Γερμανικό ποιμενικό

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Αυτοί που σε κορόιδεψαν πιο πάνω είναι πολύ καλοί γνώστες του αντικειμένου και κάποιοι από αυτούς είναι και εκτροφείς αναγνωρισμένοι στην Ελλάδα!

Όταν θα ενημερωθείς για τον σκύλο και την σωστή απόκτηση,τι εστί pedigree, γιατί πουλάνε τα κουτάβια τόσο πολύ, ποιος σκύλος είναι υγιής, ποιος σκύλος είναι εντός προτύπου, ποιος εκτός προτύπου τότε θα ξαναμιλήσουμε!

Όταν θα μάθεις τα παραπάνω σωστά και όχι όπως θέλεις να πιστεύεις εσύ,όταν θα συναναστραφείς με σωστούς ανθρώπους στο κεφάλαιο "σκύλος" τότε θα καταλάβεις ότι ο σκύλος σου είναι ένας ημιαιμάκος Γερμανικός Ποιμενικός!Αν δεν μπορείς να δεις τις διαφορές ενός κουταβιού από εκτροφέα και ενός κουταβιού από Pet Shop ή από γέννα ιδιώτη που δεν έχουν pedigree τα σκυλιά του τότε δεν μπορείς να κρίνεις τίποτα γιατί απλά δεν ξέρεις και από ότι φαίνεται δεν θέλεις και να μάθεις!

Να ξέρεις και να θυμάσαι, ο κτηνίατρος είναι γιατρός και είναι υπεύθυνος μόνο για την υγεία τους σκύλου,για τίποτα άλλο,ούτε για να σου βρίσκει σκύλο, ούτε για να σου κάνει τον μηχανικό αυτοκινήτου, ούτε για κάποια άλλη δουλειά!Είναι μόνο για την υγεία του σκύλου σου!
Δεν μπορείς να πας στον φούρναρη και να του πεις γιατί δεν λειτουργεί το μπουζί στο αυτοκίνητο σου!Άλλο ο φούρναρης και άλλο ο μηχανικός αυτοκινήτων, έτσι άλλο ο κτηνίατρος και άλλο ο εκτροφέας!

dimitris73

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2010
419
0
Bruno25, έχω την αίσθηση ότι έχεις μπερδευτεί. Μιλάς για κτηνιατρεία που πουλάνε σκυλιά με χαρτιά για 500€.
Μιλάς για κουτάβια που έρχονται από Βουλγαρία τα οποία είναι από super γονείς χωρίς να αποδεικνύεται ότι όντως είναι γονείς των εν λόγο κουταβιών.
Προκειμένου να υποστηρίξεις την επιλογή σου για το πώς πήρες το σκυλί σου παίρνεις ως θέση ότι το σκυλί εάν δείχνει rot εάν είναι τεράστιο και τρομερό τότε είναι καλό σκυλί, μια και η παρέα στο πάρκο του Βόλου το αναγνωρίζει. Και όσοι έχουν πάρει σκυλί με τον ιδανικό αντικειμενικά τρόπο είναι χαζοί γιατί πλήρωσαν 1000€. Καλώς ή κακώς δεν είσαι (δεν είμαι) επαγγελματίας ώστε να μπορείς να διακρίνεις εάν ένα σκυλί είναι άριστο σύμφωνα με το πρότυπο της φυλής. Ακόμα και να μάθεις απέξω το πρότυπο της φυλής που σε ενδιαφέρει δε σε κάνει κριτή. Πόσο μάλλον ικανό να αξιολογήσεις ποιό άλλο "καλό" σκυλί φίλου μπορεί να ζευγαρώσει με το δικό σου για να βγάλει καλά σκυλιά.
Δεν είμαι από αυτούς που θεωρώ ότι παίρνεις σκυλί από εκτροφέα, έχεις δει τους γονείς, έχεις επιβεβαιώσει τα χαρτιά των γεννητόρων και όλα καλά.....
Πόσο μάλλον όμως όταν κάποιος δε κάνει τιποτα από αυτά.

Εν τέλει το μήνυμα που θές να περάσεις στους υπόλοιπους που διαβάσουν το θέμα που άνοιξες ποιό είναι?
Αυτό που εγώ εισέπραξα είναι το αγοράστε από όπου μπορείτε φθηνότερα.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Ωραία τα λέτε Στέλιο και Δημήτρη,
δυστυχώς οι απαντήσεις που θα πάρουμε θα είναι οι γνωστές,
εάν κάποιος δεν θέλει να μάθει κακό του κεφαλιού του.

Ας μείνει για πάντα ημιμαθείς αν όχι ανίδεος όποιος δεν θέλει να διαβάσει και να ψαχτεί.

bruno25

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
261
0
volos
Bruno25, έχω την αίσθηση ότι έχεις μπερδευτεί. Μιλάς για κτηνιατρεία που πουλάνε σκυλιά με χαρτιά για 500€.
Μιλάς για κουτάβια που έρχονται από Βουλγαρία τα οποία είναι από super γονείς χωρίς να αποδεικνύεται ότι όντως είναι γονείς των εν λόγο κουταβιών.
Προκειμένου να υποστηρίξεις την επιλογή σου για το πώς πήρες το σκυλί σου παίρνεις ως θέση ότι το σκυλί εάν δείχνει rot εάν είναι τεράστιο και τρομερό τότε είναι καλό σκυλί, μια και η παρέα στο πάρκο του Βόλου το αναγνωρίζει. Και όσοι έχουν πάρει σκυλί με τον ιδανικό αντικειμενικά τρόπο είναι χαζοί γιατί πλήρωσαν 1000€. Καλώς ή κακώς δεν είσαι (δεν είμαι) επαγγελματίας ώστε να μπορείς να διακρίνεις εάν ένα σκυλί είναι άριστο σύμφωνα με το πρότυπο της φυλής. Ακόμα και να μάθεις απέξω το πρότυπο της φυλής που σε ενδιαφέρει δε σε κάνει κριτή. Πόσο μάλλον ικανό να αξιολογήσεις ποιό άλλο "καλό" σκυλί φίλου μπορεί να ζευγαρώσει με το δικό σου για να βγάλει καλά σκυλιά.
Δεν είμαι από αυτούς που θεωρώ ότι παίρνεις σκυλί από εκτροφέα, έχεις δει τους γονείς, έχεις επιβεβαιώσει τα χαρτιά των γεννητόρων και όλα καλά.....
Πόσο μάλλον όμως όταν κάποιος δε κάνει τιποτα από αυτά.

Εν τέλει το μήνυμα που θές να περάσεις στους υπόλοιπους που διαβάσουν το θέμα που άνοιξες ποιό είναι?
Αυτό που εγώ εισέπραξα είναι το αγοράστε από όπου μπορείτε φθηνότερα.
περι pedigree jekinhse to uema.pvw yparxoyn polla πλαστα.
ειδα τις γνωσεις των παραπανω
αμα ειναι να παρω σκυλο για εκθεση θα σας πω παντως.εγω για συντριφια τον πηρα χωρις να ξερω λεπτομεριες.μαθετε να το ξεχωριζετε αυτο..δεν μου ανεφερε κανεις τι τον θελω τον σκυλο.
για διαγωνισμο μπορει να μην περασω εγω,δεν ξερω.οσοι τον βλεπουν ομως λενε τα καλυτερα.
και ενας ερασιτεχνης μπορει να καταλαβει ενα μη καλο lyko kai rot..μπορει να εχουν πολυ μεγαλη μουσουδα να ειναι με τεραστια αυτια να να να να ...δεν μιλησα για λεπτομεριες εγω.τον δικο μου τον βλεπετε στις photos mou και ειναι 3 μηνων εκει..προσφατες photos δεν εχω ουτε το παιζω ξερω τα παντα για τα σκυλια..αλλα οτι ξερω το λεω.
δηλ ενας φιλος σας παιρνει εναν σκυλο απο εναν γνωστο οτυ η ενα pet shop και του λετε αα δεν πληρει τις προδιαγραφες.δεν εχει χαρτια.ειναι 3 εκατοστα ποιο πσυλο απο οτι επρεπε και δεν λεει..ετσι κρινετε?η βλεπετε τα ποιο εμφανι σημαδια...τα ποιο εντονα χαρακτηριστικα και κρινετε αναλογα???
σας ερωτω ξανα..δειτε photos και πειτε μου πως σας φαινετε ο δικος μου..να δω τα μειον του.
προσοχη δεν τον λες τελειο αλλα πολυ ωραιο προς το παρον

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Έλεος παναγία και χριστέ](*,)](*,)](*,)

Όταν διαβάζεις καταλαβαίνεις τι διαβάζεις η τσάμπα γράφουμε;

Τι σχέση έχει αν θες pet η εκθεσιακό;
ότι και να θες πάνω από όλα θες να είναι υγιής, και ξαναρωτάω τις εξετάσεις έκανε ο εκτροφέας σου στους γεννήτορες;;
Και εφόσον πληρώνεις για ΓΠ θες να είναι ΓΠ,αλλιώς σώσε ένα ημίαιμο από τον δρόμο αφου θες μόνο συντροφιά.

Το pedigree έχεις ιδέα τι είναι;

bruno25

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
261
0
volos
απο την στιγμη που παιρνεις εναν σκυλο απο εξωτερικο μπορει να σ δωσουν πλαστο pedigree...οπως σας εδειξα και στο link ποιο πριν
το λεω γιατι ειπα πως ειναι πολυ ςραιο και καλο το rot και ολοι επεσαν πανω μου και το μονο που ηξεραν ειναι να κοροιδευουν γιατι το πηρε 50ευρο ο φιλος μου...τωρα το εχει 2 χρονια νομιζω και ειναι υγιεστατος.60 κιλα ειναι και θελει διαιτα..αν κ δεν εχει καθολου πρισμενη κοιλια.εχει υψος και πολυ στηθος.
δεν περιμενω να με στιρηξει κανεις εδω εστο και σε κατι που θα εχω απολυτο δικαιο.
να σ πω..αμα δωσω 1000+ για εναν σκυο και πανω στον χρονο μου παθαινει δυσπλασια..τι κανΩ?

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Εσένα μπορεί να σε κοροιδέψουν με πλαστό pedigree γιατί δεν κάθεσαι να μελετήσεις 5 πράγματα.
Δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις αν ενα pedigree είναι πλαστό.
Ξέρεις τι είναι αυτό το χαρτί;;

Σε τι έχεις απόλυτο δίκαιο;
Στις θεωρίες περί τεράστιου τρομαχτικού χοντρού ροτ;

bruno25

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
261
0
volos
οχι..στο οτι κοροιδεψαν οι τυποι ποιο πανω περι βασιλικου rot και εξαδαχτυλου..ενω ολα τα rot ειναι εξαδααχτυλα και πως τα βασιλικα rot δεν ειναι καθαροαιμα παρα με διασταυρωση mastif.το χαρτι απο τα λιγα που ξερω εχει το γενναιολογικο δεντρο του σκυλου.
και παλι δεν ετυχε να παρω κουταβι απο καποιον εδω βολο με γονεις με pedigree και τα εδινε 300-400 τα κουταβια...εκει δηλ τι εχετε αν πειτε?ουτε και αυτο αξιζει??και ξαναρωτω γιατι απαντηση δεν πηρα..δινω 1000ευρο για εναν σκυλο,μου παθαινει δυσπλασια πανω στον εναν χρονο.τι κανω μετα???

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Και σου ξαναλέω για τελευταία φορά!!!!

Όλοι αυτοί οι ψευτοεκτροφείς που αναφέρεσαι που ζευγαρώνουν τα σκυλιά τους για το παραδάκι
-Τι εξετάσεις έχουν κάνει στα σκυλιά τους;
-Τι κρίσεις έχουν πάρει σε εκθέσεις έτσι ώστε να κριθούν καλά δείγματα της φυλής και κατάλληλα αναπαραγωγής;
-Με ποιες γνώσεις κάνανε την γέννα;

Το χαρτί δεν σημαίνει άριστος σκύλος, σημαίνει όμως καθαρόαιμος σκύλος.
Το pedigree δεν πιστοποιεί κάτι πέρα από την καθαροαιμία,
τυπικά ο δικός σου είναι ημίαιμος για να καταλάβεις εφόσον δεν εχει χαρτιά.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Τυπικά ημίαιμος είναι οποιοσδήποτε σκύλος δεν έχει pedigree που να αποδυκνείει την καθαροαιμία του.

dimitris73

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2010
419
0
εμφανησιακα ποιος θεωρειται ημιαιμος ξερετε να μου πειτε?
Bruno δεν υφίσταται το "εμφανισιακά ημίαιμος"! Το εμφανισιακά γερμανικός ποιμενικός με παππού μαλινουα, προπάππου γκρένενταλ και γιαγια γερμανικό ποιμενικό υφίσταται.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Που κολάει αυτό;
Εμφανισιακά εγώ μοιάζω με την jolie,
είμαι όμως αυτή;:maria::maria::maria:

dimitris73

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2010
419
0
Εν τω μεταξύ αυτά σου τα γράφω όταν "βγήκα" εδώ και κανά 8μηνο από το forum γιατί ήρθα σε έντονη αντιπαράθεση με εκτροφέα....για υποχρεωτικές εξετάσεις υγείας .....

bruno25

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
261
0
volos
sofouli σε παντρευομαι αν ειναι ετσι..χχααχαχ
diitri οκ καταλαβα..οποτε πορεια θα δειξει κατα ποσο καθαροαιμος ειναι.
απο τις photos που εχω πως σας φαινετε?

dimitris73

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2010
419
0
οχι..στο οτι κοροιδεψαν οι τυποι ποιο πανω περι βασιλικου rot και εξαδαχτυλου..ενω ολα τα rot ειναι εξαδααχτυλα και πως τα βασιλικα rot δεν ειναι καθαροαιμα παρα με διασταυρωση mastif.το χαρτι απο τα λιγα που ξερω εχει το γενναιολογικο δεντρο του σκυλου.
και παλι δεν ετυχε να παρω κουταβι απο καποιον εδω βολο με γονεις με pedigree και τα εδινε 300-400 τα κουταβια...εκει δηλ τι εχετε αν πειτε?ουτε και αυτο αξιζει??και ξαναρωτω γιατι απαντηση δεν πηρα..δινω 1000ευρο για εναν σκυλο,μου παθαινει δυσπλασια πανω στον εναν χρονο.τι κανω μετα???
Κλαίς!
Όχι για το 1000€ και λιγότερο για το 50€. Γιατί το σκυλί σου κλαίει όταν πάει να σηκωθεί, γιατί δε μπορεί να τρέξει, γιατί δεν έχεις λεφτά να του κάνεις τα αμφίβολου αποτελέσματος χειρουργία, γιατί ΄σου λένε 3 κτηνίατροι ότι πρέπει να κάνεις ευθανασία (1994 10χρόνια έζησε μαζί μου θηλυκό ροτ).
Αυτό κάνεις.
Δεν είναι καφετιέρα ώστε να κλάψεις μόνο....50€3

Το ζήτημα είναι πόσες πιθανότητες υπάρχουν για κάποιον που παίρνει σκυλί με τον τρόπο που πήρες εσύ να έχει προβλήματα υγείας το σκυλί και πώς με τα 50 που του έδωσες (τυχαίο το νούμερο) τον ενθαρρύνεις να συνεχίσει

bruno25

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
261
0
volos
Κλαίς!
Όχι για το 1000€ και λιγότερο για το 50€. Γιατί το σκυλί σου κλαίει όταν πάει να σηκωθεί, γιατί δε μπορεί να τρέξει, γιατί δεν έχεις λεφτά να του κάνεις τα αμφίβολου αποτελέσματος χειρουργία, γιατί ΄σου λένε 3 κτηνίατροι ότι πρέπει να κάνεις ευθανασία (1994 10χρόνια έζησε μαζί μου θηλυκό ροτ).
Αυτό κάνεις.
Δεν είναι καφετιέρα ώστε να κλάψεις μόνο....50€3

Το ζήτημα είναι πόσες πιθανότητες υπάρχουν για κάποιον που παίρνει σκυλί με τον τρόπο που πήρες εσύ να έχει προβλήματα υγείας το σκυλί και πώς με τα 50 που του έδωσες (τυχαίο το νούμερο) τον ενθαρρύνεις να συνεχίσει
αυτο εννοω..δεν λεω πως κλαις τα λεφτα.απλα αμα σου τυχει σε εναν σκυλο με pedigree η δυσπλασια τι κανεις???συνεχιζεις να πιστευεις οτι δεν υπαρχουν πλαστα χαρτια??

dimitris73

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2010
419
0
αυτο εννοω..δεν λεω πως κλαις τα λεφτα.απλα αμα σου τυχει σε εναν σκυλο με pedigree η δυσπλασια τι κανεις???συνεχιζεις να πιστευεις οτι δεν υπαρχουν πλαστα χαρτια??
Δε πιστέυω ότι δεν υπάρχουν πλαστά χαρτιά.......
Είναι και αυτό θέμα ψαξίματός σου. Εκτροφέας δε σημαίνει άγιος. Βλέπεις, ρωτάς, ψάχνεσαι και έχεις κάνει ότι μπορούσες.