Γκριφόν κανίς λευκό... Χαρίζεται - Ανάγκη

Status
Κλειδωμένο θέμα

gkrifonkanis

Active Member
8 Μαρτίου 2011
42
0
Ειλικρινα δεν μπορω να αποφασισω εγω για αυτο το σκυλακι καθ οτι ανεργος αλλος ξυλωνετε οποτε αλλος αποφασιζει....

Προς το παρων δειχνει να το κραταμε αλλα αμα ξανακανει θα γινει συμβουλιο παλι....
Δεν εχει κανει τπτ μεχρι στιγμης...

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Η μητέρα σου δηλαδή το θέλει αν σταματήσει να λερώνει μέσα ; Σε κάθε περίπτωση είναι πολύ βασικό να γίνουν οι εξετάσεις, και επίσης να κοιμάται μέσα στο σπίτι. Επίσης μπορεί κατά τις κρίσεις που παθαίνει να της φεύγουν ούρα, χωρίς να το κάνει επίτηδες. Δεν θέλω να σε απογοητεύσω, νομίζω όμως ότι θέλεις και εσύ το καλύτερο για το σκυλάκι. Σκέψου και συζήτησε με την μητέρα σου αν μπορείτε να το κρατήσετε, και εξήγησε της τί χρειάζεται το σκυλί για το καλό του και για την ηρεμία όλων σας. Αν το δέχεται, τότε όλα θα πάνε καλά. Αν όχι, καλύτερα να ψάξεις να της βρείς ένα καλό σπίτι άμεσα. Απλώς παρακάλεσε την μητέρα σου να μείνει μαζί σας μέχρι να βρεθεί μία καινούργια οικογένεια. Μίλησε και με την κυρία που το "έδωσε" έπειτα από 7 ολόκληρα χρόνια, μήπως γνωρίζει και αυτή κάποιον που πραγματικά θα μπορούσε να το αναλάβει.

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Αν την βγάζεις βόλτες και αποκτήσει πρόγραμμα, δε θα λερώνει μέσα. Δωστε της χρόνο να προσαρμοστει, και πάρτε ξίδι για τα τσισάκια. Μπορεις να της βάζεις και πάνες ή εφημερίδες να μάθει σε μια μερια να πηγαινει άμα ζορίζεται. Νομιζω οι πάνες για ηλικιωμένους ειναι φτηνότερες απο των σκύλων.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Νομιζω οτι το καλυτερο ειναι να βρειτε καποιο αλλο σπιτι για το σκυλακι, που θα το εχουν μεσα και οχι εξω στο κρυο, που θα μπορουν να του προσφερουν την σωστην ιατρικη περιθαλψη, που θα εχουν την δυνατοτητα την οικονομικη για οτι κ αν χρειαστει και που θα ειναι ενα επιπλεον μελος της οικογενειας και οχι αξεσουαρ του κηπου. Εξαλλου αν ειναι καταβεβλημενο ποσο να αντεξει εξω στο κρυο? Κ αν το ξαναπιασει καμια κριση και δεν το δειτε?

gkrifonkanis

Active Member
8 Μαρτίου 2011
42
0
Οχι παιδια ευτυχως...δεν λερωνει μεσα...δεν ξερω ισως η προηγουμενη το ειχε εκπεδευσει καπως οτι και να θελει να λερωσει μεσα δεν θα λερωσει....γαβγιζει ξαναγαβγιζει για να λερωσει...Οχι!

Τωρα για σπιτακι ειναι πανακριβα...αλλα μου ειπε ενα φιλος οτι εχει ενα και θα μου δωσει!!

mihaela

New Member
6 Μαρτίου 2011
4
0
Φίλε μου καλησπέρα,
Έχεις -καλώς ή κάκώς- αναλάβει την υιοθεσία ενός πλάσματος για το οποίο πλέον φέρεις όλη την ευθύνη όχι μόνο της επιβιώσεώς του αλλά τής καλής και αξιοπρεπούς του διαβίωσης. Αυτή την στιγμή, έχεις ένα κανίς 7 ετών -αναλογίσου το σαν άνθρωπο περίπου 50 ετών- το οποίο έχει πιθανόν σοβαρό πρόβλημα επιληπτικών κρίσεων. Αυτό συνεπάγεται αμέριστη συμπαράσταση από μέρους σου, αγάπη, φροντίδα και πάνω από όλα καταννόηση!!. Έχω περάσει από δυσκολότερη κατάσταση για 2 χρόνια στα οποία το κανίς μου λάμβανε θεραπεία με Gardenal με απόλυτη επιτυχία. Δυστυχώς το γήρας -15 ετών- και τα εγκεφαλικά επισόδια οδήγησαν στον θάνατο. Το κανίς έκανε την ανάγκη του μέσα στο σπίτι όχι γιατί ήθελε αλλά γιατί δεν μπορούσε να κρατηθεί!. Του βάλαμε πάνες και λύσαμε το πρόβλημα! Απλά!! ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ!!!! Εσύ ή η μητέρα σου, αντέχετε στο κρύο ή την ζέστη έξω?? Το είδος αυτό είναι για το σπίτι και όχι για να το βάλεις σε σπιτάκι στο μπαλκόνι!! Δεν είναι γλάστρα αλλά ύπαρξη σε ανάγκη! Θα το εξορίσετε για να μην ενοχλεί; Η ζέστη, το κρύο, η έλλειψη αγάπης, παρέας και συμπαράστασης στο πρόβλημά του μπορέι να του προκαλέσει ακόμα και εγκεφαλικό επεισόδιο!Και όταν κάνει την ανάγκη του μέσα, το χειρότερο που μπορείς να κάνεις είναι να το μαλώσεις. Δεν θα καταλάβει γιατί!! Το Gardenal είναι πολύ φθηνό. Ψάξε έναν σοβαρό γιατρό για να σε συμβουλεύσει σε παρακαλώ και μην παίρνεις αποφάσεις οι οποίες μπορούν μοιραία να το σκοτώσουν! Καταννοείς ότι το αποτέλεσμα των πράξεών σου μπορεί να είναι ταλαιπωρία ή/και θάνατος για το σκυλάκι;; Στο κάτω κάτω, δώστο σε παρακαλώ σε τόσους που σου έχουν γράψει, που έχουν την κατάληλη εμπειρία, θέληση και υπομονή. Στα λέω φιλικά και από εμπειρία.

gkrifonkanis

Active Member
8 Μαρτίου 2011
42
0
Και ναζια κανει και χαδια κανει...ποτε θα με κανει παιδακια δεν ξερω....χαχαχαχα
Επαναλμβανω οτι το σκυλι δεν λερωνει και για οτι θελει γαβγιζει και τα κανει εξω....
Δεν ειπα ποτε οτι δεν αναλαμβανω τις ευθυνες του σκυλιου αλλα για να τις αναλαβω πρεπει να ξερω κι εγω οτι 100% εχει αυτο το πργμ...

Οταν ο γιατρος σε αφηνει στο φλου πως μπορεις να εισαι σιγουρος;; να του δωσω καιμια φαρμακευτικη αγωγη και να γινει χειροτερα;;
Εδω και μια βδομαδα δεν εχει παρουσιασει κριση....Αν κι εξω που το εχω το βλεπω διοτι καταγραφετε απο κλειστο κυκλωμα τηλεορασης....

Τωρα για το κρυο δεν νομιζω να κρυωνει τοσο...εχει προνοησει ο Κυριος για τα ζωα...
Εξ αλλου το σκεπαζω και με κουβερτες 2 στον αριθμο... ουτε εγω θα κρυωνα αμα ημουν ετσι σκεπασμενος...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
:mad::mad::mad::mad::mad:

Δεν βρίσκω απολύτως τίποτα ευγενικό να σου γράψω...:mad::mad:

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
δεν γνωριζω λεπτομερειες..
περα απο οσα εδω στο τοπικ γραψατε....
για την κυρια που το ειχε 7 χρονια.... δεν θα εκφραστω καθολου...
για εσενα ομως που πηρες ενα σκυλι 7 ετων... με μια ασθενεια... δεν γνωριζες οτι ησουν ανεργος?
δεν ειχες συζητησει με την μητερα σου τα πιθανα εξοδα ενος σκύλου?
την διαμονή του? το πηρες ενω γνωριζες οτι θα μενει εκτος σπιτιου?
εισαι απαραδεκτος.... να φροντισεις να δοθει προς υιοθεσια αμεσα...και μην σκεπτεσαι καν τον βολο... να σκεπτεσαι το καλο του σκυλου
αλλωστε αν τυχαινε σε εμενα κατι αναλογο ... δεν θα σε αφηνα να τοξαναδεις...
να σου υπενθυμισω οτι δεν μιλαμε για τσοπανοσκυλο???
να σου υπενθυμισω οτι δεν λερωνει εντος?
να σου υπενθυμιζω οτι μια και μιλαμε για κανισοειδες δεν εχουμε και υπερβολικη τριχα?
το σκεπαζεις με 2 κουβερτες κι αυτο ολο το βραδυ καθεται ακινητο στις κουβερτες...?
ελεος

το μαλτεζε οταν ειχα με τους γονεις μου.. κοιμοταν εναλλαξ στο κρεβατι μας...
εχεις δοκιμασει τετοια αισθηση? να κοιμασαι καινα εχεις τον μικρο σου φιλο στα ποδια?

gkrifonkanis

Active Member
8 Μαρτίου 2011
42
0
Σιγα ρε παιδια....Δεν τρελλαθηκα να βαλω και το σκυλι στο κρεβατι μου...μηπως να παω εγω στο κουτακι του σκυλου;;

Sofouli: Δεν νομιζω οτι ταλαιπωρειται το σκυλι
mareco: εσυ τι θα εκανες στην θεση μου;;

GRDANE: Οταν το πηρα δεν ηξερα καν οτι ειναι αρρωστο μετα τα εβγαλε αυτα...και δεν με ειχε ενημερωσει....οπως δεν ηξερα οτι ητανε και 7 χρονων καθ οτι μου ειπε οτι ειναι μηνων και εμβολιασμενο και δεν ειχε κανει τα τελευτεα 2 χρονια εμβολιο...

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Σιγα ρε παιδια....Δεν τρελλαθηκα να βαλω και το σκυλι στο κρεβατι μου...μηπως να παω εγω στο κουτακι του σκυλου;;

Sofouli: Δεν νομιζω οτι ταλαιπωρειται το σκυλι

GRDANE: Οταν το πηρα δεν ηξερα καν οτι ειναι αρρωστο μετα τα εβγαλε αυτα...και δεν με ειχε ενημερωσει....οπως δεν ηξερα οτι ητανε και 7 χρονων καθ οτι μου ειπε οτι ειναι μηνων και εμβολιασμενο και δεν ειχε κανει τα τελευτεα 2 χρονια εμβολιο...
Παρακαμπτω όλα τα προηγουμενα για να ρωτήσω:
Πως ξερεις ότι σου είπε ψεματα ότι είναι εμβολιασμενο και ότι δεν έχει κανει τα τελευταία δύο χρονια εμβολιο;

Last edited:

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Το δεν ταλαιπωρειται το λες εσυ.

