Είμαι κατάλληλος χαρακτήρας για ένα Rottweiler;

Status
Κλειδωμένο θέμα

SofiaEve

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2013
371
1.118
Πωπω, ρε συ @Asmodeus , λυπάμαι, σας εύχομαι καλό κουράγιο, περαστικά κι αγύριστα!

Έχει κάνει άλλο εμετό?

Όσον αφορά την αφυδάτωση, συνήθως οι γιατροί τσεκάρουν τραβώντας το δέρμα στη ράχη του σκυλιού: εάν αυτό "μένει" κι επανέρχεται αργά, είναι σημάδι αφυδάτωσης. Ορούς κάνουν με δύο τρόπους, είτε υποδόριους, είτε ενδοφλέβιους, στη νοσηλεία γίνεται ενδοφλέβιος. Πάντως κι ο υποδόριος ορός μπορεί να βοηθήσει, αν και δεν απορροφάται με τον ίδιο ρυθμό, πάντως είναι εξαιρετικά πιο γρήγορος - σα διαδικασία.

Αν σου φαίνεται αφυδατωμένη κι ανησυχείς, συζήτα με το κτηνίατρο μήπως κάνουν κάποιον υποδόριο ορό πιο άμεσα, ή μήπως θα μπορούσε να τη βοηθήσει κάποιο διάλυμα ηλεκτρολυτών (π.χ Almora).

Τα παραπάνω τα γράφω από προσωπική εμπειρία, δεν είμαι ούτε κτηνίατρος ούτε τίποτα, απλά τροφή για σκέψη, και για κουβέντα με τους κτηνιάτρους.

Περαστικά σας είμαι σίγουρη πως θα είναι - να τη χαίρεσαι!

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Τυφος μου ειπε η κορη του εκτροφεα οτι κανει διαροια νερο με αιμα , εγω αιμα δεν εχω δει.
στον τυφο τα κακα εχουν βλενες ασχημη μυρωδιά και αιμα.
Περαστικά στην μικρούλα

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Καπου παραπισω διαβασα για decis κ admiral.
Επειδη τα χρησιμοποιουμε στο κτημα, ενημερωσε τον κτηνιατρο σου, αν δεν το εχεις ηδη κανει, οτι πιθανον να εχει ερθει σε επαφη το κουταβι με αυτα.

Εαν δεν απατωμαι, ανηκουν στην κατηγορια των πυρεθροειδων εντομοκτονων επαφης κ στομαχου κ ειναι αρκετα τοξικα....

Αν ο κτηνιατρος δεν γνωριζει συγκεκριμενα (μεγαλυτερη εμπειρια απο αυτα εχουν οι κτηνιατροι εκτος αστικων κεντρων) παρε τηλεφωνο στο κεντρο δηλητηριασεων να σου πουν αυτοι.

Μια καλλιεργεια κοπρανων επισης δεν θα ηταν κακη ιδεα......

Περαστικα σας.....

Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Εμετο απο χθες δεν εχει κανει και τρωει τις μικρες της μεριδουλες καθε 2 ωρες. Μας κυνηγαει να τη ταισουμε , ελ΄πιζω να φτιαξει με την αγωγη και τη διατροφη.

Last edited:

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Όμως μετά να πιάσουμε λίγο και το θέμα ότι ο εκτροφέας αποφάσισε να ρίξει φάρμακο σε μέρη που είχαν πρόσβαση τα σκυλιά.Απλά επειδή (αν δε μου διαφεύγει) δεν είδα να έχει σχολιαστεί η πιθανή αυτή αιτία των όσων περνάει το κουτάβι αυτή την στιγμή (κι εσύ μαζί του, που το οργάνωνες τόσα χρόνια...)
Εγω εχω ενηλικο σκυλι,δλδ απτην μια σαφως πιο δυνατος οργανισμος κ απτην αλλη με παγιωμενες συμπεριφορες,δλδ εγγυημενα δεν γλυφει λαλακιες απο κατω -...κ πριν ψεκασω μπαινει μεστο σπιτι,βγαινει μετα απο 3ωρο τουλαχιστον κ απαγορευεται εστω κ να πλησιασει τις περιοχες που ψεκασα για τουλαχιστον 3 μερες.

