Δείκτης IQ

sakann

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2011
1.641
6
Θεσσαλονίκη
τελικά.....πιάς το αυγό και κούρευτο.
γιαυτό σας λέω
το πιό έξυπνο σκυλί είναι το κοκόνι,γενικά!!!!!!!!!!!
να,σήμερα του έβαλα έναν μεζέ κάτω απο ένα κουβαδάκι και τον έφαγε χωρίς να ρίξει το κουβαδάκι!!!!!!!!!με τηλεπάθεια:lol:
χαχαχαχα!!:D:D:DΚαλόοοοο

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
τους έκανα και το άλλο με το σεντόνι.τα κουκουλωσα ολα μαζί και περίμενα
δεν κουνιόταν τίποτα όμως........
σηκώνω το σεντόνι κι δεν ήταν πουθενά!!!!!!!!!!!
είχαν βγεί όλα στον κήπο και κυνήγαγαν ένα άσπρο κουνέλι που διασταυρώθηκε μαζί τους στην "άλλη πλευρά" όταν το εξαφάνιζε ένας μένταλιστ απο το καπέλο του

sakann

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2011
1.641
6
Θεσσαλονίκη
τους έκανα και το άλλο με το σεντόνι.τα κουκουλωσα ολα μαζί και περίμενα
δεν κουνιόταν τίποτα όμως........
σηκώνω το σεντόνι κι δεν ήταν πουθενά!!!!!!!!!!!
είχαν βγεί όλα στον κήπο και κυνήγαγαν ένα άσπρο κουνέλι που διασταυρώθηκε μαζί τους στην "άλλη πλευρά" όταν το εξαφάνιζε ένας μένταλιστ απο το καπέλο του
χαχαχα:D:D:D

Apostolis72

Member
2 Δεκεμβρίου 2011
17
0
Έχω ακούσει πως απ' τις πιο έξυπνες φυλές είναι τα ντομπερμαν....αλλά πως μπορούν να καταλαβαίνουν αν ένας σκύλος είναι έξυπνος ή απλά υπάκουος; Δηλαδή αν ένας σκύλος είναι απλά ξεροκέφαλος και όχι χαζός πως μπορούν να υπολογίσουν το IQ του;

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...αλλά πως μπορούν να καταλαβαίνουν αν ένας σκύλος είναι έξυπνος ή απλά υπάκουος; Δηλαδή αν ένας σκύλος είναι απλά ξεροκέφαλος και όχι χαζός πως μπορούν να υπολογίσουν το IQ του;
Αυτό αναρωτιέμαι κι εγώ (και πολλοί ειδικοί που έχω διαβάσει) σε όλη τη διάρκεια του θέματος αυτού...:)

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Εγώ θα μιλήσω για τα δικά μου, μόνο αυτά ξέρω, ειδάλλως από βιβλία όλοι μπορούμε να κάνουμε εικασίες.

Σκεφτόμενος τα τρία Χάσκι που είχα ως τώρα, πιστεύω πως είναι πάρα πολύ έξυπνα και τελείως απροσάρμοστα.

Σκεφτόμενος τους Κρητικούς που είχα μπορώ να πω πως ήταν πολυμήχανοι σε δύσκολες καταστάσεις αλλά σε καθημερινές ενέργειες περισσότερο υπάκουοι αν και όχι μηχανικά όπως άλλες φυλές, αλλά όχι ιδιαίτερα δραστήριοι νοητικά.

Σκεφτόμενος τον πρώτο μου καθαρόαιμο σκύλο που είχα την ευκαιρία 17,5 χρόνια να μάθω πολλά γι' αυτόν και να γνωρίσω κι άλλους της φυλής του αν και αμφιβάλλω κατά πόσον ήταν όλοι καθαρόαιμοι, το ''Λιοντάρι του Θιβέτ'', ή απλά το Λάσα Άπσο, ναι πιστεύω πως ήταν η εξυπνότερη φυλή που έχω γνωρίσει και όταν περιστρέφεται η κουβέντα γύρω απ' αυτόν, ο τρόπος που μπορεί ένα ζωάκι 7 κιλών να σώσει τη ζωή ενός παιδιού (τη δική μου) φτάνει και περισσεύει.

Σκεφτόμενος το Σέτλαντ που είχα πιστεύω πως θα του ταίριαζε περισσότερο πως είχε τον πιο πονηρό τρόπο σκέψης που έχω συναντήσει και απίστευτη θηλυκότητα, ώστε να σε κάνει ν' αναρωτιέσαι.

Σκεφτόμενος τα ημίαιμα που κατά καιρούς φιλοξένησα, όσον αφορά τα κουτάβια πιστεύω πως ήταν τόσο έξυπνα όσο περισσότερα ερεθίσματα τους έδινα. Τα ενήλικα είχαν την εξυπνάδα της πιάτσας, την εξυπνάδα μιας μπασμένης στα κόλπα κεραμιδόγατας.

Σκεφτόμενος, το Γκρένενταλ μου, όχι δεν είναι η εξυπνότερη φυλή που υπάρχει, σε απόλυτο όμως βαθμό είναι η πλέον συναισθηματική, εκφραστική κι επικοινωνιακή.

Σκεφτόμενος τη Ροτίνα της κοπέλας μου που εδώ και κάποιο καιρό αν και προς το παρόν δοκιμαστικά τη ζω καθημερινά είναι πολύ υπάκουη, εκτελεί εντολές χωρίς καθυστέρηση και μηχανικά, στην επικοινωνία της όμως σε απλά καθημερινά πράγματα είναι αρκετά έξυπνη κι εκδηλωτική.

Last edited:

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Εγώ πάλι νομίζω ότι είναι όλα έξυπνα, απλά κάποια είναι πιο ξεκλείδωτα από άλλα, ανάλογα με τα ερεθίμστα στα οποία εκτέθηκαν.
Πάντως εμένα μού έτυχαν δύο πονηρά και μια τελείως αθώα, αλλά όλα σπίρτα.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
έξυπνες φυλές δεν υπάρχουν
έξυπνα άτομα φυλών υπάρχουν

μπορεί να υπάρχουν φυλές με μεγαλύτερα ποσοστά έξυπνων ατόμων ,λόγο εκτροφής και κυρίως λόγο εργασίας
γιατί τα ερεθίσματα είναι που καλλιεργούν την νοητική διαδικασία

και παραμένει το ότι δεν είμαστε σίγουροι για το τι αποκαλούμε εξυπνάδα στον σκύλο

sakann

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2011
1.641
6
Θεσσαλονίκη
Εγώ πιστεύω πάντως πως δεν είναι μόνο θέμα εκτροφής!!Μπορεί και ένα ημίαιμο να είναι εξίσου έξυπνο όσο και ένα σκυλί εκτροφείου!!!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
σαφέστατα-σόρρυ αν έδωσα την εντύπωση ότι έχω τέτοια άποψη
οποιοδήποτε άτομο οποιαδήποτε φυλής ή ποικιλίας φυλών μπορεί να είναι εξυπνότερο του μέσου όρου των σκύλων
και ίσως η "αστική εκτροφή" των δύσμοιρων αδέσποτων (κάτι μεταξύ φυσικής επιλογής με εσάνς αυτοκίνητου και τοξικών ουσιών,και μία νότα άκαρδου δίποδου) να """"εκτρέφει"""" πανέξυπνα σκυλιά γιατί για να επιβιώσει σκύλος, μέχρι την αναπαραγωγική ηλικία ,σε δρόμο πόλης ως αδέσποτος πρέπει να είναι πολύ έξυπνος

thanos tara

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2010
273
0
Το δικο μου σκυλι πρεπει να ειναι πολυ εξυπνο ολη μερα καθεται και σκεφτεται,δεν μιλαει καθολου και οταν περναει καποιος απο εξω αρχιζει να γρυλιζει για να τον διωξει επειδη της χαλαει τον ειρμο των σκεψεων της...:p

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Για να είμαι ειλικρινής μαζί σας η μόνη ευφυϊα που μετράω εγώ προσωπικά στα σκυλιά μου είναι η αδιαπραγματευτή συναισθηματική νοημοσύνη τους που πιστεύω ότι είναι τεράστια.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.273
Μέλη
20.046
Νεότερο μέλος
GOULIAK