Είμαι κατάλληλος χαρακτήρας για ένα Rottweiler;

Status
Κλειδωμένο θέμα

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
Τώρα, τέτοια ώρα που τα συζητάμε, εννοείται ότι είναι μόνο, κουβέντα να γίνεται, εφόσον δεν έχουμε να συζητήσουμε, την πορεία της υγείας του κουταβιού, αλλά:

Αυτή σου η τελευταία πρόταση, με κάνει να νοιώθω πολύ αρνητικά απέναντί σου, ως αποφασισμένο και υποτίθεται διαβασμένο, ιδιοκτήτη σκύλου. Αν δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις, ακόμη και "πολλά και μαζεμένα", ίσως τελικά, δεν θα έπρεπε να αποκτήσεις σκύλο. Το δεύτερο σκέλος της πρότασής σου δε, με ξεπερνάει εντελώς.

Κατά τα λοιπά, και εντελώς επιγραμματικά:
Λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να διαχειριστώ έναν διάλογο, που δικαιολογεί, την επιστροφή του...χαλασμένου προιόντος, στον πωλητή, γιατί ο αγοραστής, πλήρωσε για καλό πράγμα. Γιατί αυτό λέμε απ'έξω, απ'έξω. Απλώς εμένα, μου φαίνεται αδιανόητο. Εσείς, μπορείτε να συνεχίσετε να το συζητάτε.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Από την στιγμή που βάζεις τον σκύλο στο σπίτι σου [μετά από "διάβασμα" κιόλας] είσαι καταρχάς απόλυτα και αποκλειστικά υπεύθυνος, για κάθε του ανάσα. Από την πρώτη ώρα.

Οχι [βέβαια, σ'αυτή την περίπτωση] μόνο για το τι έπαθε, αλλά κυρίως, για να επιβιώσει από αυτό. Εσένα σου φαίνεται βουνό και ότι έκανες ότι καλύτερο μπορούσες. Εμένα, μου φαίνεται ότι προσπάθησες, να κάνεις το αυτονόητο και ελάχιστα απαιτητό. Και δεν τα κατάφερες.

Αν με το καλημέρα, έτρεξες να "προστατεύσεις" την υπόλοιπη οικογένειά σου και όχι το νεότερο μέλος της, που έχει και την ανάγκη σε επίπεδο ζωής/θανάτου, εγώ ναι, σε κρίνω αρνητικά ως ιδιοκτήτη, σ'αυτή σου την πρώτη προσπάθεια.

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
Αυτή σου η τελευταία πρόταση, με κάνει να νοιώθω πολύ αρνητικά απέναντί σου, ως αποφασισμένο και υποτίθεται διαβασμένο, ιδιοκτήτη σκύλου. Αν δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις, ακόμη και "πολλά και μαζεμένα", ίσως τελικά, δεν θα έπρεπε να αποκτήσεις σκύλο. Το δεύτερο σκέλος της πρότασής σου δε, με ξεπερνάει εντελώς.

Κατά τα λοιπά, και εντελώς επιγραμματικά:
Λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να διαχειριστώ έναν διάλογο, που δικαιολογεί, την επιστροφή του...χαλασμένου προιόντος, στον πωλητή, γιατί ο αγοραστής, πλήρωσε για καλό πράγμα. Γιατί αυτό λέμε απ'έξω, απ'έξω. Απλώς εμένα, μου φαίνεται αδιανόητο. Εσείς, μπορείτε να συνεχίσετε να το συζητάτε.
ειπε και ελαλησε η μανδαμ που επειδη ο σκυλος της τηςεσπαγε τα νευρα πηγαινε και τον παραταγε κανα 2 βδομαδες στο ππυπαρκ για να εχει το κεφαλι της ησυχο.που δεν τον αντεχε.

μπουχαχαχαχαχχαχααχαχαχχα τι λετε μωρεεεεεεεεε

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
Από την στιγμή που βάζεις τον σκύλο στο σπίτι σου [μετά από "διάβασμα" κιόλας] είσαι καταρχάς απόλυτα και αποκλειστικά υπεύθυνος, για κάθε του ανάσα. Από την πρώτη ώρα.

