυτή;

Απο την περιγραφή δεν είμαι σίγουρη, θα ήθελα να δώ το σκύλο και να μιλήσω στην οικογένεια για το ιστορικό κτλ. Τα καυκάσου δημιουργουν τετοιες ιστορίες

* Ευτυχώς (και δεν είναι καθόλου τυχαίο) εμείς (μια που συνέχεια χρησιμοποιείς ένα "εσείς" που μου θυμίζει το "you people" και θα ήθελα να ξέρω σε ποιους αναφέρεσαι. Νομίζεις ότι έχεις να κάνεις με καμιά ομάδα ανθρώπων που αποφοίτησαν την "Μεγάλη των Εκπαιδευτών Σχολή";...Αλλού γίνονται αυτά) δεν έχουμε πρόβλημα στην συμβίωση μας με τα σκυλάκια μας.

εγώ απο οτι κατάλαβα πάντως δεν είναι κανενας εδώ μέσα που να του είπαν όλοι οι κλασσικοι εκπευδευτες οτι το σκυλί του είναι ακρως κυριαρχικο, επιθετικο και επικυνδυνο και αρα πρέπει να γίνει ευθανασία.
αν κάνω λάθος διορθωστε με.

.

Last edited:

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Απο την περιγραφή δεν είμαι σίγουρη, θα ήθελα να δώ το σκύλο και να μιλήσω στην οικογένεια για το ιστορικό κτλ. Τα καυκάσου δημιουργουν τετοιες ιστορίες
Αν ζούσε ως τα σήμερα θα ήταν 23 ετών...Η οικογένεια ελπίζω να είναι όλοι καλά. Τελευταία φορά που πέρασα από το κομμωτήριο του Στάθη, πριν κανά χρόνο, ήταν όλοι καλά και δεν είχε ξαναπάρει σκύλο.

Αλλά γιατί δημιουργούν τέτοιες ιστορίες τα Καυκάσου;...Τι έχουν;

Στα άλλα δε θα σταθώ...είπαμε...Νερό και αλάτι...:D

freedom

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2013
310
0
δυστυχώς, απο πολύ κοντά εζησα μονο ένα καυκασου(φίλης), πριν γίνω εκπαιδευτρια. Στην σχολή εκπαιδευσα μερικές φορές ενα, το χαιδευαμε κτλ, αλλά όταν ερχόταν ο ιδιοκτήτης του να το πάρει και το έβαζε στο αυτοκινητο, αν απλώναμε χέρι μέσα στο αυτοκίνητο, θα το χάναμε.

Ξέρω οτι εχει υπερβολικά έντονο ενστικτο φύλαξης χώρου του ιδιοκτήτη του και απο την φίλη μου θυμαμαι(πέθανε το καημενο) οτι αν αυτή ενιωθε περιεργα για καποιον καλεσμένο, το σκυλί δεν τον αφηνε να το χαιδεψει, έκανε σναπ.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Κριτικοπούλα, πόσα θες να μας τρελάνεις?
Την μια έχεις κουτάβι
Την άλλη δεν έχεις κουτάβι
Μετά τελικά είχες κουτάβι
το <<κουτάβι τρώει αυτή τη στιγμή καλώδιο, τι κάνω; Το διορθώνω ή το αφήνω;>> ήταν υποθετικό σενάριο, χάριν παραδείγματος, ακριβώς όπως το σενάριο με το μίνι πίνσερ και το ροτ που έγραψα προς την kango. Επειδή δεν το έπιασες κι η απάντησή σου ήταν λίγο υστερική και κόντεψα να βγω δολοφόνος κουταβιών που αντί να μαζέψει κουτάβι και καλώδιο κάθεται και ζητάει συμβουλή από το Ίντερνετ, είπα να κάνω ξεκάθαρο ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κουτάβι στο σπίτι. Δεν είναι ψέμα, όντως δεν υπάρχει. Πια. Γιατί κουτάβι υπήρξε. Βασικά υπήρξαν τέσσερα κάποια στιγμή αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να σου δώσω αναφορά όταν μου απευθύνεσαι με αυτόν τον τρόπο.

