Βίκτωρ - Μια ιστορία που πονάει...

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Το διάβαζα πρόσφατα για τις εξαιρέσεις που έγιναν διότι κάποιοι όμιλοι σκύλων εργασίας προέβαλαν επιχειρήματα. Πάντως ο κανόνας τώρα είναι ότι ακόμα και αν το πρότυπο επιβάλλει κομμένες ουρές στις εκθέσεις δε θα γίνεται πλέον δεκτός σκύλος σε έκθεση με κομμένη την ουρά. Αυτό το μάθανε και στην Αμερική και μου έλεγε μάλιστα μια εκπαιδεύτρια του Μουφ που έχει και το σκυλοξενοδοχείο που τον αφήνω, ότι δεν μπορεί πλέον να δείχνει σκύλους στην Ευρώπη, κυρίως στη Γερμανία που πάει.

Έχει δοθεί κανονισμός από την ΕΕ και προθεσμία να περαστεί ο νόμος σε όλα τα εθνικά δίκαια. Ξέρω ότι το έχουνε περάσει ήδη πάρα πολλές χώρες συμπεριλαμβανομένων και των Σκανδιναβικών χωρών, της Αγγλίας, Γερμανίας, μέχρι και η Κροατία δηλαδή!
Παντως ο νόμος που διάβασα δεν αναφέρει τιποτα απο αυτά.... εσυ που βρήκες την πληροφορία?

Μη με παραξηγήσετε... είμαι τελείως κατα των οποιοδήποτε κοψιμάτων.... απλώς ρωτάω για να δω πως μπορει να στοιχειοθετηθεί αυτό βάση του υπάρχοντος νόμου.....

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε το τι συμβαίνει στην Ελλάδα με την Αμερική!Απλά αυτά που συμβαίνουν εδώ εμείς οι Έλληνες τα μαθαίνουμε πιο έυκολα!Όπως σε ένα χωριό μαθαίνονται όλα πιο εύκολα από ότι στην Αθήνα έτσι είναι και η Ελλάδα σε σχέση με την Αμερική!Αλλά ακόμα κι έτσι είναι παμπολλα τα συμβάντα από τις προοδευμένες χώρες με ζητήματα αντίστοιχα!

Στο κάτω κάτω δεν νομίζω ότι η Αμερική είναι πρότυπο παιδείας και καλλιέργειας ποσο στα ζητήματα φιλοζωίας..ας μην ξεχνάμε, ένα από τα πολλά παραδείγματα που μπορεί να παραθέσει κανείς, που έγινε μόδα η αφαίρεση νυχιών, δοντιών και φωνητικών χορδών σε σκυλιά και γατιά για να μην χαλάνε το σπίτι και να μην ενοχλούν...κι αυτοί που το κάνουν είναι οι "Φιλόζωοι" όχι οι άλλοι οι εγκληματίες...

Δεν τα γράφω αυτά για να ανυψώσω την Ελλάδα ή να κατηγορήσω τις ΗΠΑ ή κάποια άλλη χώρα!Απλά πουθενά δεν είναι τα πράγματα ρόδινα υπάρχουν κακά και χειρότερα μόνο!Μπορεί έξω να υπάρχουν πολύ περισσότερες επιλογές αλλά θα ήμουν πολύ περίεργος να βλέπαμε μια αναλογία των διάφορων συμβάντων σε σχέση με τον ολικό αριθμό των ζώων κι όχι απόλυτους αριθμούς και φήμες ανάμεσα στις "προηγμένες φιλοζωικά" χώρες και την Ελλάδα!Πολύ φοβάμαι ότι τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου όπως τα φανταζόμαστε! :(