Οχι [βέβαια, σ'αυτή την περίπτωση] μόνο για το τι έπαθε, αλλά κυρίως, για να επιβιώσει από αυτό. Εσένα σου φαίνεται βουνό και ότι έκανες ότι καλύτερο μπορούσες. Εμένα, μου φαίνεται ότι προσπάθησες, να κάνεις το αυτονόητο και ελάχιστα απαιτητό. Και δεν τα κατάφερες.

Αν με το καλημέρα, έτρεξες να "προστατεύσεις" την υπόλοιπη οικογένειά σου και όχι το νεότερο μέλος της, που έχει και την ανάγκη σε επίπεδο ζωής/θανάτου, εγώ ναι, σε κρίνω αρνητικά ως ιδιοκτήτη, σ'αυτή σου την πρώτη προσπάθεια.
Παρακολουθώ αυτή τη συζήτηση με αρκετή περιέργεια, και θέλω να κάνω μια και μοναδική ερώτηση. Παιδιά έχετε;

d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
42
Αθήνα, Παγκράτι
@Asmodeus Σου εύχομαι ολόψυχα να τη σκαπουλάρει το κουταβάκι σου, και από όλο αυτό το κακό να μην απομείνει τίποτα, παρά μια άσχημη ανάμνηση που και αυτή θα ξεχαστεί με τον καιρό. Προσωπικά, και κρίνοντας το νήμα σου συνολικά, ακόμα κι από τον τίτλο του, μόνο ακατάλληλο και ανεύθυνο δε θα σε χαρακτήριζα.

@mareco Ένα από τα χαρακτηριστικά, που θεωρώ, ότι θα έπρεπε να έχει ένας υπεύθυνος νέος κηδεμόνας, είναι και το να μπορεί να κρίνει ψύχραιμα, μέχρι που μπορεί να βοηθήσει ο ίδιος το κουτάβι του, και από ποιο σημείο και ύστερα η εμπειρία και γνώση ενός ειδικού-δικού του ανθρώπου -γιατί έτσι θα έπρεπε, ιδανικά, να νιώθει για τον εκτροφέα του- τον καθιστά καταλληλότερο για τη φροντίδα του κουταβιού τη δεδομένη στιγμή. Ο Asmodeus φάνηκε από την αρχή, ότι κινήθηκε αρκετά υπεύθυνα για να μην πω ιδανικά, ξεκινώντας με έρευνα πριν από την απόκτηση του κουταβιού του, για την οποία και επέλεξε τον τρόπο που του προτάθηκε ως ιδανικός, αναμένοντας πάντα στη συχνότητα του ιδανικού να κινηθούν και ο εκτροφέας του, και οι γιατροί και όλοι εμείς εδώ μέσα από την αρχή.

Ο εκτροφέας, υποτίθεται, ότι θα έπρεπε να είναι κάτι σαν την έμπειρη γιαγιά για τη νέα μαμά, που θα είναι πάντα εκεί, με την εμπειρία τις γνώσεις, και τη ψυχραιμία της, ως μια ήρεμη και σίγουρη δύναμη για να μεταλαμπαδεύσει, να συνδράμει και ακόμα και να αναλάβει στα δύσκολα. Υποτίθεται ότι και το παραπάνω συμπεριλαμβάνεται ως υπηρεσία στον παχυλή τιμή ενός κουταβιού από εκτροφείο. Στραβοπατήματα και λάθη γίνονται σίγουρα, ακόμα και από τους ειδικούς. Πάντα θα υπάρχουν και οι αναποδιές. Το ιδανικό, δυστυχώς, όσο και αν το προσεγγίζει κανείς, παραμένει κάτι άπιαστο από τη φύση του. Στην προκειμένη περίπτωση αδιαμφισβήτητα η ευθύνη για το πρόβλημα βαραίνει αποκλειστικά και μόνο τον εκτροφέα. Ωστόσο, είμαι βέβαιος, ότι ο κάθε σοβαρός επαγγελματίας εκτροφέας, του οποίου και το όνομα διακυβεύεται από άρρωστα κουτάβια σαν κι αυτό, θα κάνει τα πάντα, έστω και εκ των υστέρων για να μαζέψει το όποιο λάθος και να σώσει το κουτάβι και την κατάσταση.