Και ύστερα από την όλη συζήτηση βρίσκεις ανούσιο να αναλύσεις το γιατί
ναι το βρίσκω ανούσιο γιατί η κάθε μια μας εμμένει στις απόψεις της και τουλάχιστον εγω γνωρίζω ότι οι γνώσεις μου είναι ελλειπείς για να αποδείξω κατι.

και δεν σχολιάζεις καν το γεγονός ότι το κουτάβι δεν κατάλαβε την διόρθωση,
δικό σου συμπέρασμα, όχι δικό μου. Εγώ νομίζω ότι την κατάλαβε.

γιατί δεν θεωρούσε ότι κάνει κάτι λάθος, όπως εσύ η ίδια είπες.
γι'αυτό το λόγο λοιπόν, επειδη δεν ήξερε ότι είναι κακό προσπάθησα να το το δείξω και να το μάθει.

Και κανεις δεν σχολιαζει το τραγικο αποτέλεσμα:

και το γεγονος οτι ολο αυτό δεν το εκλαμβάνει ως διορθωση???
και πάλι δικό σου συμπέρασμα. Εγώ δεν είμαι σε θέση να πω τι εκλαμβάνει ή αντιλαμβάνεται κανένας πέρα από τον εαυτό μου καθώς δεν ξέρω να διαβάζω μυαλά. Προσπαθώ όμως να μεταφράσω αυτά που μου λέει με τις πράξεις του. Από τις πράξεις του κουταβιού εξέλαβα ότι κατάλαβε το ζητούμενο χωρίς να φοβηθεί. Όπως από τα γραπτά σου εκλαμβάνω οτί είσαι πολυ κυριαρχικός προς το επιθετικός χαρακτήρας. Μπορεί και να μην ισχύει, αυτό το ξέρεις εσύ και οι γύρω σου, αλλά εγώ αυτό λαμβάνω.
άρα:
και η εμπιστοσύνη του σε μας που διαβρώθηκε, δεν μας ενδιαφέρει???
μας ενδιαφέρει, πως δεν μας ενδιαφέρει; Ειδικά από τη στιγμή που πρόκειται για κουτάβι που βρέθηκε από το τέλος του πρώτου μήνα της ζωής του μέχρι την αρχή του δεύτερου σε εντελώς ακατάλληλο σπίτι. Αλλά ποιός λέει ότι διαβρώθηκε; Εκεί είναι το θέμα. Εσύ που δεν είδες ποτέ το κουτάβι, ούτε πριν ούτε κατά τη διάρκεια ούτε μετά τη φιλοξενία του στο σπίτι μου. Εγώ πιστεύω ότι όχι μόνο δεν διαβρώθηκε αλλά να απέκτησε την εμπιστοσύνη που είχε χάσει προς το ανθρώπινο είδος και θέλει δουλίτσα ακόμα για να αποκτήσει πάλι πλήρη εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Τι συνέβη πραγματικά δεν θα μάθουμε ποτε καθώς καμιά μας δεν ειναι εξωτερικός παρατηρητής.

Παρεμπιπτόντως, περίμενα να γνωρίζει μια παλαιοντολόγος πως να γράψει στα Ελληνικά το κρητικοπούλα κι αν δεν ήταν σίγουρη θα το κράταγε με την αγγλική γραφή (ναι, αυτό ήταν μπιχτή λόγω ερεθισμένων νεύρων)

freedom

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2013
310
0
μπιχτή ή μπηχτή?

πρωσεξαι όμος μήπος τα νευρα σου σε εμπωδίζουν να δείς καποια πράγματα......

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.107
1.378
με "ξαναμπερδεψατε"!!!! τα καταφέρατε πάλι :p

η μάνα δεν είπαμε βρε παιδιά ότι θα διορθώσει και συμφωνούμε όλοι σε αυτό ένα κουτάβι... τα το σπρώξει θα το δαγκώσει θα θα... γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε κι εμείς το ίδιο???

λέτε ξανά και ξανά ότι έχουμε ξεχάσει ως οντα την γλώσσα του σώματος... γιατί να μην την ξαναμάθουμε και να εστιάσουμε σε αυτό?

γιατί μένουμε στις λέξεις όσον αφορά την συμπεριφορά μας προς τα σκυλιά μας?
γιατί οι εκπαιδευτές δεν διδάσκουν την νοηματική παράλληλα με τις εντολές?

