Προσωπικά δεν σε προσέβαλα, και ούτε σκοπεύω να το κάνω. Κάνω αγώνα για να διατηρήσω κάποιο επίπεδο - όσο είναι δυνατόν. Λυπάμαι που ακούστηκαν βαριές κουβέντες για άτομα του φόρουμ που εκτιμώ ιδιαίτερα, και για την άνευ λόγου προσβολή που έγινε στον Βασίλη. Είναι πολύ ειρωνικό, αλλά οι άνθρωποι που αποκάλεσες αδαείς έχουν υψηλότατο μορφωτικό επίπεδο και γνήσια φιλοζωικά αισθήματα. Δεν ξέρω πώς πιστεύεις ότι πρέπει να είναι οι αληθινοί φιλόζωοι, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν νοείται φιλόζωος, επιστήμων, ή στοιχειωδώς πολιτισμένος άνθρωπος που δεν πιστεύει ότι τα ζώα έχουν ψυχή. Επίσης δεν ξέρω αν έχεις δεί την εικόνα του Χριστού που κρατά στην αγκαλιά του το αρνάκι - νομίζω πώς πολλοί από εμάς την είχαμε στα παιδικά σχολικά μας βιβλία. Η δική σου η άποψη είναι ότι όσοι αγαπούν τα ζώα είναι αντίχρηστοι ; Γιατί επικαλείσαι μία θρησκεία που χαρακτηρίζεται ως θρησκεία αγάπης. Και προσβάλεις συλλήβδην κόσμο που αφιέρωσε χρόνο προσπαθώντας να σε βοηθήσει στο πρόβλημα σου. Τί να πώ, ειλικρινά λυπάμαι !
Αναφορικώς πρός την παραμονή του σκύλου στην αυλή, αν γαβγίζει σε ώρες κοινής ησυχίας και ενοχλεί τους γείτονες, μπορούν να φωνάξουν την αστυνομία και να σου δημιουργήσουν πρόβλημα. Επίσης τώρα θα ψηφιστεί ο νέος νόμος που θα επιβλέπει την ευζωία των δεσποζόμενων σκύλων (συγνώμη που δεν μπορώ να το γράψω καλύτερα, καθότι αδαής). Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε άρρωστος φιλόζωος (σαν εμάς) από την γειτονιά σου μπορεί να φωνάξει την αστυνομία αν δεί ότι το σκυλάκι δεν έχει την φροντίδα που χρειάζεται. ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΣΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΩ. Απλώς σου εξηγώ ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, και ότι υπάρχουν κάποιοι νόμοι που ελέγχουν τους ιδιοκτήτες ζώων. Κάνε μία έρευνα στο Ίντερνετ, ή και εδώ στο φόρουμ, και θα τα δείς αυτά που σου λέω. Σίγουρα θα είναι καλύτερα για όλους αν βρεθεί ένα καλό σπίτι για το σκυλάκι. Επίσης, αν δεν φροντίσεις το πρόβλημα της υγείας του, είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι θα πεθάνει. Απορώ και με τον κτηνίατρο που σου είπε να βάλεις αμπούλα τον Μαΐο, ειδικά από την στιγμή που τον έχεις στην αυλή. Αυτό είναι λάθος - η προστασία για τα εξωπαράσιτα χρειάζεται όλο τον χρόνο.
ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ: Πώς μπορεί να έλθει κάποιος σε επαφή μαζί σου αν καταφέρει να βρεί σπίτι για το σκυλάκι ;