Πριν προχωρήσω, να κάνω κι εγώ μιά "προβοκατόρικη" (και, σίγουρα, off-topic) ερώτηση στο φίλο μου τον
@sea-mol : Φαντάζεσαι πόσοι από τους κτηνοτρόφους μας - ιδιοκτήτες ΕΠ και ΜτΗ, θα "σκότωναν" για να έχουν τα δικά τους σκυλιά παρόμοιο ταμπεραμέντο (σαν τα περί ων ο λόγος Σαρ Πεϊ)... και να πηγαίνουν "το λύκο καβάλα"???
...Μετα σας βλεπω ολους ετοιμους να καταδικασετε
α) καποιον που αφησε τα σκυλια του ελευθερα σε ενα δασος
ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ
Που οι ιδιοι ανθρωποι κανετε απειρα like σε φωτο σκυλων off the leash σε δαση ποταμια κ παραλιες.
β) καποιον που ο σκυλος του τραυματιστηκε κυνηγοντας,
Λες κ αυτο δεν ειναι μια απο τις παραμετρους του κυνηγιου, η των σκυλων στην φυση!!! ...
Να κάνω ένα μικρό σχόλιο - ερώτημα "στο πόδι"?
Έρχομαι εγώ ένα βράδυ (έχοντας πιεί και 2-3-4-5 μπυρίτσες) και γράφω (ούτε κάν "εδώ μέσα" - που υπάρχει ομερτά - τρομάρα μας! - αλλά στο facebook) μία παρόμοια περιγραφή, με "ήρωες" τα δικά μου σκυλιά...
Εντάξει, θα χαμογελάσετε όλοι σας, όταν πω ότι τα έλυσα στα "βασιλικά"... ή στο Λεωνίδα (δεξιά ή αριστερά - δεν παίζει ρόλο)... και θα σκεφτείτε ότι "πάει, γέρασε ο Γιάννης και φύρανε το μυαλό του και ήθελε να ζήσει ΚΑΙ αυτή τη φάση της νιότης, αφήνοντας τα σκυλιά του ελεύθερα... πάλι καλά, που δεν τα άφησε ελεύθερα στην Πλ. Συντάγματος"!!!
Εντάξει, κάτι στραβό θα ψιλογράψετε (τουλάχιστον μερικοί από εσάς - αν όχι όλοι!), όταν σας πω ότι έφυγαν, κυνηγώντας κάτι "ζωντανό" και δεν γυρνούσαν πίσω όσο και να φώναζα ο "φουκαράς"... θα λέγατε, κατ' ελάχιστον, ότι "ρε κωλόγερε, αφού σου έχουμε ξαναπεί ότι δεν τον έχεις το σκύλο σου και σε κάνει ότι θέλει... τι τα ήθελες αυτά, ρε Καραμήτρο"!!!
Εντάξει, εκεί που θα θυμώσετε πραγματικά ΟΛΟΙ, θα είναι αν σας έλεγα ότι "ο κερατάς ο ακατανόμαστος, κάθε φορά που συμβαίνει αυτό, ποτέ δεν φεύγει αν δε σκοτώσει το θΥραμα"... και, πραγματικά θα αρχίσετε να σκέφτεστε αν όλα αυτά που έχω γράψει "εδώ μέσα" τα έχω κάνει copy/paste από κάπου αλλού...
Αλλά, βρε
@east49 , αν προχωρήσω και σας πω "όχι, δηλαδή, γατάκια... καταλάβατε τώρα αυτό που σας έλεγα - και δεν με πιστεύατε - ότι το καμάρι μου έχει τέτοιοο prey drive?"... όχι, πες μου, σε ικετεύω... δεν θα ξεκινήσετε όλοι να με ανακαλύψετε και να μου σπάσετε το κεφάλι???
Αφού, πρώτα, μου κάνετε αγωγή στα δικαστήρια?
Αυτά...
Άντε λοιπόν, να δούμε ποιος άλλος (πλην
@epial που έδωσε μια απάντηση) θα συμμετέχει στο θέμα σχολιάζοντας την (προβοκατόρικη) ερώτηση που έθεσα.
Την είδα αρκετή ώρα πριν, την ερώτησή σου και δεν τη θεωρώ καθόλου προβοκατόρικη...
Όλα (αυτά) είναι "game" (του "ανθρώπου"!)... είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο πράγμα και θα μπορούσα, επί ώρες, να σου το τεκμηριώνω...
Με μία ελάχιστη (αλλά, την πιο σημαντική για μένα!) διαφοροποίηση: Απλά, στην κυνομαχία, ο "ανώτερος άνθρωπος", κατορθώνει να πετύχει αυτό που μπορεί να κάνει ΜΟΝΟ ο ίδιος... να μισήσει και να σκοτώσει το ΔΙΚΟ ΤΟΥ είδος!
Τις ποινες θα τις αποφασίσουν τα αρμόδια όργανα προς τα οποία έχουν γίνει ήδη ανάλογες αναφορές/καταγγελίες...
Εντάξει, δεν μπορώ να διαφωνήσω ιδιαίτερα...
Προσωπικά, έχοντάς το διαβάσει από χτες το βράδυ... ειλικρινά, το "νομικό" θέμα δεν πρόλαβε να με απασχολήσει...
Αυτό το (ένα-από-τα-επτά) θανάσιμο αμάρτημα, που διακατείχε με "φανατισμό" τη σχετική ανάρτηση, με επηρέασε τόσο, που δεν μπόρεσα κάν (και χαίρομαι γι' αυτό) να απαντήσω...
plot twist
πήπως ειναι και συμφορουμίτισσα;
Όχι, δεν νομίζω... όμως, όπως συμβαίνει εξάλλου στους μισούς Ελληνες... είναι (κατά κάποιο τρόπο) "συγχωριανή"... "συμπεθέρα"... "απυρόβλητο"...
ναι έχεις δίκιο , ας μην μιλήσουμε για πρόσωπα το θέμα μου δεν ειναι καν το συγκεκριμένο πρόσωπο...
...εμένα πιο πολύ με "θύμωσαν" οι περιγραφές , το καμάρι και πολύ πιο πολύ οι συνηθισμένες "κλικες" που υπάρχουν παντού σε όλους τους χώρους ότι ο δικός άνθρωπος επειδή ειναι καλός ειναι στο απυρόβλητο..
ΑΥΤΟ !!!
Respect,
@vek ...
Για να μη "πιαστούμε" όμως από την "καυστική" διάθεση του
@ISKENDER να αναφέρουμε πως όλοι η σκύλοι όντως έχουν μία ή περισσότερες "κλίσεις" που υπαγορεύουν χαρακτηριστικά που τους έχουμε καλλιεργήσει και αναπτύξει. Αυτά όμως τα χαρακτηριστικά δεν έχουν αποκλειστικά και μόνο μία χρήση.
Το πείσμα, το θάρρος, η ταχύτητα, η επιφυλακτικότητα, η κοινωνικότητα, η όσφρηση, η ανεκτικότητα, κ.α. είναι χαρακτηριστικά που μπορούν να βρουν πολλές κατάλληλες χρήσεις.
...ξεχνάς το "gameness"...