ειναι μικρη για τοσο τρεξιμο φιλε ...ασε κανα δυο τρεις μηνες ακομη κ μετα ξεκινα σιγα σιγα.στην αρχη θα ξεκινας με ζεσταμα ,σιγα σιγα(10χλμ/ωρα),μετα για οσο αντεχει η σκυλα θα τρεχεις πιο γρηγορα κ μετα παλι θα ριχνεις τον ρυθμο.ενας σταθερος ρυθμος 15-17χλμ ειναι πολυ καλος για τα χλμ που λες.το αν βαριεται η οχι δε σε ενδιαφερει,θα πρεπει να το κανει.αυτο θα το πετυχεις κ με το πιο ωριμο στην ηλικια.θα το παρει σαν εργασια.τωρα τρεχουμε,μετα παιζουμε.
τα χλμ που σου αναφερω εχουν να κανουν κ με το εδαφος.γενικα ξεκινα χαλαρα κ θα το δεις το σκυλι σου,δεν θελει αγχος.επισης πριν ξεκινησεις τετοιου ειδους γυμναστικη ,κανε κ μια εξεταση δυσπλασιας.
Την μικρη την ξεκινησα, μολις εκλεισε το χρονο (ουτε μηνα πριν δλδ)
Κατσικιαζοντας διπλα στο ποδηλατο, δεν κρεμαει στην αποσταση που παω συνηθως τον μεγαλο (τα 2-3 χλμ) αλλα δεν ξερω ουτε τι ρυθμο να την παω ουτε με βοηθαει κι αυτη χαζο-πηδοντας γυρω-γυρω!
Αλλα με αυτην θα τα βρουμε σιγα-σιγα, δεν την φοβαμαι. Δεν της πεφτει βαρυ το τρεξιμο, γιατι ετσι κι ετσι ολη μερα τρεχει στο κτημα.
Κυριως τρεχουμε, και με τα δυο σκυλια, με τον μεγαλο αποκλειστικα κ μονο σε ασφαλτο κ χωρις κλισεις.
Για δυσπλασια θα παμε τον επομενη μηνα, αν κ δεν υπαρχει υπονοια, ουτε καν.....
Αυτο με το σιγα στην αρχη, μετα ποιο γρηγορα για οσο αντεχει, κ μετα παλι σιγα, μου αρεσε.
Αλλα στον μεγαλο πχ το "ποιο γρηγορα" αντιστοιχει σε καλπασμο?? και το οσο αντεχει που λες, τι εννοεις??
Ας πουμε οτι αντεχει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, να τον παω για οσο αντεχει?
Καλπαζοντας η τροχαζοντας?
Ο μεγαλος μου εχει ψυχωση με το ποδηλατο. Πραγματικα. Σε σημειο που ειναι αθλος να σε αφησει να βγαλεις το ποδηλατο εξω απο το κτημα χωρις να τον παρεις μαζι.
Τωρα τελευταια που παω τα απογευματα, ολη την ωρα που λειπω, κανει σαν τον σεληνιασμενο κ κλαιει μεχρι να γυρισει το ποδηλατο πισω (εγω δεν νομιζω οτι τον ενδιαφερω τοσο)
Αλλα η αποσταση που καλυπτω ειναι πανω απο 20χλμ κ δεν νομιζω οτι θα αντεχε, αλλα επισης δεν νομιζω οτι θα σταματουσε εκτος κι αν παθαινε καρδιακο!
Γι αυτο ρωταω, με τι ταχυτητα να τον παω, πως να τον παω κ για τι αποσταση να τον παρω μαζι.....
(η τουλαχιστον ποσο αντεχει ενας εξασκημενος σκυλος διπλα στο ποδηλατο κ με τι ρυθμο)