Δημιουργία εκτροφείου;

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Κοιτα Βαγγελη,

Κοστος κουταβιου εστω 1000
Κοστος ΒΥ εστω 700
Φιλοξενια 4-5 μηνες επιπλεον του κανονικου, να μην παρει 500 ?
Φαγητο, αποπαρασιτωσεις, διαφορα εξοδα, δεν θα στοιχισει άλλα 500?
Παμε λοιπον στα 2700.
Αντε και μια εκπτωση επειδη είναι δικο του το κουταβι, παμε στα 2500 που ειπες.
Επειδη είναι και καλος ανθρωπος, θα μας το κανει 2300… Αντε 2000 επειδη μας συμπαθησε. Ε, αν θελουμε πιο κατω,…. τον καλο τον λενε μετα κι αλλιως!

Εχεις κανείς εμπειρια από κατι αναλογο?

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
θα μπορουσε αλλα δεν ειναι ακριβως ετσι ,αν βαλουμε κανονικα τα εξοδα το ποσο ξεφευγει εντελως και τον εκτροφεα τον ενδιαφερει να παει ο σκυλος του καπου σωστα οποτε και βρισκει ισοροπια στη τιμη ,και ο ενδιαφερομενος σωστος ιδιοκτητης να μπορει να πληρωσει αλλα και ο ιδιος να μην χασει ,μπορει να μην κερδισει αλλα τουλαχιστον να μην χασει

εγω εχω δωσει σκυλα 1 ετους 1200 εξαιρετικης μορφολογιας με τελειωμενη τη βασικη υπακοη ,ειμαι μ@λ@κ@ς ?ναι θα πουν μερικοι δεν ειναι ετσι ομως ,γιατι εκει που την εδωσα εχω το κεφαλι μου ησυχο οτι το σκυλι μου περναει souper

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Κρινα, πόσο εκτιμας οτι θα επρεπε κανονικα και λογικα να πουληθει αυτη η σκυλα?

Ειναι πολυ ομορφο παντως που ακομα και τωρα την αποκαλεις "το σκυλι μου".

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Ειναι πολυ ομορφο παντως που ακομα και τωρα την αποκαλεις "το σκυλι μου".
...Αυτό είναι ένα από τα συστατικά που συνθέτουν τον σωστό, τον ευσυνείδητο εκτροφέα:)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Βεβαια τωρα γεννιεται αλλο ερωτημα. Πόσο ευκολη είναι η «μεταβαση» στον ιδιοκτητη. Αλλά το αφηνω για άλλη φορα, γιατι μου ερχονται δεκαδες ερωτησεις.

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
να πω οτι απο τη τιμη αφαιρεσα την αξια της και το κερδος μου και πηρα τα εξοδα της και αυτο για την ερωτηση που μολις εκανες
ειναι θεωρω "σχετικα δυσκολη" η μεταβαση σε νεο ιδιοκτητη ,θα πρεπει αυτος να εχει ενοειται γνωση της φυλης και θα πρεπει να εχει χημεια στην επαφη του με τη σκυλα και αυτη με αυτον ,οπωσδηποτε σε ηλικια ενος ετους ο σκυλος εχει μαθει να συμβιωνει με εναν συγκεκριμενο ανθρωπο και σε ενα συγκεκριμενο στυλ ,οταν αυτα αλλαξουν απο τη μια στιγμη στην αλλη ,"ο σκυλος βγαινει απο τα νερα του ",αναρωτιεται τη συμβαινει ,ειναι επιφυλακτικος ,μπορει να εχει νευρικοτητα ,απο λαθος χειρισμους μπορει να νιωσει ανασφαλεια και εγκαταλιψη ,για αυτο πρεπει ο νεος ιδιοκτητης να εχει γνωση ,σταθεροτητα,υπομονη και το απαραιτητο ολων αγαπη και ουσιαστικη θεληση

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
ΟΚ, θα κανετε εσεις νεο θεμα την "μεταβαση" ή να το κανω εγω? Μπορουμε να πουμε για πολλα ειδη μεταβασης, ακομα και απο καταφυγιο, οχι μονο για εκπαιδευμενο σκυλο αρκετων μηνων.

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
ομολογω δεν σε πιανω...

