Βόλτα με ποδήλατο!!!!

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Ο σκύλος κανονικά πρέπει να δένεται σε σταθερό σημείο και όσο πιο κοντά στο κέντρο βάρους ποδηλάτου+ποδηλάτη!
+1

Tις πρώτες φορές που τον έβγαλα και ενώ πηγαίναμε κανονικά με το ποδήλατο (μέση ταχύτητα) ο μούργος κοκάλωσε σε μια λακούβα με νερό για να πιεί στη μέση του δρόμου!! Αν τον είχα δεμένο στο τιμόνι μάλλον θα βρισκόμουν στο νοσοκομείο ακόμα.

Aunt Mary

Well-Known Member
16 Οκτωβρίου 2012
599
178
Ουτε εγω εχω βαση, το λουρι το εχω στο χερι ωστε σε περιπτωση απροοπτου να το αφησω. Αυτο προυποθετει να σε ακουει και να εχει μαθει νε περπαταει διπλα σου και οτι δε θα δωσει σημασια στους διπλα του ειτε αυτο ειναι αλλο σκυλι, ειτε γατα, ειτε περιστερι.... Εννοειται οτι δεν τρεχεις ποτε με το σκυλι στο ποδηλατο και εννοειται πως αν στη βολτα δεν περπαταει διπλα σου και σε τραβαει δε θα κανετε μαζι ποδηλατο. Αλλοι λενε οτι ειναι επικινδυνος αυτος ο τροπος και αλλοι λενε πως ειναι επικινδυνη η βαση...

giannis21r

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2013
234
2
Χαϊδαρι
Τον σκυλο τον εχετε απο τα αριστερα σας ή απο τα δεξια?
Στα δεξια το εχω για τον λογο οτι εκει που παω (Αλσος Δαφνι) τρεχουν πολλοι ανθρωποι και αυτοι που ερχοντε απο την αντιθετη κατευθυνση ειναι στα αριστερα μου.Οπως επισης μεχρι να παω στο αλσος παω με το ποδηλατο και το σκυλο.Παλι δεξια τον εχω γιατι απο αριστερα ολο και καποιο οχημα θα μου κανει προσπεραση

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Αριστερά τον έχω γιατί αριστερά έχει μάθει από την Βασική Υπακοή!
Δεν έχω πάρει ακόμα το Walky Dog και τον έχω δεμένο στο ποδήλατο με ένα δυνατό σχοινί μήκους τόσο όσο ώστε να έχει καλή απόσταση από τα πόδια μου και με δυνατό χαλκά στην άκρη, αντοχής πολύ παραπάνω από τα κιλά του σκύλου.
Δεμένος πάντα από το στηθόλουρο. Δεν χρησιμοποιώ το περιλαίμιο. Το περιλαίμιο το έχω δεμένο ως δευτερεύον και ως δικλείδα ασφαλείας σε περίπτωση που αποτύχει το σχοινί(λέμε τώρα).

Ektoras P.

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2012
78
1
Πεντέλη
Στο ποδήλατο, όπως και την μοτοσυκλέτα, το φρενάρισμα πρέπει να γίνεται 75-25% μπροστά-πίσω!
Πιο επικίνδυνο είναι να φρενάρεις και να κοντρολάρεις με το πίσω, άσχετα αν ακούγεται ασφαλές.
Αν υπάρχουν και αναρτήσεις και είναι full suspension τότε το 75-25 είναι ακόμη πιο ασφαλές γιατί δουλεύουν και οι αναρτήσεις και βυθίζονται σωστά!
Αυτο περι 75-25% ισχυει σιγουρα στη μοτοσυκλετα αλλα στο ποδηλατο το αισθανομαι αντιστροφο δηλαδη φρεναρω κυριως με το πισω φρενο και το μπροστινο απλα συμμετεχει (με το σκυλο ή χωρις). Το ποδηλατο δεν εχει το βαρος της μηχανης για να "κατσει" με το μπροστινο φρεναρισμα αλλα δεδομενου του βαρους του και της ορμης που εχει το σωμα σου τεινει να σε πεταξει μπροστα. Αυτα διαπιστωνω απο πρακτικης καθαρα πλευρας και για τις ταχυτητες με τις οποιες κινουμαστε δεν υπαρχει περιπτωση να πεταξει το ποδηλατο την πισω ροδα.
Επειδη δεν εχω εξειδικευμενες γνωσεις στο ποδηλατο (απο forum κ.α.) μπορει να κανω και λαθος απλα μηχανικα και αυθορμητα παντα φρεναρω πιο πολυ με το πισω.

