Δείκτης IQ

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
κοίτα
πιστεύω πως είναι τελείως χαζά
:p
όποιος έχει μυαλό μπορεί να καταλάβει ότι χρειάζεται και λίγη ξεκούραση-λίγο άραγμα ρε αδερφέ.......
αυτά τα κόλι είναι ανισόρροπα
όλο θέλουν κάτι να κάνουν............

Apostolis72

Member
2 Δεκεμβρίου 2011
17
0
Με κοροϊδεύεις τώρα αλλά είχα μια υποψία πως τα σκυλιά αυτά είναι απλά μπάσταρδα και όχι ελληνικά όπως ισχυρίζονται κάποιοι,γι'αυτό και δεν είναι καταχωρημένα ως επίσημη ράτσα παγκοσμίως!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
δεν σε κοροϊδεύω-κάνω χιούμορ

και τι θα σε έπειθε ότι είναι Ελληνική φυλή ?

γλυπτά που να τα αναπαριστούν?
ταξίδι στον χρόνο για να δείς ότι υπάρχουν συνεχώς σε όλον τον Ελλαδικό χώρο?

η απόπειρα διάσωσής τους πάντως ξεκίνησε απο αναφορές σε αρχαία κείμενα/πολλά γλυπτά(κυρίως επιτύμβιες στύλες) αλλά και την ύπαρξη πληθυσμών τους σε διάφορα σημεία της Ελλάδας ,πληθυσμών ομοειδών μεταξύ τους και χωρίς να παρουσιάζουν εμφανή στοιχεία ανάμιξης υπάρχουσων φυλών . ας πούμε τα γκριφόν κανίς που λένε είναι εμφανώς κανίς με γκριφόν
τα κοκόνια δεν μοιάζουν με κάτι.
όπως και να έχει
όταν έγινε η αρχή της διάσωσης τα ζευγαρώματα ήταν πολύ ενθαρρυντικά καθότι ο τύπος ήταν πολύ ισχυρός και ενώ ζευγάρωναν σκυλιά που το ένα ήταν απο τις Σέρρες και το άλλο απο την Πάτρα η τοκετομάδα έμοιαζε να έρχεται απο σταθεροποιημένη φυλή
και συνεχίζει έτσι

επειδή υποψιάζομαι ότι αγνοείς και τις υπόλοιπες Ελληνικές φυλές που είναι αναγνωρισμένες απο τον Ελληνικό κυνολογικό όμιλο
υπάρχουν 3 ποιμενικές
2 κυνηγετικές
και το Κοκόνι που είναι κατοικίδιο
και υπάρχουν και άλλες φυλές σκύλων στην χώρα μας που γίνονται απόπειρες διάσωσής τους όσο προλαβαίνουμε

ενημερωτικά
οι λέξεις μπάσταρδο και ράτσα δεν είναι δόκιμες

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Με κοροϊδεύεις τώρα αλλά είχα μια υποψία πως τα σκυλιά αυτά είναι απλά μπάσταρδα και όχι ελληνικά όπως ισχυρίζονται κάποιοι,γι'αυτό και δεν είναι καταχωρημένα ως επίσημη ράτσα παγκοσμίως!
τί θα πει ''μπάσταρδα'';