Το σκυλακι χρειαζεται ενα σωστο κτηνιατρικο ελεγχο.Δεν το θες στο κρεββατι σου οκ,απο εκει μεχρι το εξω απο το σπιτι ειναι αλλο.
Δωσε το σκυλακι να το φροντισει σωστα ενας ανθρωπος που μπορει και οικονομικα και πανω απο ολα ψυχικα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Θα έπαιρνα απόφαση, ότι είμαι παντελώς ανίκανος να φροντίσω όπως πρέπει ένα ζώο και για να έχω τουλάχιστον την συνείδησή μου καθαρή, θα φρόντιζα να το δώσω μπας και σωθεί. Αν δεν έκανα ούτε αυτό, θα θεωρούσα τον εαυτό μου και βασανιστή ζώων.

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ, ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ...

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Εφ' όσον ο σκύλος δεν λερώνει μέσα πού είναι το πρόβλημα να το βάλετε στο σπίτι σας?
Νομίζω ότι πρέπει να βρεις ένα σπίτι στο σκύλο, γιατί από δω και πέρα θα μεγαλώνει σε ηλικία δε θα μικραίνει. Αυτό σημαίνει ότι εκτός της επιληψίας που δεν ξέρετε αν έχει, θα έχει ούτως ή άλλως αυξημένες ανάγκες - αν όχι τώρα, σε λίγα χρόνια.
Το σκυλάκι έχει ταλαιπωρηθεί απίστευτα και στρεσαριστεί με τις αλλαγές περιβάλλοντος και οικογενειών (αγέλης για το ίδιο). Δεν πιστεύω ότι θα δυσκολευτεί να βρει σπίτι, γιατί είναι μικρόσωμο και χαριτωμένο.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Από τον τρόπο που μιλάς και εκφράζεσαι το σκύλο το πήρες από απλό καπρίτσιο και τίποτα άλλο. Δεν σκέφτηκες ούτε τις ανάγκες του, ούτε τα έξοδά του και από ότι φαίνεται ούτε και τη γνώμη των δικών σου (γιατί δεν τους βλέπω και πολύ φαν του σκυλιού). Αν δεν υπολογίζεις την ψυχούλα του, αν δεν υπολογίζεις την ηλικία του που στα 7 του πηγαίνει από κει και από δω σα μπαλάκι, υπολόγισε τουλάχιστον το γεγονός ότι είναι άρρωστο.
Τον Κύριο καλά θα κάνεις να τον αφήσεις στην απέξω διότι όλα αυτά τα σκυλάκια είναι δικό μας δημιούργημα και όχι δικό του. Αν είχες ψάξει λίγο παραπάνω το θέμα σκύλος θα ήξερες ότι τα Κανίς δεν έχουν το υπόστρωμα που ο Κύριος προνόησε να δώσει στα υπόλοιπα κυνοειδή, για αυτό είναι και ευαίσθητα στο κρύο. Και δεν σου είπε κανένας να το βάλλεις στο κρεβάτι σου, να το βάλλεις σε μία γωνιά στο σπίτι στη μία από τις δύο κουβέρτες που του έχεις δώσει...
Αν είσαι άνεργος το σκύλο τι τον ήθελες...και αφού βλέπεις ότι τα πράγματα έχουν ζορίσει βρες μία καλή οικογένεια που θα το αγαπά και θα το φροντίζει γιατί ουτε το ένα ούτε το άλλο δείχνονται στα λόγια, μόνο στις πράξεις. Βλέπεις ότι τα έξοδα είναι περισσότερα από όσα μπορείτε να κάνετε, μην το καθυστερείς. Και αν έχεις τόσους ανθρώπους που σου λένε τόσο καιρό ότι το σκυλάκι θέλει άλλη περιποίηση δεν το κάνουν για να κερδίσουν κάτι... άκουσε τους ως μία τελευταία πράξη καλοσύνης προς το μικρό.
Απ' όσα περιγράφεις το σκυλάκι σας φέρεται μια χαρά, δε λερώνει σας αγαπά και σας κάνει χαρές...του οφείλεις αν μη τι άλλο για την εμπιστοσύνη που σου έδειξε.