εγώ το πρώτο μάθημα που πήρα από την εκπαιδεύτρια μου ήταν ένα!!! ο σκύλος συνδυάζει τις κινήσεις μας μέσα στο μυαλό του κι ένα πολύ απλό παράδειγμα ήταν ότι όταν λέμε πάμε ξεκινάμε με το αριστερό πόδι... κι όταν λέμε στάσου και θέλουμε να μείνει άγαλμα ξεκινάμε με το δεξί...

επίσης και βεβαια αναγκάζεται και πιέζεται ο σκύλος μέσα σε ένα διαμέρισμα με τόσα ΜΗ καλώς η κακώς... η μαμά του δεν πρόκειται να το διορθώσει ποτε γιατί έφαγε τον καναπέ δάγκωσε το καλώδιο ήπιε από την τουαλέτα και τόσα αλλα "παραβατικά" για εμάς... εμείς όμως θα του βάλλουμε αυτούς τους κανόνες εναντια στην φύση του... άρα καλώς η κακώς θα ασκήσουμε έμμεση βία... tah παραβιάσουμε τον σκύλο σαν οντότητα

όπως λέει και φίλος Johnk σε παρα πολλά post του και είναι η μοναδική αλήθεια αν τα σκυλιά μας (αναφέρομαι στις περισσότερες φυλές σκύλων και όχι στις μεμονωμένες εξαιρέσεις που εκτράφηκαν ως υποτίθεται σκυλιά συντροφιάς) ζούσαν σε ένα αγρόκτημα όλα αυτά τα μη ούτε καν θα έμπαιναν στο σενάριο...

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Αχχχχ, "παιδάκια" μου... βλέπω ότι το ξενυχτάτε και γράφετε τα καλύτερα...

τι τον ήθελα εγώ αυτό το σκύλο, γέρος άνθρωπος? Οταν το ίδιο το "πρότυπο" λέει:
Χρειάζεται ιδιαίτερα έμπειρο ιδιοκτήτη, που διαθέτει την ψυχική και σωματική δύναμη... και χρειάζεται εκπαίδευση ΒΥ "throughout his life", ώστε να μη γίνεται κυριαρχικός (διπλωματικά τοποθετημένο) σε ζώα και ανθρώπους.
Τι σωματική δύναμη, λοιπόν, όταν δεν μπορώ να ξενυχτήσω πλέον (γιατί με έχει "ξεζουμίσει") για να γράψω ένα σεντονάκι της προκοπής (νιώθω ότι θάπρεπε να ήταν "βιβλιαράκι") για να κάνω στοιχειώδη σχολιασμό των πολύτιμων σημείων που θέτετε οι περισσότεροι...

Ομως, διαβάζω συνεχώς και μεγάλη προσοχή το θέμα... και βλέπω ότι ΟΛΟΙ οι πρωταγωνιστές, "ένθεν κακείθεν", γράφουν (μεταξύ άλλων) και διαμάντια που πρέπει να τύχουν της προσοχής κάθε ιδιοκτήτη, που ενδιαφέρεται λιγάκι παραπάνω... και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!!

1. ...με ποια κριτήρια διαλέγουμε κουτάβι από μια γέννα Labrador για οδηγό τυφλών;...Ποια κουτάβια κάνουν για την δουλειά και ποια όχι;...Τι δεν πρέπει να είναι ένα κουτάβι για να κάνει για τη δουλειά;

2. ...Από μια γέννα Malinois ποια κουτάβια θα πάνε για Patrol Dogs και Crowd Control;...Ποια τα κριτήρια;...Ποια σκυλιά θα αποκλειστούν;

3. ...Τι κοιτάει ένας τσομπάνης σε μια τοκετομάδα για να δει ποιο κουτάβι θα κρατήσει και ποιο όχι;

4. ...Πως μια σκυλίτσα μαλώνει τα κουταβάκια της όταν γίνονται ενοχλητικά;

5. ...Σε μια γέννα (litter) όλα τα κουτάβια είναι ίδιου χαρακτήρα;...Ποιες οι διαφορές;

6. ...συνέχεια χρησιμοποιείς ένα "εσείς" που μου θυμίζει το "you people" και θα ήθελα να ξέρω σε ποιους αναφέρεσαι....
DjSoukis, αλλά και (κυρίως) υπόλοιποι φίλοι,
Αν μου επιτρέπετε την "καφρίλα" (που λέει και ο γιός μου) να σχολιάσω με όρους "ιεραρχίας - κυριαρχίας"... ώστε να μη γράψω "βιβλιαράκι", αλλά να είμαι σύντομος...

1. Από ΜΙΑ γέννα: ΤΟ κουτάβι με τα γερά νεύρα... το "ψύχραιμο"... το "καλύτερο Νο 3 ή Νο 4" (π.χ., σε αντιστοιχία, τη Μόκα μου, χωρίς τις "φωνές" που ακούει από το υπερπέραν)...
Γιατί? Γιατί αυτό θα "σταθμίσει" την κατάσταση... γιατί δεν θα αντιδράσει ΑΜΕΣΩΣ... γιατί δεν θα φοβηθεί πολύ... γιατί δεν θα ΟΡΓΙΣΤΕΙ εύκολα...

2. Από ΜΙΑ γέννα...
α) Patrol Dogs: Το "καλό Νο 2"... και το (ή τα) "Νο 3"...
Γιατί? Γιατί είναι η "χαρά του εκπαιδευτή"... γιατί, με αυτά, θα κάνει θαύματα...
β) Crowd Dogs: Αναμφισβήτητα, το "Νο 1" (αν δεν είναι περίπτωση ευθανασίας!)... και το "Κακό Νο 2"...
Γιατί? Γιατί είναι "λυσσασμένα"... γιατί φοράνε φίμωτρο... γιατί το πλήθος "δεν τα αφορά"...
Γιατί είναι σαν τον φορτηγατζή του ανέκδοτου: "Αντρας ή γυναίκα, δεν με ενδιαφέρει... εγώ τον ... θα τον ρίξω"...:cool:

3. Σε ΜΙΑ γέννα... εξαρτάται από τον τσομπάνη... και από τις συνθήκες που θα "λειτουργήσουν"...
α) Πάνω στα βουνά, από το "Νο 1", μέχρι και το (καλό) "Νο 4"...
Γιατί? Γιατί το "Νο 4" θα ειδοποιήσει πρώτο (βλέπεις, φοβάται λιγάκι)... και το "Νο 1" θα "τελειώσει τη δουλειά" τελευταίο (at any cost)...
Αρκεί, το "Νο 1" να μην έχει (έντονη) επιθετικότητα σε πρόβατα... και σε παιδιά - γυναίκες, όταν είναι σε "άδεια ανάπαυσης" (π.χ., μέσα στο σπίτι ή μέσα στο χωριό)...
β) Σε μία σχετικά μικρή, "οικογενειακή" φάρμα... μά ξέχασα και δεν το είπα πριν? Σε κάθε περίπτωση, το "Νο 3"!
Η Patricia McConell (μη με ρωτήσετε ποιά είναι - θα το βρείτε σε αρκετά posts μου και όχι μόνο - που είχε μιά μικρή φάρμα με λίγα πρόβατα και κατσίκια - ώστε να εκπαιδεύει τα Border Collies της) αφηγείται:
Μόλις είχε πεθάνει η προηγούμενη σκύλα (φύλακάς μου - Ορεινό των Πυρηναίων) και έπρεπε να πάρω ένα κουτάβι για να κάνει τη δουλειά της... είχα υπόψη μου 3 κορυφαίους εκτροφείς... ο πρώτος δεν είχε γέννα... πήγα στον δεύτερο (που είχε γέννα), ο οποίος μου είπε: "Περίμενε λιγάκι να μαζέψω τη μάνα, γιατί δεν της αρέσει πολύ να πλησιάζουν άγνωστοι τα κουτάβια"... επειδή ήξερα πως, αν δω τα κουτάβια, θα είναι αδύνατον να φύγω χωρίς ένα από αυτά στην αγκαλιά μου, ευχαρίστησα και τους είπα πως άλλαξα γνώμη και δεν θα πάρω... με τίποτα δεν ήθελα ένα κουτάβι με τέτοιου τύπου μάνα... πήγα στον τρίτο εκτροφέα, που είχε, επίσης, γέννα... εκεί μπόρεσα και είδα τα κουτάβια με την παρουσία της μάνας... ...διάλεξα εκείνο το κουτάβι, που το πήρα αγκαλιά, το γύρισα ανάσκελα... και άρχισε να παλεύει για να ελευθερωθεί... επέμεινα... σε λίγο, σταμάτησε να παλεύει... και, σε ακόμα λίγο, χαλάρωσε και με κοίταξε άνετα στα μάτια...
Αυτό το κουτάβι ήταν το "Νο 3" για να γίνομαι αντιληπτός...