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε το τι συμβαίνει στην Ελλάδα με την Αμερική!Απλά αυτά που συμβαίνουν εδώ εμείς οι Έλληνες τα μαθαίνουμε πιο έυκολα!Όπως σε ένα χωριό μαθαίνονται όλα πιο εύκολα από ότι στην Αθήνα έτσι είναι και η Ελλάδα σε σχέση με την Αμερική!Αλλά ακόμα κι έτσι είναι παμπολλα τα συμβάντα από τις προοδευμένες χώρες με ζητήματα αντίστοιχα!
Δεν τα γράφω αυτά για να ανυψώσω την Ελλάδα ή να κατηγορήσω τις ΗΠΑ ή κάποια άλλη χώρα!Απλά πουθενά δεν είναι τα πράγματα ρόδινα υπάρχουν κακά και χειρότερα μόνο!Μπορεί έξω να υπάρχουν πολύ περισσότερες επιλογές αλλά θα ήμουν πολύ περίεργος να βλέπαμε μια αναλογία των διάφορων συμβάντων σε σχέση με τον ολικό αριθμό των ζώων κι όχι απόλυτους αριθμούς και φήμες ανάμεσα στις "προηγμένες φιλοζωικά" χώρες και την Ελλάδα!Πολύ φοβάμαι ότι τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου όπως τα φανταζόμαστε!
Bγαίνουμε ξεκάθαρα εκτος θέματος..

- Σε πολύ μεγάλες τηλεοπτικές εκπομπές στην Αμερική έχουν κάνει τα puppy mils γεγονός..
- H Oπρα και άλλοι δημοισογράφοι οπως και πασίγνωστoi ηθοποιοί κάνουν έκλυση να βάλουμε τέλος στα κολαστήρια..

- Τα σκυλιά είναι δεδομένα..και δεν προσπαθείς να εξηγήσεις το όνειρο σε διαφορους στον δρόμο, γιατί κατούρησε το σκυλι σου το δέντρο απέναντι από το σπίτι του.

- Στην Αμερική ο νομος είναι νομος..

- Στην Αμερική όλα τα σκυλιά στειρώνονται.
- Στην Αμερική όλα τα σκυλιά κυκλοφορούν με λουρί.
- Στην Αμερική υπάρχουν πληθώρα από κτηνιατρικά νοσοκομεία και πολύ καλοί γιατροί.
- Στην αμερική υπάρχουν άπειρα σκυλοπαρκα για ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ κυνοφιλων.
- Στην Αμερική υπάρχουν άπειρες επιλογές για τα σκυλιά.

Στο κάτω κάτω δεν νομίζω ότι η Αμερική είναι πρότυπο παιδείας και καλλιέργειας ποσο στα ζητήματα φιλοζωίας..ας μην ξεχνάμε, ένα από τα πολλά παραδείγματα που μπορεί να παραθέσει κανείς, που έγινε μόδα η αφαίρεση νυχιών, δοντιών και φωνητικών χορδών σε σκυλιά και γατιά για να μην χαλάνε το σπίτι και να μην ενοχλούν...κι αυτοί που το κάνουν είναι οι "Φιλόζωοι" όχι οι άλλοι οι εγκληματίες...
Τέλος.. κανεις δεν είπε ότι οι Αμερικανοι δεν είναι ηλίθιοι..!!!!

Last edited:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Νομίζω ότι είμαστε εκτός θέματος εδώ και πολλές ώρες!Να μην σου πω ότι από την αρχή είμαστε εκτός θέματος αφού δεν περιοριστήκαμε στο να συλλυπηθούμε την φίλη μας για το σκυλάκι της αλλά αρχίσαμε να μιλάμε για νόμους και ηθική!:p:D

Δεν διαφωνώ ότι όλα όσα αναφέρεις συμβαίνουν στην Αμερική!
Η απορεία μου εμένα είναι εαν στην Ελλάδα υπάρχουν 100 σκυλιά πόσα είναι αυτά που ζουν όπως πρέπει;3
Θα ήθελα να ξέρω αν στην Αμερική ζουν 100000, πόσα είναι αυτά που ζούν όπως πρέπει;Αν είναι 3000, αν και φαίνονται πολλά, η αναλογία με την Ελλάδα είναι ίδια!
Πόσα σκυλοπάρκα υπάρχουν αναλογικά με τον συνολικό αριθμό των σκυλιών;
Πόσες είναι οι καλές κλινικές και κτηνίατροι σε σχέση με τους σκάρτους;
Ελπίζω να καταλαβαίνεις το σκεπτικό μου!:)

Last edited:

elenamagna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2008
422
3
42
ΑΘΗΝΑ
ρε παιδια να ανοιξουμε αλλο τοπικ?βλεπω εχει ψωμι το θεμα! δεν το μεταφερουμε καλυτερα?

