Είμαι χεσ....νος από τη χαρά μου!!!

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Να σου ζήσει, είναι πανέμορφο το κουτάβι σου! Και καλό κουράγιο! Στο σπίτι που γεννήθηκε τι έκανε το βράδυ ως τώρα, κοιμόταν σε κρέιτ μόνος του ή με τα αδέρφια του και τη μάνα του? Καταρχήν κοιμόταν ή έπαιζαν κιόλας μέσα στη νύχτα όπως κάνεις μαζί του εσύ?

Char Angel

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2015
293
1.017
54
Αθήνα
Αναφορικά με το παιχνίδι:
Έρχεται και αρχίζει να παίζει. Πως παίζει? Με το να σου κόβει κομμάτια. Δαγκώνει χέρια-πόδια. Δεν πολυασχολείται με παιχνίδια, ακόμα κι όταν προσπαθώ να τα ανταλλάξω με τα χέρια μου. οπότε τον αφήνω να δαγκώσει λίγο, σε σημείο ανεκτό, αντιδρώντας (μη) όταν ξεφεύγει. Σταδιακά μειώνω το χρόνο, μέχρι να το κόψει. Και όταν το καταφέρω, αρχίζει να σπριντάρει μέσα στο σπίτι. Καθιστικό-μπαλκόνι και πίσω. Σαν τον ΗΣΑΠ, χωρίς στάσεις. Και κάποια στιγμή πάλι από την αρχή.
Αναφορικά με την "καταγωγή" του:
Στην Τσεχία είχε ένα χώρο, εξωτερικά, με τα αδέρφια και τα ανίψια του (από την ετεροθαλή αδελφή του). Υπολογίζω γύρω στα 40-50 τετραγωνικά. Εκεί ήταν την περισσότερη ώρα της μέρας-νύχτας. Τον έβγαζαν μόνο για κοινωνικοποίηση με άτομα που έρχονταν στην εκτροφέα (είναι πολύ κοινωνικός, και με μεγάλους και με παιδιά). Όπως καταλαβαίνεις, δεν ξέρουμε τι έκανε το βράδυ (αν έβγαινε για ποτάκι, αν έπαιζε, αν το έριχνε στη συζήτηση σε κανένα forum ή την έπεφτε για ύπνο:)). Αλλά με 16 κουτάβια, δύσκολο να ήταν όλα ήρεμα. Εγώ παίζω μαζί του για καμιά ώρα το βράδυ, κατά τις 9. Μετά πάω στο δωμάτιο και κλείνω φώτα, βάζω χαλαρή μουσικούλα και ξαπλώνω. Θα κάνει καμιά βόλτα στο μπαλκόνι, να χαζέψει λίγο, θα τροχίσει τα δόντια του στο μάρμαρο (σαν τους παπαγάλους) και θα έρθει για ύπνο (αν δεν τα βάλει με καμιά πάνα ή χαλί). Θα ψιλοκλαψουρίσει και λίγο (αν και δεν ξέρω αν είναι κλαψούρισμα, γιατί φαίνεται να είναι τρόπος έκφρασης. το κάνει σε διάφορες περιστάσεις. Προσπαθώ να καταλάβω τη χροιά, μήπως και καταλάβω τι θέλει να μου πει). Θα με ενοχλήσει να ανέβει στο κρεβάτι, δε θα τα καταφέρει και θα ξαπλώσει.
Αναφορικά με περιορισμό και crate:
Το crate από την αρχή το απέφευγε (στην Τσεχία). Λογικό, από τα 40 τετραγωνικά που έτρεχε και έπαιζε δεν ήθελε να κλειστεί μέσα, ιδίως όταν είχε και κόσμο τριγύρω. Ακολούθως είχε μία δύσκολη εμπειρία με το ταξίδι. Δεν ήθελε ούτε να το βλέπει. Προς το παρόν (με μόνιμα ανοιχτή πόρτα) μπαίνει το βράδυ για ύπνο. Δεν τον πιέζω να μπει. Νομίζω ήρθε η ώρα να ξεμπλοκάρω την πόρτα και σιγά σιγά να τον κλείνω - για πολύ μικρά χρονικα διατήματα αρχικά - μέσα. Και να επιβραβεύω όταν ηρεμεί.

Διακρίνω έναν εκνευρισμό πάντως. Όταν δεν τον παίζω, τα "βάζει" με ότι βρει. Από μαξιλάρια, χαλιά και πάει λέγοντας. Ίσως το crate να είναι η λύση, αν και βλέπω την κουβερτούλα που είναι μέσα να γίνεται κομφετί (έρχονται και απόκριες!).:D

Σκέφτομαι και κάτι ακόμα: παρόλο που δε μένει ούτε ένα λεπτό μόνος, εγώ λείπω για δουλειά τα πρωινά. Υπάρχει περίπτωση να έχει άγχος? Το λέω γιατί φαίνεται να έχουμε αρχίσει να χτίζουμε ένα δέσιμο.

