Δεν εχω λόγια...


Status
Κλειδωμένο θέμα

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
41
Athens
@Gaara
Να σου πω οτι δεν παρακολουθουμε ολοι τις συζητησεις στο fb?
Να σου πω επισης οτι αν σας προκαλεσε εκει κ τα εχετε παρει κρανιο η ξερετε αλλες λεπτομεριες δεν τις ξερουμε κ οι υπολοιποι??
Να σου πω επισης οτι την κοπελα την ξερει το μισο φορουμ κ να σε στεναχωρισω λεγοντας σου οτι δεν κανουμε παρεα οπως θα σου αρεσε να πιστευεις;

Να σου πω ομως οτι δεν μπορεις να καταδικαζεις καποιον χωρις να ξερεις καν το βασικοτερο: που ηταν!!!!!!!

Και ναι @vek δεν διαφωνουμε αν μιλαμε για εθνικο δρυμο. Μιλαμε ομως;
οι λεπτομέρειες ήταν στο λινκ στο πρώτο ποστ, τα σχόλια είχαν γίνει πριν γίνει η ανάρτηση στο φόρουμ. υποθέτω για να απαντάς με τέτοιο αέρα τα διάβασες.

Αν όχι τότε πάνω σε τί ακριβώς απαντάς.

άμα δεν ξέρετε λεπτομέρειες να μην πετάγεστε εκεί που δε σας σπέρνουν προς "υπεράσπιση"

όσο για την παρέα υποθέτω πως δε θα ήθελες να το συνεχίσουμε δημοσίως.

καλή η υπεράσπιση της φίλής σου, κατάντησε μονομανιακή όμως.

να υπενθυμίσω πως δεν μπορείς να αθωώνεις κανέναν χωρίς να ξέρεις καν το βασικότερο : πού ήταν!!!!!!!
 


vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
@vek
Κι απο αυτο που διαβασες εσυ συμπαιρενεις οτι ειχε μπει μεσα στον εθνικο δρυμο;;;
Οχι απο την αρχη εγραψα οτι ηταν μέσα στα βασιλικά κτήματα και οι κανόνες που έβαλα στην αρχη της συζήτησης ισχύουν και για το Τατοι πήρα τηλέφωνο στο Δασαρχείο και το τσέκαρα αν θες μπορείς να το τσεκάρεις και εσύ. Απαγορευονται οι ελευθεροι σκυλοι και το κυνηγι .
 


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Οχι δεν διαβασα τα σχολια.
Εμενα μου κοινοποιηθηκε 2nd hand το ΑΡΧΙΚΟ κειμενο, οπως παρατειθεται κ στην δευτερη σελιδα,
απο φιλο που γνωριζει οτι παω προς τα εκει να εχω το νου μου
Μια λεπτομερια..... ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΝ ΦΙΛΟΙ ΣΤΟ FB, ουτε γενικοτερα!!!!

Tα λοιπα περι υπερασπισης δικηγορου κλπ τα βρισκω γελοια κ ειναι το συνηθες σας καταφυγειο οταν καποιος εκφραζει διαφορετικη αποψη απο την δικη σας.

Λυπαμαι, αλλα οσο εσυ διαβαζεις κ κρινεις το κανω κι εγω με την μονη διαφορα οτι αν λειπουν ενας σκασμος στοιχεια δεν κανω αυθαιρετες ικασιες!!!!!

Μπορει να ηταν ετσι, μπορει αλλιως, μπορει αυτο μπορει το αλλο....... ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ; ΟΧΙ.
Αρα...... να 'χαμε να λεγαμε....
 


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
@east49 Ο χάρτης που παρέθεσα είναι όντος χρήσεις γης. Δυστηχως τον χάρτη με τα όρια δεν τον βρίσκω.
Αλλά και αυτός ο χάρτης μια χαρά είναι. Αν δεις τις ζώνες και τι επιτρέπεται σε κάθε μία, μια χαρά συμπεράσματα βγαίνουν.

Στην περιοχή που συζητάμε αν δεις είναι περιοχή αναψυχής. Ούτε λόγος λοιπόν για κυνήγι.
Βασικά σε όλον αυτόν τον χάρτη αν προσέξεις η μόνη περιοχή που επιτρέπονται μόνο εκπαιδευτικες βόλτες κηνυγοσκυλων είναι μετά την χάσια. Ούτε λόγος λοιπόν για κυνήγι σε όλη την περιοχή που απεικονίζει ο χάρτης.