4. Βίαια...

5. Οχι... ήδη, εδώ και αρκετή ώρα, ψελλίζω τις διαφορές... αν χρειαστέι, θα επανέλθω (κάποια στιγμή) με επεξηγήσεις για το τι σημαίνει η ιεραρχία των κουταβιών από το "Νο 1" έως και το "Νο 5"...

6. Πολύ φοβάμαι ότι απευθύνεται ΚΑΙ σε εμένα... αλλά δεν το ξέρει (ακόμα)...:)

1. Οχι, αγέλη την λέω, γιατί αυτό είναι...

2. Τα θεωρώ """"""μέλη της οικογενείας μου""""""" με πολλά εισαγωγικά, γιατί μένουμε όλοι μαζί στο ίδιο σπίτι και βλέπω τα μουστάκια τους καθημερινά. Εντελώς μεταφορικά είναι οικογένειά μου.

3. To "Ο μπαμπάς τους ίσως; Ο άνθρωπός τους; Η οικογένεια τους;" το είπα για να εξηγήσω κάτι ανεξήγητο με ανθρώπινο τρόπο...
1. Εγώ τη λέω ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!!!
Αν χρειαστεί και πάλι (όταν, βέβαια, μπορέσω να βρω το χρόνο) θα γίνει ένα σεντόνι επ' αυτού... για το τι είναι "οικογένεια", "αγέλη", "εξαναγκασμένη αγέλη" κλπ... βέβαια, σε διάφορα θέματα "εδώ μέσα", πρέπει να υπάρχουν πολλά παρόμοια posts μου...

2. Συμφωνώ, βγάζοντας ΟΛΑ τα εισαγωγικά...

3. Ο μπάμπάς τους... ΑΚΡΙΒΩΣ!!!

1. ...Καμία εντολή δεν χρειαζεται να μαθει με διορθωση. Τι διορθωνεις, αφου δεν εχει μαθει κατα την διαδικασια της μαθησης?????
Συμφωνούμε...:)

...εγώ το "αστό" το έχω για να πάρω κάτι από το στόμα...
Κι εγώ...
Τηρουμένων των "αναλογιών", έχει συνδυάσει το "ΑΣΤΟ" ΚΑΙ με το να αφήσει χαλαρό το στόμα του, ώστε να βάλω (αναίμακτα) μέσα το χέρι μου και να βγάλω τα σκατά (του προηγούμενου σκύλου) που αποφάσισε ότι του αρέσει να τα δοκιμάσει...:mad:

Εγώ σαν "πατέρας" τους, ακούω την μάνα τους...Ότι πει αυτή!
Εγώ να δεις !!!:rolleyes:

...Ποιος ηγετης θα πει με αγριοφωναρα το «μη» όταν θα μαθαίνει το κουταβι;

Η αγριοφωνάρα θα ακουστει μετά απο πολύ καιρό...
Είσαι σίγουρος, Γιάννη?

Σε ένα "αλήστου μνήμης" θέμα που είχα ανοίξει, για τη Μόκα και τον μικρό της σύντροφο... όπου είχα ανοίξει - σαρκάσει - διακωμωδήσει τον εαυτό μου, για να καταλάβουν οι επίδοξοι κάτοχοι σκύλων αρκετά πράγματα... πρέπει να είχα αναφέρει και το εξής:

Οταν φέραμε τον κούταβο, είχαμε κανονίσει να πάμε λίγες μέρες διακοπές με τη Μόκα και μιά οικογένεια φίλων (λέγε με Θέτις)... και είχαμε αφήσει δύο από τις κόρες μας με το "κουταβάκι"...
Θα σου πω ένα πράγμα... το πρώτο, κιόλας, βράδυ, μας τηλεφώνησε η κόρη μας και μας είπε έντρομη: Μαμά, το τέρας έχει σκοπό να μας καθαρίσει απόψε!!! Εχει σπάσει όλο το σπίτι!!! Μουγκρίζει συνεχώς, όταν τον κοιτάμε!!! Τι να κάνουμεεεεεεεεε???:cool:

Εγώ πάντως, μάλλον υπήρξα εξαίρεση στον κανόνα.
Φουκαριάρης ιδιοκτήτης, που ακόμη παλεύω να καταλάβω από που μου 'ρθε
Μαζί σου!

* άλλο κυριαρχικό και άλλο επιθετικό και επικίνδυνο..
Ναι...

...Αλλά γιατί δημιουργούν τέτοιες ιστορίες τα Καυκάσου;...Τι έχουν;
Δεν θα σχολιάσω το κομμωτήριο...
Αλλά, για το τι έχουν τα Καυκάσια... αυτό προσπαθώ να εξηγήσω εδώ και αρκετή ώρα...
ίσως, χωρίς πολύ μεγάλη επιτυχία...

...αλλά όταν ερχόταν ο ιδιοκτήτης του να το πάρει και το έβαζε στο αυτοκινητο, αν απλώναμε χέρι μέσα στο αυτοκίνητο, θα το χάναμε...
Αυτό...
Και άλλα ΠΟΛΛΑ!!!

μπιχτή ή μπηχτή?

πρωσεξαι όμος μήπος τα νευρα σου σε εμπωδίζουν να δείς καποια πράγματα......
Μου φαίνεται ότι (κατά βάθος) είσαι της "σχολής johnk"...;)

...όπως λέει και φίλος Johnk σε παρα πολλά post του και είναι η μοναδική αλήθεια αν τα σκυλιά μας (αναφέρομαι στις περισσότερες φυλές σκύλων και όχι στις μεμονωμένες εξαιρέσεις που εκτράφηκαν ως υποτίθεται σκυλιά συντροφιάς) ζούσαν σε ένα αγρόκτημα όλα αυτά τα μη ούτε καν θα έμπαιναν στο σενάριο...
Μαρία, με αφήνεις άναυδο!!!
Σε αγαπάω πιο πολύ από την οικογένειά μου!!!:D

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο freedom Εμφάνιση μηνυμάτων
1. ...Καμία εντολή δεν χρειαζεται να μαθει με διορθωση. Τι διορθωνεις, αφου δεν εχει μαθει κατα την διαδικασια της μαθησης?????
Συμφωνούμε...
Nνομίζω πως πνιγόμαστε σε δύο κουταλιές νερό..μάλλον..ίσως..

Δεν ξέρω τι φανταζόμαστε με την λέξη διόρθωση...αλλά και το να στρέψουμε την προσοχή αλλού είναι μία διαδικασία διόρθωσης -εκμάθησης..

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Δεν ξέρω τι φανταζόμαστε με την λέξη διόρθωση...αλλά και το να στρέψουμε την προσοχή αλλού είναι μία διαδικασία διόρθωσης -εκμάθησης..
Κάτια "μου" (!!!),:)

Τι "φανταζόμαστε" με τη λέξη διόρθωση...
Αν έμενες απέναντί μας και άκουγες: "Θα σου σπάσω το κεφάλι"... ή, "θα σου φάω το λαρύγγι"...
Τι θα φανταζόσουν???:D

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Κάτια "μου" (!!!),:)

Τι "φανταζόμαστε" με τη λέξη διόρθωση...
Αν έμενες απέναντί μας και άκουγες: "Θα σου σπάσω το κεφάλι"... ή, "θα σου φάω το λαρύγγι"...
Τι θα φανταζόσουν???:D
και..αν άκουγες "Kωστάκη αγάπη μου μην πας εκεί έλα εδώ καλύτερα" ??? :p

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Γιάννη να είσαι καλά γέλασα πολύ με τον κούταβο και τις δυό σου κόρες!!! :D