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Η ΕΕ έστειλε κανονισμό για τις ουρές τον οποίον πέρασαν πάρα πολλές χώρες. Δεν ξέρω αν η Ελλάδα το έκανε ακόμα ή όχι. Επιπλέον όντως δε δέχονται κομμένες ουρές σε εκθέσεις, αυτό μου το επιβεβαίωσαν και εκθεσάδες (όχι Έλληνες). Ο Σουηδός επίτροπος τώρα πιέζει όχι μόνο για κανονισμό, αλλά για οδηγία που δε χρειάζεται καν να ψηφιστεί διότι ήδη έχει ισχύ νόμου.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Η ΕΕ έστειλε κανονισμό για τις ουρές τον οποίον πέρασαν πάρα πολλές χώρες. Δεν ξέρω αν η Ελλάδα το έκανε ακόμα ή όχι. Επιπλέον όντως δε δέχονται κομμένες ουρές σε εκθέσεις, αυτό μου το επιβεβαίωσαν και εκθεσάδες (όχι Έλληνες). Ο Σουηδός επίτροπος τώρα πιέζει όχι μόνο για κανονισμό, αλλά για οδηγία που δε χρειάζεται καν να ψηφιστεί διότι ήδη έχει ισχύ νόμου.
Και η Ελλάδα το έχει υπογράψει αλλά δεν μπορώ να βρω το link που το είχα διαβάσει!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Θες να μου πεις ότι σε εκθέσεις στην κατηγορία ντοπερμαν θα δεις έστω και ένα σκύλο με νορμαλ (απο γεννησημιού του..) αυτί???? Μακάρι να έχεις δίκιο, αλλα δεν το πιστεύω. Ούτε στην Ελλάδα, ούτε αλλού. Διορθώστε με αν κάνω λάθος. Θα το παραδεχτώ με μεγάλη χαρά αν έχω όντως αδικο. Αλήθεια. Δεν το λέω ειρωνικά....

Σαρα, μην είσαι τόσο απόλυτη για ένα θέμα στο οποίο ούτε κι εμεις εδω οι "και καλά" ενημερωμένοι δε μπορούμε να συμφωνήσουμε και επιπλέον ψαχνόμαστε να βρούμε τον κανονισμό/οδηγία/νόμο....

Last edited:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Θες να μου πεις ότι σε εκθέσεις στην κατηγορία ντοπερμαν θα δεις έστω και ένα σκύλο με νορμαλ (απο γεννησημιού του..) αυτί???? Μακάρι να έχεις δίκιο, αλλα δεν το πιστεύω. Ούτε στην Ελλάδα, ούτε αλλού. Διορθώστε με αν κάνω λάθος. Θα το παραδεχτώ με μεγάλη χαρά αν έχω όντως αδικο. Αλήθεια. Δεν το λέω ειρωνικά....
Στην Γερμανία δεν υπάρχει ούτε ένας σκύλος με κομμένο το οτιδήποτε

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δεν ξέρω για τα ντόπερμαν αλλά θυμάμαι σε μια συζήτηση σε ένα forum του εξωτερικού που οι ιδιοκτήτες Ποιμενικών Κεντρικής Ασίας λέγανε ότι είχανε πρόβλημα και δεν μπορούσαν να κατέβουν στις περισσότερες ευρωπαικές εκθέσεις γιατί τα σκυλιά τους έιχαν κομμένα αυτιά και ουρές!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Μιας και το θέμα έχει ξεφύγει τελείως και για να ελαφρύνει λίγο, εψαχνα να δω πως είναι ένα ντοπερμαν με φυσικά αυτιά..... δεν κατάφερα να βρω φωτογραφία ενήλικου, αλλά βρήκα αυτή. Χωρίς (περαιτέρω) σχόλια.....:):)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ναι!!!! Κι έχουν κι αυτό το απεγνωσμένο βλέμα τέλειας λύπησης, αλα Βασιλάκης Καϊλας ενα πράμα, που σε συνδυασμό με το πεσμένο αυτί είναι όλα τα λεφτά!!! Τα κοιτάω και γελάω μόνη μου!!!:D:D:D:D

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
οντος το θεμα εχει γινει μπαχαλον...

Στην Γερμανία δεν υπάρχει ούτε ένας σκύλος με κομμένο το οτιδήποτε
στην crufts προχτες τα doberman ειχαν ακοπα αυτια-κομενες ουρες.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Φαντάζομαι ότι θα έχουνε λίγο καιρό όλοι ώστε να προσαρμόσουν τη νομοθεσια τους. Επιπλέον αν ο σκύλος γεννήθηκε πριν περάσει ο νόμος (που ναι, Φοίβο, κι εγώ κάπου διάβασα ότι έτσι έγινε), τότε δεν πρόκειται να τους κυνηγήσουν. Πάντως να νικήσουν σε διαγωνισμό με κομμένα διάφορα το βλέπω λιγάκι χλωμό.

Πρέπει όμως να δείτε τη φάτσα των Αμερικάνων όταν τους λέω ότι το Μουφ το πήρα επίτηδες με ουρά διότι θα με κυνηγήσουν οι δικοί μου από Ευρώπη, άσε που θα με βουτήξουν στο τελωνείο και θα με ρωτάνε τι έγινε η ουρά!:eek::D Τρομερή πλάκα, έχει να το λέει όλο το σκυλόπαρκο. Αφού από το σωστικό όμιλο που τον πήρα με ρωτήσανε αν θα χρειάζεται κανείς χαρτί ότι έτσι πήρε το σκυλί! Η βλακεία που δέρνει μερικούς εδώ είναι ότι βγάζουνε και τα νύχια, κυρίως το πέμπτο πάνω ψηλότερα, από τους Αυστραλέζους. Εννοείται ότι το Μουφ έχει όλα του τα νύχια καθότι τον πήρα τελείως χωριάτη και άξεστο από ανάδοχη φάρμα.

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
εγώ προσωπικά δεν θα έκοβα τίποτα από οποιοδήποτε σκυλί...

Στη Γερμανία όσα ντόπερμαν έχω δει, είναι όπως τις φωτο που έβαλε η Kopritis :)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
εγώ προσωπικά δεν θα έκοβα τίποτα από οποιοδήποτε σκυλί...

Στη Γερμανία όσα ντόπερμαν έχω δει, είναι όπως τις φωτο που έβαλε η Kopritis :)

Εγώ πραγματικά τα βρισκω απείρως καλύτερα έτσι παρά με το αυτί τσίτα όρθιο!! Ισως γιατι μ'αρέσουν οι σκύλοι με τέτοιου τύπου αυτί.... αλλά μου φαίνεται τελείως αδιανόητο να βάλεις το σκύλο σ'ολη αυτή τη διαδικασία.... και να σου βγεί χειρότερος!!:D:D

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Εγώ πραγματικά τα βρισκω απείρως καλύτερα έτσι παρά με το αυτί τσίτα όρθιο!! Ισως γιατι μ'αρέσουν οι σκύλοι με τέτοιου τύπου αυτί.... αλλά μου φαίνεται τελείως αδιανόητο να βάλεις το σκύλο σ'ολη αυτή τη διαδικασία.... και να σου βγεί χειρότερος!!:D:D
ε, ναι, δηλ. αν ήταν έτσι κ η μάνα μου θα μπορούσε να αφαιρέσει ό,τι δεν της άρεσε από πάνω μου όταν γεννήθηκα. :p:p:p
(αλλά αυτό δεν γίνεται, έτσι; );)

συμφωνούμε πάντως. όλα τα σκυλιά τα βρίσκω πολύ πιο όμορφα όταν δεν έχει επέμβει (χειρουργικά) το ανθρώπινο χέρι. Σε όλες τις φυλές.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog