Δείκτης IQ

sakann

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2011
1.641
6
Θεσσαλονίκη
Sorry για το off topic...

Πως ορίζεται το I.Q. τον σκύλων (αν και έχω περίπου την ίδια απορία και για το "ανθρώπινο" που έχει και τομείς - συναισθηματικό I.Q., κοινωνικό I.Q., λογικής, αριθμών, κλπ.) και πως μετριέται ή αξιολογείται;

*...και πάλι συγνώμη...:D
Θα σε γελάσω!!!:D:D:D

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Sorry για το off topic...

Πως ορίζεται το I.Q. τον σκύλων (αν και έχω περίπου την ίδια απορία και για το "ανθρώπινο" που έχει και τομείς - συναισθηματικό I.Q., κοινωνικό I.Q., λογικής, αριθμών, κλπ.) και πως μετριέται ή αξιολογείται;

*...και πάλι συγνώμη...:D
ένας απαράβατος κανόνας του ΙΑΣΕ εϊναι να προσφέρουμε ελεύθερη πρόσβαση σε όλα τα αρχεία των ερευνών μας-όποτε θές να περάσεις απο τα γραφεία μας να δείς ότι θές
!!!!!!!!!!

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Θα σε γελάσω!!!
Ψάχνουμε λοιπόν να βρούμε ποιος έχει παραπάνω από κάτι που δεν ξέρουμε τι είναι και δεν γνωρίζουμε πως να το μετρήσουμε...

Δε ξέρω αν έχω απάντηση για το IQ των σκύλων, αλλά κάποιες ενδείξεις για το δικό μας τις έχω.

* Vlack humor...:D

sakann

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2011
1.641
6
Θεσσαλονίκη
Ψάχνουμε λοιπόν να βρούμε ποιος έχει παραπάνω από κάτι που δεν ξέρουμε τι είναι και δεν γνωρίζουμε πως να το μετρήσουμε...

Δε ξέρω αν έχω απάντηση για το IQ των σκύλων, αλλά κάποιες ενδείξεις για το δικό μας τις έχω.

* Vlack humor...:D
:D:D:D:D:D

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Φαντάζομαι θεωρείται μετρήσιμη η εξυπνάδα των σκύλων, δηλαδή η ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, η εκπαιδευσιμότητα, η γενικότερη αντίληψη και δεν ξέρω τι άλλο μετρούν αυτά τα tests.
Ενδιαφέρον μπορεί να έχει το εξής.
Πριν από λίγες ημέρες υπέβαλα και τα 2 σκυλιά μου σ' αυτή τη σειρά test (για πλάκα ντε :D)
The Animal Attraction - Dog IQ Test

Όταν ο μικρός σκόραρε 22 και καταχάρηκα (γιατί είναι 7 μηνών, ενώ το test ορίζει πως πρέπει να είναι τουλάχιστον 12 ο σκύλος), έλεγα "τι έξυπνος που είναι, και φαντάσου πόσο θα σκοράρει ο μεγάλος". Τελικά ο μεγάλος, καμία σχέση, σκόραρε μόνο 13.

Μιλάμε για σκυλιά της ίδιας φυλής, που ζουν με την ίδια οικογένεια, έχουν πολλά κοινά ερεθίσματα, γεννήθηκαν σε εκτροφεία - και εδώ τελειώνουν οι ομοιότητές τους. Έχουν διαφορά 13 χρόνια - χωρίς να είναι αυτή η μόνη διαφορά.

Φυσικά ο μεγάλος είναι (προς το παρόν) "εξυπνότερο" σκυλί. Έχει απείρως περισσότερες εμπειρίες. Απόρησα με την απόδοσή του, αλλά βρήκα πολλούς λόγους τελικά για να εξηγήσω γιατί δεν ασχολήθηκε να βγάλει τον μεζέ από το καλάθι - ενώ ο μικρός τον έβγαλε στα 8 δεύτερα - αλλά και γιατί ήταν πολύ πιθανότερο να θεωρηθεί εξυπνότερος του μικρού στο τεστ που εξετάζει την ανταπόκριση στις ανθρώπινες εκφράσεις...

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
εμείς του ΙΑΣΕ γελάμε με αυτό το τέστ!!!!!!!!!!!!!!
σοβαρά,το τέστ αυτό είναι πολύ "αστείο"
έτσι που το διάβασα πιστεύω πως αν υπάρχει φαί στην υπόθεση τα κοκόνια θα σκοράρουν 30 άνετα.
τα περισσότερα τους τα έχουν κάνει τα παιδιά μου ασν παιχνίδι,χωρίς μεζέ κάτω απο την πετσέτα ας πούμε,απλά να κάνουν πως κάτι τρώνε απο το χέρι τους και μετά να το κρύβουν κάτω απο το πάπλωμα του κρεβατιού ή να τα κουκουλώνουν με μπουρούζι για να γελάσουν κλπ

αλλά βέβαια αν κάνουμε το ίδιο τέστ σε άλλο χώρο απο το σπιτι μας μπορεί να σκοράρουν 20 ή λιγότερο
και αν υπάρχουν τελείως ξένοι και είμαστε στο σπίτι μας δεν αποκλείεται πιάσουν και το 6 γιατί θα τα απασχολεί περισσότερο να τσεκάρουν τι κάνει ο ξένος παρά το αναθεματισμένο τέστ άι κιού!!!!!!!!!

sakann

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2011
1.641
6
Θεσσαλονίκη
σοβαρά,το τέστ αυτό είναι πολύ "αστείο"
έτσι που το διάβασα πιστεύω πως αν υπάρχει φαί στην υπόθεση τα κοκόνια θα σκοράρουν 30 άνετα.
τα περισσότερα τους τα έχουν κάνει τα παιδιά μου ασν παιχνίδι,χωρίς μεζέ κάτω απο την πετσέτα ας πούμε,απλά να κάνουν πως κάτι τρώνε απο το χέρι τους και μετά να το κρύβουν κάτω απο το πάπλωμα του κρεβατιού ή να τα κουκουλώνουν με μπουρούζι για να γελάσουν κλπ

αλλά βέβαια αν κάνουμε το ίδιο τέστ σε άλλο χώρο απο το σπιτι μας μπορεί να σκοράρουν 20 ή λιγότερο
και αν υπάρχουν τελείως ξένοι και είμαστε στο σπίτι μας δεν αποκλείεται πιάσουν και το 6 γιατί θα τα απασχολεί περισσότερο να τσεκάρουν τι κάνει ο ξένος παρά το αναθεματισμένο τέστ άι κιού!!!!!!!!!
Και γώ πιστεύω πως το τεστ είναι περισσότερο για παιχνίδι!!!Καλό ακούγεται όμως!!!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα

A! Έχουν κάνει προπόνηση δηλαδή!
Καλά, κάτσε να ενηλικιωθεί ο πρωταθλητής και θα σας κοπούν τα γέλια!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Nαι σαν παιχνίδι είναι τέλειο.., πόσο να μετρήσει στον δικό μου όταν τέτοια παιχνίδια παίζει από μικρός..πάντως τον εξιτάρουν πολύ!
Μόνο στο σημείο που έπρεπε να πιάσει την τροφή με το χέρι δεν τα πήγε καλά γιατί έτσι και αλλιώς τα χέρια του είναι άκαμπτα καθώς και το "δώσε μου το χέρι σου" το δίνει ως Hail Hitler!:p:D

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Nαι σαν παιχνίδι είναι τέλειο.., πόσο να μετρήσει στον δικό μου όταν τέτοια παιχνίδια παίζει από μικρός..πάντως τον εξιτάρουν πολύ!
Μόνο στο σημείο που έπρεπε να πιάσει την τροφή με το χέρι δεν τα πήγε καλά γιατί έτσι και αλλιώς τα χέρια του είναι άκαμπτα καθώς και το "δώσε μου το χέρι σου" το δίνει ως Hail Hitler!:p:D
Α παίξατε κι εσείς? Και δεν είπες τίποτα... Πόσο σκόραρε ο μικρός?

Harmony

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2011
61
0
Θεσσαλoνίκη
Το παίξαμε κ εμείς το παιχνίδι... Σκοράραμε 21.. Γέλασα πολύ πάντως οταν της φώναξα refrigerator και ήρθε!!:p To χαζό μου....

betelgeusse

Well-Known Member
14 Μαϊου 2011
301
2
38
germany
Εμεις 23 σκοραραμε.
Οταν το καναμε με σαλαμι.Οταν το καναμε με ξερα δαμασκηνα 16.
Αρα τα δαμασκηνα κανουν τον σκυλο μου χαζο!!!