Βίκτωρ - Μια ιστορία που πονάει...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ρε Marcia, το πιστεύεις αυτό? Διότι εγώ δεν το είδα πουθενά στα γραφόμενά της! Το πρόβλημά της ήταν ο κτηνίατρος! Ο κτηνίατρος όμως δε θα είχε κάνει τίποτα αν η ίδια δεν τρωγότανε να κόψει την ουρά του σκύλου ως άλλος Αλκιβιάδης!

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Είναι εδώ και το λέει, γιατί να μην την πιστεψω; μήπως υπάρχει επιστροφή μετά θάνατο; θέλει να μας προειδοποιήσει. Για εμάς, για τον κτηνίατρο, για τις επιλογές της, δεν αποκρύπτει τίποτα...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Δεν έχει επίγνωση της ενοχής της. Διότι είναι ένοχη περισσότερο κι απ' τον κτηνίατρο. Για να μην πιάσω δηλαδή και τα ζευγαρώματα που Κύριος οίδε τι τα ήθελε!

Ρε μάγγες, αν σκότωνε με τον ίδιο τρόπο το παιδί της, θα την παίρναμε με το καλό? Ή θα φωνάζαμε να τη μαζέψουνε? Γιατί είναι το σκυλάκι λιγότερο? Και το πιστεύω ότι δεν της αξίζει να έχει ούτε και το άλλο!

Άλλωστε εγώ αυτό που προτείνω είναι να εφαρμοστεί ο νόμος περί σκληρότητας σε ζώο στην περίπτωσή της. Και να μπει στην ευρωπαϊκή λίστα των animal offenders αφού είναι animal offender!

Είμαι έξαλλη με αυτά τα κοψίματα ουράς!

Last edited:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Εγω συμφωνώ εν μέρει και με τις δυο σας. Απο τη μια η γυναίκαι έκανε ότι έκανε από άγνοια... (εμένα μου πήρε 20 χρόνια να συνηδειτοποιήσω ότι ίσως δεν ξέρω και πολλά από σκύλους, παρολο που δεν ήταν ο πρώτος, και πρέπει να διαβάσω κάτι παραπάνω...)... δεν είναι αυτονόητο για όλους ότι πρέπει να ενημερωθεί κανείς, κι ότι είναι δύσκολο πράγμα και μεγάλη δεσμευση το να έχεις σκύλο και να τον έχεις καλά. Φαίνεται όμως οτι το σκυλί το λάτρευε, και αν είχε έστω και την μικρότερη ιδέα ότι θα του έκανε κακό, δεν θα προχωρούσε στην εγχείρηση. Οι προθέσεις τις δεν ήταν κακές ούτε συνειδητοποιούσε το μέγεθος της ανευθυνότητάς της.

Από την άλλη, πράγματι δε φαίνεται να έμαθε κάτι επ'αυτού.... αν ξαναείχε κουτάβι, θα του άφηνε την ούρά ησυχη ή απλώς θα διάλεγε καλύτερο κτηνίατρο???

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
Από την άλλη, πράγματι δε φαίνεται να έμαθε κάτι επ'αυτού.... αν ξαναείχε κουτάβι, θα του άφηνε την ούρά ησυχη ή απλώς θα διάλεγε καλύτερο κτηνίατρο???
πιστευω θα αλλαζε σιγουρα κτηνιατρο αλλα την ουρα παλι θα την εκοβε....αληθεια που εξαφανιστηκε?
μηπως αν ειχαμε αρχισει ολοι τα συλληπυτηρια κ την συμπονοια θα ειχε αλλα τοσα να πει?

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Δε νομίζω ότι έχω περισσότερες δυνατότητες στην Αμερική απ' ό,τι υπάρχουν στην Ελλάδα.

Συμφωνώ για την ενημέρωση- βέβαια το ίντερνετ δεν είναι πάντα και ότι πιο αξιόπιστο:rolleyes:- .
Το είπα για τα άλλα που έγραψες (agility, DNA test, όμιλοι, groomers, κτλ). Πώς να το κάνουμε έχετε περισσότερες δυνατότητες ειδικά αν συγκρίνεις με την επαρχία μας;)..