Συγγνώμη για το σεντόνι.

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Ενταξει καλα κανεις κ το πηγαινεις σιγα σιγα πιστευω.. θα σ πει κ ο εκπαιδευτης λεπτομερειες.. τωρα για το δεσιμο π λες νομιζω ακομα δεν εχεις δει τπτ:D. Ο δικος μ αρχικα ηταν σουπερ μονος του λεω αα γιναμε.. καλα.. οταν το ελεγα σιγουρα καποιος εκει τριγυρω θα γελαγε:LOL::LOL: δλδ εχεις ακομα οι συμπεριφορες θα αλλαζουν η μια πισω απ την αλλη:love:. Ακομα εχω θεμα οταν φευγω φαντασου.. κ με το κρειτ μλκ/στηκα.. εκλαιγε ασταματησα μετα απο 4 5 μηνων:confused:. Οταν δε αρχισα τα βραδια να τον κλεινω;; (Ενω τον ειχα κλεισει μονο οταν ελειπα για λιγο κ γυριζα) ε δεν κοιμομουν.. δλδ δεν κοιμομουν καθολου ε.. ειναι κ στον χαρακτηρα.. για μενα θα επρεπε παντως οι εκτροφεις να τα μαθαινουν κρειτ απο πριν.. ειδικα αμα τα κρατανε μεχρι 3-4 μηνων.. ενταξει αν εχουν 20 κουταβια παραλληλα οκ ειναι πολυ δυσκολο.. αλλα.. δεν ξερω νομιζω θα ηταν πιο σωστο.. καλη επιτυχια με τον εκπαιδευτη! :):)

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.337
8.063
Και εγω θα ελεγα να τον συνηθισεις σε μικρα διαλλείματα απουσίας σου όχι μόνο εσένα αλλα όλων. Γιατι καποια στιγμη θα χρειαστεί να λείπετε ολοι ταυτόχρονα και θα ειναι δυσκολο μετα.
Ενα καλό που έκανα με το γκρεμλιν, δε τα σκατωσα παντου, ειναι οτι απο τη πρωτη ωρα που ηρθε πριν δεθει μαζι μου φευγαμε ολοι και τον αφηναμε μικρα διαστηματα επιτηδες 5-6 φορες την ημερα. Αρχικα 5 λεπτα μετα 10 κ.τ.λ Οταν αρχισε να συνδεεται μαζι μου ειχε ηδη συνηθίσει την απουσία. Εγω δε χρησιμοποιησα καν Crate, στο ιδιο το σαλονι απλα το ειχα κανει Baby proof, κρυμμενα καλωδια, αντικειμενα επικινδυνα μπηκαν σε μια κουτα κ.τ.λ Μπορει να διαολιζεται με τις ωρες οταν ειμαι εδω αλλα αμα φυγω με κοιταει ηρεμα και δεν εχει αγγιξει τιποτα εδω και 12 μηνες, για την ακριβεια μονο θεση υπνου αλλαζει. Βαλε και μια ip καμερα αν θες ( με κανα 50αρι περνεις επριστρεφομενη με Night vision ) και κοιτα τον, εμενα μου προσδιδει ασφαλεια να μπορω να δω ανα πασα στιγμη οτι ειναι καλα.

Char Angel

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2015
293
1.017
54
Αθήνα
Δε μένει μόνος. Είναι η μητέρα μου στο σπίτι όταν λείπω. Το θέμα του μένω μόνος αρχίζει με τη βασική εκπαίδευση. Έχω μιλήσει με τον εκπαιδευτή. Βασική υπακοή και τέτοια θεματάκια. Σιγά σιγά. Μόνος μένει για κανά πεντάλεπτο-δεκάλεπτο την ημέρα, όταν η μάνα μου βγαίνει στο μπαλκόνι να απλώσει-μαζέψει ρούχα. Γι αυτό το χρονικό διάστημα είναι χαλαρός.

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.337
8.063
Ετσι απο περιεργεια τι μέγεθος αναμένετε οτι θα γίνει?Υποθετω αρκετά μεγαλόσωμος και λεπτός. Βλεπω στο πρότυπο όπως το περιγραφουν αναφερουν κατώτατο οριο μόνο . Αλλα αμα ηταν 12 κιλα 10 εβδομαδων....

Κατι μου λεει οτι διαολιζεσαι με το μικρο και εσυ, δε μπορεί με τετοια φατσα..:)Θα σου ερχεται να τον ζουπας χαιδευεις και θα τρως καμια παραπάνω. :LOL:

Char Angel

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2015
293
1.017
54
Αθήνα
Όχι, δε διαολίζομαι. Ναι, αν είναι ήρεμος, θα τον χαϊδέψω, κοιλιά, στήθος, μάγουλα. Αλλά ως εκεί. Αν είναι να παίξουμε, θα του κρύψω το μπαλάκι κάτω από τη γλάστρα ή την πετσέτα, θα το πετάξω να το φέρει.... Μόνο που το αφήνει μπροστά μου και συνεχίζει με τα πόδια μου!!!
Σύμφωνα με την εκτροφέα υπολογίζουμε να γύρω στα 40 με 42 κιλά και 70 εκατοστά στους ώμους.

• Like
Reactions: medusa

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Σε τίποτα. Αλλά δεν έχω βρει ακόμα τον τρόπο να μην το κάνει. Working on it.
Καταρχάς δεν του αφήνεις τα χέρια σου διαθέσιμα. Αλλα ακόμα και τύχει να τα βρει, οταν παει να τα αρπαξει, του το κοβεις με το "μη"... Ποιον αλλο τροπο χρειαζεται να βρεις; :confused:

Μπορεί να κανω πολυ λαθος και να πεφτω εξω, αλλα το λεω καλοπροαιρετα. Προσπαθησε να θεσεις τα ορια σου απο τωρα, μην αφηνεις περιθωρια σημερα, που αυριο θα ειναι δυσκολο να μαζεψεις. Γενικα το λεω, νομιζω οτι απο την χαρα σου ισως να εισαι περισσοτερος μαλακος με το κουταβι απο οσο πρεπει, απο οσα διαβαζω...Δεν λεω οτι το κουταβι πρεπει να μπει σε αυστηρο προγραμμα και ολο "μη" και "μη". Αντιθετως το κουταβι πρεπει να παιζει, να παιζει και να παιζει (ακομα και η οποια αρχικη εκπαιδευση σε αυτο το υφος πρεπει να ειναι). Κατανοω επισης οτι η περιοδος μεχρι να πιασουν τα εμβολια που δε μπορειτε να βγειτε εξω, ειναι μαρτυριο... Αυτο δεν σημαινει ομως οτι θα πρεπει να κανεις υποχωρησεις σε θεματα αρχης. Γνωμη μου...

Char Angel

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2015
293
1.017
54
Αθήνα
Το καταλαβαίνω και το δέχομαι, αυτό που λες. Αλλά ακόμα το "μη" δεν έχει παγιωθεί στο λεξιλόγιό του. Δεν είμαι τόσο μαλακός, αλλά ψάχνω να βρω ένα τρόπο που θα ευχαριστιόμαστε και οι δύο το παιχνίδι. Αν σταυρώσω τα χέρια, θα την πέσει στα πόδια. Είναι απίστευτα πεισματάρης (όχι ότι δεν το ήξερα). Και αν δεν υπάρχει χέρι-πόδι, υπάρχει χαλί, πάνα ή ότι άλλο διαθέσιμο.
Σήμερα στις 10 το βράδυ κλείνει μία εβδομάδα στο σπίτι.

• Like
Reactions: Δημητρα_kme

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
τα κατανοω ολα οσα αναφερεις...
οταν λοιπον κανει κατι ανεπιθυμητο, του στερεις αυτο που θελει --> κρυβεις χερια και αρπαζει ποδια; "μη" και σταματας το παιχνιδι επιτοπου. Εν αναγκη φυγε απο το δωματιο.
Παιζετε με τους ορους που πρεπει; συνεχιζετε...
Κανει τα δικα του; σταματατε
Ξεσπαει σε πραγματα που δεν πρεπει; αφαιρεσε τα απο το πεδιο δρασης του
Για να παιρνει το κουταβι αυτο που θελει, πρεπει πρωτα να κανει αυτο που θελεις εσυ, που στην παρουσα φαση ειναι απλα ο καθορισμος βασικων αρχων

Char Angel

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2015
293
1.017
54
Αθήνα
Εκεί έχω καταλήξει. Με κυνηγάει φυσικά, δαγκώνει το πατζάκι, τραβάει να σκίσει τη φόρμα (στολή κουταβιού), αλλά βγαίνω στο μπαλκόνι. Εκεί σταματάει το παιχνίδι, γιατί του αποσπάται η προσοχή.
Αυτό που μένει να "σώσω" τώρα είναι τα μαξιλάρια του σαλονιού και το ένα και μοναδικό χαλί, που έχουμε αφήσει. Εκεί έχουμε μεγαλύτερη επιτυχία, γιατί δέχεται πιο εύκολα ένα παιχνίδι του ως αντάλλαγμα.

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.337
8.063
Τωρα που το θυμηθηκα δες αυτες τις προτασεις μηπως δοκιμασεις τιποτα στο μικρό ετσι να τον απασχολεις και να εξασκεις και το μυαλουδακι/μυτη μεχρι να βγειτε.... Στο τερατακι μου επιασαν. Μερικα που βρηκα προχειρα
ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ

Char Angel

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2015
293
1.017
54
Αθήνα
Τωρα που το θυμηθηκα δες αυτες τις προτασεις μηπως δοκιμασεις τιποτα στο μικρό ετσι να τον απασχολεις και να εξασκεις και το μυαλουδακι/μυτη μεχρι να βγειτε.... Στο τερατακι μου επιασαν. Μερικα που βρηκα προχειρα
ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ
Thanx!!!!!!!(y)(y)(y)

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Οσο αφορα εσενα, με την αφοωσιωση και την προσοχη που του δινεις, απο οσο εχω καταλαβει, δεν θα εχεις κανενα προβλημα στο μελλον αλλα για τον πρωτο χρονο +-, θα σε τεντωσει...Τα "εντονα" δαγκωματα τα κανει μονο σε εσενα ή και στα αλλα μελη της οικογενειας; Ειναι ενας τροπος να σου δειξει την αγαπη του, την αδυναμια που σου εχει, οσο κι αν ακουγεται περιεργο, πιστευω ετσι ειναι. Το μονο απο αυτα που διαβασα που δεν μου "αρεσε" ,ειναι οτι γρυλισε οταν η μητερα σου πηγε να του παρει τι κοκκαλο ,το λαθος ηταν δικο της βεβαια, αλλα και παλι θα πρεπει να μαθει να ειναι ανεκτικος με τα πιο "αδυναμα"(οχι ομως κατωτερα) μελη της "αγελης", πιο ανεκτικος ακομα και απο οσο
ειναι προς εσενα!

Char Angel

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2015
293
1.017
54
Αθήνα
Τα δαγκώματα μόνο προς εμένα και τη μητέρα μου. Με άλλους που έχουν έρθει σπίτι, θα πάει, θα μυρίσει, θα παραμείνει να τον χαϊδέψουν, θα παίξει και λίγο με κάποιο παιχνίδι, αλλά ως εκεί.
Με τη μητέρα μου δεν της γρύλισε, τη μάτωσε (ουσιαστικά τη διόρθωσε). Τα δόντια του είναι πολύ κοφτερά και δεν έχει συναίσθηση της δύναμης του. Αν τράβηξε και λίγο η μητέρα μου το χέρι, επειδή τρόμαξε, ε, έγινε το κακό.
Και στην εκτροφέα γρύλιζε (έγινε μπροστά μου), και μου είπε ότι έτσι κάνει όταν τρώει και τον ακουμπήσεις. Σε εμένα μία φορά το έκανε. Ένα "Ε" ήταν η απάντησή μου και ηρέμησε. Γενικά δεν του παίρνω φαγητό, αλλά είμαι δίπλα του όταν τρώει (ή τον ταΐζω με εντολές, να μαθαίνουμε και κάτι).
Αν χρειαστεί, το κάνω (έγινε μία φορά, όταν νόμιζα ότι πήγε να φάει ύφασμα. Του άνοιξα το στόμα, το πήρα, ήταν λιπάκι με κρέας, και του το ξαναέδωσα). Έχω αρχίσει ήδη την εντολή άστο στο παιχνίδι, για να μαθαίνει σιγά σιγά. Δεν περιμένω θαύματα από την πρώτη δεκαετία, αλλά ΟΚ!!:D
Πιστεύω πάντως ότι χρειάζεται να προσδιοριστεί η θέση του στην αγέλη. Για το λόγο αυτό θα είναι και η μάνα μου στην εκπαίδευση.
Τοι μόνο που μένει τώρα (για αρχή) είναι να μάθει να περνάει λίγη ώρα στο crate με κλειστή την πόρτα. Σε περίπτωση που χρειαστεί κάποια στιγμή να λείψουμε για 10-20 λεπτά, ή για να ηρεμήσει λίγο. Όλα τα άλλα θα τα φτιάξουμε στην πορεία. Θέληση και όρεξη υπάρχει.

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Συμφωνω απολυτα, ολα στην πορεια βλεποντας και κανοντας. Οταν θελω να του παρω πχ ενα κοκκαλο, θα τον δελεασω με εναν μεζε και οταν αφησει το κοκκαλο για να φαει θα του το παρω.

• Like
Reactions: myEnzo