Μια χαρα ειδες...
εμενα παλι στην ολη υποθεση ενα πραγμα μου κανε εντυπωση ευθυς εξαρχης...οπου επισης δεν σχολιαστηκε...
"Μιλησα με τον εκτροφεα της και μου λεει ειναι λογικο σημερα να ειναι ετσι , εχει φαει μεγαλη ηττα το βραδυ η αυριο το πρωι θα φαει. μου ειπε να βρασω κοτοπουλακι με ρυζακι να τη δελεασω να φαει"
εγω πρωτη φορα ακουγα αμα κανει τσαλιμακια το σκυλι,γιατι εκεινη την στιγμη ολοι (κ καλα) αυτο υπεθεταν...βραστου ρυζι με κοτοπουλο...εγω ξερω...κ διορθωστε με αμα κανω λαθος οτι αυτο το κανουμε οταν το σκυλι εχει εντερικα/στομαχικα προβληματα...
εχω ακουσει ριξτου ζωμο απο κρεας,γιαουρτι,σολωμελαιο,κονσερβα...οτι θετε εχω ακουσει...για να το δελεασεις...
ρυζι με κοτοπουλο πρωτη φορα ακουγα...

decis κ admiral.
Εαν δεν απατωμαι, ανηκουν στην κατηγορια των πυρεθροειδων εντομοκτονων επαφης κ στομαχου κ ειναι αρκετα τοξικα....
Σχετικα με κατι αλλα ειναι light,τα χρησιμοποιουμε κ μεις στο κτημα...για την βαμβακαδα κ οχι για το σκυλι...
χωρις αυτο να σημαινει οτι αμα παει κ το γλυψει το σκυλι ολα ok κ δεν τρεχει τιποτα...
για τους χωρους που κινειται η Ηρα,οπου ψεκαζουμε αποκλειστικα για δικη της προστασια ψεκαζουμε με k othrine ..εντομοκτονο οχι φυτοφαρμακο...

• Like
Reactions: Orilis and spyv

Dias2

Well-Known Member
13 Μαϊου 2016
104
22
39
Δεν μιλησα για συνομωσια...
Εκανε μια ερωτηση...και μια παρατηρηση...
Ευστοχες και οι δυο...
Καταλαβαινω οτι ειναι λιγο ασχημο να γκρεμιζετε ο αγγελικα πλασμενος κοσμος που εχεις χτισει με τοσο κοπο...
Αλλα σε πολλα "παρομια" θεματα επεφτε το κραξιμο της αρκουδας...
Τωρα σιωπη...
Δεν ειναι λιγο περιεργο...
Anyway...
Ευχομαι ολοψυχα περαστικα στην μικρη κουταβινα...Κουραγιο στον θεματοθετη και να πανε ολα κατ ευχην...
Και κλεινω εδω την τοποθετηση μου γιατι οπως σωστα ανεφεραι ο @spyv δεν ειναι η ωρα για τετοιες κουβεντες τωρα...προεχει η υγεια του κουταβιου!!
http://www.dogforum.gr/community/threads/forum-Εκτροφέων-Εμπόρων.27769/
Διαβασε αυτο το θεμα @vasilhstefarikhs και θα δεις οτι και αλλοι συμφωνουν με τις ερωτησεις και τις παρατηρησεις σου. Εγω θελω να επισημανω αυτο τωρα βγαλτε τα συμπερασματα σας τα μελη του φορουμ.
Περαστικα στο σκυλακι
Να το φροντιζεις
Ευχομαι γρηγορη αναρρωση.

Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Εκανε μια κενωση σχετικα σχηματισμενη σκουρο καφε με βλεννη , εμετο δεν εχει κανει απο χθες το πρωι , αυξησαμε κι λιγο τις μεριδες οπως μας ειπε η γιατρος , σημερα δεν τρεχει σα τρελη να ζητιανεψει τροφη διοτι εχει φαει η κακομοιρα καλυτερα , και κανει βολτες στο σπιτι παιζει λιγο και μετα ξαπλαρει , εχει κι λιγες τσιμπλες , η γιατρος ηταν αισιοδοξη , θα δειξει , ελπιζω για το καλυτερο αν και δεν μπορω να σας κρυψω οτι εχουμε πεθανει στο αγχος... τη 1η εβδομαδα με το κουταβι δεν τη φανταζομουν ετσι , ελπιζω να τα θυμαμαι και να γελαω.

Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Δοξα τω Θεο εχει 2 ημερες διχως να κανει εμετο , βεβαια τη ταιζουμε με πολυ προσοχη και αρκετα πιο λιγο απο οτι πρεπει (τρωει περιπου 300gr κονσερβας / μερα ενω θα επρεπε σιγουρα 500gr αν ηταν καλα). Παιξαμε κι λιγο δαγκωνοντας ενα παιχνιδακι , μολις τελιωσει τη θεραεια και μπει λιγο σε προγραμμα θα τη παω για να την εξετασουν παλι.

Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Mολις γυρησα απο τη δουλεια , η μικρη εχει πολυ ενεργεια και μας δαγκωνει τα πατζακια! και ριχνει και κανα γρυλυσμα (οπου και τη μαλωνουμε) που και που , τα κοπρανα της ειναι ψιλο σχηματισμενα με λιγο πολτο αλλα εχει μεγαλες βλεννες (σκουρο καφε χρωμα ολα)

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Αν και αγχωμένος (εντάξει δεν ήταν και λίγο αυτό που πέρασες με το καλημέρα σας) φαίνεται ότι το ερώτημα του θέματος απαντήθηκε μέσα σου. Μήπως να έφτιαχνες ένα ολόδικό της θέμα, να μας την παρουσιάσεις τώρα που ξετσουτσούρεψε;

Σιδερένια και να τη χαίρεσαι πάντα υγιή!

elpinor

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2015
846
3.188
Αθήνα
Mολις γυρησα απο τη δουλεια , η μικρη εχει πολυ ενεργεια και μας δαγκωνει τα πατζακια! και ριχνει και κανα γρυλυσμα (οπου και τη μαλωνουμε) που και που , τα κοπρανα της ειναι ψιλο σχηματισμενα με λιγο πολτο αλλα εχει μεγαλες βλεννες (σκουρο καφε χρωμα ολα)

Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Η κτηνιατρος που μιλησα χθες πιστευει οτι ηταν λιγο απο ολα η αιτια κι λιγο κατι αρπαξε απο το ψεκασμα στο εκτροφειο και το αγχος του σκυλιου και η νεα διατροφη και ισως κατι εγλυψε στο σπιτι εδω. Εχω νεες pics σε λιγο θα τις ανεβασω , πως καθαριζω τις τσιμπλες χωρις να ερεθισω το ματι της; και οι μεγαλες βλεννες στα κοπρανα δηλωνουν κατι;

• Like
Reactions: mariakala

elpinor

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2015
846
3.188
Αθήνα
Για τις τσίμπλες βαμβακάκι ντεμακιγιάζ (ρώτα την μαμά ξέρει) μουσκεμένο και καλά στυμμένο σε χαμομηλάκι (χλιαρό προς κρύο). Προσεκτικά από πάνω προς τα κάτω.
Καθαρίζει το έντερό της, αν κρατήσει 2-3 μέρες καλώς, αν πάει παραπάνω σημαίνει ότι έχει ακόμη κάποιον ερεθιστικό παράγοντα. Θα σου τα πει και η κτηνίατρος.

Status
Κλειδωμένο θέμα