@Asmodeus Κατά τη γνώμη μου, ο εκτροφέας θα έπρεπε να επωμιστεί ο ίδιος τα όποια ιατρικά έξοδα, στο σύνολό τους, και να επιστρέψει το ποσό της αγοράς του κουταβιού στον πελάτη, στα πλαίσια της ανάληψης των ευθυνών του, για λόγους ευθιξίας και φυσικά χωρίς αυτό να συνεπάγεται και την επιστροφή του κουταβιού. Βέβαια, αυτό που προέχει τώρα είναι η υγεία της μικρής, κι σίγουρα όλοι (εμείς, γιατροί, εκτροφέας) θέλουμε και ευχόμαστε να τα καταφέρει.

Last edited:

SofiaEve

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2013
371
1.118
Εγώ, από τη μικρή, ομολογουμένως, εμπειρία που έχω, από κλινικές και νοσηλείες, στη θεση του παιδιού, θα προτιμούσα, αντί να στείλω το κουτάβι σε κλινική που δεν εμπιστεύομαι 1000%, να παει στον εκτροφέα, εάν τον εμπιστευόμουν πως μπορεί να παρέχει 24ωρη παρακολούθηση και σωστή κτηνιατρική υποστήριξη.

Νομίζω πως μετά από την τελευταία διάγνωση, όπως μας τη μετέφερε ο Asmodeus, και όπως τονίσαν μέλη πιο πάνω, η νοσηλεία του κουταβιού ήταν επιβεβλημένη.

Εύχομαι στη κουτάβα, όλη την τύχη, του κόσμου όλου, για να δυναμώσει σύντομα.

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
To παληκαρι εκανε το μονο που θα μπορουσε να κανει...τωρα σε οποιον αρεσει...αλλοι στην θεση του θα καναν κ θα λεγαν τρις χειροτερα!
υποψην....κ μενα οταν μου χε αρρωστησει η Ηρα οταν ηταν μωρο,ο BYB της (οχι δη ενας εκτροφεας) που ημασταν σε συνεχη επαφη μου πε "φερτην εδω,να τρεξουμε στον δικο μου κτηνιατρο,φερτην να την προσεξω εδω εγω" κ ηταν κοντα 3 μηνων η Ηρα...κ την ειχα παρει απο 45 ημερων...
που κ γω ψαρωμενη ημουν κ χ@σμ@νη πανω μου μαυτα που βιωνα...

η ψυχολογικη φθορα ολων μας,οικογενειακως,ακομη κ των γονιων μου που αρχικα δεν την ηθελαν καν,κ ειδικοτερα η δικη μου που κοιμομουν με το ενα ματι ανοιχτο κ σηκωνομουν 30 φορες την νυχτα να σιγουρευομαι οτι αναπνεει κ με το που ξημερωνε την κουκουλωνα σα μωρο κ τρεχαμε απο κτηνιατρο σε κτηνιατρο κ ζητιανευα μια μαμω διαγνωση κ οταν γυρναγαμε πια το απογευμα χωμα κ οι δυο πολλες φορες εβλεπα ενα κουταβι σκια του εαυτου της κ μια μανα να την κοιταει κ να μπηγει τα κλαματα (το δε κοστος μεσα σε λιγες μερες ηταν αλλου παπα ευαγγελιο κ δε με απασχολει καν να το αναφερω) ηταν κατι το απεριγραπτο... κ οποιος δεν τοχει ζησει δυσκολο να το καταλαβει...ποσο βαρια πεφτει πανω στους ωμους ορισμενων ανθρωπων η ΕΥΘΥΝΗ ζωης ή θανατου ενος ολιγοημερου κουταβιου που υποτιθεται το εφερες στην ζωη σου για να του προσφερεις κατι καλυτερο κ τελικα το βλεπεις να "λυωνει" μπρος στα ματια σου ανημπορος να κανεις το οτιδηποτε κ να εξαρτασαι αποκλειστικα απο τον καθε ξεφτιλισμενο κτηνιατρο που σε βλεπει εσενα σα τσεπη κ το κουταβι σου σαν ενα money making κομματι κρεατος!
αιντε τα θυμηθηκα παλι κ φουντωσα!

κ εαν δεν με ετρωγε το αγχος του αποχωρισμου,το δικο μου,οχι της Ηρας,μπορει κ γω να την πηγαινα...πολυ πιθανον...
γιατι αυτος θα ξερε ισως καλυτερα τι να κανει,γιατι ειχε μεγαλωσει ηδη ποσα σκυλια κ εκει που τραβιομασταν με την Ηρα μαζι μηνα+ εαν ηταν στα χερια του να το ξεπερναγε στην βδομαδα πανω πχ...απιθανο?

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
Προσωπικά θεωρώ ότι ο @Asmodeus έκανε το καλύτερο που μπορούσε κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς καταστάσεις (αυτό το πρόβλημα παρουσιάστηκε τις πρώτες ώρες από τότε που έφερε την κουταβίνα σπίτι). Έμεινε αρκετά ψύχραιμος, δεν αρκέστηκε σε μια μόνο γνώμη, πήγε και σε άλλους κτηνιάτρους. Το γεγονός ότι έχει διαβάσει και ενημερωθεί πριν την απόκτηση κουταβιού δεν τον καθιστά έμπειρο ιδιοκτήτη που ξέρει από την πρώτη στιγμή τι πρέπει να κάνει και που δεν δικαιούται να πελαγώσει...Φαντάζομαι όλοι κάναμε λάθη όταν πρωτοφέραμε κουτάβι σπίτι και προσωπικά δεν ξέρω πώς θα τα κατάφερνα αν μου συνέβαινε εμένα. Έκρινε ότι στην παρούσα φάση και για το συγκεκριμένο περιστατικό πιο έμπειρος είναι ο εκτροφέας. Και συμφωνώ με τη @SofiaEve - τις κλινικές ούτε εγώ τις εμπιστεύομαι 100% - βλέπουν πολλές φορές το καθετί περισταστικό ως θησαυροφυλάκιο. Από τη στιγμή που υπάρχει συγκεκριμένη αγωγή δεν βλέπω το πρόβλημα να την επιτηρεί ο εκτροφέας και ο @Asmodeus από δίπλα να μαθαίνει. Ο εκτροφέας είναι πιο έμπειρος στο να διακρίνει αλλαγές στη συμπεριφορά την υγεία κλπ που αυτό μπορεί να είναι καθοριστικής σημασίας.

Και συμφωνώ και με τον @d-friend : ο εκτροφέας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του με ό,τι αυτό συνεπάγεται μιας και είναι σχεδόν σίγουρο ότι η μικρά ό,τι κόλλησε ή έπαθε το κόλλησε από το εκτροφείο..Ενδιαφέρον ίσως θα ήταν να έκαναν και οι υπόλοιποι σκύλοι του εξετάσεις..

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
Αν ήσουν όμως ο εκτροφέας και επέμενες έτσι, θα το έκανες άραγε για να προστατεύσεις τον εαυτό σου και τυχόν λάθη σου; :confused: εξακολουθώ να αναρωτιέμαι για την κατάσταση των υπόλοιπων σκύλων και για το αν θα επιτρέπει στο φίλο μας να επισκέπτεται το κουτάβι..

@Asmodeus βγήκαν οι εξετάσεις κοπράνων;

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Αν ήσουν όμως ο εκτροφέας και επέμενες έτσι, θα το έκανες άραγε για να προστατεύσεις τον εαυτό σου και τυχόν λάθη σου; :confused: εξακολουθώ να αναρωτιέμαι για την κατάσταση των υπόλοιπων σκύλων και για το αν θα επιτρέπει στο φίλο μας να επισκέπτεται το κουτάβι..

