Πραγματικά περήφανη........
Εδώ και πολύ καιρό σκεφτόμουν να ξεκινήσω με τον Άραγκον ποδήλατο. Είχα διαβάσει αμέτρητα site με πληροφορίες, είχα σχεδιάσει τα βήματα τα οποία θα ακολουθούσαμε στην εκπαίδευσή του.... και πρίν λίγες μέρες αποφάσισα να ξεκινήσουμε εκπαίδευση....
Σκεφτόμουν την πρώτη μέρα να κάνω αυτό που έγραφαν τα περισσότερα site δηλαδή να περπατήσω κρατώντας το σκύλο δίπλα στο ποδήλατο.
Πηγαίνουμε λοιπόν στο Φάληρο για να γλιτώσουμε τα αυτοκίνητα και ξεκινάμε.
Ο μικρός δίπλα στο ποδήλατο αδιάφορος.
Λέω ας δοκιμάσω να είμαι πάνω στο ποδήλατο (με κατεβασμένη σέλα για να περπατάω και όχι να κάνω πετάλι). Ο μικρός αρχίζει να δυσανασχετεί και να θέλει να τρέξει... Απογοήτευση εγώ.... Να προσπαθώ να τον κάνω να πάει πιο αργά αλλά να μη συντονιζόμαστε με τίποτα.... Στο αργά δεν το είχαμε καθόλου....
Ας δοκιμάσουμε το γρήγορο λοιπόν..... Κράνος, προστατευτικά και πάμε...... Με το που ξεκινήσαμε λοιπόν κανονικά το ποδήλατο με ταχύτητα που ο μικρός να περπατάει αρκετά γρήγορα ο σκύλος μεταμορφώθηκε!!!!!! Έτρεχε δίπλα μου σε σωστή απόσταση απο το ποδήλατο με το λουρί χαλαρό, σταματούσε όταν σταματούσα εγώ πολλές φορές χωρίς να το το πώ (αντιλαμβανόμενος την αλλαγή στην ταχύτητα κίνησης του ποδηλάτου), δε με τράβηξε ούτε μια φορά και έστριβε όπου ήθελα με έναν απλό χειρισμό του λουριού.......
Ενθουσιασμένη εγώ αποφασίζω να μπούμε και ανάμεσα σε κόσμο. Ξέροντας οτι αν ο δικός μου εντόπιζε άλλο σκύλο θα τραβούσε προς τα εκεί για να παίξει μαζί του. Τουλάχιστον έτσι κάνει πάντα στις βόλτες μας.
Ξεκινάμε λοιπόν. Άψογος ο μικρός. Εντοπίζουμε ένα δεμένο σκύλο μπροστά μας. Ετοιμάζομαι εγώ για την τούμπα αλλά λέω να το ρισκάρω. Σταθερή ταχύτητα και πάμε... Πλησιάζουμε, γυρνάει τον κοιτάει.... Και συνεχίζει δίπλα μου ατάραχος. Αυτό για εμάς είναι πραγματικό θαύμα..... Έπειτα συναντήσαμε αρκετά σκυλιά, ακόμη και ένα ελεύθερο που έτρεξε για λίγο μαζί μας, αλλά ο μικρός ούτε τέντωσε το λουρί του....
Συγνώμη αν σας κουράζω με το μεγάλο ποστ αλλά είμαι πραγματικά περήφανη....
Άψογος χωρίς καμιά εκπαίδευση απλά επειδή του αρέσει πολύ....
Και μια ερώτηση για το κλείσιμο.
Ο μικρός να θυμίσω οτι είναι 2 ετών, περίπου 25 κιλά, πολύαιμος (το ημίαιμος δεν αρκεί για εμάς) με πιθανότερο συνδυασμό λαμπραντόρ και σετερ ή κάποιο άλλο κυνηγόσκυλο. Οι μεγάλες βόλτες που κάνουμε συνήθως (2-3 φορές την εβδομάδα πλέον λόγω ζέστης) είναι για εμένα 10-12 χιλιόμετρα γρήγορου περπατήματος και για αυτόν περίπου τα διπλάσια γιατί τρέχει ελεύθερος γύρω μου σε μεγάλη απόσταση.
Τι απόσταση μπορεί να διανύσει με το ποδήλατο και σε τι ρυθμό????
Ευχαριστώ και συγνώμη αν σας κούρασα αλλά αν δεν μοιραστώ τι χαρά μου μαζί σας πού να την πώ???