Πώς το χασα αυτό το θέμα;
Κι εμείς εδώ, δυσανεξίες, χάλια.
Μερικά πράγματα από τη δικιά μας πείρα:
Τωρα πρεπει να θυμηθω παλι τι σφυγγει.. ηταν κ η ριγανη σε αυτα;
Η κολοκύθα σφίγγει γενικά, δίνεις ήδη, οπότε οκ. Αυτό το έτοιμο το Χαλβατζή στο δικό μου κλώτσησε λίγο, όχι τρελά όμως. Βρίσκω κ μικρές κολοκύθες φρέσκες αυτή την εποχή, τις προτιμώ.
Αυτες τις μερες λοιπον με τις πατατες/γλυκοπατατες σαν να μειωθηκε η ποσοτητα αλλα και οι φορες.. κ σκληρυναν κ λιγο περισσοτερο.. ιδεα μου δεν ειναι σιγουρα γτ φαινεται η αλλαγη. Κανει τετοια η πατατα ρε παιδια; να χαιρομαι;
Γλυκοπατάτα και καρότο όπως λες, πολύ καλά. Πατάτες σφίγγουν, κι εμένα τις λατρεύει, αλλά δεν κάνει να δίνεις πολύ λόγω αμύλου (η γλυκοπατάτα δεν έχει τόσο), όπως ισχύει για τα κανονικά μακαρόνια κτλ. Άμυλο <-- γλυκόζη, τα σκυλιά έχουν ήδη αυξημένη γλυκόζη, επιβαρύνει πιθανότητες ζαχάρου κτλ. Κάπως έτσι το θυμάμαι.
Τώρα, εις άλλα:
Όταν δίνεις κυρίως πρωτεϊνη και όχι ασβέστιο, δεν υπάρχει περίπτωση το σκυλί να μην κάνει πουρέ σκατά, και δυσανεξίες να μην έχει.
Οπότε, ή ωμά κόκκαλα που σου είπαν (δεν δίνω ούτε εγώ), ή τουλάχιστον αλεσμένο τσόφλι αυγού. Είναι και κακό για τα νεφρά να μη δίνεις ασβέστιο που αντισταθμίζει το φώσφορο του κρέατος.
Κοτοπουλο κι εμένα του κάθεται απίστευτα άσχημα. Αν θες δοκίμασε και γαλοπούλα που δε σε είδα να την αναφέρεις. Πολύ πιο light, μας κάθεται καλά. Θα δοκιμάσω κι εγώ αρνί, thanks για το tip!
Τέλος, εγώ με τα χρόνια είδα ότι καλύτερα του κάθεται κάτι που συνήθως προτείνουν να αποφεύγεται: ο συνδυασμός τροφών και όχι η μονοπρωτεϊνικές δίαιτες. Αν συνδυάσω δύο πρωτεϊνες (συχνά γαλοπουλα-μοσχάρι, γαλοπούλα-ψαρι, κάτι που να "κολλάει", π.χ. ποτέ δεν θα δινα μοσχάρι-ψάρι) με τη γλυκοπατάτα του και το τσοφλάκι του, όλα οκ.
Μετά από 6 χρόνια, βλέποντας τι του ταιριάζει σε τροφές πάντως, χωρίς να πω ότι όλα οκ γιατί δεν υπάρχει πάντα δυνατότητα να τα κάνω σωστά (σ.σ. δίνω μαγειρευτό) ή επειδή κάποιοι δε μ'ακούνε και τον ταϊζουνε ότι θέλουνε, τουλάχιστον μειώσαμε αισθητά τις κολλίτιδες.
Ααα, και αυτοί που τον ταϊζουν ότι να ναι (γονείς) με κάνανε να καταλάβω ότι αν φάει περιορισμένα σιτηρά (κανά ψωμάκι, κανά κριτσινάκι χωρίς σουσάμι), τα πάει καλύτερα, οπότε δίνω βάση σε μερικά από αυτά που λέει ο/η Hammer.