Τώρα το αν το Τατόι ανήκει στον δρυμο και τι επιτρέπεται εκεί , οποίος ενδιαφέρεται ας πάρει ένα τηλ στο δασαρχειο και θα του λυθούν όλες οι απορίες.
 
  • Like
Reactions: Rodi and vek


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Οχι απο την αρχη εγραψα οτι ηταν μέσα στα βασιλικά κτήματα και οι κανόνες που έβαλα στην αρχη της συζήτησης ισχύουν και για το Τατοι πήρα τηλέφωνο στο Δασαρχείο και το τσέκαρα αν θες μπορείς να το τσεκάρεις και εσύ. Απαγορευονται οι ελευθεροι σκυλοι και το κυνηγι .
Οι "ελευθεροι σκυλοι" απαγορευονται σχεδον παντου κ το κυνηγι στην παρνηθα παραθεσα αναλυτικα την αποφαση που οριζει τα ορια.......

@manolo
Τα ορια του Εθνικου Δρυμου φαινονται στην φωτο που ανεβασα. Αν γνωριζεις διαφορετικα ορια κ εχεις χαρτη, θα ηθελα να τον δω γιατι με ενδιαφερει.
Τα παραπανω ορια Δρυμου, μας ειχαν υποδειχθει απο το ιδιο το Δασαρχειο για αλλη τελειως δουλεια......
 


vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
σου λέω πήρα το Δασαρχείο τηλέφωνο και το ρώτησα αν στα όρια του κτήματος επιτρέπεται το κυνήγι και μου είπαν απαγορεύεται.
 


TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.172
2.998
ΑΤΤΙΚΗ
πάντως στην ανάρτηση της δεν λέει πουθενά ότι πήγε για κυνήγι...

χθες το μεσημερι πειρα το κοπαδι μου κ πηγα για την συνηθισμενη βολτα στο βουνο κ μαλιστα επειδη ημουν μονη , διαλεξα μια ''ακινδυνη'' , πολισυχναστη διαδρομη απο τσιμεντενιο μονοπατι, στην πρωτη εισοδο των βασιλικων κτηματων, πριν την ταβερνα του ''λεωνιδα''.
 


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
@vek
Εχω βαλει παραπισω αναλυτικα κ εγκυρα στοιχεια (χαρτη κ αποφαση) κ οχι λογια σε ενα τηλ.
Αν το μερος που ηταν ταυτιζεται, δεν διαφωνουμε.
Αν οχι, διαφωνουμε.....
Τοσο απλο.
 


sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
@vek
Εχω βαλει παραπισω αναλυτικα κ εγκυρα στοιχεια (χαρτη κ αποφαση) κ οχι λογια σε ενα τηλ.
Ναι, τι?
Στην απόφαση που έβαλες είναι και αυτό, το οποίο δεν σχολίασες


σύμφωνα με το λινκ του μέλους @east49 (κ μπραβο του που το παραθέτει) ειναι σαφέστατο οτι στην συγκεκριμενη περιοχη το κυνηγι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ κατι το οποιο αλλωστε είναι γνωστό σε όλους.

 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Και επισης, @east49 έχεις κολλήσει εμμονικά στο αν επιτρέπεται ΕΚΕΙ το κυνήγι... Όλες τις άλλες παραμέτρους που θέτει για την νομιμότητα κυνηγιού ο @tasos malinoua δεν βλέπω να τις σχολιάζεις... έστω εγκυκλοπαιδικά αφού διατείνεσαι ότι δεν γνωρίζεις και μαθαίνεις second hand.
Από @Rodi ήδη υπάρχει σαφεστατη αναφορά οτι το κυνήγι επιτρέπεται ΠΛΗΝ του δάσους Τατοΐου μεταξύ άλλων, αφού θες να επιμένεις για τα όρια του Δρυμού. Στην επανακοινοποίησαν.

Καλές οι παρωπίδες αλλά για τα άλογα....στους ανθρώπους όχι.
Ο νόμος δεν είναι λάστιχο..."αυτό με συμφέρει να το επικαλούμαι, το άλλο κανω ότι δεν το βλέπω"
 


stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Ε..ρε κόλλημα με τα όρια του δρυμού......ας υποθέσουμε λοιπόν ότι εγώ που μένω στην άλλη άκρη της Ελλάδος ...έρχομαι για καμιά βδομάδα Αθήνα και πάω το σκυλί μου βόλτα στη περιοχή και δεν ξέρω τα όρια (που σιγά μη ψάξω να τα δω ποια είναι και για ποιο λόγο άλλωστε ).....την κοπανήσει ο Ερμής και γυρνάει χρωματισμένος κόκκινος αιματί και γδαρμένος...και θα είχα την τρελή επιθυμία να το αναρτήσω σε κοινωνικό δίκτυο αυτό που μου συνέβη.......θα ήταν το ίδιο να πω :..."πω ρε παιδιά έπαθα αυτό και αυτό ...έχετε το νου σας"....με το να πω .."καλά φίλοι μου το terrier την έσκισε την αρκούδα...μη μου ξαναπείτε κάτι για το κυνηγητικό του ένστικτο!!"

Φυσικά όλοι αφήνουμε τα σκυλιά ελεύθερα σε κάποια περιοχή που θέλουμε να πιστεύουμε ότι μπορεί να έχουμε τον έλεγχο (λέμε τώρα)....μέχρι και εγώ που τρέμω τον ίσκιο μου να μην συμβεί κάτι. Το σκυλί το άφησα ελεύθερο πρώτη φορά όταν είχε πατήσει μη σας πω και τα 5 γιατί πάντα φοβόμουν. Σε δάση και τέτοιες περιοχές δεν τον αφήνω ποτέ γιατί πάντα φοβάμαι μη πιάσει καμιά μυρωδιά και την κοπανήσει.
Σημασία σε περιπτώσεις όπως η συγκεκριμένη είναι το πως διαχειρίζεσαι το γεγονός μετά και εννοώ τα γραφόμενα της κοπέλας. Νομίζω ότι αυτό καυτηριάζουν όλοι.
 


yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Προσπερνω τους δρυμους και τα συναφη και ρωτω...
Που στο διατανο κυνηγουσε κρικρι???

Η στην προσπαθεια μας να ανεβασουμε τις ικανοτητες των σκυλιων μας μπουρδολογουμε ακαταπαυστα η ειμαστε παρανομοι και επικινδυνοι!!
 






manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
@east49 Δεν έχω τον χάρτη. Μάλλον είναι σε παλιό λαπτοπ. Αλλά και ο χάρτης που ποσταρα, μια χαρά σε καλύπτει για οποιαδήποτε ενέργεια. Οι ζώνες που έχει έχουν καθοριστεί με προεδρικό διάταγμα μετά την φωτιά και καθορίζει το καθεστώς που ισχύει για όλο τον ορεινό όγκο της Πάρνηθας και όχι μόνο για τον δρυμο. Ποιος ο λόγος για περαιτέρω συζήτηση ενώ είναι τόσο απλά και ξεκάθαρα.
Πιανεσαι από κάτι, κολλάς και έμενεις σε αυτό και χάνεις την ουσία.

@yasemin Κρι Κρι όσο και ας σου φαίνεται παράξενο έχει στην Πάρνηθα. Άφησαν κάποτε μερικά ζευγάρια. Πρέπει να είναι λίγα αλλά υπάρχουν. Συνήθως τα έβλεπα στην κορυφή άρμα στην δυτική παρνηθα.

Με αυτά που γράφει άνετα μπορεί να κατηγορηθεί και να καταδικαστει.
 


Rodi

Active Member
17 Ιουλίου 2013
29
57
Κάποιοι θέλουν να κολανε στο δεντρο κ χανουν το δασος.
Τα ορια του δρυμου ειναι λεπτομερεια, η νοοτροπια κ το υφος ειναι η ουσια.

Κ το υφος της συνεχιζεται με την απαντηση που εδωσε αφου κατεβασε το ποστ μολις ενημερωθηκε για τις καταγγελιες, στην οποια βεβαια επιτιθεται, ειρωνευεται και "κατακεραυνωνει" τους "φιλοζωους" για τις ηλιθιοτητες τους χωρις να κανει καμια αναληψη ευθυνης απο πλευρας της.

Τι μπορεί να πει κάποιος, παρα να συμφωνησει με τον @PXM-DANBULL οτι η έκφραση προσωπικότητα γίνεται απόλυτα μέσω των δημοσιοποιημένων λόγων/απόψεων/φωτογραφιών κτλ

Κ σε ατομικό επίπεδο έλαχιστα με απασχολεί η τρέλλα του καθενός, όταν ομως αυτός δηλώνει επαγελματίας σε έναν χώρο οφείλει να είναι σοβαρός. Αυτός κ οι πέριξ αυτου..
 


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Λοιπον για να συνοψισω, γιατι μαλλον κανεις δεν καταλαβε τι γραφω κ ειλικρινα δεν ξερω το γιατι.

Να ξαναπω αλλη μια φορα οτι εγω διαβασα το αρχικο κειμενο κ οχι τα σχολια ουτε καν ξερω που ηταν αυτα.
Αν καμαρωνει για το κατορθωμα (που απο συνεβη απο αμελεια (?) κ δεν ξερουμε καν τι ηταν) κακως κακιστα το εκανε. Δεν το ειδα εγω. Προφανως το ειδατε αλλοι....

Για καποιον που ξερει την περιοχη, ναι σε αποσταση ποδαροδρομου απο το Λεωνιδα μπορεις να βγεις σε περιοχη που το κυνηγι επιτρεπεται. Γι αυτο εβαλα τα ορια αλλα εξακολουθουμε να μην εχουμε ιδεα που ηταν οταν συνεβη οτι συνεβη.

Οποτε @sea-mol τι να σου σχολιασω;
Αλλη βαρυτητα εχει αν συνεβει εντος Δρυμου (απιθανο) αλλη σε δασικη περιοχη που απαγορευεται το κυνηγι κ αλλη αν ηταν σε περιοχη που επιτρεπεται.
Ενα πραγμα που καποιοι σαν την @ghelly πχ γνωριζουν καλα εχοντας γνωσεις νομικες.
Οι δυο πρωτες περιπτωσεις ειναι παρανομες, η πρωτη πολυ περισσοτερο κ σαφως ειναι κ οι δυο κατακριτεες, στην τριτη περιπτωση ομως.....;
Που ειναι το τεραστειο θεμα ειδικα αν εχει καποια σχετικη αδεια (κατι που παλι δεν γνωριζω αλλα δεν αποκλειω μιας κ φαινεται να ασχολειται γενικοτερα με το κυνηγι) ;

Προχωροντας ξαναλεω οτι δεν με νοιαζει τοσο τι κανει η κοπελα συγκεκριμενα, αλλα τι μπορει να συμβει σε καθενα απο μας ΚΑΙ ΠΟΥ.

@manolo,
Σαφως κ ο χαρτης με τις χρησεις γης δεν εχει καμια σχεση με τα ορια του Δρυμου. Σε Δρυμο με σκυλο, ελευθερο η δεμενο ΚΑΝΕΙΣ δεν εχει δουλεια να βρισκεται, γιατι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ.
Ειναι τοσο απλο.
Ποσο μαλλον να κυνηγαει εκει εστω κ κατα λαθος!!!!

Τωρα στα της κοπελας κ τα αλλα βιντεο που ειδα που ανεβασανε καποιοι ποιο πισω που ειναι το προβλημα ενας εκτροφεας που εχει σκυλια κυνηγιου να τα ασκει στο κυνηγι ΑΝ αυτο γινεται νομιμα;;;;
Δεν ξερω στην συγκεκριμενη περιπτωση τι ισχυει, ουτε με καιει κι ολας, γενικα μιλαω., γιατι πολλοι αρπαχτηκανε για το κυνηγι σαν ιδεα....

Εμενα το θεμα μου ξερεις ποιο ειναι;
Οτι ο καθενας πεταει οτι του ερθει χωρις να το στοιχειωθετει κ πρεπει ολοι να το λαβουμε ως δεδομενο.
Η αντιθετη αποψη, που τεκμηριωνεται κι ολας δεν πρεπει ποτε να ακουγεται!

Στο συγκεκριμενο περιστατικο βγαινει ο ενας λεει ηταν εντος Δρυμου, βγαινει ο τριτος λεει απαγορευεται το κυνηγι γενικα, βγαινει ο τεταρτος λεει οτι τα σκυλια αυτα αποκλειεται να ειναι κυνηγοσκυλα.....
Κοινως βγαινει ο καθενας κ λεει οτι του ερθει κ οταν καποιος παραθετει αντικειμενικα στοιχεια πεφτετε κ να τον φατε......

Δεν καιγομαι να ασχοληθω αλλο κυριως γιατι βλεπω οτι σκοπος ολων σας ειναι να καταδικασετε την συγκεκριμενη κοπελα κ οχι να δειτε το περιστατικο σαν αφορμη για γενικοτερη σκεψη κ συζητηση.

Οταν λοιπον αποφασιζεται να καταδικασετε καποιον φροντιστε να εχετε επαρκη στοιχεια για την κατηγορια, αλλιως οφειλετε να εξετασετε ΟΛΕΣ τις πιθανες εκδοχες καλες η κακες.

Αυτα κ συνεχιστε ελευθερα.....
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.446
12.872
Aθήνα
.θα ήταν το ίδιο να πω :..."πω ρε παιδιά έπαθα αυτό και αυτό ...έχετε το νου σας"....με το να πω .."καλά φίλοι μου το terrier την έσκισε την αρκούδα...μη μου ξαναπείτε κάτι για το κυνηγητικό του ένστικτο!!"

Φυσικά όλοι αφήνουμε τα σκυλιά ελεύθερα σε κάποια περιοχή που θέλουμε να πιστεύουμε ότι μπορεί να έχουμε τον έλεγχο (λέμε τώρα)....
Δηλαδή για να καταλάβω, καυτηριάζεται / σχολιάζεται / κατηγορείται η έπαρση, ο τρόπος αντιμετώπισης και σκέψης, αυτού που κατά γενική ομολογία οι περισσότεροι κάνουνε και όχι η ίδια η πράξη --------> άφησα τα σκυλιά μου ελεύθερα και όποιον πάρει ο χάρος.

Μάλιστα...

Δηλαδή είναι σαν να κράζουμε έναν πωρωμένο κοντράκια που πάει με 200χλμ/ώρα στην Αττική Οδό, την ίδια στιγμή που κι εμείς κάνουμε το ίδιο.

Απλά ο ένας βγαίνει και λέει στους "φίλους" στο μαμημένο το fb, "παιδιά γαμεί το εργαλείο, χθες τα έβαλα με ένα evo και του ριξα 3 κολώνες" ενώ ο άλλος "αφήστε παιδιά τι έπαθα... χθες με τσάκωσαν με ρανταρ που πήγαινα με 200"...

Αλλάζει το γεγονός πως ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ πηγαίναν με 200;;
Μειώνονται τα ρίσκα στον έναν ή στον άλλον;
Παίρνουν και οι 2 αθώους στον λαιμό τους;

ή εμείς "ξέρουμε";;;
ή εμείς είμαστε καλύτεροι;;;
ή ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΕ ΕΜΑΣ;;;
 
  • Like
Reactions: Elrandir and east49


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Υπάρχει όμως κι αυτός που "τελίκιασα το αμάξι αλλά παραλίγο να φάω τα μούτρα μου όποτε προσοχή. Προσέξτε πως τρέχετε και ακόμα καλύτερα μην τρέχετε"
 


Rodi

Active Member
17 Ιουλίου 2013
29
57
Ολοι κρινομαστε σ αυτην τη ζωη. Για την σταση μας, την συμπεριφορά μας, τις αποψεις μας, πολυ δεν μάλλον όταν δηλώνουμε επαγγελματίες σε κάτι από το οποίο βγάζουμε λεφτά.

Η συγεκκριμένη "κατά λάθος" εξέθεσε τον εαυτό της δημόσια. Ας πρόσεχε.

Επίσης εάν υπήρχαν επαρκή στοιχεία σίγουρα θα της είχαν αφαιρέσει την άδεια κατοχής σκύλων ως επικίνδυνη λόγω "κακης χρήσης".
 


Status
Κλειδωμένο θέμα