Καλύτερα σέλωσε το, πάρε ένα ποδήλατο, μάθε του τις εντολές (Haw, Gee, Easy whoa, Onby, Onby haw, Lets go) και τραβάτε να σε σέρνει και να κάνετε Urban Mushing!
Είναι ανεξάρτητα σκυλιά γιατί είναι για άλλη χρήση...όχι για γαργαλητά!
Άλλαξε λίγο την θεωρία που έχεις στο μυαλό σου. Δεν υπάρχει συναισθηματισμός στα ζώα!
Η λέξη "επαφή" είναι κάτι διαφορετικό. Επαφή αναπτύσσεται όταν ο ιδιοκτήτης δίνει στο ζώο αυτό για το οποίο είναι φτιαγμένο...!
ισως οχι συναισθηματισμος οπως το θεωρουν οι ανθρωποι, ομως υπαρχει κατι παραπανω απο το να το ταιζεις και να το βγαζεις βολτα, μονο για αυτο σε χρειαζονται τα σκυλια?για να καλυπτουν τις υλικες αναγκες τους?,ισως δεν αισθανονται αγαπη αλλα κατι αισθανονται για εμας, αλλιως γιατι να θεωρειται <<ο καλυτερος φιλος του ανθρωπου>>?τοσες ιστοριες το αποδικνειουν που οι σκυλοι ηταν τοσο πιστοι στα αφεντικα τους και ειχαν αναπτυξει τοσο γερο δεσμο που εκαναν απιστευτα πραγματα..
ενας θειος μου ειχε εναν γπ, οταν ο θειος πεθανε,μετα απο λιγο ο σκυλος πεθανε απο καταθλιψη...και φαγητο ειχε και βολτες το πηγαιναν κοντινοι ανθρωποι του θειου μου και το φροντιζαν ..η καταθλιψη απο τι προκληθηκε?του ελειπε ο ιδιος ο ανθρωπος οχι οι υλικες αναγκες που του προσφερε..
και ειπα τωρα ενα απλο παραδειγμα,....το οτι τα χασκι ειναι σκυλια σκληροτραχηλα και σερνουν ελκηθρα δεν σημαινει πωςς αυτο ειναι το μονο που ζητανε απο τον ανθρωπο που τα παιρνει..ναι ειναι στη φυση τους,αλλα οπως μεγαλωνει ενα σκυλι αποκτα τον τροπο ζωης του αφεντικου του.Το χασκι δηλαδη θα με βλεπει ως μεσο να εκπληρωσει το σκοοπο για τον οποιο η φυση φροντισε να το δημιουργησει? εννοειται οτι και βολτες θα πηγαινει και θα το βαλω αν ειναι στο ποδηλατο μου να τρεχουμε παραλληλα κτλ αλλα μετα τι?
ιδιοκτητες χασκι...εμπειριες? :/ γιατι οσο και να μου αρεσει αυτη η ρατσα αν οντως ''σνομπαρουν'' το αφεντικο τους και δεν καθονται να τα χαιδεεψεις (δεν λεω ολη την ωρα αλλα που και που μου αρεσει)..θελω να αποκτησω με προσπαθεια αν χρειαζεται μια στενη σχεση με το σκυλι μου.Οπως επισης μου αρεσει να ακουω πως τα σκυλια καθονται στον καναπε η διπλα στ αφεντικο τους οταν βλεπουν τηλεοραση κτλ...ειναι αυτο εφικτο με χασκι?θα προτιμουσα απο καποιον που υπηρξε η ειναι ιδιοκτητης αυτης της ρατσας
Αφηνω ανοιχτο το ενδεχομενο να κανω λαθος..αλλα αυτη τη γνωμη εχω σχηματισει με τα οσα ακουω για σκυλια..