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Τι να πρωτοπείς γιαυτή την ιστορία..Σε ποιον να ρίξεις το φταίξιμο γιατί για μένα δε φταίει μόνο ο κτηνίατρος.
Οσο άσχημο κ αν ακουστεί,θα πω ότι πολλά κατοικίδια 'πληρώνουν' τη ματαιοδοξία των ιδιοκτητών τους..Ποιος ο λόγος να μην έχουν ουρά?Χάνεται η ομορφιά του αν έχει ουρά?Δε καταλαβαίνω αυτό το σκεπτικό(από τη στιγμή που το πρότυπο της φυλής δεν ορίζει την κομμένη ουρά ως αποδεκτή).
Κρίμα για μια ζωή που 'έφυγε' έτσι απλά..

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Sara μην είσαι τόσο απόλυτή!
Όλοι μας έχουμε κάνει λάθη με τα σκυλιά μας και για αρκετούς από εμάς είναι θέμα τύχης κάθαρά το ότι ζούν ακόμα!Είτε γιατί μας έφυγε χωρίς λουρί, ειτε γιατί του δίνουμε να φάει κάτι που δεν πρέπει, είτε, είτε, είτε...Υπάρχουν πάρα πολλά που μπορεί να κάνουμε και μερικά από αυτά δεν αντιλαμβανόμαστε καν ότι τα κάνουμε!
Η κοπέλα είχε την ατυχία, το λάθος της να έχει μοιραία κατάληξη για το σκυλάκι της, αλλά καλώς ή κακως δεν ήξερε!Πρέπει να της καταλογήσουμε το μικρό αυτό ελαφρυντικό!
Και αυτός που ήταν υπέυθυνος να της πει ότι δεν πρέπει να το κάνει, ο κτηνίατρος, λειτούργησε ως έμπορος(τουλάχιστον με βάση το κείμενό της) κι όχι ως επιστήμονας και της είπε ότι είναι αργά μεν αλλά θα το κάνουμε...πέρα από τα ιατρικά λάθη που έκανε...

Αντίθετα σε περίπτωση που εξακολουθήσει να θέλει να κόψει την ουρά στο μέλλον τότε πια δεν έχει καμία δικαιολογία και κανένα ελαφρυντικό!

Ελάχιστη σημασία έχει, αλλά το πρότυπο των Γιόρκσαιρ, όπως το είδα μόλις τώρα, επιτρέπει και την κομμένη και την φυσική ουρά!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Όπως ξέρετε, εγώ έτσι κι αλλιώς τα έχω γραμμένα τα πρότυπα αφού είναι ανθρώπινα και τα περισσότερα δεν έχουν λογική και μάλιστα διαφέρουν από μέρος σε μέρος. Π.χ. οι Αμερικάνοι απαιτούν πράγματα που η Ευρώπη τώρα απαγορεύει. Ποιος έχει δίκιο? Προφανώς εγώ και συγγνώμη δηλαδή διότι υποστηρίζω την πολύ λογική άποψη ότι δεν πρέπει να πηγαίνουνε ενάντια στη φύση. Τέρμα και τελεία. Αν ήμουν δε δερβέναγας το σύμπαντος, θα είχα πιάσει τους ομίλους διεθνώς και θα τους είχα βάλει όλα μαζί τα πόδια σε ένα παπούτσι.

Ο τρόπος που βλέπω το όλον είναι ο εξής: φυσικά και όλοι κάνουμε λάθη. Ζούμε όμως σε μια εποχή πληροφόρησης και μπορούμε να επικοινωνούμε περισσότερο και να ενημερωνόμαστε. Όσο για τον ορισμό του τι έγινε, είναι το ίδιο ακριβώς με το πώς ορίζει ο νόμος την ανθρωποκτονία: έχουμε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Και οι δυο τιμωρούνται και προφανώς η δεύτερη ελαφρότερα από την πρώτη εφόσον έχει αποδειχτεί ότι είναι έτσι. Γιατί λοιπόν να μην ορίσουμε έτσι και την κυνοκτονία και να πούμε ότι ναι μεν ο κτηνίατρος υπήρξε αμελής, η αφεντικίνα όμως ήταν η ηθική αυτουργός και φέρει μάλιστα περισσότερες ευθύνες?

