Βίκτωρ - Μια ιστορία που πονάει...

elenamagna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2008
422
3
42
ΑΘΗΝΑ
Δεν έχει επίγνωση της ενοχής της. Διότι είναι ένοχη περισσότερο κι απ' τον κτηνίατρο.
πραγματικα λυπαμε για το μωρο..αλλα συμφωνω με οσους της επιτεθηκαν, παρ'οτι ειναι σκληρο κ ειδικα στην κατασταση της..αλλα ισως ειναι ενας τροπος να συμορφωθει για την επομενη φορα.
κ δηλαδη, ποσο εμπειρος κ εξυπνος πρεπει να ναι ενας ανθρωπος για να καταλαβει απο μονος του κ χωρις την βοηθεια κτηνιατρου, οτι μια χειρουργικη επεμβαση σε ενα τοσο μικρο σε ηλικια κουταβι ΛΙΓΩΝ ΓΡΑΜΜΑΡΙΩΝ ειναι επικυνδινο? τελικα ισως τωρα που το σκαιφτομαι να μην ειναι κ τοσο κυνοφιλη η κυρια...ισως νιαζεται για την αισθητικη περισσοτερο απο οτι για το σκυλο κ ισως το γιορκι να τεριαζε απλα στον καναπε της..
αν κανω λαθος ζητω συγνωμη κ το πιστευω οτι πονας για τον χαμο του, αλλα την επομενη φορα δες το πιο ανθρωπινα...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί δεν καταλαβαίνει ο κόσμος ότι τα σκυλιά γεννιούνται με ουρά για κάποιο λόγο! Όπως οι άνθρωποι με δέκα δάχτυλα στα χέρια και δέκα στα πόδια! Έγκλημα διέπραξε! Και τη συγγνώμη ΕΚΕΙΝΗ πρέπει να τη ζητάει!!

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Ναι, οκ Sara το κούρασες λίγο ...

Δεν έχει πεί κανένας ότι έπρεπε να κόψει την ουρά, το μέλος δεν απαντάει ... μάλλον έληξε το θέμα ...

Ηταν καθαρά λάθος του κτηνιάτρου που έδωσε τόσο ευαίσθητο σκύλο να παρακολουθείται από τον ιδιοκτήτη κατά την διάρκεια της ηρέμισης ... αναισθησία μπορούσε να γίνει και για να του καθαρίσει τα δόντια ή όπως πολύ συχνά βλέπουμε για να το κουρέψει.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Denis, my dear, δε θα μου πεις πότε να γράψω και πότε να το βουλώσω! Δεν το κάνω εγώ σε σένα, οπότε μην το κάνεις εσύ σε μένα. Αν διαβάσεις τι έγραψα οι απαντήσεις μου είναι προς μέλη, όχι προς την τύπισσα. Μιλάνε, απαντάω, γίνεται διάλογος. Επιπλέον και λίγα της είπα δεδομένου ότι σκότωσε το σκύλο της και δεν υπήρξαν κυρώσεις.

Καλά που έθιξες όμως το θέμα του καθαρισμού των δοντιών. Η κτηνίατρος του Μουφ ήθελε να του την κάνει, δεν μου πολυπήγαινε αφού δεν πιστεύω γενικά στις άσκοπες εγχειρίσεις (όπως όλοι οι λογικοί άνθρωποι), ρώτησα τριγύρω, ρώτησα τη φίλη μου που είναι κτηνίατρος, με αποθάρρυναν όλοι, διάβασα διάφορα και τελικά ΔΕΝ το έκανα. ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή ήταν άσκοπο, επειδή στραβή δεν είμαι και είδα ότι το Μουφ δεν είχε άσχημα δόντια και επειδή φοβάμαι τις άνευ λόγου αναισθησίες.

Και όταν με πίεσαν από το κτηνιατρείο με email κάνοντάς μου διάλεξη για την αξία του καθαρισμού των δοντιών τους απείλησα ότι θα γίνει της Φρύνης ΣΥΝ το ότι θα αλλάξω κτηνίατρο. Το οποίο τελικά μπορεί και να το κάνω αν μου τα πρήξουν περαιτέρω.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Ο καθαρισμός των δοντιών και είναι απαραίτητος και, φυσικά, δεν είναι εγχείριση. Αν έχουν μαζέψει πέτρα, μέχρι και η καρδιά του σκύλου κινδυνεύει. Τουλάχιστον αυτά ξέρουμε από τους Έλληνες κτηνιάτρους...
Ούτε κι εμένα μου αρέσει η αναισθησία (μάλιστα με τρομάζει πάρα πολύ). Ο καθαρισμός των δοντιών όμως, κατά τη γνώμη μου, είναι και παρα-είναι λόγος.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
anastkouk λυπάμαι πολύ για το μωρό..

Εχεις κάνει πολλά λάθη, αλλα δεν είναι αυτό το θέμα μας.
Ο κτηνίατρος είναι για λιθοβολισμό και όχι εσύ.
Εσύ πλήρωσες με τα λάθη σου και από αυτά μαθαίνουμε.

Πρέπει να είμαστε ενημερωμένο πλήρως πριν πάρουμε ένα σκυλί.
Το internet βοηθαει στις μέρες μας απίστευτα.
Οποτε έχεις κάνει πολλά λαθάκια και το ξέρεις.
Αυτό που είναι το θέμα μας είναι η ψυχούλα που έφυγε και δεν φταίει σε τίποτα.
Από εκεί και πέρα Sara West εδώ είναι Ελλάδα..
η οποία απέχει έτη φωτός από την Αμερική..
Μου έκαναν πολλά εντύπωση

επέλεξα κτηνίατρο, γράφτηκα στον υπολογιστή της
Τι εννοείς γράφτηκες στον υπολογιστή της?
έκανα αίτηση στον όμιλο που είχα ήδη διαλέξει. Μίλησα μαζί τους, με επιθεώρησαν
Εδω σε έμας υιοθετείς παιδια και δεν έρεχετα καλα καλα να σε επιθεώρισει καν η πρόνοια..
Του έκανα τα DNA του πέραν της κτηνιάτρου
Εδώ ακούγετε κάπως λες και έχεις βγει απο το gattaca.. πόσοι μη εκτροφείς θα έκαναν dna test..ελάχιστοι δυστηχώς..
Στο σκυλόπαρκο πάει
Εμείς δεν έχουμε σκυλοπάρκα..
μόνο δύο άθλιες απομιμησεις..
όμως γνωρίζω ότι πολλά rescue dogs σε καταφύγια
Το ξέρω..
Έχετε σε κάθε ράτσα rescue dogs..
Που όποιος θέλει μπόρει να δίαλεξει απο εκεί την ράτσα που θέλει..
Μην ρωτήσεις αν έχουμε εμείς κάτι αντιστοίχο..

Έχω όμως ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα με ανεύθυνους ιδιοκτήτες που λόγω της μεγάλης βλακείας που τους δέρνει σκοτώνουν το σκυλί τους και δε φροντίζουν να μάθουν τίποτα για το τι σημαίνει "έχω σκύλο" για πολλά χρόνια. Δε μ' ενδιαφέρει η ελληνική νοοτροπία ότι είναι εύκολο να έχει κανείς σκύλο. Θέλω να δω υπευθυνότητα. Και θέλω να δω συνέπειες όταν κάποιος πρώτον παρανομεί (ΠΟΛΥ σημαντικό) και δεύτερον είναι αμελής. Επιπλέον το αρχικό μου μήνυμα έλεγε απλώς σταράτα ότι έφταιγε κυρίως αυτή.
Εδώ ειναι Ελλάδα.., η κυνοφιλία είναι σε πολύ χαμηλό επίπεδο...
Bρίσκουμε καλό ιατρό με το σταγονόμετρο.
O κάθε νέος αλλά και παλιός καμιά φορά ιδιοκτητης κάλλιστα μπορεί να την πατήσει.
Eδώ το λάθος δεν ήταν που έκοψε την ουρά..(φυσικά δεν ειμαι υπέρ..), αλλά όπως είπαν και οι άλλοι, η νάρκωση θα μπορούσε να χρειαζόταν για το οτιδήποτε..
Έτυχε να είναι αυτό.., θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν για άλλο λόγο..

Δεν έχει κανένα νόημα να τα βάζαμε με το μέλος μας, αλλά μόνο με το κτηνίατρο.
Απλά θέλω να σου υπενθυμίσω πως πολύ καλά έκανες και πήρες όλα τα απαραίτητα μέτρα πριν πάρεις σκυλί..
Αλλά εμείς εδώ στο ελλαδιστάν που χανόμαστε ανάμεσα από την παραπληροφόρηση και προσπαθούμε να γίνουμε εμείς επιστήμονες ανάμεσα στον απατεώνα γιατρό και άσχετο εκπαιδευτη.., πως θα βρούμε τελικά την σωστή πληροφορία..?
Βιβλία δεν έχουμε πολλά..
Καμία σχέση με εσάς..

Οπότε καλό είναι να γνωρίζει ο υποψήφιος ιδιοκτητης πολλά πριν πάρει σκυλί..
Αλλά άλλο το κοινό της Αμερικής και άλλο της Ελλάδας..
Εφόσον και η κουλτούρα και τα μέσα πληροφόρησης και να είσαι τυφλός, κουφός, αδαείς.., θέλεις δεν θέλεις.. κάτι θα πιάσεις..
Εδώ στην Ελλάδα αυτά τα φορουμ έχουν γίνει πολύτιμοι οδηγοί.. πολλές απόψεις ακούγονται και "καθοδηγουν" εδώ στα πάτρια πολεμικά εδάφη.
Ας μην μπερδεύουμε τα πράγματα ....
Γιατί θέλεις δεν θέλεις .., υπάρχουν τεράστιες διαφορες που επηρεάζουν.

sorry για το εκτός θέματος αλλά ήθελα να το διευκρινίσω..

Last edited:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Chloe, για κάποιο λόγο υπάρχουν οι νόμοι. Εδώ πέρα...
Εκεί πέρα.
Εδώ για να μάθεις τους νόμους (κυρώσεις για παραβίαση των οποίων ΔΕΝ εφαρμόζονται) πρέπει να ενημερωθείς. Κι αυτός που αγοράζει κουτάβι ποιον θα εμπιστευτεί? Είτε τον πετσοπά που του πουλάει καθαρόαιμο και τον ρωτάει αν θέλει να του κόψει επιτόπου την ουρά (παράδειγμα από το μέλος EVIT) είτε τον κτηνίατρο που ΚΑΙ κόβει αυτιά και ουρές ΚΑΙ προτείνει να σου φέρει σκυλό σκύλο μέσω Ουγγαρίας ΚΑΙ προτείνει γέννα για να μη βγάλει η σκύλα καρκίνο κ.ο.κ.

Πες λοιπόν ότι η φίλη μας (σόρρυ ξεχνάω το νικ) δεν είχε πρόσβαση στο ίντερνετ. Δεν είναι λογικό να εμπιστευτεί αυτούς τους ανθρώπους? ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ? Τι να έκανε? Να έψαχνε το νόμο μόνη της? Να απευθυνόταν στον... όμιλο των γιόρκι??? :p

Θα έρθεις εσύ να της πεις ότι παρανόμησε και θα της πέσει ο καφές απ' το χέρι! Κι όταν της πεις ότι πρέπει να τιμωρηθεί κιόλας ένα εγκεφαλικό θα το πάθει...
Ενημέρωση χρειάζεται. Αν δεν ξέρεις δεν φταις. Για να συνεχίσεις να μην φταις, πρέπει να μάθεις.

elenamagna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2008
422
3
42
ΑΘΗΝΑ
να σας, πω..βγαινω εκτος θεματος τωρα αλλα μην με μπριζωνετε.
εχω βαρεθει να ακουω, εδω ειναι ελλαδα κ εδω ειναι ελλαδα....
ναι φιλοι μου, εδω ειναι ΕΛΛΑΔΑ κ αν δεν σας αρεσε θα ειχατε ηδη μετακομησει!
υπαρχει σε αλλες χωρες πολυ χειροτερη συμπεριφορα οσον αφορα τα ζωα αλλα κ τους ανθρωπους, μην κανετε πως δεν τα βλεπετε κ μην μειωνετε συνεχως την χωρα μας για την οποια πρεπει να μαστε περηφανοι.
σε αλλες χωρες υπαρχουν μεχρι κ καδοι ανακυκλωσης ζωντανων κατοικιδιων που τα αφεντικα δεν θελουν..κ επισης ακομη κ στην αμερικη που τοσο λογο κανει η σαρα βλεπεις ουκ ολιγα στο animal planet κ την spca.λοιπον ελεος πια!
συγνωμη που βγαινω εκτος θεματος αλλα εχω βαρεθει να τα ριχνουν ολοι στην ελλαδα...εμ παση περιπτωση εσεις τι ειστε κινεζοι?ελληνες δεν ειστε?απο ολους εμας απαρτιζεται η χωρα....

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Βρε Έλενα υπάρχει η νοοτροπία που περιγράφεται?
Απουσιάζει η ενημέρωση?
Ναι, εδώ είναι Ελλάδα και οι συνθήκες είναι αυτές.
Είτε είμαστε περήφανοι, είτε όχι.

elenamagna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2008
422
3
42
ΑΘΗΝΑ
Βρε Έλενα υπάρχει η νοοτροπία που περιγράφεται?
Απουσιάζει η ενημέρωση?
υπαρχει κ η ιδια κ χειροτερη χλοη μου,απλα εξω, φροντιζουν να κανουν ''καθαρες '' δουλειες, οσον αφορα τα αδεσποτα κ να μην βγαζουν τιποτα δυσφημιστικο προς τα εξω..οχι οπως κανουμε εμεις με την πρωτη ευκαιρια κ μετα το κανουν πανακια οι ξενοι κ μας διασειρουν παντου.εγω προσωπικα προτιμω να βλεπω τα τροφαντα αδεσποτα γατακια στις ταβερνες το καλοκαιρι, απ το να τα πεταγαν σε ενα κλουβι ασυλου (οπως στην αμερικη) κ αν μεσα σε λιγες μερες δεν τα παρει κανεις να τους γινεται ευθανασια...ευθανασια σε υγειεστατα πανεμορφα ζωακια . κ μαλιστα σε αλλες χωρες οι ανθρωποι αντιμετοπιζονται χειροτερα απο οτι αντιμετοπιζουν εδω καποιοι τα ζωα.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Παντως εγώ έβλεπα κομμένες ουρές αβερτα και στην αμερική.... κι έγώ ποτέ δεν το κατάλαβα και ποτέ δε θα το έκανα.

Αντε, και για να πούμε και κάτι πιο χρήσιμο... πείτε μερικές διαδεδομένες ράτσες στις οποίες επιτρέπεται το κόψιμο ουράς.

Υπάρχουν ράτσες στις οποίες επιβάλεται από το πρότυπο? και αν ναι, γιατί να επιβάλλεται, ακόμα κι αν ο σκύλος δεν προορίζεται ας πούμε για συγκεκριμένη εργασία για την οποία είναι απαραίτητο το κόψιμο?

Τι διαφορά εχει η εγχείρηση στην πρώτη βδομάδα ζωής του κουταβιού ή πχ στην τέταρτη? αυξάνονται οι κίνδυνοι? με άλλα λόγια γιατί να επιτρέπονται νωρίς, αλλά όχι αργότερα τα κοψίματα?

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Άσχετα όλα αυτά.
Λέμε ότι "εδώ είναι Ελλάδα" γιατί:
- Ελάχιστοι ξέρουν ότι είναι παράνομες οι αισθητικής φύσης επεμβάσεις στους σκύλους
- Ελάχιστοι ξέρουν ότι ΔΕΝ πρέπει να ζευγαρώνουν τα ζώα τους
- Η συντριπτική πλειοψηφία όσων θέλουν καθαρόαιμο σκύλο απευθύνεται σε πετ σοπς γιατί δεν έχει ΚΑΝ ακούσει περί επιλεκτικής εκτροφής.
- Οι νόμοι, υπάρχουν δεν υπάρχουν, σπάνια εφαρμόζονται.

Απλά τα πράγματα. Δεν θα κάνουμε τώρα σύγκριση του εδώ και του εκεί. Μας είπε η Σάρα πώς είναι εκεί, γιατί βάσει όσων βλέπει και ξέρει κρίνει, και της είπαμε κι εμείς πώς είναι εδώ. Και το "εδώ" αποτελεί τεράστιο ελαφρυντικό για τη γυναίκα που έχασε το σκυλάκι.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Παντως εγώ έβλεπα κομμένες ουρές αβερτα και στην αμερική.... κι έγώ ποτέ δεν το κατάλαβα και ποτέ δε θα το έκανα.

Αντε, και για να πούμε και κάτι πιο χρήσιμο... πείτε μερικές διαδεδομένες ράτσες στις οποίες επιτρέπεται το κόψιμο ουράς.

Υπάρχουν ράτσες στις οποίες επιβάλεται από το πρότυπο? και αν ναι, γιατί να επιβάλλεται, ακόμα κι αν ο σκύλος δεν προορίζεται ας πούμε για συγκεκριμένη εργασία για την οποία προορίζεται?

Τι διαφορά εχει η εγχείρηση στην πρώτη βδομάδα ζωής του κουταβιού ή πχ στην τέταρτη? αυξάνονται οι κίνδυνοι? με άλλα λόγια γιατί να επιτρέπονται νωρίς, αλλά όχι αργότερα τα κοψίματα?
Υπαρχει σχετικο θεμα εδω: Οι αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις στο σκύλο

Ριξε αν θελεις μια ματια.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
sorry Ελενα αλλα δεν το πολυ καταννοω τον συνειρμο σου?:confused::confused:

Το οτι η κατασταση της Ελλαδας ειναι ετη φωτος πισω φταιω εγω π.χ που ζω στην Ελλαδα??
και επειδη υπαρχουν πολυ χειροτερα σημαινει οτι πρεπει να ειμαστε και ικανοποιημενοι??:confused::confused:

Και θελεις να μου πεις οτι η Αμερικη συγκρινεται με την Ελλαδα σε θεματα φιλοζωιας..
αλλα και πολλα αλλα ευρωπαικα κρατη..π.χ βορειο Ιταλια..

και εμενα που ΔΕΝ μου αρεσει, θα πρεπει να φυγω.., αλλιως απο την στιγμη που καθομαι την αποδεχομαι και ολας..
:confused::confused:

Πραγματικα δεν καταλαβαινω..

elenamagna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2008
422
3
42
ΑΘΗΝΑ
sorry Ελενα αλλα δεν το πολυ καταννοω τον συνειρμο σου?:confused::confused:

Το οτι η κατασταση της Ελλαδας ειναι ετη φωτος πισω φταιω εγω π.χ που ζω στην Ελλαδα??
και επειδη υπαρχουν πολυ χειροτερα σημαινει οτι πρεπει να ειμαστε και ικανοποιημενοι??:confused::confused:

Και θελεις να μου πεις οτι η Αμερικη συγκρινεται με την Ελλαδα σε θεματα φιλοζωιας..
αλλα και πολλα αλλα ευρωπαικα κρατη..π.χ βορειο Ιταλια..

και εμενα που ΔΕΝ μου αρεσει, θα πρεπει να φυγω.., αλλιως απο την στιγμη που καθομαι την αποδεχομαι και ολας..
:confused::confused:

Πραγματικα δεν καταλαβαινω..
θα στα πω απο κοντα για να μην τρωμε πολυτιμο χωρο;)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Rottie, διάβασα το θέμα που παρέθεσες... (στα γρήγορα). Πολύ ενδιαφέρον.

Εκτός των άλλων, το συμπέρασμα είναι ότι ακόμα κι ενημερωμένα μέλη του φόρουμ επιμένουν να κόβουν ουρές κι αυτιά!!!

Δεν κατάλαβα πάντως τελικά τι ισχύει στην Ελλάδα:
1. Υπάρχουν εξαιρέσεις στο νόμο (δεν είδα να αναφέρονται ειδικές φυλές ή πρότυπα ή ηλικίες..... -Σαρα αυτό το 7 μέρες που το βρήκες?)?
2. Στις εκθέσεις, υπάρχουν φυλές στις οποίες ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ από το πρότυπο το κόψιμο (πχ αυτιά στα Ντοπερμαν??)?

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Κανείς δεν έγραψε ότι στην Αμερική δεν κόβουνε ουρές. Εκεί κι αν έχει μουρλούς και υστερικές που κόβουνε τα πάντα! Εδώ ρε σκοτώνομαι τώρα με τον ηλίθιο όμιλό μου και με την κουρούνα που θα τη λυώσω τη στρίγγλα που συν τοις άλλοις δεν της άρεσε το ότι το Μουφ έχει ουρά. Συγκρίσεις δεν κάνω με Αμερική υπέρ της Αμερικής. Αν μ' αρέσει κάτι θα το πω διότι μπορεί να αρέσει στους Έλληνες και μπορεί να το υιοθετήσουν. Το ότι οι Έλληνες γενικά φέρονται άσχημα στους σκύλους είναι γεγονός, αλλά μάλλον έχει να κάνει ότι δεν πέφτει αγία ράβδος, όχι ότι είναι χειρότεροι από τους υπόλοιπους. Άντε να πούμε ανοργάνωτοι περί των αδέσποτων.

Άμα θέλετε να συζητήσουμε αμερικανική σκληρότητα προς τους σκύλους ένα όνομα έχω να σας δώσω: Michael Vick. Το καλό όμως είναι ότι οι Αμερικάνοι, συμπεριλαμβανομένου και του NFL και προς τιμήν του, τον λυώσανε. Του πήρανε τα πάντα και τώρα ξεπουλάνε το σπίτι του διότι τον εξαναγκάσανε σε πτώχευση, ΣΥΝ τα δυο χρόνια φυλακή. Φέρθηκαν καλά όμως στα σκυλιά του και τους δώσανε μια ακόμα ευκαιρία αντί να τους κάνουνε ευθανασία όπως συνηθίζεται.

Θα έλεγα όμως ότι το παραπάνω παράδειγμα δείχνει καλύτερη οργάνωση και πολύ εθελοντισμό. Εκεί χωλαίνει κατά τη γνώμη μου η Ελλάδα. Αλλιώς δε βλέπω τι διαφορά έχει η Αμερικάνα εκπαιδεύτρια από τη Noela π.χ. που δεν είναι σαν την κουρούνα (που θα τη ΛΥΩΣΩ τη στρίγγλα-την κουρούνα, όχι τη Noela).

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Το διάβαζα πρόσφατα για τις εξαιρέσεις που έγιναν διότι κάποιοι όμιλοι σκύλων εργασίας προέβαλαν επιχειρήματα. Πάντως ο κανόνας τώρα είναι ότι ακόμα και αν το πρότυπο επιβάλλει κομμένες ουρές στις εκθέσεις δε θα γίνεται πλέον δεκτός σκύλος σε έκθεση με κομμένη την ουρά. Αυτό το μάθανε και στην Αμερική και μου έλεγε μάλιστα μια εκπαιδεύτρια του Μουφ που έχει και το σκυλοξενοδοχείο που τον αφήνω, ότι δεν μπορεί πλέον να δείχνει σκύλους στην Ευρώπη, κυρίως στη Γερμανία που πάει.

Έχει δοθεί κανονισμός από την ΕΕ και προθεσμία να περαστεί ο νόμος σε όλα τα εθνικά δίκαια. Ξέρω ότι το έχουνε περάσει ήδη πάρα πολλές χώρες συμπεριλαμβανομένων και των Σκανδιναβικών χωρών, της Αγγλίας, Γερμανίας, μέχρι και η Κροατία δηλαδή!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Αλλιώς δε βλέπω τι διαφορά έχει η Αμερικάνα εκπαιδεύτρια από τη Noela π.χ. που δεν είναι σαν την κουρούνα (που θα τη ΛΥΩΣΩ τη στρίγγλα-την κουρούνα, όχι τη Noela).
Η παιδεια είναι το θέμα και η μεγαλύτερη διαφορα..
Δεν φέρνει την άνοιξη ένας καλός εκπαιδευτής, ένας καλός κτηνίατρος κλπ...
Αλλα δημόσιοι φορείς και η γενικότερη στάση του κράτους για τέτοια θέματα, το σχολειό και οι γονείς, γενιές για γενιές που διαμορφώνουν την γενικότερη κουλτούρα αλλα και παιδεία σε τέτοια θέματα στην χωρα τους.