Georgios_Lupo

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
272
1
Thessaloniki
greece.pvybe.com
Πως θα απαντούσαν διάφορες ράτσες σκυλιών στην προσταγή του αφέντη τους να αλλάξουν μια καμένη λάμπα.
Golden Retriever: Ο ήλιος λάμπει, η μέρα είναι υπέροχη, είμαστε υγιείς. Γιατί να κάτσουμε μέσα και να ανησυχούμε για μια λάμπα. Πάμε έξω να τρέχουμε.
Border Collie : Την αλλάζω και μετά θα ψάξω τις καλωδιώσεις γιατί κάτι τρέχει εκεί, όλο καίγονται λάμπες.
Dachshund : Αφού ξέρεις ότι δεν φτάνω.
Rottweiler: Ανάγκασε με.
Σκυλί εργαστηρίού: Εγώ, εγώ!!!! Σεεεε παρακαλώ άσε με να αλλάξω εγώ την λάμπα. Μπορώ; Μπορώ; Μπορώ; Ε; Ε; Ε; Μπορώ; Σεεεε παρακαλώ, εγώ, εγώ, εγώ.
Γερμανικός ποιμένας : Θα την αλλάξω μόλις οδηγήσω αυτούς τους ανθρώπους, κάνω άλλη μία περιπολία και βεβαιωθώ ότι όλοι είναι καλά στην υγεία τους.
Jack Russell Terrier: Θα την βάλω μπαμ-μπαμ ενώ αναπηδώ από έπιπλο σε έπιπλο και από τοίχο σε τοίχο.
Ηλικιωμένο Αγγλικό τσοπανόσκυλο : Λάμπα; Συγνώμη αλλά δεν βλέπω καμία λάμπα.
Cocker Spaniel: Γιατί να την αλλάξω; Μπορώ να λερώνω το χαλί και στο σκοτάδι.
Chihuahua (Τσιουάουα): Yo quiero Taco Bulb.
Pointer (ή λαγόσκυλα): Την βλέπω, να η λάμπα, κάηκε. Κάηκε σου λέω δεν βλέπεις; Να, εκεί είναι, εκεί ακριβώς . . .
Greyhound (ή Λεβριέ) : Αφού δεν κουνιέται, τι με νοιάζει;
Australian Shepherd : Πρώτα από όλα πρέπει να βάλω όλες τις λάμπες σε κυκλικό σχηματισμό . . .
Κανίς : Θα το ψιθυρίσω στο Border Collie και θα το κάνει αυτός. Μέχρι να τελειώσει και τις καλωδιώσεις θα στεγνώσουν και τα νύχια μου

keegan

Well-Known Member
18 Ιουνίου 2010
340
0
Γερμανικός ποιμένας : Θα την αλλάξω μόλις οδηγήσω αυτούς τους ανθρώπους, κάνω άλλη μία περιπολία και βεβαιωθώ ότι όλοι είναι καλά στην υγεία τους.
Όντως !! ......τουλάχιστον στο τέλος αλλάζει και τη λάμπα... :)

Last edited:

sakann

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2011
1.641
6
Θεσσαλονίκη
Εγω πιστεύω πως το γερμανικό ποιμενικό πρώτα θα δει αν είναι όντως καμμένη η λάμπα και δεν φταίει τίποτα αλλο για να μην την αλλάξει τζάμπα:D:D

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Ελληναράς Ποιμενικός:
Γιατί κάηκε αυτή η λάμπα χωρίς να με ρωτήσει?....Γκρρρρρρρρρ......
Ας ξανακοιμηθώ τώρα....Θα την φτιάξει ο ψαράς ο Γερμανός....

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Σκυλί εργαστηρίού: Εγώ, εγώ!!!! Σεεεε παρακαλώ άσε με να αλλάξω εγώ την λάμπα. Μπορώ; Μπορώ; Μπορώ; Ε; Ε; Ε; Μπορώ; Σεεεε παρακαλώ, εγώ, εγώ, εγώ.
1) δεν το βρήκα αστείο, το βρήκα τραγικό, αφελές και λανθασμένο.
2) Κανένα πρότυπο ζώο (ας το λέμε σωστά τουλάχιστον γιατί το ζώο εργαστηρίου παραπέμπει αλλού) δεν είναι δουλικό
3) Αν και διαφωνώ με την ύπαρξη εκτροφικών μονάδων που ασχολούνται αποκλειστικά μ' αυτό στην Ευρώπη και στην Ασία (κι εκεί τα κριτήρια εκτροφής είναι πολύ υψηλότερα, ένας λάθος χειρισμός στην εκτροφή και χάνονται προαγορές εκατομμυρίων) έχω γνωρίσει τέτοιες υπάρξεις, όπως και κάποιους εκτροφείς αυτού του χώρου (και όχι μόνο ένας εξέτρεφε σκυλιά) όλες οι έρευνες βασίζονται στον προγεννητικό έλεγχο, στην τήρηση γενεαλογικών δέντρων και στην επιλογή συγκεκριμένων ατόμων που βρίσκονται οριακά ανώτερα απ' τις τιμές του μέσου ευφυούς ζώου. Είναι απολύτως απαραίτητο.

