Δυσανεξια - hydrolyzed / novel protein

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Να πω απλα οτι η πλατινουμ τελικα δεν! Δεν ειναι οτι εκανε πουρεδες τοοσο πολυ αλλα ηταν μαλακα.. θα εβγαζε καποια στιγμη κ λιγο πουρεδακι δλδ. Προσπαθησα σχεδον 15 κιλα.. δεν μ πηγαινε να το παλεψουμε αλλο.. το θετικο ειναι οτι καταληξαμε.... Πλεον τρωει μια τροφη π μ συστησε εκτροφεας (απο δυο εκτροφεις που σκυλια με τα ιδια θεματα εφτιαξαν) ειναι η aldog με χοιρινο και ρυζι για σκυλια με γαστρεντρικες ευαισθησιες. Με το που την ξεκινησαμε σαν να ειδα μαγικο.. ο σκυλος εφτιαξε ειχα καιρο να δω τοσο καλα κοπρανα.. σιγα σιγα ξαναπροσθεσα πουρε πατατα γλυκοπατατα και κιμα χοιρινο. Ειναι τοσο καλα παιδια που φοβαμαι οποιοδηποτε νεο πειραμα! Αν σιγουρα μολις ερθει η σκονη απο κοκκαλα, θα ξεκινησω πρωινο κανονικο φαγητο και βραδυ ξηρα αυτος ειναι ο στοχος μ πλεον.. μολις βρω χρονο (εχει πεσει κ δουλεια κ μια μετακομηση στα ξαφνικα ετσι για το σασπενς) θα γραψω λεπτομερειες!!

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
https://www.al-dog.it/blog/freedog-by-aldog-per-cuccioli-e-adulti-del-tuo-allevamento

Εγω εχω την εκτροφικη συσκευασια την 20κιλη ομως. Δλδ εγω το προμηθευομαι απο εκτροφεα δεν εχω ψαξει να βρω μονη μ.. ειναι ιταλικη εταιρια εχει και αλλα σολωμο κτλ. Εμας μας καθεται καλα το χοιρινο.. η συσκευασια π εχω ειναι ετσι
aldog-salmone-186x300.jpeg

Απ οτι καταλαβα με ενα γρηγορο ψαξιμο ειναι αυτο εδω
https://www.al-dog.gr/προιοντα-freedog

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Και για να μην γραφουμε μονο οταν εχουμε προβλημα αλλα να γραφουμε κ οταν το λυνουμε, θελω να πω οτι εχω να δω μηνες μαλακα κοπρανα στον ενζο:eek:
Απο ξηρα συνεχιζω την απο πανω που εδω δειξει. Επισης απο αλλες πρωτεινες τρωει αρνι και βραστο κ μπαρφ, χοιρινο κιμα βραστο, πατατα γλυκοπατατα καροτο κολοκυθι (ολα αυτα αναλογα τι εχω καθε φορα δλδ, μια το ενα μια το αλλο). Κοτοπουλο μοσχαρι τελικα δεν! Και τα δυο του καθονται χαλια! Εχω σκεφτει παπια κουνελι (βεβαια οικονομικα δεν συμφερει) αλλα για μια στο τοσο οποτε τα βρισκω θα το τολμισω.. εδωσα σαρδελες και εκανε μαλακα αλλα ειχα βγαλει τα κεφαλια κατα λαθος.. δεν ξερω αν φταιει αυτο.. απο λαχανικα δλδ δεν πειραματιζομαι με αλλα.. μελλοντικα θα ηθελα το πρωι να μην τρωει καθολου ξηρα (λογω συστροφων στην φυλη μεγαλωνοντας) για να δουμε:)

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Οχι!! Εγω ημουν η τυχερη:LOL::LOL: τουλαχιατον τα σκυλια της σοφιας ολα ειναι κομπλε. Εδω ειναι δλδ τα βλεπω καθε μερα τα βγαζω κ βολτες οποτε θελω να περπατησω κ ο ενζο εχει βγει ηδη πολλες δλδ, βλεπω κακα κτλ μπορουν να φανε τα παντα και δεν εχουν κανενα θεμα..
Δεν ξερω κιολας υπαρχουν φυλες επιρεπεις σε γαστρεντερικα; Στο κτηνιατρειο πχ ειχαμε ευαισθητα σκυλακια απ ολα τα ειδη ημιαιμα φυλης κτλ.. δλδ κατι που σε καποιο σκυλι θα περναγε κ δεν θα ακουμπαγε που λεμε, αυτα τα πειραζει.. σαν κατι να εχει την ταση να πυροδοτειται πιο ευκολα πχ δεν ξερω..

Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Τα Rott , θεωρητικα εχουν πιο ευαισθητο γαστρεντερικο απο αλλες φυλες αλλα δεν εχουν υπερευαισθησια , γι'αυτο τα κουταβια εχουν θεμα με το τυφο.. αλλα ειναι κ θεμα ανοσολογιας βεβαια

Last edited:
  • Like
Reactions: Δημητρα_kme

Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Τωρα εγω μαγειρευω στη τσουπρα μου,

- χοιρινος κιμας 1800γρ
- Ρυζι 250γρ
- 2 καροτα
- 1 μηλο
- 1 πατατα
- 1 κουταλακι ριγανη
- ελαιολαδο

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.726
7.226
Πώς το χασα αυτό το θέμα;

Κι εμείς εδώ, δυσανεξίες, χάλια.

Μερικά πράγματα από τη δικιά μας πείρα:
Τωρα πρεπει να θυμηθω παλι τι σφυγγει.. ηταν κ η ριγανη σε αυτα;
Η κολοκύθα σφίγγει γενικά, δίνεις ήδη, οπότε οκ. Αυτό το έτοιμο το Χαλβατζή στο δικό μου κλώτσησε λίγο, όχι τρελά όμως. Βρίσκω κ μικρές κολοκύθες φρέσκες αυτή την εποχή, τις προτιμώ.

Αυτες τις μερες λοιπον με τις πατατες/γλυκοπατατες σαν να μειωθηκε η ποσοτητα αλλα και οι φορες.. κ σκληρυναν κ λιγο περισσοτερο.. ιδεα μου δεν ειναι σιγουρα γτ φαινεται η αλλαγη. Κανει τετοια η πατατα ρε παιδια; να χαιρομαι;
Γλυκοπατάτα και καρότο όπως λες, πολύ καλά. Πατάτες σφίγγουν, κι εμένα τις λατρεύει, αλλά δεν κάνει να δίνεις πολύ λόγω αμύλου (η γλυκοπατάτα δεν έχει τόσο), όπως ισχύει για τα κανονικά μακαρόνια κτλ. Άμυλο <-- γλυκόζη, τα σκυλιά έχουν ήδη αυξημένη γλυκόζη, επιβαρύνει πιθανότητες ζαχάρου κτλ. Κάπως έτσι το θυμάμαι.

Τώρα, εις άλλα:
Όταν δίνεις κυρίως πρωτεϊνη και όχι ασβέστιο, δεν υπάρχει περίπτωση το σκυλί να μην κάνει πουρέ σκατά, και δυσανεξίες να μην έχει.

Οπότε, ή ωμά κόκκαλα που σου είπαν (δεν δίνω ούτε εγώ), ή τουλάχιστον αλεσμένο τσόφλι αυγού. Είναι και κακό για τα νεφρά να μη δίνεις ασβέστιο που αντισταθμίζει το φώσφορο του κρέατος.

Κοτοπουλο κι εμένα του κάθεται απίστευτα άσχημα. Αν θες δοκίμασε και γαλοπούλα που δε σε είδα να την αναφέρεις. Πολύ πιο light, μας κάθεται καλά. Θα δοκιμάσω κι εγώ αρνί, thanks για το tip!

Τέλος, εγώ με τα χρόνια είδα ότι καλύτερα του κάθεται κάτι που συνήθως προτείνουν να αποφεύγεται: ο συνδυασμός τροφών και όχι η μονοπρωτεϊνικές δίαιτες. Αν συνδυάσω δύο πρωτεϊνες (συχνά γαλοπουλα-μοσχάρι, γαλοπούλα-ψαρι, κάτι που να "κολλάει", π.χ. ποτέ δεν θα δινα μοσχάρι-ψάρι) με τη γλυκοπατάτα του και το τσοφλάκι του, όλα οκ.