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Όταν αυτό που σου λέει ο κτηνίατρος δεν σε καλύπτει, τότε πρέπει να ζητήσεις και δεύτερη γνώμη από άλλο κτηνίατρο. Ζήτησε από γνωστούς οι γείτονες να σου συστήσουν έναν καλό γιατρό για τον σκύλο, και πήγαινε τον ΑΜΕΣΑ. Το σκυλί είναι ΠΟΛΥ ΑΡΡΩΣΤΟ. Δεν μπορεί να μένει χωρίς φαρμακευτική αγωγή και ιατρική παρακολούθηση. Είναι σαν να το καταδικάζεις σε θάνατο. Δεν νομίζω ότι θέλεις να το σκοτώσεις, έτσι δεν είναι ; Έχε υπόψιν σου ότι όσο θα μεγαλώνει, τόσο η κατάσταση του θα χειροτερεύει. Θα έχεις έξοδα - εξετάσεις, φάρμακα, ίσως και ειδική τροφή που θα σου δώσει ο γιατρός. Είσαι σίγουρος ότι όντας άνεργος μπορείς να ανταπεξέλθεις σε όλα αυτά ;

Είναι βέβαιο ότι η προηγούμενη "κυρία" που είχε τον σκύλο του έκανε όλα τα εμβόλια ; Σας έδωσε το βιβλιάριο υγείας του ; Αν δεν έχει κάνει τα εμβόλια τίθεται σε κίνδυνο η υγεία του σκύλου, αλλά και η δική σας. Με την αποπαρασίτωση τί γίνεται ; Σε ενημέρωσε για αυτό ;

Γνωρίζεις ότι αφήνοντας τον σκύλο να κοιμάται στο μπαλκόνι τον εκθέτεις σε ένα σωρό κινδύνους ; Ψάξε στο φόρουμ για το καλαζάρ και την διροφιλαρίωση - από σκνίπες και κουνούπια μεταδίδονται. Χρησιμοποιείς τα ειδικά εξωπαρασιτοκτόνα που θα προστατέψουν το σκυλάκι από ψύλλους, τσιμπούρια και τσιμπήματα εντόμων ; Προσωπικά δεν γνωρίζω κανένα σκύλο που να τον σκεπάζουν με κουβέρτα και να κάθεται κουκουλωμένος όλο το βράδυ. Και δεν είναι μόνο το κρύο. Τα σκυλιά υποφέρουν ακόμη περισσότερο από την ζέστη. Τί θα γίνει το καλοκαίρι όταν πλακώσει κανένας καύσωνας ; Οι σκύλοι παθαίνουν θερμοπληξία και πεθαίνουν πολύ εύκολα. Πώς θα προστατευτεί από τις υψηλές θερμοκρασίες στο μπαλκόνι τα μεσημέρια που η θερμοκρασία χτυπάει κόκκινο ; ΚΑΝΕΝΑ σκυλί δεν μπορεί να ζεί περιορισμένο στο μπαλκόνι. Πόσο μάλλον το δικό σου, που είναι γεννημένο για να ζεί μέσα στο σπίτι όπως όλα τα μικρόσωμα ζώα. Εσύ πώς θα ένιωθες αν η μητέρα σου σε έκλεινε στο μπαλκόνι ; Ένα ζωντανό πλάσμα είναι που έχει ανάγκη την συντροφιά σας - οι σκύλοι είναι ζώα με αγελαία συμπεριφορά, μαθημένοι να ζούν σε αγέλη με άλλα σκυλιά. Όταν παίρνουμε ένα σκύλο, η αγέλη γινόμαστε εμείς. Το σκυλάκι είναι δυστυχισμένο. Δεν είναι ζωή αυτή που κάνει. Μπορεί να έχεις τις καλύτερες προθέσεις, αλλά δεν αρκούν, και δεν νομίζω να θέλεις να κάνεις μία αθώα ψυχή να υποφέρει. Δεν έχει ακόμη συνέλθει από το σόκ της αλλαγής περιβάλλοντος - έπειτα από επτά ολόκληρα χρόνια βρέθηκε από το παλιό του σπίτι σε ένα μπαλκόνι. Και είναι και άρρωστο - παθαίνει κρίσεις, φοβάται, και έχει ανάγκη από την φροντίδα σας. Να έχεις επίσης υπόψιν ότι απαγορεύεται από τον νόμο τα σκυλιά να ζούν στα μπαλκόνια. Οποιοσδήποτε από τους γείτονες σας μπορεί να φωνάξει την αστυνομία, και τότε θα έχετε πρόβλημα.

