Είμαι κατάλληλος χαρακτήρας για ένα Rottweiler;

Status
Κλειδωμένο θέμα

zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.003
2.717
Δραμα
mareco
Οτι ειπα εδω ειναι απο τα οσα εχω διαβασει στο φορουμ και στα πμ. Οποτε για ποιο λογο να μην παω;
Ή θα φοβηθω το δικαστηριο;
Εγω δεν μπορω να ξερω ποια ειναι η αποψη του εκτροφεα, οπως προειπα διαβαζουμε την ιστορια μονοπλευρα.

Θα ορκιστω ενωπιον του Νομου οτι ο Asmodeus μου τα ειπε και τα ειπε ετσι.

Μηπως ομως (ξανα) αν ειναι οπως τα λεει ο Asmodeus ειναι αλλος ο εναγων και αλλος ο εναγωμενος; (Αν το λεω σωστα)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Θα πας λοιπόν να καταθέσεις, ότι:

"Δεν έχω προσωπική γνώση/γνώμη. Ετσι μου είπε ο μυνητής, τον οποίο δεν γνωρίζω προσωπικά, πρώτη φορά τον βλέπω σήμερα στο δικαστήριο - asmodeus σε χρησιμοποιώ ως παράδειγμα, καμία σχέση ε; :) -ότι έγινε και έτσι έρχομαι και σας λέω. " (είναι βέβαια, και το μόνο που μπορείς να κάνεις)

*** Δεν έχεις βρεθεί ποτέ σε δικαστήριο μάρτυρας, και μάλιστα με προεδρείο με νεύρα ε; Μη σου τύχει :D

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
Υ. Γ. Η προσωπικη μου αποψη για τον εκαστοτε εκτροφεα, ειναι οτι μονη εγγυηση ειναι το ονομα η ιστορια/πορεια κ το ηθος του στον χωρο της εκτροφης.
Αυτα φαινονται κ χωρις κατασκοπια για κουτσομπολοκουβεντες.....
Είναι κάτι εκτροφείς που μεσουρανούν στο εκτροφικό στερέωμα και νααααα τα παράσημα, αλλά σκύλο από εκεί δεν θα παιρνα... ;)

@mareco
Τον μεσιέ δεν νομίζω ότι τον παίρνει και πολύ για μηνύσεις... Υπάρχουν και κάτι καταθέσεις στο λογαριασμό του από αγοραστές, αποδείξεις δεν έχουν εκδοθεί, που να τρέχει τώρα άμα αρχίσει η δικολαγνεία...

zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.003
2.717
Δραμα
Κατι τετοιο φανταζομαι και εγω :)
Εξακολουθω να μην καταλαβαινω το point σου ομως..
Και;

Εχω παρακολουθησει δικες, δεν εχω υπαρξει μαρτυρας οχι

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Το point είναι, ότι στην σκέψη [όταν δεν έχουμε την εμπειρία] καλά το πάμε.
Εξαγριωνόμαστε, μας πνίγει το δίκιο, θέλουμε να σώσουμε τον κόσμο.
Στην πράξη, πρέπει να'χεις και τα απαραίτητα εφόδια, για να το κάνεις αυτό.
Οχι μόνο, την καλή πρόθεση.
Αλλιώς, την πατάς.

zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.003
2.717
Δραμα
Και ποια ειναι τα απαραιτητα εφοδια που λειπουν σε εμενα ή το θεματοθετη στη συγκεκριμενη περιπτωση;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Αποδείξεις ατράνταχτες.
Μη μου πεις για το καταθετήριο. Είναι σχεδόν αστείο.

• Like
Reactions: vasilis_mike

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Και ποια ειναι τα απαραιτητα εφοδια που λειπουν σε εμενα ή το θεματοθετη στη συγκεκριμενη περιπτωση;
Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο εύκολα μπορούν να σε τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί για συκοφαντική δυσφήμιση μιας και διαδίδεις πληροφορίες χωρίς να έχεις προσωπική επαφή με το εκτροφείο, το σκυλί και τον εκτροφέα. Και πόσο εύκολα μπορεί να σου κάνει μήνυση ο άλλος, μιας και καταχωρημένος επαγγελματίας και να σου ζητάει 10χιλιαρα για αποζημίωση, για καταστροφή της επιχείρησής του.

• Like
Reactions: noni_papa

elpinor

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2015
846
3.188
Αθήνα
Ένα κουτάβι αγοράστηκε από έναν νόμιμο επαγγελματία του χώρου (τον ονομαζόμενο και εκτροφέα). (γεγονός)
Το κουτάβι αρρώστησε την 2η μέρα. (γεγονός)
Την ασθένεια του επιβεβαιώνουν 2 κτηνίατροι και μια κλινική, με πλήθος εξετάσεων.
Με προτροπή του πωλητή (ανεπιβεβαίωτο, ισχυρισμός του αγοραστή) το κουτάβι επιστρέφει στον πωλητή για θεραπεία και ανάρρωση. (γεγονός).
Το κουτάβι είναι καλά (ανεπιβεβαίωτο, ισχυρισμός του πωλητή).
Ο πωλητής αρνείται να κάνει τις εξετάσεις που θα πιστοποιήσουν την ασθένεια του και θα επιβεβαιώσουν την ανάρρωση του (ανεπιβεβαίωτο, ισχυρισμός του αγοραστή).
Ο πωλητής συμφωνεί να αντικαταστήσει το κουτάβι με άλλο από προσεχή γέννα (ανεπιβεβαίωτο, ισχυρισμός του αγοραστή).
Ο πωλητής βάζει εκ νέου το κουτάβι προς πώληση μέσω fb (ανεπιβεβαίωτο, θα πρέπει κάποιος να είναι φίλος στην σχετική σελίδα για να το επιβεβαιώσει).

Ο αγοραστής γράφει τα γεγονότα από την δική του οπτική γωνία στο παρόν forum.
Αγορά κουταβιού-αρρώστια-γιατροί-θεραπείες-επιστροφή στον πωλητή, τα γεγονότα.
Υπαιτιότητα πωλητή για την ασθένεια (το εντομοκτόνο; ), άρνηση εξετάσεων (αχ αυτή η κοπράνων) και γνωμάτευση υγείας, οι ισχυρισμοί του αγοραστή.
Ποιο από τα παραπάνω αποτελεί συκοφαντική δυσφήμηση;
Ο μόνος τρόπος για να αποδείξει ο πωλητής την αιτία της ασθένειας και την τωρινή κατάσταση της υγείας του κουταβιού (ακόμη και στο δικαστήριο) για να καταδείξει ότι ο @Asmodeus είναι συκοφάντης, είναι να κάνει εξετάσεις. Μα αυτό δεν αρνείται να κάνει;

ΥΓ. @theo9 μην αφηνιάσεις, σκόπιμα χρησιμοποιώ τους όρους "αγοραστής" και "πωλητής".

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
@zenio για να προλάβω επόμενες ερωτήσεις σου...μπορώ να σου απαντάω για ώρες. Δεν βρίσκω το νόημα όμως, ειλικρινά.

Το νομικό κομμάτι, δεν με απασχολεί καθόλου και μόνο, περισσότερο κουραστική, μπορεί να γίνει η εξέλιξη της συζήτησης, για όποιον διαβάζει.

Ξεκινήσαμε, από το γιατί μπορεί κάποια μέλη [είτε παλιά, είτε νέα] να μην θέλουν να ασχοληθούν και φτάσαμε στις αίθουσες του δικαστηρίου. Δεν έχει νόημα :)

@elpinor για μένα προσωπικά, γεγονός, είναι μόνο, ότι έχω δει με τα μάτια μου. Για οτιδήποτε άλλο, δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά :)

• Like
Reactions: theo9

elpinor

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2015
846
3.188
Αθήνα
@elpinor για μένα προσωπικά, γεγονός, είναι μόνο, ότι έχω δει με τα μάτια μου. Για οτιδήποτε άλλο, δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά :)
Εσύ τώρα το πας πολύυυυ μακρυά...
(Αλλά θα σου πω ψέμματα, αν ισχυριστώ ότι και από τόσο μακρυά δεν διακρίνω κάτι σκιές) ;)

• Like
Reactions: theo9 and mareco

zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.003
2.717
Δραμα
Να μη συνεχισω λοιπον με τις ερωτησεις :)

Και η δικη μου αναγνωση ειναι κατι τετοιο

Ένα κουτάβι αγοράστηκε από έναν νόμιμο επαγγελματία του χώρου (τον ονομαζόμενο και εκτροφέα). (γεγονός)
Το κουτάβι αρρώστησε την 2η μέρα. (γεγονός)
Την ασθένεια του επιβεβαιώνουν 2 κτηνίατροι και μια κλινική, με πλήθος εξετάσεων.
Με προτροπή του πωλητή (ανεπιβεβαίωτο, ισχυρισμός του αγοραστή) το κουτάβι επιστρέφει στον πωλητή για θεραπεία και ανάρρωση. (γεγονός).
Το κουτάβι είναι καλά (ανεπιβεβαίωτο, ισχυρισμός του πωλητή).
Ο πωλητής αρνείται να κάνει τις εξετάσεις που θα πιστοποιήσουν την ασθένεια του και θα επιβεβαιώσουν την ανάρρωση του (ανεπιβεβαίωτο, ισχυρισμός του αγοραστή).
Ο πωλητής συμφωνεί να αντικαταστήσει το κουτάβι με άλλο από προσεχή γέννα (ανεπιβεβαίωτο, ισχυρισμός του αγοραστή).
Ο πωλητής βάζει εκ νέου το κουτάβι προς πώληση μέσω fb (ανεπιβεβαίωτο, θα πρέπει κάποιος να είναι φίλος στην σχετική σελίδα για να το επιβεβαιώσει).

Ο αγοραστής γράφει τα γεγονότα από την δική του οπτική γωνία στο παρόν forum.
Αγορά κουταβιού-αρρώστια-γιατροί-θεραπείες-επιστροφή στον πωλητή, τα γεγονότα.
Υπαιτιότητα πωλητή για την ασθένεια (το εντομοκτόνο; ), άρνηση εξετάσεων (αχ αυτή η κοπράνων) και γνωμάτευση υγείας, οι ισχυρισμοί του αγοραστή.
Ποιο από τα παραπάνω αποτελεί συκοφαντική δυσφήμηση;
Ο μόνος τρόπος για να αποδείξει ο πωλητής την αιτία της ασθένειας και την τωρινή κατάσταση της υγείας του κουταβιού (ακόμη και στο δικαστήριο) για να καταδείξει ότι ο @Asmodeus είναι συκοφάντης, είναι να κάνει εξετάσεις. Μα αυτό δεν αρνείται να κάνει;

ΥΓ. @theo9 μην αφηνιάσεις, σκόπιμα χρησιμοποιώ τους όρους "αγοραστής" και "πωλητής".
Δεν εχει τοποθετηθει σε τιποτα και ο
Asmodeus

• Like
Reactions: elpinor

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
Το να παίρνουμε απόλυτες θέσεις χωρίς να ξέρουμε και να έχουμε ακούσει και τις δύο πλευρές, ενώ και από τη μία πλευρά που έχουμε ακούσει δεν έχουμε στέρεες αποδείξεις (δηλαδή ξέρουμε πότε το πήρε, πότε έπαθε ό,τι έπαθε, πότε το έδωσε στον εκτροφέα, αλλά δεν ξέρουμε ενδιάμεσες, μικρές ή μεγάλες, λεπτομέρειες) είναι λίγο ανούσιο. Μπορεί να είναι ακριβώς όπως τα είπε ο φίλος μας ο @Asmodeus και να φταίει εξολοκλήρου ο εκτροφέας, μπορεί και όχι, μπορεί οι δύο πλευρές να υποστηρίζουν διαφορετικά πράγματα, μπορεί μπορεί μπορεί. Ο εκτροφέας, οκ, είναι απαράδεκτος και μάλλον βλέπει το όλο θέμα αποκλειστικά ως εμπόριο. Θα ήθελα πάρα πολύ να ακούσω τη θέση του, και κυρίως, θα ήθελα πάρα πολύ να ακούσω εντυπώσεις από προηγούμενους αγοραστές και ειδικά από όσ0υς πήραν τα αδέρφια της μικρής.

Αλλά ναι και ο συμφορουμίτης μας έκανε τα λάθη του. Παρότι μελέτησε, διάβασε, έμαθε, ενημερώθηκε, όταν ήρθε ο καιρός να αποκτήσει το κουτάβι των ονείρων του, επέλεξε τον πρώτο εκτροφέα που βρήκε με γέννα. Δεν έχω μπει ποτέ σε διαδικασία αγοράς καθαρόαιμης φυλής, αλλά αν θα το έκανα ποτέ, θα το εξαντλούσα πρώτα το θέμα εύρεσης κατάλληλου εκτροφέα. Θα ρώταγα παντού, εδώ στο φόρουμ, σε επίσημο όμιλο, όπου μπορούσα. Θα επισκεπτόμουν τους εκτροφείς πριν αποφασίσω σε ποιον θα πάω, να δω εγκαταστάσεις, συνθήκες διαβίωσης των σκύλων. και αν δεν ήξερα, θα ζήταγα από κάποιον έμπειρο να με συνοδεύσει για να κρίνει και εκείνος. Και μετά θα διάλεγα. Με συμφωνίες γραπτές και όχι προφορικές. Αυτό πιστεύω ότι ήταν το μεγαλύτερο λάθος του. Δεν πρόκειται να τον κατηγορήσω για τους χειρισμούς του με το κουτάβι ούτε ότι τον έδωσε για φροντίδα στον εκτροφέα. Είχε πελαγώσει και έτσι πελαγωμένος μάλλον χειρότερα θα ήταν τα πράγματα αν το κράταγε ο ίδιος. Ίσως και να μην μάθουμε ποτέ αν λέει την αλήθεια ο εκτροφέας για την τωρινή κατάσταση του κουταβιού και για το αν είναι όντως ζωντανό ή όχι.

Όσον αφορά στο θέμα "σωστός εκτροφέας" για μένα είναι εκείνος που αγαπάει αυτό που κάνει, που πρώτο του κίνητρο είναι η αγάπη του για τη συγκεκριμένη φυλή που εκτρέφει, και μετά σκέφτεται το κέρδος. Είναι εκείνος που θα είναι δίπλα σου ειδικά τον πρώτο καιρό απόκτησης του κουταβιού και που δεν θα πηγαίνει να σε παραπλανήσει με λόγια δήθεν παρηγορητικά και καθησυχαστικά αλλά που θα τρέχει μαζί σου για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. Είναι εκείνος που θα έχει τα κότσια και το ήθος να παραδέχεται τυχόν λάθη του, και δεν θα προσπαθεί να τα κρύβει αλλά να τα αντιμετωπίζει. Και κυρίως είναι αυτός που θα με σέβεται σαν άνθρωπο και σαν πελάτη και δεν θα προσπαθήσει να με πιάσει κορόιδο και να εκμεταλλευτεί την απειρία μου.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Ναι, και τότε θα ήταν καλός εκτροφέας?

Αν είσαι επαγγελματίας όπως βλέπω να λέμε, θα δώσεις και σε κάποιον που τα έχεις σπάσει.
Θα ηταν τυπικος απεναντι στον πελατη του κ σωστος στην συμφωνια του. Το κουταβι αρχικα γυρισε για περιθαλψη αν θυμαμαι καλα....

Επισης αν το κουταβι οντως χαιρει ακρας υγειας δεν καταλαβαινω γιατι δεχεται να του το αντικαταστησει.

Εκτος κι αν ο Asmodeus θελει ντε κ καλα αλλο, οπου το πραγμα παει αλλου μετα, κ ο εκτροφεας ανετα μπορει να τα ριξει ολα στον πελατη (πανικο, ανικανοτητα, καχυποψια, δεν ξερω τι αλλο) κ καμια μεγαλυτερη αποδειξη απο το ιδιο το κουταβι που χαιρει ακρας υγειας......
Λεω εγω τωρα...... (ξανα).

Το οτι θα φερθει επαγγελματικα, σωστα κ τυπικα δεν σημαινει οτι δεν ειναι ηθικος η χομπιστας.......
Μπορουν οπως ειπωθηκε να συνυπαρχουν ολες οι ιδιοτητες.......

• Like
Reactions: genie and zenio

kostillos

Well-Known Member
26 Μαϊου 2015
544
515
58
ΑΘΗΝΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ
Μα καλά....δεν υπάρχει ένας χριστιανός να ....ειδοποιήσει τον εκτροφέα να έρθει να μας πει την άποψη του?!

Σε άλλες περιπτώσεις είχαν βρεθεί καλοθελητές.... :whistle::whistle:

• Like
Reactions: vasilis_mike

Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog