Γείτονες !!!

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.745
7.263
Διαφωνώ κάθετα. Οι άνθρωποι ενοχλούνται όταν ο σκύλος κοιμάται στο κρεβάτι του άρα είναι κακοπροαίρετοι. Είμαι υπέρ του να μην ενοχλούμε αλλά όχι και να χορεύουμρ στον σκοπό που μας παίζει ο κάθε εμπαθής.
Κι εγώ διαφωνώ με τον περιορισμό ή οποιοδήποτε μέτρο περιορισμού του σκύλου να περπατάει μέσα στο ίδιο μας το σπίτι, και κάθετα και οριζόντια και διαγώνια. Αυτό έλειπε να μην περπατάνε οι ένοικοι του σπιτιού στο σπίτι τους. Εφόσον ο σκύλος δε γαυγίζει και δεν ταράζει τον τόπο τέλος. Για την προστασία των πατωμάτων σας άλλο.

Το σπίτι μου μπορεί να είναι και χάρτινο, ακούγονται τα πάντα, από πάνω, από δίπλα και από το φωταγωγό. Ακούω 4 και πλέον διαμερίσματα (όπως και με ακούνε) και είμαι πάρα πολύ ευαίσθητη με το θόρυβο σε κάποιες φάσεις (όταν δουλεύω, όταν πάω να κοιμηθώ, όλα με ενοχλούνε, περίεργη σας λέω!). Όταν από πάνω μου έμεναν άνθρωποι που είχαν σκυλί και άκουγα κανονικά τα νυχάκια του σκυλιού ήταν το τελευταίο που με ενοχλούσε, ο θόρυβος είναι ανεπαίσθητος.

Αν το πρόβλημά τους είναι σε θορύβους φυσιολογικούς σε μια πολυκατοικία ας πάνε σε μονοκατοικία ή ας πάνε σε διαμέρισμα με καλύτερη μόνωση.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.791
20.102
Κι εγώ διαφωνώ με τον περιορισμό ή οποιοδήποτε μέτρο περιορισμού του σκύλου να περπατάει μέσα στο ίδιο μας το σπίτι, και κάθετα και οριζόντια και διαγώνια.
Φαντάζομαι, δεν αναφέρεσαι σε δική μου τέτοια προτροπή, που άλλωστε δεν υπήρξε έτσι;

Σου δωσανε απαντηση στο γκρουπ ANIMALAW στο facebook που εθεσες ακριβως την ιδια ερωτηση :)
Εμείς, δεν θα την μάθουμε;;;;;

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.745
7.263
Φαντάζομαι, δεν αναφέρεσαι σε δική μου τέτοια προτροπή, που άλλωστε δεν υπήρξε έτσι;
Σωστά φαντάζεσαι :)

Εμείς, δεν θα την μάθουμε;;;;;
Ελαμ ντε, να μάθουμε και τη νομική πλευρά του θέματος!

glykeria

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2011
145
24
Νομίζω πως ειδικά όσοι νοικιάζουμε, όλοι λίγο πολύ έχουμε να πούμε για κάποιο γείτονα που λόγω αντιπάθειας έβρισκε αστείες δικαιολογίες ότι τάχα ενοχλείται από τον εκάστοτε σκύλο. Προτείνω -κυρίως για τη διατήρηση της ψυχικής σας ηρεμίας και υγείας- να είστε απαθείς. Και ένα πιθανό ξέσπασμα βέβαια όταν θα έχετε φτάσει στο αμήν, μπορεί να τους βουλώσει. Εγώ ενίοτε χρησιμοποιούσα και τεχνικές χαλάρωσης όταν άκουγα σκουπόξυλο. ;)

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Όταν μένεις στο ίδιο κτήριο με άλλες 15 οικογένειες είναι προφανές ότι θα ακους θορύβους που δε θα σου είναι πάντα ευχάριστοι, απλά τους ανέχεσαι.
Δηλαδή αν ξυπνήσεις το πρωί και έχεις όρεξη για γυμναστική και ασκήσεις που περιλαμβάνουν άλματα για παράδειγμα τι θα κάνουν οι απο κάτω σου; θα σου πουν να μην κάνεις γυμναστική γιατί ενοχλούμαστε; Όλοι αυτοί απλά τρώγονται με τα ρούχα τους, δεν έχουν με τι να ασχοληθούν και ασχολούνται με τον σκύλο, αν δεν είχες τον σκύλο θα έβρισκαν κάτι άλλο να σου προσάψουν.

Και με την ευκαιρία, μιλάμε για το περπάτημα του κόκερ( ; ) που έχεις στο αβαταρ; Δηλαδή όσοι έχουμε σκυλιά 35+ κιλά και δε μας κάνουν παρατηρήσεις έχουμε κουφούς γείτονες; :rolleyes:

Να σοβαρευτούμε λίγο..

Η λύση που πρότεινε η mareco πάντως για να γλιτώσεις τη μουρμούρα εμένα μου φαίνεται καλή, επίσης αν επισκεφθείς ένα κατάστημα με είδη σπιτιού (απο τα μεγάλα) σίγουρα θα βρεις κάτι που να μην είναι τόσο ζεστό και να σε βολεύει.

• Like
Reactions: Marion_Russel

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Δεν έχω διαβάσει την απάντηση των συναδέλφων στο facebook, αλλά η σχετική διάταξη είναι το άρθρο 17 της Υπουργικής Απόφασης Υ1β/2000/1995 (πλήρες κείμενο εδώ http://www.elinyae.gr/el/lib_file_upload/343b_95.1118305623272.pdf). Το σχετικό εδάφιο (Αρθ. 17(2) είναι το εξής: Οι κάτοχοι των διατηρούμενων σύμφωνα με τα παραπάνω, κατοικίδιων ζώων οφείλουν να φροντίζουν για τον τακτικό εμβολιασμό τούτων και να παίρνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την τήρηση καθαριότητας στο περιβάλλον τους και την αποφυγή προκλήσεων θορύβων ή άλλων ενοχλήσεων σε βάρος των περίοικων ή των ενοίκων την πολυκατοικίας κατά περίπτωση.

Από όσα λες, δε νομίζω ότι μπορεί να προκύψει κάτι τέτοιο, αν και παραμένει, βεβαίως, θέμα ερμηνείας. Προσωπική μου άποψη είναι ότι το περπάτημα δεν εμπίπτει στον τύπο θορύβου που προβλέπεται στο σχετικό άρθρο. Έτσι λοιπόν, θα σου πρότεινα και εγώ – όπως και αρκετοί προλαλήσαντες! – να κάνεις ασκήσεις ζεν, να μην ‘τσιμπάς’ και να μη φαίνεσαι απολογητικός, ενώ αν συνεχίσει η από μέρους τους όχληση (η σκούπα με παραδοχή ότι γίνεται συγκεκριμένα για να σ’ ενοχλήσει, σε αντίθεση με το σκύλο που απλά περπατάει, ΕΙΝΑΙ ζήτημα) θα σου πρότεινα να τους ζητήσεις ευγενικά μεν, αυστηρά δε, να σταματήσουν για να μην έχετε περαιτέρω διενέξεις. Σαφώς και κάποια προσπάθεια εκ μέρους σου με χαλάκι, περιορισμό στο σαλόνι όπως λες, κτλ, δείχνει καλόπιστες ενέργειες να εξυπηρετήσεις και να παραμείνουν τα πράγματα στα πλαίσια της καλής γειτνίασης, πράγμα που καλό θα ήταν να τους τονίσεις, αλλά δε χρειάζεται πιστεύω να γυρίσεις και τα ανάσκελα . Όπως είπαν και άλλοι συμ-φορουμίτες, αν είχες παιδάκι που έκλαιγε και έτρεχε και πήδαγε τι θα έλεγαν; ;) Βάσει νόμου, έχεις κάθε δικαίωμα να έχεις σκυλάκι, όπως και παιδάκι, αν τηρούνται οι σχετικοί κανόνες... Κατά τ' άλλα, ξύδι μπαλσάμικο!!

anastasiak

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2013
100
244
Αν ο γείτονας θέλει να παραπονεθεί κάτι θα βρεί, μου έχουν κάνει παρατήρηση πριν απο χρόνια γιατί ο γιός μου -τριών χρονών τότε - περπατούσε ξυπόλητος, και τους ενοχλούσε ο θόρυβος!!

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Αν ο γείτονας θέλει να παραπονεθεί κάτι θα βρεί, μου έχουν κάνει παρατήρηση πριν απο χρόνια γιατί ο γιός μου -τριών χρονών τότε - περπατούσε ξυπόλητος, και τους ενοχλούσε ο θόρυβος!!
Το κόλπο είναι να κάνεις τους "από κάτω" φίλους και ξεμπερδεύεις...

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
φορας παντοφλε καλτσες στο σκυλο.... και περπατας εσυ με ξυλοπαπουτσα στο πατωμα,,, και τον αφηνεις μετα να διαλεξει τι θορυβο προτιμαει !!

• Like

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Ο αντρας μου ειχε απολυτα δικιο, οταν επεμενε και χτυπιοταν να παρουμε μονοκατοικια!!!
Αυτό που λέει η Αντριάννα, είναι το πιο σημαντικό απ' όλα!
Κι εμείς το θέλαμε πολύ, Αντριάννα μου... και, μάλιστα, ο Casper ήταν (και συνεχίζει να είναι) ο "λαγός" αυτού του "project"...
Αλλά, πέσαμε στην οικονομική κρίση και "μαζευτήκαμε"...

Είναι γεγονός... γι' αυτό λέμε:
"Πυρ, γυνή και θάλασσα και κακιά γυναίκα... και κακός γείτονας"...;)

Αν μπλέξεις με κακό γείτονα, είτε έχεις σκύλο είτε όχι... καλό θα είναι να αρχίζεις να σκέφτεσαι τη μετακόμιση...

Το κόλπο είναι να κάνεις τους "από κάτω" φίλους και ξεμπερδεύεις...
Αν γίνεται αυτό, είναι ευχής έργο!

takisft, μπορεί η anastasiak να μην έχει τόσο καλούς "από κάτω" όσο εσύ ;)
Θα μπορούσε και να ισχύει σε αρκετές περιπτώσεις...
σε μας έμενε 2 ορόφους πιο κάτω μία γειτόνισα που διαμαρτυρόταν με πιο "κατινίστικο" τρόπο στη γυναίκα μου, ενώ σε μένα ήταν όλο μέλι-γάλα...:D

Γενικά, συμφωνώ αρκετά και με τη mareco... καλό είναι να ακολουθούμε το γνωστό "δρόμο της καμήλας"...

Ας πούμε, εγώ έχω αρκετά καλούς γείτονες, δεν το συζητάω, γιατί θα πέσει κεραυνός να μας κάψει!
Παρόλα αυτά, χειμώνα-καλοκαίρι, οι μεγάλες επιφάνειες είναι στρωμένες με μοκέτες ή χαλιά (που αλλάζουν 2 φορές το χρόνο, ανάλογα με την εποχή)... μέχρι και στο 50% του μπαλκονιού!
Και μας έχουν σώσει, γιατί, φανταστείτε να είχαμε και τα μεταμεσονύκτια (και μεσημεριανά) "πατουσάκια", ΜΑΖΙ με τις "κανονιές" που πέφτουν συχνά-πυκνά, έξω στο μπαλκόνι...
Αυτό, βέβαια (με τα στρωσίδια), το κάνουμε και λόγω της δικής μου "ψυχοπαθολογίας", για προστασία των αρθρώσεων κλπ...

Γιατί, όπως και να το κάνεις, τα "ποδαράκια" των σκυλιών ακούγονται... και όταν του μικρού, ή της Μόκας, τους καπνίσει να σηκωθούν και να κάνουν περιπολία σε όλο το σπίτι στις 4:30 το πρωί... και πατήσουν σε πάτωμα που δεν είναι στρωμένο, είναι ενοχλητικό και για μένα ακόμα...
Ασε δε, που μπορεί να συναντήσουν κανένα παιχνίδι τους και να το πετάξουν στο πάτωμα!
Ασε δε που ο Casper, όταν "αλλάζει πλευρό" στον ύπνο του νομίζεις ότι πέφτει στο πάτωμα μπάλα του μπάσκετ!
...γιατί δεν του αρέσει του βλασταριού μας το στρωματάκι του, ειδικά το καλοκαίρι... και θέλει να ξαπλώνει στο πάτωμα...
Ευτυχώς, τον τελευταίο καιρό δεν τους φοράμε τους πνίχτες τους όταν είναι στο σπίτι, γιατί παλιότερα ακουγόταν σαν μπάλα του μπάσκετ, με κάτι σιδερένιο επάνω της!!!:D

Υ.Γ. Και ξέχασα το βασικό: Ο ΓΑΤΟΣ !!!
Ο οποίος κοιμάται με κλειστή πόρτα στο δωμάτιό του, για να μην κάνει ολονύκτιο πάρτυ με τον κούταβο...
Και, κατά καιρούς, κατά τις 5 τα ξημερώματα, ανεβαίνει σε μία βιβλιοθήκη και πηδάει με όλη του τη φόρα πάνω στο χερούλι της πόρτας (για να την ανοίξει) και μετά σκάει κάτω... και ξανά... και ξανά...
Φαντάσου, λοιπόν, το γείτονα από κάτω!!!

Last edited:
  • Like