Στα μάτια του νομοθέτη, τι διαχωρίζει τον ερασιτέχνη εκτροφέα από τον πισαυλίτη; Πως ξεχώριζαν με παλαιότερους νόμους;
εγώ με την εκτροφή δεν έχω ασχοληθεί... Δεν έχω αγοράσει "εκτροφικο" σκύλο... Οποτε δεν είμαι ο πλέον κατάλληλος άνθρωπος να σου απαντήσει στο ερώτημα σου για το ποιος ονομάζεται εκτροφέας... Η θεωρία όπως την έχω καταλάβει λέει πως αυτός είναι BYB... Επίσης κατά την γνώμη μου δεν αρκεί να έχεις 2 καλά σκυλιά και να βάζεις μονο αυτά σε γέννες...@mariakala Μπορείς να με βοηθήσεις να καταλάβω κάτι; Η ερώτηση μου είναι ειλικρινής.
Γνωρίζω άνθρωπο στην επαρχία που έχει τρέλα με τα σκυλιά.
Εχει πάει εξωτερικό, έχει πάρει ζευγάρια καθαρόαιμων (με την σημασία της ένοιας που δίνεται στο φορουμ).. έχει κάνει γέννες. Τα κουτάβια τα προσέχει, εγκαταστάσεις άψογες, και τα πουλάει σε δικούς του (ή τα χαρίζει), χωρίς να έχει μπει στην διαδικασία πετιγκρι, αδειοδότησης κλπ.
Αυτός θεωρείται ερασιτέχνης εκτροφέας ή πισαυλίτης;
Γιατί σύμφωνα με τον νόμο τον θεωρώ πισαυλίτη.
Ή εκτροφέας χαρακτηρίζεσαι μόνο αν βγάζεις πεντιγκρι στα κουτάβια που πουλάς κι ας μην έχεις άδεια..
απλα σε ρώτησα γιατί είπες εσυ βάση νόμου έτσι δουλευειςεγώ με την εκτροφή δεν έχω ασχοληθεί... Δεν έχω αγοράσει "εκτροφικο" σκύλο... Οποτε δεν είμαι ο πλέον κατάλληλος άνθρωπος να σου απαντήσει στο ερώτημα σου για το ποιος ονομάζεται εκτροφέας... Η θεωρία όπως την έχω καταλάβει λέει πως αυτός είναι BYB... Επίσης κατά την γνώμη μου δεν αρκεί να έχεις 2 καλά σκυλιά και να βάζεις μονο αυτά σε γέννες...
Όσα αφορούν εμένα, δεν χαρακτήρισα κανέναν τίποτα. Οι γνώσεις μου σχετικά με το θέμα είναι μηδενικές και οι ερωτήσεις μου αγνές, ώστε να βγάλω νόημα.Δλδ μεσα απο ολο αυτο το θεμα, χασαμε τον εκτροφεα κ τον μπερδεψαμε με τον πισαυλιτη απο την εκδοση αποδειξης κ μονο;;;;
Να καταλαβω δλδ αν μερικοι προσπαθειτε να πειτε τους εκτροφεις, πισαυλιτες επειδη δεν εχουν ταμειακη........
εγω προσωπικα δεν προσπαθω να ονομασω κανεναν πισαυλιτη ή εκτροφεα.Δλδ μεσα απο ολο αυτο το θεμα, χασαμε τον εκτροφεα κ τον μπερδεψαμε με τον πισαυλιτη απο την εκδοση αποδειξης κ μονο;;;;
Να καταλαβω δλδ αν μερικοι προσπαθειτε να πειτε τους εκτροφεις, πισαυλιτες επειδη δεν εχουν ταμειακη........
Αν απευθύνεσαι σε εμένα .... :Δλδ μεσα απο ολο αυτο το θεμα, χασαμε τον εκτροφεα κ τον μπερδεψαμε με τον πισαυλιτη απο την εκδοση αποδειξης κ μονο;;;;
Συμπληρώνεται το χαρτί της μεταβίβασης του σκύλου που αναγράφει πάνω όλα τα σχετικά .....
Όπως και να το κάνουμε, βάση νόμου, είναι εκτεθειμένος ο Έλληνας εκτροφέας ((εκτός εάν εχει άδεια Εκτροφής, αναπαραγωγής και εμπορίας ζώων συντροφιάς) Δείξτε μου έναν, βασικά μπορεί να υπάρχει αλλά το ποσοστό είναι απειροελάχιστο .....μιλάμε για το 1-2 τις εκατό)
ακόμα και να μη πάθει τίποτα το κουτάβι αν τον κάνεις καταγγελία θα έχει πρόβλημα ..... ο οποιοσδήποτε εκτροφέας , όχι ο συγκεκριμένος.
Αχ Ελλάδα, με τους νόμους σου!
Γι'αυτό ας αφήσουμε τα περι καταγγελίας σχόλια !
Υπάρχουν δύο τρόποι απόκτησης σκύλου.
1) Ο νόμιμος ..... Πετ Σοπ ...απόδειξη η τιμολόγιο και σπίτι.
2)Ο παράνομος ..... Εκτροφικός σκύλος...... με εξετάσεις γονέων , με δυνατότητα να δείς τους γονείς, τις εγκαταστάσεις (υγιεινής και συνθήκες διαβίωσης ) , να γνωρίσεις έναν άνθρωπο (Εκτροφέα) να σου λύσει όλες τις απορίες και οποιαδήποτε θέματα έχεις στο μέλλον να σε βοηθήσει με την εμπειρία του και πολλά άλλα .......... αλλά χωρίς απόδειξη η τιμολόγιο.
Εσύ επιλέγεις τον σωστό τρόπο απόκτησης....
Όχι.Γράφει ο νόμος κάπου ότι απαγορεύεται η αναπαραγωγή σκύλων χωρίς pedrigree; @arrigo_corso
Μπορείς φυσικά να ζευγαρώσεις τα σκυλιά σου με όλες τις απαραίτητες και νομικές διαδικασίες((εισαι υποχρεωμένος για αυτό (pedigree, microchip, εμβόλια αποπαρασιτώσεις, απαγορεύεται να χαρίσεις το κουτάβι πριν τις 8 εβδομάδες , δεν επιτρέπεται να ζευγαρώσεις την σκύλα πριν τον δευτερο οίστρο, να ξαναζευγαρώσεις την σκύλα μετά τον 9 χρόνο και πάνω από 6 γεννες και και και ) Αλλά δεν επιτρέπεται να τα πουλήσεις.
απλα σε ρώτησα γιατί είπες εσυ βάση νόμου έτσι δουλευεις
εγώ σχεδιάζω κατασκευάζω κοσμήματα (όχι κάτι που είναι ζωντανός οργανισμός) έγραψα από κάτω ότι για την εκτροφή δεν ξέρω τι ισχύει...απλα σε ρώτησα γιατί είπες εσυ βάση νόμου έτσι δουλευεις
ok, sorry, λάθος.εγώ σχεδιάζω κατασκευάζω κοσμήματα (όχι κάτι που είναι ζωντανός οργανισμός) έγραψα από κάτω ότι για την εκτροφή δεν ξέρω τι ισχύει...
Στα μάτια ενός ανθρώπου ξεχωρίζουν ανάλογα τη γνώση και την εμπειρία που έχει ο καθένας, άρα εντελώς υποκειμενικά πράγματα. Ο καθένας θέτει τα κριτήρια του, άλλος αυστηρά, άλλος όχι. Ρωτάω ξεκάθαρα για το νόμο. Τόσο τον τωρινό όσο και τους προηγούμενους.οχιτου νομοθετη αλλα και ενός ανθρωπου που βλεπει δυο ανθρώπους με χωρο που δεν εχει τις προδιαγραφες για αδεια , που δεν εχουν και οι δυο αδεια και που και οι δυο είναι πραγματικα με το μερακι για τη γεννα σε συγκεκριμενη ρατσα.
εγω πχ νομιζα ότι οι εκτροφεις είναι με χαρτια .ολοι.τωρα μαθαινω ότι δεν εχουν χαρτια και το σκέφτομαι αλλιως.
ότι μπορει να το κανει για εφορια αλλα μπορει και επειδή δεν πληρει καποιες προδιαγραφες...
ενας πελατης πως κανει διαχωρισμο ??