Αλλά τα ζώα αυτά είναι μη επαρκώς κοινωνικοποιημένα, δεν είχαν τη δυνατότητα να ζήσουν έξω από συνθήκες εργαστηρίου και δεν έχουν καμιά επαφή με ανθρώπινο χάδι. Επομένως δε θα τρέξει να σε βοηθήσει, δε θα ενδιαφερθεί να το κάνει. Περιμένει να το ταϊσεις και να τελειώνεις το παραμύθι μαζί του. Ζουν μια ζωή αντικειμενικά φριχτή, δεν γνώρισαν όμως άλλη, δεν περιμένουν κάτι άλλο, αλλά όπως και να 'χει ρε φίλε δε με νοιάζει γιατί έβαλες το συγκεκριμένο κειμενάκι, τη συγκεκριμένη φράση όμως έπρεπε να την παραλείψεις, γιατί δεν είναι αστεία.

Και θα μπορούσα να επιλέξω να μην απαντήσω, έχεις δίκιο που το σκέφτεσαι αυτό, αλλά αποφάσισα να το πάω ένα βήμα παραπέρα μπας και μάθεις κάτι και την επόμενη φορά που θα κλωνοποιήσεις αυτό το ανεκδοτάκι εσύ ή κάποιος άλλος θα κολλήσει η γλώσσα σας και το συγκεκριμένο αστείο δε θα το κάνετε.

Έχουμε ανακαλύψει πολλά χάρη στη θυσία τους, γιατί ο πλανήτης είναι ανθρωποκυριαρχούμενος, δεν είναι αστείο. Ο Gurdon που μπορεί αν μάθεις ποιός είναι και με τι έχει ασχοληθεί να τον βρίζεις από μέσα σου θεωρώντας το μιαρό και λάθος δε θα το έβρισκε αστείο και βασίζεται στην ύπαρξη αυτών των ζώων και στη δυνατότητα να τα χρησιμοποιούμε.

Με την ευχή να προσέχουμε αυτού του είδους τα ανέκδοτα και με τη σκέψη πως αν έγινα σπαστικός αλλά κάποιοι θα το κρατήσετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας, άξιζε.

keegan

Well-Known Member
18 Ιουνίου 2010
340
0
Πάντως όσο έρχομαι σε επαφή με σκύλους και τις αφηγήσεις των ιδιοκτητών τους , τείνω να πιστέψω πως ο πιο έξυπνος σκύλος δεν έχει ράτσα ....απλά πολλές θετικές εμπειρίες.

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Πλάκα πλάκα ο δικός μου μπάσταρδος αδέσποτος (πιο πολύ τώρα από τότε που τον βρήκα - κυρίως όταν σκαρφαλώνει πάνω μου όταν κάθομαι στον καναπέ όταν βαριέται) είναι ο πιο έξυπνος. Μου το λένε και όλοι στο δρόμο όταν ακούν ότι είναι ημίαιμο. "Αααα, αυτά είναι τα πιο έξυπνα απ όλα!" Τόσοι άνθρωποι δεν γίνεται να κάνουν λάθος. Ο σοφός λαός ξέρει την αλήθεια.
Είναι τόσο έξυπνος που εδώ και 2-3 μέρες που έχει αρχίσει να σηκώνει το πόδι από την βιασύνη του μερικές φορές (για να μαρκάρει όσα περισσότερα δέντρα μπορεί) δεν το σηκώνει τελείως και κατουράει το ίδιο του το πόδι. Beat that!!!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Χαχαχα!
Sorry Grifos, αλλά πολύ γέλασα με την αντίδρασή σου!
Όχι λόγω του περιεχομένου του post σου, αλλά γιατί τόσο το ανέκδοτο, όσο κι εσύ πέσατε θύματα ατυχούς μετάφρασης!
Στο ανέκδοτο, όπου βλέπεις σκύλος εργαστηρίου βάλε LABrador και θα σου φανεί πιο λογικό!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97