Βόλτες το πηγαίνεις καθόλου ; Παίζεις μαζί του ; Όλα τα σκυλιά χρειάζονται χρόνο και φροντίδα. Ένα άρρωστο σκυλί σαν το δικό σου χρειάζεται ακόμη περισσότερη φροντίδα και προσοχή. Πώς θα αισθανθείς αν μία μέρα ξυπνήσεις και το βρείς νεκρό ; Γιατί αυτό είναι το μόνο σίγουρο όσο ζεί στο μπαλκόνι και χωρίς την φαρμακευτική αγωγή που χρειάζεται. Θα έχεις τύψεις σε όλη σου την ζωή και θα αισθάνεσαι υπεύθυνος για τον θάνατο του. Αν όμως ψάξεις να του βρείς ένα καλό σπίτι, όπου δεν θα το έχουν στο μπαλκόνι και θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα του, τότε και το σκυλάκι θα σωθεί, και δεν θα έχεις πρόβλημα με την μητέρα σου. Και θα έχεις την ικανοποίηση ότι βοήθησες να σωθεί. Σε παρακαλώ, σκέψου το. Τόσοι άνθρωποι που σου γράφουμε και σου λέμε αυτά τα πράγματα δεν το κάνουμε επειδή είμαστε αργόσχολοι και δεν έχουμε με τί να ασχοληθούμε, ούτε επειδή μας αρέσει να ανακατευόμαστε στις ζωές των άλλων. Να βοηθήσουμε προσπαθούμε - τόσο το σκυλάκι, όσο και εσένα. Σκέψου το ...

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
οπως δεν ηξερα οτι ητανε και 7 χρονων καθ οτι μου ειπε οτι ειναι μηνων και εμβολιασμενο και δεν ειχε κανει τα τελευτεα 2 χρονια εμβολιο...
Σχολείο έχεις πάει; Μαθηματικά ξέρεις;
Σου ειπε οτι δεν εχει κανει 2 χρονια τα εμβόλια του και οτι ειναι μηνων, εσυ τι καταλαβες; Οτι τα εμβολιαζουν πριν καν συλληφθουν; Δεν υποψιάστηκες τίποτα; Δε σκέφτηκες να πάρεις τα βιβλιάρια του να ξέρεις το ιστορικό του; Μπιτ ανεύθυνος εισαι...
Παρατας το σκυλο στην αυλή, δεν δεχεσαι να τον βαλεις μέσα λες και ειναι κανενα αρκουδοσκυλο, τα ριχνεις στην μάνα σου δηθεν 23 χρονών μαντράχαλος, αυτο το καλό μου σου κάνει και χαρες και συνεχίζεις να εχεις το ιδιο υφακι τυπου ''σιγα μην κοιμηθω και μαζί του''. Κατα τα άλλα θες να γινει και μάνα, να εχεις και τα κουταβια στον κηπο να χαζοχαίρεσαι.

ΧΑΡΗ ΘΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΗ ΔΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΞΑΝΑΠΛΗΣΙΑΣΕΙΣ

Το κλειστο κυκλωμα σε μάρανε, καημένε, ε καημένε....:mad:

Status
Κλειδωμένο θέμα