εδω τιθεται το ερωτημα εαν ο εκτροφεας πρεπει να ειναι και εκπαιδευτης.

εχω ρωτησει,"με ποια εννοια εκπαιδευτης" και απαντηση ακομα δεν εχω παρει.
Έγραψες "σωματοφυλακή" και ρώτησα "και στο Πόιντερ?", τι δεν είναι κατανοητό.

Ένα κυνηγόσκυλο δεν εκπαιδεύεται για κυνήγι?

αρα καταληγουμε οτι δεν μιλαμε για "εκπαιδευση" με την συγκεκριμενη εννοια που την εχει ο καθενας μας στο μυαλο του και ...συμφωνουμε!

αυτο λεω τοση ωρα.
Όχι δεν συμφωνούμε διότι εκπαίδευση δεν απαιτούν μόνο το ΙΡΟ, το VPG και το Ring! Είναι και το Flyball, το Agility, το Dog Dancing, η φύλαξη κοπαδιών (Herding), η ανίχνευση κ.λ.π.

και το βασικό είναι ότι ο εκπαιδευτής ,ξαναλέω, ξέρει να κουμαντάρει σκυλία όλων των φυλών και ηλικιών
Αυτό είναι μάλλον ανέφικτο!

Κατά τ' άλλα καλύφθηκα (εν μέρει) απ' τα μέλη grekos και TARA.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Σωτηρη,εγραψα μερικα κομματια της ευρυτερης εννοιας εκπαιδευσης γιατι το θεμα μας δεν ειναι αυτο.

ενας εκτροφεας Bullmastiff (να μιλησω μονο για την φυλη που γνωριζω λιγο καλυτερα απο τις υπολοιπες) δεν χρειαζεται να γνωριζει τιποτε απο τα παραπανω που συνθετουν την ευρυτερη εννοια εκπαιδευση,παρα μονο τα βασικα για το μεγαλωμα ενος κουταβιου!

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Θοδωρή μου,

όλα τα αντικείμενα τα οποία αναφέρονται στην κυνολογία σαν:
α. κοινωνικοποίηση
β. διόρθωση συμπεριφοράς
γ. εκπαίδευση βάση γενετικής προδιάθεσης της φυλής και
δ. εκπαίδευση ειδικών καθηκόντων
καλύπτονται υπό τον γενικότερο τον όρο "εκπαίδευση" και ο εκτροφέας οφείλει να γνωρίζει τουλάχιστον τα πρώτα 3 από αυτά διότι είναι άμεσα συνδεδεμένα με την βελτίωση του έργου του και κατ’ επέκταση της φυλής.

Ο εκτροφέας οφείλει ανά πάσα ώρα και στιγμή να μπορεί να διαβάζει και να αναλύει την συμπεριφορά του σκύλου – και δεν αναφέρομαι μόνο σε προβληματική συμπεριφορά – για να μπορεί να διορθώνει και να προλαβαίνει πιθανές μελλοντικές καταστάσεις. Στην ίδια ακριβώς βάση πρέπει να λειτουργεί και ο εκπαιδευτής. Ζητείται δηλαδή να μπορεί να διαβάζει την κατάσταση και να γεννάει απ’ το μυαλό του την λύση η οποία είναι κατάλληλη για την εκάστοτε περίπτωση και για τον συγκεκριμένο σκύλο. .. και όχι με μια συγκεκριμένη παπαγαλισμένη φόρμουλα την οποία θα εφαρμόζει σε κάθε σκύλο ανεξαρτήτως ειδικής συμπεριφοράς και συνθηκών.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Σωτηρη,δεν διαφωνησα ποτε στο Α,Β και Γ.

Δεν διαφωνω και στην τελευταια παραγραφο σου.

Εκει που διαφωνω,ειναι στο "Εαν πρεπει ο εκτροφεας να ειναι και εκπαιδευτης μαζι".

και εξηγω...επειδη η εκπαιδευση περιλαμβανει και τα 3 πρωτα βασικα που ανεφερες,εκει βεβαιως πρεπει να υπαρχει η γνωση.

αλλα (για να γινω πιο συγκεκριμενος),ενας εκτροφεας Μαλτεζ,δεν νομιζω οτι χρειαζεται να γνωριζει Β.Υ ή εκπαιδευση ειδικων καθηκοντων.

ενας εκτροφεας Μαλινουα (τυχαιο παραδειγμα.),πρεπει -κατα την αποψη μου- να εχει δουλεψει και κανα σκυλο του σε Ring-IPO κλπ...

ενας εκτροφεας Ποιντερ,πρεπει να εχει τουλαχιστον μια "μυρωδια" απο κυνηγι.

αρα καταληγουμε οτι καθε φυλη εχει τις απαιτησεις της.

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Εκει που διαφωνω,ειναι στο "Εαν πρεπει ο εκτροφεας να ειναι και εκπαιδευτης μαζι".

...επειδη η εκπαιδευση περιλαμβανει και τα 3 πρωτα βασικα που ανεφερες,εκει βεβαιως πρεπει να υπαρχει η γνωση.

αλλα (για να γινω πιο συγκεκριμενος),ενας εκτροφεας Μαλτεζ,δεν νομιζω οτι χρειαζεται να γνωριζει Β.Υ ή εκπαιδευση ειδικων καθηκοντων.

ενας εκτροφεας Μαλινουα (τυχαιο παραδειγμα.),πρεπει -κατα την αποψη μου- να εχει δουλεψει και κανα σκυλο του σε Ring-IPO κλπ...

ενας εκτροφεας Ποιντερ,πρεπει να εχει τουλαχιστον μια "μυρωδια" απο κυνηγι.

αρα καταληγουμε οτι καθε φυλη εχει τις απαιτησεις της.
Το σουρεαλιστικό της ανάρτησής σου είναι πως διαφωνείς με τον εαυτό σου!

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Σωτηρη στο συγκεκριμενο θεμα δεν μπερδευτικα ευτυχως ποτε.

η αποψη μου ειναι μια!

εγραψες..."Αφού ξεκαθαρίσουμε πως όλοι οι εκτροφείς ξέρουν (και οφείλουν να ξέρουν) να εκπαιδεύουν, να τοποθετηθώ κι εγώ λίγο αιρετικά."

σου απαντησα ..."τι εννοουμε λεγοντας "να ξερει να εκπαιδευει"?...δηλαδη να γνωριζει οσα ενας επαγγελματιας εκπαιδευτης ή να εφαρμοζει τα βασικα?"

μου γραφεις ..."Πόσα γνωρίζει ένας επαγγελματίας εκπαιδευτής?"

απαντω ..."Β.Υ,Προχωρημενη υπακοη,εκπαιδευση στην φυλαξη χωρου,σωματοφυλακη τουλαχιστων αυτα.

εαν λοιπον εννοουμε τα παραπανω γραφοντας "ο εκτροφεας πρεπει να ειναι και εκπαιδευτης"...τοτε θεωρω πως δεν χρειαζεται τιποτε απο αυτα,για να εισαι ενας καλος εκτροφεας."

μαλλον ή τα γραφω λαθος και δεν γινομαι κατανοητος ή κατι αλλο φταιει...

ξανα-γραφω την μια και μοναδικη αποψη μου...

ενας εκτροφεας Μαλτεζ δεν χρειαζεται να γνωριζει Dog Dancing (π.χ)

ενας εκτροφεας Bullmastiff δεν χρειαζεται να γνωριζει B.Υ.

χρειαζεται να ξερουν να κοινωνικοποιησουν τα κουταβια τους και να διορθωσουν μια συμπεριφορα.

Δεν διαφωνησα ποτε στο Γ σημειο του ποστ σου (195),εφ'όσον η φυλη το απαιτει!!

συζητουσαμε γενικα για τον εκτροφεα και οχι για τις φυλες μια προς μια...για να σταθουμε στα ειδικα σημεια και αναγκες της καθεμιας.

ελπιζω τωρα να εγινα κατανοητος.

Last edited:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Φίλοι μου και, κυρίως, Θοδωρή, τι θα λέγατε να μεταφέρουμε τις αναρτήσεις, από το post #193 και μετά, στο νέο θέμα "εκτροφή και εκπαίδευση"?

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
οι αναρτησεις -κατα την γνωμη μου- επρεπε να εχουν μεταφερθει νωριτερα και πιο πριν απο το ποστ 193.

αλλα δεν αποφασιζω εγω για την ενοτητα αυτη.