Kimon

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2012
284
0
Αυτο περι 75-25% ισχυει σιγουρα στη μοτοσυκλετα αλλα στο ποδηλατο το αισθανομαι αντιστροφο δηλαδη φρεναρω κυριως με το πισω φρενο και το μπροστινο απλα συμμετεχει (με το σκυλο ή χωρις). Το ποδηλατο δεν εχει το βαρος της μηχανης για να "κατσει" με το μπροστινο φρεναρισμα αλλα δεδομενου του βαρους του και της ορμης που εχει το σωμα σου τεινει να σε πεταξει μπροστα. Αυτα διαπιστωνω απο πρακτικης καθαρα πλευρας και για τις ταχυτητες με τις οποιες κινουμαστε δεν υπαρχει περιπτωση να πεταξει το ποδηλατο την πισω ροδα.
Επειδη δεν εχω εξειδικευμενες γνωσεις στο ποδηλατο (απο forum κ.α.) μπορει να κανω και λαθος απλα μηχανικα και αυθορμητα παντα φρεναρω πιο πολυ με το πισω.
Είναι απλά θέμα φυσικής και όχι βάρους. Το ίδιο ισχύει σε ποδήλατο 6 κιλών, το ίδιο σε ποδήλατο 20 κιλών. Για να το καταλάβεις δοκίμασε σε κατηφόρα με 50+ χλμ να φρενάρεις με το δικό σου τρόπο όσο πιο γρήγορα μπορείς (χωρίς φυσικά να έρχεται κανείς από πίσω) και μετά κάνε το ίδιο με σωστό μπροστά φρενάρισμα. :)

Braking and Turning Your Bicycle

Ektoras P.

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2012
78
1
Πεντέλη
Διευκρινιζω:
Οταν μιλαω για το ποσοστο φρεναρισματος αναφερομαι στο ποσο παταω την καθε μανεττα, οχι στο ποσοστο που φρεναρουν οι τροχοι. Δηλαδη το μπροστινο φρενο σαν πιο δυνατο το παταω λιγοτερο και ειναι ο κυριος υπευθυνος της επιβραδυνσης.
Αλλα φαντασου τη στιγμη που κανεις τη διορθωση στο σκυλο και πρεπει το χερι με το λουρι να αφησει το τιμονι και το αλλο χερι να φρεναρει. Δεδομενου οτι μιλαμε για ταχυτητες γρηγορου βαδισματος του σκυλου (κατι σαν να κανεις jogging) και σε εδαφος χωματοδρομο ποιο φρενο θα προτιμησεις να χρησιμοποιησεις;
Τπ, το λινκ που δινεις τα λεει πιο σωστα απο εμενα και αν σκεφτεις οτι ο αγαπημενος μου αναβατης οταν παρακολουθουσα moto GP ηταν ο McCoy θα δοκιμασω να αλλαξω καπως τον τροπο φρεναρισματος και να δω πως θα παει...

giannis21r

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2013
234
2
Χαϊδαρι
Παντως στην παιδικη ηλικια της περισσοτερες τουμπες τις εφαγα επειδη κρατουσα το τιμονι με ενα χερι,ενιοτε και χωρις χερια,και επειδη εκανα κολιες.

elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Αριστερά τον έχω γιατί αριστερά έχει μάθει από την Βασική Υπακοή!
Δεν έχω πάρει ακόμα το Walky Dog και τον έχω δεμένο στο ποδήλατο με ένα δυνατό σχοινί μήκους τόσο όσο ώστε να έχει καλή απόσταση από τα πόδια μου και με δυνατό χαλκά στην άκρη, αντοχής πολύ παραπάνω από τα κιλά του σκύλου.
Δεμένος πάντα από το στηθόλουρο. Δεν χρησιμοποιώ το περιλαίμιο. Το περιλαίμιο το έχω δεμένο ως δευτερεύον και ως δικλείδα ασφαλείας σε περίπτωση που αποτύχει το σχοινί(λέμε τώρα).

Σε ποιο μέρος του ποδηλάτου τον δενεις; Το σκοινι ποσά εκ ειναι;

elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Σημερα κάναμε την πρωτη μας προσπάθεια!
ηξερα οτι με τους προηγούμενους της ιδιοκτήτες εκανε πολυ ποδήλατο αλλα ποτε δεν το δοκίμασα επειδη της έβαζαν προνκ αντί για στηθολουρο η έστω απλό κολαρο!
Εδεσα ενα σκοινι λίγο κάτω απο τη σέλα και ν έβαλα απο τα αριστερά.
Στο μεταξύ η δικια σου πέταξε απο τη χαρα της!
Ξεκινησαμε κάναμε πάνω κάτω το χωράφι (εγω κάτω απο το ποδήλατο)
Δεν τραβούσε καθόλου και έδειχνε να το διασκεδάζει, εν αντιθέσει με το οτι οταν βγαίνουμε βόλτα την εχω στα φους και πάλι δεν ακούει!
Αφου το κάναμε κάμποσες φορες και δεδομένου οτι το σκυλι εχει ξανακάνει ποδήλατο ανεβηκα και εγω στο ποδήλατο! Χάρηκα τόσο πολυ όσο δεν φαντάζεστε! Κάναμε λίγο πάνω κάτω το χωράφι και σιγά σιγα θέλω να βγούμε προς τα εξω!
Μολις είδε γάτα την κοίταξε είπα νο και απλα συνεχίσαμε..
Ελπιζω και η αυριανή μας εξάσκηση να συνεχίσει το ίδιο καλα και να ξεπατωθουμε στο ποδήλατο ώστε να βγάλουμε και οι δυο αξιοπρεπή κορμιά στην παραλία!!

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
μην το ψάχνεις στέλιο εδώ για ποδήλατο δεν κάνει και τα οικόπεδα άντε να την μάθεις μόνο,έξω δεν πάω μαζί της γιατί θα μας πατήσουν σίγουρα!

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
να την μάθω κανένα πρόβλημα αλλά ο δρόμος δεν κάνει για ένα ποδήλατο θα κάνει και με έναν σκύλο δίπλα σου?όσον αφορά το οικόπεδο δεν βοηθάει σε εκτόνωση και άσκηση αφού δεν έχουν τέτοιον χώρο όμως θα το δοκιμάσω σαν πράξη πώς πάει.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Τα Βραχνέϊκα, δόξα τω Θεώ, έχουν τόσα χωράφια. Mountain bike και ξεκίνα, αν έχεις την όρεξη!

Kimon

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2012
284
0
Τα Βραχνέϊκα, δόξα τω Θεώ, έχουν τόσα χωράφια. Mountain bike και ξεκίνα, αν έχεις την όρεξη!
Τα βραχνέικα είναι τόπος γέννησης για έναν από τους μεγαλύτερους ποδηλάτες που έχουν περάσει από την ιστορία της Ελλάδος, τον Κανέλλο Κανελλόπουλο!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Παίδες ως επί τω πλείστον αυτοί που κάνουν Dog Cycling τραβάν στο βουνό σε αντιπυρικές ζώνες και κάνουν ποδηλατάδα!Δεν κάθονται να ταλαιπωρούνται μες της πόλης τα στενά!;)
Αν δε και ο δήμος της κάθε περιοχής έχει αξιοποιήσει σωστά το βουνό και έχει βάλει ταμπέλες με ενδείξεις για μονοπάτια, κιόσκια κτλ είναι κόμα καλύτερα!

Προσωπικά βρίσκω μια διαδρομή που μου αρέσει μπορεί και σε άλλος μέρος μακριά από το σπίτι!Φορτώνω το ποδήλατο στην σχάρα πίσω, πετάω και τον σκύλο στο αμάξι με τα πράγματα του και τραβάμε!Δεν κάθομαι να ασχοληθώ γιατί δεν έχει πεζοδρόμιο ή είναι ελλειπής η μετακίνηση στα στενά!Να ηρεμήσω θέλω και να γεμίσω!Το ίδιο και ο σκύλος!

elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Μιας και μιλάμε αποκλειστικά για σκύλο και ποδήλατο, θα ηταν ωραία να ανέβαζαμε και φωτο απο τις βόλτες μας! Το απογευμα θα σας ανέβασω στιγμιότυπα!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Μιας και μιλάμε αποκλειστικά για σκύλο και ποδήλατο, θα ηταν ωραία να ανέβαζαμε και φωτο απο τις βόλτες μας! Το απογευμα θα σας ανέβασω στιγμιότυπα!
Από προχθεσινή βόλτα!

Η γωνία λήψης δεν το επιτρέπει αλλά ο σκύλος φοράει GAPPAY στηθόλουρο Rex, κωδικός 0536!Επίσης είναι δεμένος με ορειβατικό σχοινί (cm δεν θυμάμαι, πάντως είναι χοντρό) καθώς επίσης και ορειβατικό χαλκά άνω των 50kg.
Σαν δικλείδα ασφαλείας έχω περασμένο στο ίδιο χαλκά για παν ενδεχόμενο την αλυσιδίτσα του στην θέση 0 αλλά δεν συμμετέχει σε τίποτα!Θα παραλάβει την δύναμη μόνο αν και εφόσον αστοχήσει το σχοινί!

Το στηθόλουρο της GAPPAY το απόκτησα από τον φίλο συμφορουμίτη και ομόσταβλο Βασίλη(BOYAR).

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Παίδες ως επί τω πλείστον αυτοί που κάνουν Dog Cycling τραβάν στο βουνό σε αντιπυρικές ζώνες και κάνουν ποδηλατάδα!Δεν κάθονται να ταλαιπωρούνται μες της πόλης τα στενά!;)
Έτσι ακριβώς, και πολύ καλά κάνουν. Οι πόλεις μας δεν είναι φιλικές προς τους ποδηλάτες, μεγάλοι οι κίνδυνοι στους δρόμους, που να έχεις και σκύλο μαζί σου.