Να πω και εγω τη γνωμη μου
Αγαπητη Κατια αρχικα να σου αναφερω (για να "ξερεις με ποιον μιλας) οτι δεν ειμαι ιδιοκτητς σκυλου ακομα, οτι για τις ρατσες που αναφερεις ξερω απο πολυ βασικα εως ελαχιστα πραγματα και οτι αφορμη για την απαντηση μου ειναι το γεγονος οτι σε βρισκω συζητησιμη
Απο εκει κ περα
1. Σε περιπτωση που δεν εχεις αντιληφθει το διαχωρισμο θα μου επιτρεψεις να σου εξηγησω το εξης: Οσοι εδω μεσα αναφερουν και επιμενουν σε αγορα σκυλου ΜΟΝΟ απο εκτροφεα (και εχουν απολυτο δικιο) εννοουν το εξης, εκτροφεας ειναι αυτος που εκτρεφει σκυλους και το κανει αυτο ως επαγγελματικη δραστηριοτητα, τηρει ολες τις νομιμες προδιαγραφες, ασχολειται ενημερωνεται και ενδιαφερεται για τη ρατσα του, ειναι πιστοποιημενος απο τον ΚΟΕ (Κυνολογικος Ομιλος Ελλαδας) και διαφορα αλλα πραγματα που μπορεις να βρεις και εδω στο σαιτ, οταν τα παιδια σου λενε εκτροφεα ΔΕΝ εννοουν τον ξαδερφο της κολητης σου η οποιονδηποτε αλλον ιδιοκτητη σκυλου πουλαει κουταβια. Εχει τεραστια διαφορα το ενα με το αλλο και οσο κ αν σου φαινεται εξωπραγματικη η διαφορα στην τιμη, δικαιολογειται
2. Απο την αλλη και χωρις να ειμαι απολυτος,απο οσα εχεις περιγραψει θεωρω οτι η επισκεψη σου σε μια φιλοζωικη θα βοηθουσε. Γιατι; Γιατι απο τη στιγμη που δεν εχεις συγκεκριμενες απαιτησεις απο το σκυλο για καποια συγκεκριμενη εργασια, και το γεγονος οτι σε ενδιαφερει αρκετα η "λυκομορφη" δεν βρισκω λογο να αγορασεις σκυλο ενω διπλα σου ειναι τοσα σκυλια που ψαχνουν στεγη. Εθεσες το θεμα της αποστασης, σε οποιο χωριο και να μενεις στην πολη σου 90% υπαρχει καποια φιλοζωικη που ψαχνει ατομα για να υιοθετησουν σκυλια. Πιο πανω σου εχει γινει σε 2-3 ποστς οικονομικη αναλυση (ας το θεσω ετσι επιστημονικα
) για τα εξοδα του σκυλου, αφαιρεσε τα εξοδα αγορας και δες ξανα ποιες ειναι οι απαιτησεις
3. Το γεγονος οτι εχεις διαβασει πραγματα που δε θα ηθελες να ακουσεις και συνεχιζεις να απαντας και να ενδιαφερεσαι για μενα ειναι ελπιδοφορο. Η γνωμη μου ομως ειναι η εξης: οσο κ αν τον θες τον σκυλο υπαρχει αντικειμενικα κριτηρια που αποτελουν προβλημα. Σε 2 γραμμες η δικη μου ιστορια. Ηθελα να παρω σκυλο απο το 2008. Απο τοτε ως τωρα δεν εχω προβει στην αποκτηση του γιατι οι σπουδες, οι πρακτικες, το στρατιωτικο και το μεταπτυχιακο δε θα με αφηναν να ασχοληθω οπως και οσο θελω. Πλεον τοσα χρονια μετα, ειμαι πολυ κοντα στην αποκτηση του και δεν εχει γινει ακομη ενω εχω τελειωσει με ολα αυτα γιατι περιμενω σε λιγους μηνες να φυγω απο το πατρικο μου. Δε θελω ουτε μονιμη ευθυνη να νιωσει κανεις, ουτε να πιεσω κανεναν ακομα κ αν δεν ειναι κανεις αρνητικος μεσα στο σπιτι για την αγορα σκυλου, και κυριως ο σκυλος να μεγαλωσει με εναν τροπο,γιατι αλλα θα δει απο τον πατερα μου αλλα απο τη μανα μου αλλα απο τα αδερφια μου αλλα απο εμενα. Πιο πανω καποιος εγραψε για φιλια στο στομα και ξαπλωμα στον καναπε. Επειδη ξερω οτι τα ορια καθε ανθρωπου ειναι διαφορετικα, ο σκυλος μου θελω να τα μαθει απο εμενα και οτι λαθος κανω να το επωμιστω (με ω η με ο;
εγω.
Δεν σου λεω οτι δεν κανεις για ιδιοκτητρια σκυλου, ξερω πως ειναι ενα χωριο, σου λεω μη βιαστεις, εχουν αλλα πραγματα προτεραιοτητα στη ζωη σου.
Τελος, η συνδρομη και η συγκαταθεση των γονιων σου ειναι απαραιτητη με οποιοδηποτε τροπο. Οταν μιλησεις μαζι τους ενημερωσε τους και για το οικονομικο το θεματος,ισως να μη γνωριζουν ουτε εκεινοι
Σορυ για το σεντονι