Μετά από 6 χρόνια, βλέποντας τι του ταιριάζει σε τροφές πάντως, χωρίς να πω ότι όλα οκ γιατί δεν υπάρχει πάντα δυνατότητα να τα κάνω σωστά (σ.σ. δίνω μαγειρευτό) ή επειδή κάποιοι δε μ'ακούνε και τον ταϊζουνε ότι θέλουνε, τουλάχιστον μειώσαμε αισθητά τις κολλίτιδες.

Ααα, και αυτοί που τον ταϊζουν ότι να ναι (γονείς) με κάνανε να καταλάβω ότι αν φάει περιορισμένα σιτηρά (κανά ψωμάκι, κανά κριτσινάκι χωρίς σουσάμι), τα πάει καλύτερα, οπότε δίνω βάση σε μερικά από αυτά που λέει ο/η Hammer.

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Εγω την γαλοπουλα γτ δεν την εχω σκεφτει;; Επειδη την περασα για πουλι κ σκεφτηκα κοτοπουλο;:ROFLMAO: θα δοκιμασω.. αυτο που λες για το αμυλο ευχαριστω πολυ! Μαλλον θα τις μειωσω λιγο.. για κολοκυθα τρελαινεται! Παιρνω απ τον μαναβη αυτες τις μικρες πλεον.. και επειδη εχω σκοπο το πρωι να τρωει μονο μαγειρευτο και το βραδυ μονο ξηρα, μαζι με το κρεας αποφασισα να παρω κ τριμμενο κοκκαλο για τους λογους που λες.. θα εχει κυριως καθαρο κρεας το πρωινο γευμα (αναλογα τι θα εχω απο αυτα που εχω αναφερει, θα δοκιμασω κ γαλοπουλα) την σκονη (να δουμε σε τι ποσοτητα θα εχει ισσοροπια) τωρα απο συκωτακια κ τετοια ελα ντε.. (της κοτας το ξεχναμε σιγουρα πχ) και κατι εξτρα τυπου κολοκυθα κτλ.. το ρυζι το βγαζει στα κακα ατοφιο οποτε δεν εχει νοημα.. μακαρονι δεν εχω δοκιμασει ποτε.. δλσ απο αμυλο μονο πατατα εχω δωσει που τ καθεται καλα κ γλυκοπατατα.. με αλλα λογια ο κουκος αηδονι:D συνολο πανω απο ενα κιλο αντε ενα και κατι ελεγα να μην ειναι..

• Like
Reactions: Estranged

bat-iris

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2015
591
622
Από ψωμιά και κριτσινια που αναφέρθηκαν, εγώ δίνω στη δικιά μου τα πρωινά, επειδή μου κάνει εμετό γαστρικά υγρά, κριθαροκουλουρο; Κάπως έτσι λέγεται...πολύ σκληρό παξιμάδι και κάνει και καλό στα δόντια απ' όσο έχω προσέξει. Δεν έχουμε όμως τέτοια θέματα, οπότε δεν ξέρω αν σας κάνει. :)

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.340
8.078
Η γαλοπουλα εχει το κακο για σκυλους μεγαλου μεγεθους δε συμφερει και τόσο οικονομικά... Για μια φορα στο τοσο καλη ειναι.

Για ασβεστιο εκτος απο τσοφλια η σαρδελα εχει αρκετο αν δε σας κανει θεμα , τα 100 γραμμαρια εχουν περιπου 350-400 mg ασβεστιου.
Ενα κουταλακι τσοφλι αλεσμενο εχει περιπου 750-800 mg για να καταλαβουμε την αναλογια.

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Estranged η γλυκοπατατα ειναι οκ αλλα θελει μετρο λογω υψηλης συγκεντρωσης βιταμινης A, και ειναι πανακριβη η ατιμη..επειδη τρωω συχνα μενει λιγο και για τον λιγουρη, η κολοκυθα ειναι τελεια για τα σκυλια και για εμας. Τα σιτηρα με μετρο ειναι ενταξει, δοκιμασε και την βρωμη δεν θα σε απογοητευσει. Ο hammer:)
Δημητρα χαιρομαι που μπηκε στη σειρα ο αρκουδος σου, ολα εμπειριες ειναι, μεγαλωνοντας πιστευω θα παει ακομα καλυτερα, τα κουταβια εχουν τις ευαισθησιες τους και ειδικα τα μεγαλοσωμα.

bouf

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2011
181
330
Αν και απο ο,τι εχω καταλαβει εσεις τον εχετε βρει το δρομο σας, να προσθεσω ως επιλογες ξηρας που μπορει να δοκιμασει κανεις με αντιστοιχο προβλημα τη σειρα με κινοα της Ν&D. Εχει κωδικους με παπια, ελαφι και ορτικι. Επισης ρεγγα και αρνι αλλα αυτα δεν ξερω αν θεωρουνται νοβελ πρωτειν. Πρωτεινη στο 23% και λιπη στο 12%.
Βεβαια ειναι του πανακριβου και την εχουν λιγα μαγαζια αλλα αμα ειναι κανεις πολυ απελπισμενος (και εχει μικρο σκυλο η δικο του εργοστασιο) ισως αξιζει τον κοπο.

• Like
Reactions: Δημητρα_kme

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO: με δικο μ εργοστασιο ρινισματα χρυσου θα τ εδινα αν βοηθουσαν.. ειμαστε παρα πολυ σταθεροι η αληθεια ειναι σε σημειο που δεν το πιστευω πλεον. Αν κ πρεπει να του κανω τωρα εξετασεις να δω. Τα κακα αυτο λενε παντως. Γενικα θελει πολυ πουρεδες λαχανικων αυτοι μας εσωσαν. Μας εσωσε κ αυτη η ξηρα οποτε δν την αλλαζω, την προμηθευομαι κ απ τν εκτροφεα. Απλα δεν εχω παει ακομα εκει που θελω γτ τρεχω κ αυτο το διαστημα, δλδ πρωι καθολου ξηρα, μονο βραδυ. Μεχρι στιγμης εχει θεμα σιγουρα σε κοτοπουλο μοσχαρι.. γαλοπουλα χοιρινο αρνι ειναι κομπλε. Κ πουρεδες εχουν μεσα κολοκυθα αρακα πατατα γλυκοπατατα σπανακι καροτο ότι εχω καθε φορα.. τα λαχανικα με τα σπορια πχ κολοκυθακι ντοματα κτλ δεν τα θεμε..

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
https://www.zoetisus.com/products/dogs/cytopoint/

Αυτο ειναι ενα ενεσιμο προιον που βγηκε για την ατοπικη δερματιτιδα. Ειναι ενας πολυ γρηγορος τροπος δλδ να αποκλεισεις αυτον τον παραγοντα απο εναν σκυλο με δερματικα (ωστε να προχωρησεις μετα σε ειδικη διατροφη - που θελει περισσοτερο χρονο - για να δεις αν ειναι τροφικη αλλεργια κτλ). Τα αποτελεσματα ειναι αισθητα μεσα σε μολις μια μερα. Λεγεται οτι δεν εχει τις συνεπειες της κορτιζονης κ ειναι μια καλη λυση για μεσαια ή μικροσωμα σκυλια (γιατι για τον δικο μ ειναι 100€ ενεση κ ααν τελικα εχει, θα χρειαζεται μετα καθε μηνα). Το σκεφτομαι να το δοκιμαζα να πω την αληθεια μ εστω για μια φορα (διοτι αν λειτουργησει την πατησαμε, παει να πει οτι δεν ειναι καθαρα τροφικη η αλλεργια τ). Απ την αλλη σκεφτομαι γτ να πατησω χημικα παλι στ σκυλι μονο για να μ φυγει εμενα ε απορια. Δεν ξερω:confused:

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
https://m.petmd.com/dog/conditions/skin/c_dg_food_reactions_dermatologic

Αυτο το αρθρο παρουσιασει μεταξυ αλλων κ την δυσκολια διαχωρισμου της τροφικης αλλεργιας απο την δυσανεξια (η πρωτη εχει να κανει με το ανοσοποιητικο συστημα ενω η δευτερη οχι). Καθως κ εξηγει την διαιτα που μπορουμε να κανουμε στον σκυλο ξεκινοντας απο μια μονο πηγη πρωτεινης κ προσθετοντας υλικα προκειμενου να φανει ποιο ή ποια δημιουργουν το προβλημα.