Πάρτε κι αυτό το παράδειγμα: αν κάποιος άσχετος συντείνει κατά λάθος στο να τραυματιστεί πολύ άσχημα το παιδί του, προφανώς και είναι στα χάλια του και κλαίει και χτυπιέται. Θα επέμβει όμως κι εδώ ο νόμος και θα τον βουτήξει για αμέλεια. Μπορεί να χάσει και την επιμέλεια και των παιδιών του λόγω της αμέλειας αυτής, για λίγο καιρό ή και για πάντα άμα είναι ανεπίδεκτος. Εξαρτάται βέβαια και από τη σωματική βλάβη που υπέστη κάποιος.

Σκεφτείτε επίσης τη φάση πριν από πολλές δεκαετίες σε πολλά ελληνικά χωριά: τσίριζαν τα μωρά, τους δίνανε πολλές μαμάδες σπόρους από παπαρούνα (και δεν εννοώ προφανώς την κόκκινη, τη μαστουρο-παπαρούνα εννοώ) για να σκάσουνε από άγνοια και βλακεία. Έκανε εκστρατεία ολόκληρη η ελληνική κυβέρνηση για χρόνια και από τις πιο πετυχημένες μάλιστα διότι επρόκειτο για ναρκωτικά. Αν βουτήξουνε τώρα καμιά άσχετη που προφανώς και δε θέλει να σκοτώσει το μωρό της, πάει μέσα η μανδάμ και χάνει και την επιμέλεια μέχρι να συνέρθει ή και για πάντα.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει κι εδώ. Και δε βλέπω και μεταμέλεια. Και συγγνώμη αλλά το να κόβει κανείς ουρές και αυτιά είναι ακρωτηριασμός και έτσι πρέπει να το βλέπουμε έχοντας τον κοινό νου! Ακόμα κι οι Αμερικάνοι έχουν αρχίσει να το βλέπουν έτσι που συνήθως είναι κολιτσίδες σε τέτοια πράγματα. Ο φίλος μου κάθε φορά που μπαίνει στο σπίτι από τη δουλειά του και βλέπει το χιλιομπασταρδεμένο μποξεροειδές του που το πήρε από καταφύγιο, αρχίζει να αναφωνεί για το ποιος μαλάκας θα έκοβε ποτέ την ουρά του που είναι καταπληκτική και την κουνάει το σκυλάκι μόλις τον βλέπει. Άμα πιει δε και καμιά μαργαρίτα (σπανίως) και εφόσον ως Αμερικάνος το αλκοόλ τον πιάνει γρηγορότερα από κανονικό άνθρωπο, αρχίζει και ψιλοδακρύζει και γίνεται ένα χάλια στην ενθύμιση του τι θα πάθαινε το μποξεροειδές διαολίδιο του εάν δεν είχε πάει αυτός να το σώσει και να το προσκυνάει κάθε μέρα κλπ. κλπ.

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
(που να ηξερε η αμοιρη...σε ποιο φορουμ μπηκε να ποσταρει τον πονο της....)

προτεινω....λιθοβολισμο και κρεμασμα στην πλατεια της ανω τουμπας ...για παραδειγματισμο....

(μα ειναι δυνατον??τον αντωνη?? αχχ βρε ζαγορακη)

σαρα...

Σκεφτείτε επίσης τη φάση πριν από πολλές δεκαετίες σε πολλά ελληνικά χωριά: τσίριζαν τα μωρά, τους δίνανε πολλές μαμάδες σπόρους από παπαρούνα (και δεν εννοώ προφανώς την κόκκινη, τη μαστουρο-παπαρούνα εννοώ) για να σκάσουνε από άγνοια και βλακεία.
αυτη η παπαρουνα που λες...μονο στην ελλαδα υπαρχει?

ευλογησον.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Μα δεν κατηγορώ την Ελλάδα σ' αυτό το thread, πού το είδες αυτό? Εν πάση περιπτώσει, την παπαρούνα ξέρω ότι τη χρησιμοποιούσανε στην Ελλάδα, δεν είπα όμως ότι έτσι δε γίνεται παγκοσμίως. Όσο για το τι πρέπει να πάθει η τύπισσα, νομίζω ότι το ξεκαθάρισα στα προηγούμενα: υπάρχει νόμος για σκληρότητα προς τα ζώα που δεν προβλέπει κρέμασμα. Για τον παραδειγματισμό τώρα, δεν είναι κακή ιδέα να ρεζιλεύονται κάτι τέτοια άτομα.

Νόμιζα ότι είχα να κάνω με φιλόζωους και όχι άτομα που σκέφτονται (εάν το κάνουν) "έλα, μωρέ τώρα, σκύλος είναι, δεν είναι άνθρωπος"!

Last edited:

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Εγώ πάντως δεν την πιστεύω την "ιστορία".
  • 2 χρόνια αγώνας να ζευγαρώσει η σκύλα...
  • διότι δεν έβρισκε αρσενικό, αλλά έστελνε κόσμο με το τσουβάλι στον συγκεκριμμένο κτηνίατρο...
  • μια εβδομάδα στο πλευρό της μάνας για να γεννήσει, αλλά κτηνίατρος γιοκ, για να της πει πότε κόβονται οι ουρές (ασχέτως τι γνώμη έχουμε γι αυτήν την ενέργεια)
  • κάνει τελικά 1 κουτάβι!!! Ένα!!!
  • που το αγάπησαν από την πρώτη ματιά...
  • αλλά μετά από ενάμιση μήνα, αντί να αρχίσουν τα εμβόλια, το υπέβαλλαν σε αισθητικό χειρουργείο!!!
Στην καλύτερη, το πήραν το σκυλάκι ενάμησι μηνών από κάποιο Πετ Σοπ, και και η πρώτη τους δουλειά ήταν να του κόψουν την ουρά.

Στην χειρότερη όλα είναι μυθοπλασίες.

Δεν μπαίνω στον κόπο να αναλύσω το ιατρικά θέματα, γιατί κι εκεί δεν κολάνε κάποια πράγματα...

Last edited:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Δεν θεωρώ σωστό να κατακεραυνώνουμε έτσι κάποιον που έσφαλε λόγω άγνοιας, ούτε να λέμε ότι "δεν του αξίζει να έχει σκύλο". Οι προθέσεις πρέπει να συνυπολογίζονται. Γνώμη μου είναι ότι ο καθένας πρέπει να ενημερώνεται πριν προβεί στην απόκτηση κατοικιδίου. Παρ' όλα αυτά, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων δεν έχει καν γνώση της άγνοιάς του - όλοι θεωρούν ότι "ξέρουν από σκυλιά". Ουδείς αναμάρτητος και ουδείς αλάθητος.
Στην περίπτωση αυτή ό,τι έγινε έγινε. Η ευθύνη βαραίνει τόσο την ιδιοκτήτρια όσο και τον γιατρό. Το γεγονός πρέπει να προβληματίσει τη γυναίκα, η οποία θα πρέπει να κάτσει και να ενημερωθεί για τη σωστή φροντίδα ενός σκύλου, τα περί αναπαραγωγής και τα περί αισθητικών επεμβάσεων.
Καλό θα ήταν να το έκανε ΠΡΙΝ αποκτήσει σκύλο, αλλά εφ' όσον δεν το έκανε (και, κακά τα ψέματα, οι περισσότεροι μαθαίνουμε στην πορεία) ας το κάνει τώρα, ώστε να είναι υπεύθυνη ιδιοκτήτρια στο μέλλον και να ενημερώνει και άλλους.

Μια επίθεση όπως η δική σου Σάρα, το μόνο που μπορεί να πετύχει είναι να μην ξαναδούμε την anastkouk στο forum.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Μια επίθεση όπως η δική σου Σάρα, το μόνο που μπορεί να πετύχει είναι να μην ξαναδούμε την anastkouk στο forum.
Καλά αυτό έχει επιτευχθεί μάλλον πολυ νωρις....:)

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
κάνει τελικά 1 κουτάβι!!! Ένα!!!
Αυτό μάλλον πρέπει να το πιστέψεις γιατί στα γιορκσάιρ(δε σχολιάζω τον όρο 'toy' γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει)που ζυγίζουν μέχρι 2 κιλά κ ιδίως όταν είναι η 1η γέννα,δεν είναι απίθανο να γεννήσουν ένα μόνο κουτάβι.
Κ αρκετές φορές το κουτάβι μπορεί να μην επιβιώσει για διάφορους λόγους.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Πολλοί επιτίθενται σε πολλούς εδώ μέσα. Δεν ανήκω στην ομάδα αυτή, π.χ. ναι μεν δεν υποστηρίζω καθόλου τα puppy mills, όμως γνωρίζω ότι πολλά rescue dogs σε καταφύγια, ενδεχομένως δε και το δικό μου, μπορεί να έχουνε τέτοιες καταβολές. Οπότε μετριάζω τη γνώμη μου. Επίσης δε σκάω ιδιαίτερα για το αν έχει ένα σκυλί μπλε μάτια ή παράταιρα μάτια και το πρότυπο παθαίνει σοκ άμα το βλέπει.

Έχω όμως ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα με ανεύθυνους ιδιοκτήτες που λόγω της μεγάλης βλακείας που τους δέρνει σκοτώνουν το σκυλί τους και δε φροντίζουν να μάθουν τίποτα για το τι σημαίνει "έχω σκύλο" για πολλά χρόνια. Δε μ' ενδιαφέρει η ελληνική νοοτροπία ότι είναι εύκολο να έχει κανείς σκύλο. Θέλω να δω υπευθυνότητα. Και θέλω να δω συνέπειες όταν κάποιος πρώτον παρανομεί (ΠΟΛΥ σημαντικό) και δεύτερον είναι αμελής. Επιπλέον το αρχικό μου μήνυμα έλεγε απλώς σταράτα ότι έφταιγε κυρίως αυτή. Και πραγματικά, μακάρι να ήξερα ποια ήτανε ώστε να την κανόνιζα δια της νομικής οδού και του ρεζιλέματος όπως το αξίζει.

Συμφωνώ επίσης με το ότι η ιστορία έχει πολλές "τρύπες". Το ζουμί της υπόθεσης όμως είναι ότι ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΠΕΘΑΝΕ! Δεν αρρώστησε. Πέθανε. Πάει. Πάπαλα. Και είναι παράνομο.

Ποιος θα την τιμωρήσει αυτή τη γυναίνα? Οι τύψεις της? Έτσι θα πούμε αύριο αν κάποιος από παρόμοια βλακεία σκοτώσει το παιδί του? Ότι δεν πρέπει να δεχτεί επίθεση σε φόρουμ και να μην υπάρξουν κυρώσεις?

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Αυτό μάλλον πρέπει να το πιστέψεις γιατί στα γιορκσάιρ(δε σχολιάζω τον όρο 'toy' γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει)που ζυγίζουν μέχρι 2 κιλά κ ιδίως όταν είναι η 1η γέννα,δεν είναι απίθανο να γεννήσουν ένα μόνο κουτάβι.
Κ αρκετές φορές το κουτάβι μπορεί να μην επιβιώσει για διάφορους λόγους.
Δεν έχω εμπειρία από σκυλιά 2 κιλών, και μου φάνηκε περίεργος ο αριθμός των κουταβιών (ένα), αλλά εαν το ξέρετε εσείς, καλύπτομαι κι εγώ...

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Τα toy κανισάκια συχνά γεννούν 2 κουτάβια. Για ένα δεν έχω ακούσει, αλλά δε μου φαίνεται παράξενο...
Σάρα κατά βάθος συμφωνώ. Δεν βρίσκω νόημα όμως για "ρεζίλεμα" και "νομική οδό" τη στιγμή που η νοοτροπία αυτή είναι ΕΥΡΥΤΑΤΑ διαδεδομένη. Δεν ήξερε. ΤΕΛΟΣ. Καιρός να μάθει γιατί έχει κι άλλο σκυλί.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Συμφωνώ. Διότι, για να χρησιμοποιήσουμε inductive reasoning, "λυπητερή" ιστορία σαν κι αυτή χρειάζεται κι άλλα συστατικά, π.χ. "σκοτωθήκαμε να βρούμε γαμπρό, τα βρήκαμε στην προίκα, μας πέθαναν όοοοοοολα τα σκυλάκια στη γέννα και επέζησε αυτό το ένα, το μονάκριβο και μας πέθανε κατά τη διάρκεια της 'πλαστικής'".

Οπότε για ένα κουτάβι ήθελε να μιλήσει, για ένα μίλησε. Αν υπήρχαν κι άλλα και μάλιστα πεθαμένα θα μας το ανέφερε.

Chloe, για κάποιο λόγο υπάρχουν οι νόμοι. Εδώ πέρα μάλιστα όταν κάνεις αίτηση για σκυλί, πρέπει να τους δηλώσεις πόσα είχες στη ζωή σου και από τι πεθάνανε. Και ελέγχουνε. Και αν βρούνε αμέλεια, δε σου δίνουνε και τέρμα. Ούτε τα καταφύγια, ούτε οι καλοί εκτροφείς. Οι παππυμιλλάδες βεβαίως σου δίνουνε.