@Asmodeus βγήκαν οι εξετάσεις κοπράνων;

Είναι αστείο να θεωρούμε ότι λάθη ή ατυχήματα ή και δύσκολες καταστάσεις δε θα προκύψουν ποτέ. Δεν μπορεί να κριθεί η αξία κάποιου από αυτό. Θα κριθεί όμως από τη διαχείριση του προβλήματος.

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
Είναι αστείο να θεωρούμε ότι λάθη ή ατυχήματα ή και δύσκολες καταστάσεις δε θα προκύψουν ποτέ. Δεν μπορεί να κριθεί η αξία κάποιου από αυτό. Θα κριθεί όμως από τη διαχείριση του προβλήματος.
Δεν έκρινα την αξία του εκτροφέα. Εξάλλου δεν τον ξέρω τον άνθρωπο οπότε δεν θα και καμία βάση η κρίση μου ;) Μια απορία εξέφρασα γενικά μιλώντας περισσότερο παρά ειδικά (και για αυτό χρησιμοποίησα και το άραγε). Στο προηγούμενο ποστ μου ανέφερα ήδη ότι όλοι κάναμε και θα κάνουμε λάθη ;) Ερώτηση επειδή δεν ξέρω στα σίγουρα: αν το κουτάβι έχει τύφο πχ το κόλλησε απαραίτητα μέσα στο εκτροφείο;

kostillos

Well-Known Member
26 Μαϊου 2015
544
515
58
ΑΘΗΝΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ
@Asmodeus Εύχομαι να πάνε όλα καλά με τη μικρή...
Όσο για τις ενέργειες που έκανες, έκανες πολύ καλά για νέος (ημερών) ιδιοκτήτης σκύλου!

Και κλείνω το στόμα μου και με τα 2 μου χέρια για να μην απαντήσω σε κάποια ποστ, μιας και σήμερα δεν έχω διάθεση για .... banακι....

ΥΓ
Κάτι μου θυμίζει ρε γμτ αυτό το τόπικ, αλλά δεν μπορώ να βρω....
Θα είναι θέμα ηλικίας.... ή και διάθεσης (με χαλασε πολύ το χθεσινό 3ποντο :mad::mad::mad: )

• Like
Reactions: Haris Drazen

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Θα πω λίγο πως τα διαχειρίζομαι εγώ?
Τα κουτάβια μου πριν φύγουν περνάνε από ένα check up από τον κτηνίατρο μου.
Στο συμφωνητικό αναφέρω ότι ο κηδεμόνας πρέπει να εξετάσει το κουτάβι στο δικό του κτηνίατρο εντός 3 ημερών. Αν ο κτηνίατρος δεν το βρει υγιές το κουτάβι, αυτό γυρίζει σε μένα και μετά υπάρχουν επιλογές που συζητιούνται:
1/ του κάνω θεραπεία με το δικό μου κτηνίατρο και όταν γίνει τελείως καλά το επιστρέφω στον κηδεμόνα,
2/ αν υπάρχουν, του δίνω ένα άλλο κουτάβι και κρατάω το άρρωστο, του κάνω θεραπεία και του βρίσκω άλλο σπιτικό (αν όχι μένει μαζί μας)
3/ του επιστρέφω τα χρήματα και αν θέλει τον βάζω πρώτο στη λίστα αναμονής για την επόμενη γέννα.
Νομίζω ότι αυτά είναι λογικά να γίνονται.

Ας γίνει όμως η μπέμπα καλά που το εύχομαι ολόψυχα και μετά συζητάμε αυτό το μεγάλο θέμα των ευθυνών του εκτροφέα.

d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
42
Αθήνα, Παγκράτι
Θελεις να εξηγησεις λιγο την τελευταια προταση γιατι δεν το καταλαβα;
Αν εγώ ήμουν ο εκτροφέας, θα επωμιζόμουν όλα τα ιατρικά έξοδα, και θα επέστρεφα τα λεφτά που έλαβα κατά την αγορά του κουταβιού από τον πελάτη, χωρίς να έχω και απαίτηση να επιστραφεί στην ιδιοκτησία μου το έμψυχο "προϊόν".. Με λόγια, θα δεχόμουν το κουτάβι πίσω αν ο πελάτης δεν το ήθελε πια, αλλά δε θα απαιτούσα να μου το επιστρέψει, παρά το ότι θα του επέστρεφα τα χρήματα.
Φυσικά αυτό το "αν" σημαίνει, ότι ούτε κι εκτροφέας είμαι, ούτε και γνωρίζω τι συνηθίζεται να συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις από τους σοβαρούς και υπεύθυνους εκτροφείς, και επιπλέον, ενδεχομένως να αγνοώ κάποιες παραμέτρους, που ευχαρίστως και έχω κάθε καλή θέληση να μάθω:)

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Εμένα μου
Θα πω λίγο πως τα διαχειρίζομαι εγώ?
Τα κουτάβια μου πριν φύγουν περνάνε από ένα check up από τον κτηνίατρο μου.
Στο συμφωνητικό αναφέρω ότι ο κηδεμόνας πρέπει να εξετάσει το κουτάβι στο δικό του κτηνίατρο εντός 3 ημερών. Αν ο κτηνίατρος δεν το βρει υγιές το κουτάβι, αυτό γυρίζει σε μένα και μετά υπάρχουν επιλογές που συζητιούνται:
1/ του κάνω θεραπεία με το δικό μου κτηνίατρο και όταν γίνει τελείως καλά το επιστρέφω στον κηδεμόνα,
2/ αν υπάρχουν, του δίνω ένα άλλο κουτάβι και κρατάω το άρρωστο, του κάνω θεραπεία και του βρίσκω άλλο σπιτικό (αν όχι μένει μαζί μας)
3/ του επιστρέφω τα χρήματα και αν θέλει τον βάζω πρώτο στη λίστα αναμονής για την επόμενη γέννα.
Νομίζω ότι αυτά είναι λογικά να γίνονται.

Ας γίνει όμως η μπέμπα καλά που το εύχομαι ολόψυχα και μετά συζητάμε αυτό το μεγάλο θέμα των ευθυνών του εκτροφέα.
3 μέρες ? εγώ δεν θα το προλάβαινα :p συνήθως κρατάω τα σκυλιά 10 μέρες πριν τα πάω στον γιατρό και τα εκ τροφικά και αυτά που κατά καιρούς μπορεί να μαζέψω , εκτός και αν υπάρχει κάποιο θέμα.
Ειδικά το εκτροφικά το πάω όταν ειναι η ώρα για το εμβόλιο και αν αυτό είναι πριν τις 10 μέρες το καθυστερώ.
Όταν λες τσεκ απ ? με εξετάσεις ? γιατί πχ του φίλου μας η περίπτωση και να το είχε δει ο γιατρός ότι και να είχε το κουτάβι δεν θα είχε καταλάβει τίποτα, ή τύφο 'εχει (που δεν το πιστευω) ή απο το φυτοφάρμακο ή κοκκίδια δεν θα φαινόταν.
Αυτό με τις εγγυήσεις πολύ με μπερδεύει :D πραγματικά , δεν νομίζω ότι ειναι προβλέψιμα τα πράγματα και δεν μπορείς να τα βάλεις σε ένα καλούπι, ο εκτροφέας θα πρέπει να μπορεί να κρίνει πότε είναι δική του η ευθύνη και να την αναλάβει σωστά και όσο μπορεί αποτελεσματικά.

• Like
Reactions: Orilis and GRDANE

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
@d-friend
Για ποιο λογο να επιστρεφες το ποσο της αγορας, απο την στιγμη που ο πελατης θα κρατησει το σκυλο που ηδη πηρες πισω για ενα διαστημα μεχρι να θεραπευσεις;;
Αυτο δεν καταλαβαινω.

Στο οτι ο εκτροφεας οφειλει, αν (οπως φαινεται) ειναι δικη του ευθυνη η ασθενεια του ζωου, να καλυψει τα εξοδα συμφωνουμε απολυτα κ οι δυο......

• Like
Reactions: noni_papa

Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog