Γείτονες !!!

koumbarosh

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
52
1
Kaisariani, Athens
Καλησπέρα

Θα μπω γρήγορα στο θέα και περιμένω γνωμες και συμβουλές.

Πριν απο ένα μήνα μετακομισα με την κοπέλα μας και το σκύλο μας σε ένα καινούργιο διαμέρισμα και απο τότε μας κάνουν παρατήρηση οι Πο κατω ότι τους ενοχλει το περπάτημα του σκυλου και ο θορυβος απο τα νύχια του.

Αυτο που κάναμε εμείς ειναι οταν δεν είμαστε σπίτι να τον περιορίσουμε στο σαλόνι όπου και δεν έχει κάποιο δωμάτιο απο κατω. Οι γείτονες πρότειναν να τον έχουμε δεμένο έτσι ώστε να μην περπατάει μέσα στο σπίτι και να περπατάει μόνο οταν ειναι να παει βόλτα.

Σαν πρόσχημα εχουν χρησιμοποιούν τα παιδια του και ότι το δεν μπορούν να διαβάζουν.

Επειδη μας απείλησαν για νομική παρέμβαση θα ήθελα την γνωμη σας πάνω στο θέμα.

Να κλείσω λέγοντας πως το ιδιο ακριβώς προβλημα είχε και ο προηγούμενος κάτοικος του διαμερίσματος καθώς επίσης πολλα γειτονικά διαμερίσματα άλλων πολυκατοικιών εχουν δεχθει παρατήρηση για τα σκυλια τους απο τους ίδιους.

Εχυαριστω για το χρόνο σας

Elrandir

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2013
468
1.340
Νομίζω ότι εφόσον δεν ενοχλεί τις ωρες κοινής ησυχίας δεν έχει πρόβλημα.. Αν θυμάμαι καλά ο νόμος αυτο λέει. Θα σου πουν και τα αλλα παιδιά εδώ.. Αν πάλι ενοχλούνται τοσο πολύ, να βάλουν ηχομονωση. :p

Και όταν λέω για ενόχληση στις ωρες κοινής ησυχίας, είναι να γαυγίζει, να σβαρνάει μπολ κτλ. Να κάνει πραγματικά φασαρία.. Δεν νομίζω ότι το περπάτημα του κάνει και τόση φασαρία.. :)

Last edited:

koumbarosh

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
52
1
Kaisariani, Athens
Καλημέρα και ευχαριστω. Ο σκυλος οταν είμαστε στο σπίτι έχει κάθε δικαίωμα να πηγαίνει όπου και εμείς. Επίσης μέσα στο καλοκαίρι δεν μπορω να καλυψω με χάλια το σπίτι. Δέχομαι ότι η πολυκατοικία κατασκευαστικά έχει προβλημα με την μόνωση αλλα δεν ειναι δικο μου προβλημα. Κατα την διάρκεια της νύχτας ο σκυλος μπορεί να αλλάξει θέση πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να περπατήσει πράγμα που σημαίνει για τους απο κατω ότι θα τους ενοχλήσει. Αντιμετωπίζω ένα εντελώς παράλογο αίτημα χωρίς πιθανή λύση

• Like
Reactions: Orilis

nikalias

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
256
3
Γλάρισα
Δεν μπορείτε να περιορίσετε τον σκύλο σε ένα σημείο το οποίο να είναι καλυμμένο έστω και με ένα σεντόνι τις βραδυνές ώρες ;

jimar

Well-Known Member
30 Νοεμβρίου 2012
46
75
καθως αντιμετωπιζω περιπου το ιδιο προβλημα, θα προτεινα να μην ξαχνεις για λυσεις σε παραλογα αιτηματα....απλα καθε πρωι πινε λιγο γραψαρχιδινη και ολα θα ειναι καλυτερα ....ασ τους να λενε τα δικα τους, μεχρι καποια στιγμη να σε πετυχουν σε ασχημη στιγμη και να τους στειλεις στο διαολο....μετα πιστευ ουτε γεια δεν θα σου λενε....ακου να δεσεις τον σκυλο !!!πες τους να βαλουν στα παιδια τους ωτοασπιδες...ουφφφ

koumbarosh

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
52
1
Kaisariani, Athens
Το σκυλι κοιμάται στο καλάθι του. Αλλα ούτε να το δεσω μπορω στο καλαθι του ούτε να γέμισω το σαλόνι με χαλια μήπως και σηκωθεί το βράδυ. Κατα 99% οταν λειπουμε η οταν κοιμόμαστε το ιδιο κανει και ο σκυλος. Ούτε μπορω να του πω να μην δείξει χαρά οταν θα με δει και να κανουμε παιχνιδια. Το προβλημα τους δυστυχώς δεν περιορίζεται μόνο το βράδυ. Ενοχλούνται απο την ιδέα ότι υπάρχει απο πανω ζώο γιατι ακριβώς το ιδιο έκαναν και στον προηγούμενο. Αυτο που με απασχολεί ειναι εάν μπορούν με πρόσχημα τον θορυβο απο το περπάτημα να κερδισουν νομικα σε περιπτωση κλιμακωσης της κατάστασης. Φυσικα και ποτέ στο παρελθόν δεν εχουμε δεχθει καμία είδους παρατήρηση σχετικα με τον σκύλο και έχουμε επενδυσει και πολυ χρονο αλλα και χρήμα έτσι ώστε να έχουμε και εμεις και το,σκυλι μια αξιοπρεπή συμβιωση χωρις προβλήματα.

jimar

Well-Known Member
30 Νοεμβρίου 2012
46
75
δεν νομιζω η αστυνομια να ασχοληθει με το περπετημα του σκυλου, εγω στη θεση σου θα τους προκαλουσα να την φωναξουν επιτοπου ωστε να λυθει το θεμα μια και καλη

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Τι έγινε βρε παιδιά φέτος; Όλοι το ίδιο πρόβλημα έχουμε; Κι εμένα μου κάναν το ίδιο παράπονο και προσπαθώ να καταλάβω αν πρέπει να το πάρω σοβαρά ή όχι... Αραγε αν ήταν παιδί κι όχι σκυλί θα τα κάναν τα παράπονα;

• Like
Reactions: Marion_Russel

jimar

Well-Known Member
30 Νοεμβρίου 2012
46
75
....πολλες φορες η επιθεση ειναι η καλυτερη αμυνα...και οι περισσοτεροι απο αυτους που δεν γουσταρουν τα σκυλια και κανουν παρατηρησεις ολη μερα, ειναι θρασυδειλοι....αν δουν οτι τους δινεις σημασια και ψαρρψνεις γινονται χειροτεροι ....αν σηκωσεις αναστημα το πιθανοτεροι ειναι να κατσουν στα αυγα τους

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Βαλε την γυναικα σου να φοραει τακουνια μεσα στο σπιτι κ να κοβει βολτες.... θα ειναι 10φορες ποιο εκνευριστικη απο το σκυλο σε θεμα θορυβου για τους απο κατω, οποτε μετα οταν θα ερθουνε να σου πουνε να την περιορισεις γιατι κανει φασαρια, πες οτι δεν μπορεις να τους δεσεις κ τους δυο γιατι καποιος πρεπει να φερνει τις παντοφλες, κ θα παρακαλανε να λυσεις το σκυλο!!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.922
Παιδιά μην παίρνετε σοβαρά αυτού του είδους τις παρατηρήσεις. Οι άνθρωποι ψάχνονται γιατί δεν γουστάρουν τα σκυλιά είναι απλό.
Εφόσον το πρόβλημα μόνωσης είναι τόσο μεγάλο koumbarosh γιατί δεν τους ενοχλεί και ο ήχος από το δικό σας περπάτημα;
Στον από πάνω όροφο από κει που μένω εγώ ζει ένας άνθρωπος που ο καημένος περπατάει σαν ελέφαντας. Πραγματικά ενώ δεν είναι υπέρβαρος νομίζεις ότι περπατάει μαμούθ. Δεν διανοήθηκα ποτέ να του κάνω παρατήρηση, το βρίσκω εντελώς παράλογο όπως θα έπρεπε να βρίσκουν παράλογο κι αυτοί που σας λένε για τα δικά σας.
Άκου να το δένεις να μην περπατάει...Μετά από μια ιστορία που μας είχαν κάνει με τα προηγούμενα σκυλιά μας και μας έφεραν αστυνομία χωρίς εισαγγελική παραγγελία εντελώς παράνομα έχω αποφασίσει ότι η καλύτερη αντίδραση σε όλα αυτά είναι η επίθεση. Ή τον αγνοείς παντελώς ή διαμαρτύρεσαι εσύ στην αστυνομία για την ενόχληση.

nikalias

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
256
3
Γλάρισα
Παιδιά μην παίρνετε σοβαρά αυτού του είδους τις παρατηρήσεις. Οι άνθρωποι ψάχνονται γιατί δεν γουστάρουν τα σκυλιά είναι απλό.
Εφόσον το πρόβλημα μόνωσης είναι τόσο μεγάλο koumbarosh γιατί δεν τους ενοχλεί και ο ήχος από το δικό σας περπάτημα;
Στον από πάνω όροφο από κει που μένω εγώ ζει ένας άνθρωπος που ο καημένος περπατάει σαν ελέφαντας. Πραγματικά ενώ δεν είναι υπέρβαρος νομίζεις ότι περπατάει μαμούθ. Δεν διανοήθηκα ποτέ να του κάνω παρατήρηση, το βρίσκω εντελώς παράλογο όπως θα έπρεπε να βρίσκουν παράλογο κι αυτοί που σας λένε για τα δικά σας.
Άκου να το δένεις να μην περπατάει...Μετά από μια ιστορία που μας είχαν κάνει με τα προηγούμενα σκυλιά μας και μας έφεραν αστυνομία χωρίς εισαγγελική παραγγελία εντελώς παράνομα έχω αποφασίσει ότι η καλύτερη αντίδραση σε όλα αυτά είναι η επίθεση. Ή τον αγνοείς παντελώς ή διαμαρτύρεσαι εσύ στην αστυνομία για την ενόχληση.
Το ίδιο πρόβλημα με τον από πάνω σου έχω .

Αν είσαι από τη μεριά σου σωστή δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα.

koumbarosh

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
52
1
Kaisariani, Athens
...εγω του είπα πως πέραν του περιορισμού απο τους χώρους που απο κατω υπάρχουν υπνοδωμάτια δεν μπορω να κάνω κάτι άλλο και αν πραγματικά καταφέρουν να μας καταγγείλουν επειδή ενοχλει το περπάτημα ενος κατοικιδιου σε ένα σπίτι με προφανώς κατασκευαστικό προβλημα τότε θα τους βγάλω το καπέλο.

Για να καταλάβατε έχτες κατα τις 8 το πρωί εκεί που κοιμομασταν ακούμε απο κατω το σκουποξυλο να χτυπά.βγαίνω με απορία να ρωτήσω αν έγινε κάτι και περνώ την απάντηση " αφού μας ενοχλείς θα ενοχλουμε", έκλεισα την πόρτα και ξέσπασμα σε γέλια. Σε όλο αυτο το σκυλι ήταν στον σαλόνι στο καλαθι του και κοιμόταν μέχρι να σηκωθούμε.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.790
20.102
Καλό είναι, να μην φτάνουμε στα άκρα. Βασικά, γιατί φαντάζομαι ότι δεν είναι και ότι πιο ευχάριστο, να είσαι σε μόνιμη διαμάχη με τους γειτόνους σου, όσο παράλογοι κι αν είναι.

Νομικά, εννοείται ότι δεν μπορούν να σου κάνουν απολύτως τίποτα, ακόμη και σε ώρες κοινής ησυχίας να περπατάει ο σκύλος. Αλλίμονο δηλαδή. Και πραγματικά, αν συνεχίσουν να σας ενοχλούν, μπορείς να πάρεις μια εισαγγελική παραγγελία, που θα τους παραδοθεί στο αστυνομικό τμήμα, που δεν κοστίζει τίποτα και που πιθανότατα θα τους ταράξει.

Από κει και πέρα όμως, μπορείς να στρώσεις κάτι στο πάτωμά σου. Εστω στις μεγάλες επιφάνειες, ή εκεί που περπατάει περισσότερο ο σκύλος σου. Δεν χρειάζεται να είναι βαριά και ασήκωτα περσικά χαλιά, για να σκάτε από την ζέστη. Υπάρχουν ωραιότατα υλικά, αντιολισθητικά [μοκέτες, ψάθες κλπ] που σώζουν την κατάσταση και είναι και δροσερά. Αλλωστε, ειδικά αν το διαμέρισμα έχει ξύλινο πάτωμα, δείχνεις σεβασμό και καλή θέληση και προς το ιδιοκτήτη [τον οποίο θέλεις να ειναι μαζί σου], προστατεύοντάς το από τα νύχια του μικρού σου. Και τα τακούνια τα δικά σας, και από κάτι που μπορεί να πέσει και να κάνει ζημιά κλπ κλπ κλπ.

Serge

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2012
743
296
Πριν ενα χρόνο που μετακομίσαμε μας έκαναν και εμάς παρατήρηση για το περάτημα - νυχάκια. Τους απάντησα "αχ έχετε δίκιο αλλά δεν έχω βρει ακόμα παντόφλες στο νούμερό του" και δεν μου ξαναείπαν τίποτα. Είμαι και γενικά λίγο ξυνούλα βέβαια και αυτό βοηθαει!

• Like
Reactions: mareco

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.922
Το ίδιο πρόβλημα με τον από πάνω σου έχω .

Αν είσαι από τη μεριά σου σωστή δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα.
Εγώ να φοβηθώ; Αυτός περπατάει σαν ελέφαντας. Αλλά ο άνθρωπος έτσι περπατάει δεν μπορώ να του πω τπτ αν και κάποιες φορές μας ξυπνάει...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.922
Καλό είναι, να μην φτάνουμε στα άκρα. Βασικά, γιατί φαντάζομαι ότι δεν είναι και ότι πιο ευχάριστο, να είσαι σε μόνιμη διαμάχη με τους γειτόνους σου, όσο παράλογοι κι αν είναι.

Νομικά, εννοείται ότι δεν μπορούν να σου κάνουν απολύτως τίποτα, ακόμη και σε ώρες κοινής ησυχίας να περπατάει ο σκύλος. Αλλίμονο δηλαδή. Και πραγματικά, αν συνεχίσουν να σας ενοχλούν, μπορείς να πάρεις μια εισαγγελική παραγγελία, που θα τους παραδοθεί στο αστυνομικό τμήμα, που δεν κοστίζει τίποτα και που πιθανότατα θα τους ταράξει.

Από κει και πέρα όμως, μπορείς να στρώσεις κάτι στο πάτωμά σου. Εστω στις μεγάλες επιφάνειες, ή εκεί που περπατάει περισσότερο ο σκύλος σου. Δεν χρειάζεται να είναι βαριά και ασήκωτα περσικά χαλιά, για να σκάτε από την ζέστη. Υπάρχουν ωραιότατα υλικά, αντιολισθητικά [μοκέτες, ψάθες κλπ] που σώζουν την κατάσταση και είναι και δροσερά. Αλλωστε, ειδικά αν το διαμέρισμα έχει ξύλινο πάτωμα, δείχνεις σεβασμό και καλή θέληση και προς το ιδιοκτήτη [τον οποίο θέλεις να ειναι μαζί σου], προστατεύοντάς το από τα νύχια του μικρού σου. Και τα τακούνια τα δικά σας, και από κάτι που μπορεί να πέσει και να κάνει ζημιά κλπ κλπ κλπ.
Διαφωνώ κάθετα. Οι άνθρωποι ενοχλούνται όταν ο σκύλος κοιμάται στο κρεβάτι του άρα είναι κακοπροαίρετοι. Είμαι υπέρ του να μην ενοχλούμε αλλά όχι και να χορεύουμρ στον σκοπό που μας παίζει ο κάθε εμπαθής.

• Like
Reactions: Marion_Russel

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.790
20.102
Δεν είπα να αρχίσουνε να πετάνε μέσα στο σπίτι τους, αντί να περπατάνε. Αλλά θεωρώ και πολύ ψυχοφθόρο, να ακούς όλη μέρα, κάθε μέρα, μια μόνιμη μουρμούρα. Δεν χάνουν τίποτα, να κάνουν μια κίνηση καλής θέλησης. Κυρίως, απέναντι στον εαυτό τους και στον ιδιοκτήτη του σπιτιού. Αν όμως, μπορούν να το υποστούν, με γειά τους με χαρά τους. Για την προστασία του πατώματος πάντως, θα επιμείνω :)

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Και του δικού μου τα νύχια ακούγονται στο ξύλινο πάτωμα (δεν ξέρω αν φτάνει μέχρι τους απο κάτω), δοκίμασε να τα κόψεις να μην κάνουν τσικι τσίκι για να μην βρίσκουν αφορμή. Τώρα αν τους ενοχλεί το πάτημα ενός σκύλου και όχι το δικό σας, που δεν μπορεί, κάποια κιλά παραπάνω θα τα έχετε... Τι να πω... :rolleyes: