Αρπαχτήκαμε με pitbull!!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Κώστα όπως είστε αγέλη στα καλά θα είστε και στα άσχημα!

Στο μυαλό του σκύλου τρέχουν σενάρια όταν είναι υπό κάποια κατάσταση!
Και αρχίζει και αναλύει ξεκινώντας από το 1ο, αν αποτύχει πάει στο 2ο, αν αποτύχει πάει στο 3ο και αν αποτύχουν όλα μαζί τότε εμπλέκεται μη έχοντας κάτι άλλο να κάνει!
Αυτά τα σενάρια είναι η διαφυγή/λάκισμα, γλώσσες σώματος κτλ κτλ και στο τέλος εμπλοκή...
Εμπλέκεται όλη η αγέλη...
Αν βρεθείς σε αυτήν την θέση τότε αφήνεις τον σκύλο και χτυπάτε μαζί με όσο καθαρό μυαλό έχεις και έχει...γιούρια και ότι γίνει με στόχο το αποτέλεσμα να είναι όσο τον δυνατόν αναίμακτο!
Αν βρεθείς σε αυτήν την θέση μη φοβηθείς το τι θα πάθει ο σκύλος, καλύτερα όπλισε τον με θάρρος γιατί μπορεί να το διαβάσει ο άλλος σκύλος και να λακίσει...ενώ αν σας δει φοβικούς θα επιμείνει...

Αν δεις να έρχεται λυσσασμένος σκύλος κατά πάνω σας χτυπάς εσύ πρώτος...

Τα παραπάνω είναι προσωπικές τακτικές...
Προσωπικά έχω βρεθεί στις πεζοπορείες που πηγαίνω, με τον πατέρα μου(λόξα έχει και αυτός) και τον μικρό, αγέλες αδέσποτων ή τσομπάνηδων σε μαντριά!
Μόλις τους βλέπουμε και μας βλέπουν το πρώτο σενάριο είναι αδιαφορία(προσπάθεια λακίσματος), αν αρχίσουν να γαβγίζουν εν μέρει αδιαφορία(εν μέρει προσπάθεια λακίσματος), αν αρχίσουν να έρχονται προς τα εμάς χρησιμοποιώ γλώσσα σώματος και φεύγω μπροστά(αρχηγός) αφήνοντας τον πατέρα μου με τον σκύλο υπό τις εντολές πλέον του πατέρα μου(2ος σε ιεραρχία) με τον σκύλο να υπακούει(3ος στην ιεραρχία)!
Αν δω ότι δεν καταλαβαίνουν αρχίζω να βγάζω κραυγές, φουσκώνω και να κουνάω το ξύλο που έχω κάνοντας αισθητή ακόμα πιο πολύ την παρουσία μου, αν συνεχίσουν λέω τον πατέρα μου να φωνάξει και αυτός και να δώσει εντολή και στον μικρό να αρχίσει το γάβγισμα, σηκώνω πέτρες και κάνω φασαρία πλέον προχορώντας αποφασιστικά προς το μέρος τους, που ως συνήθως αποχωρούν και μαζεύονται...

Συνήθως τα αδέσποτα δεν επιμένουν τόσο, στους τσοπάνηδες όμως πραγματικά απηυδίζεις...

Όλα αυτά μέσα σε δευτερόλεπτα και να έχουν τρέχουν 4-5-6 σενάρια...

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Πάντως στους τσομπάνηδες, μια σταθερή αλλά απολύτως τακτική υποχώρηση θα φέρει ταχύτερα κι ίσως, αν ποτέ πετύχετε κάποιους "¨καλούς", ασφαλέστερα αποτελέσματα!

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
Πάντως στους τσομπάνηδες, μια σταθερή αλλά απολύτως τακτική υποχώρηση θα φέρει ταχύτερα κι ίσως, αν ποτέ πετύχετε κάποιους "¨καλούς", ασφαλέστερα αποτελέσματα!
Δεν ειμαι σιγουρος αν καταλαβα τι ακριβως θελεις να πεις...θελω μια επεξηγηση,ως "τσοπανοπατερας" κι εγω... :)

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
6
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
κυνηγαμε λαγό μετά την Ζιτσα στα Γιαννενα στο πεδίο βολής πυροβολικου ( ξέρουν τα παιδιά από πάνω ) γιαγια με καμιά 200αρια πρόβατακαι 6-7 τσοπανηδες σε μια πλαγια ... Εμεις επιστρεφαμε στα αυτοκινητα και ειμασταν 5 ατομα 4 σκυλια ... Οι τσοπανηδες κανουν ομαδα και καθονται σε ενα ψηλό μας κοιτάνε και αρχίζουν τα αργά γουφ .... Τακτική δική μας πρώτα μαζευονται τα σκυλιά και δένονται σχηματίσουμε τετραγωνο με τα σκυλια δεμένα στο κέντρο και πάμε σαν "ταγμα" δεν τα κοιταμε δεν τους μιλάμε ... τραβάει και ένα σφύριγμα και η Γιαγια μας δίνει και την ευχή της και όλα καλά ... Πάντως δεν μπορώ να το συνηθίσω ακόμα και με ψαρώνουν πολύ τα ατιμα ειδικά αμα είναι ομάδα ειναι ακρως ψαροτικά τα παλιόσκυλα αυτά :) ( τα θαυμαζω αυτά τα σκυλιά πολύ )

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Όπως τα έγραψαν και τα παιδιά παραπάνω!

Και φυσικά αυτό δεν αφορά μόνο εμάς τους λάτρες ή τους ιδιοκτήτες Ορεινών Ποιμενικών, αλλά όλους όσους μας αρέσουν οι βόλτες στα βουνά και την φύση και μπορεί να συναντηθούμε με κοπάδια!

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
Δεν κατανοω,η αληθεια ειναι,γιατι αντι να απολαμβανει κανεις μια ηρεμη ωραια βολτα(με πολλα οφελη για τον ιδιο και τον σκυλο)στην πολη,να ανοιγει ρανταρ για να ψαχνει πιθανους κινδυνους προς συντεταγμενη υπαναχωρηση...παντα με αμφιβολα αποτελεσματα και συνεχως με ρισκο "κακου timing"...ναρκοπεδιο!!!

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Δεν κατανοω,η αληθεια ειναι,γιατι αντι να απολαμβανει κανεις μια ηρεμη ωραια βολτα(με πολλα οφελη για τον ιδιο και τον σκυλο)στην πολη,να ανοιγει ρανταρ για να ψαχνει πιθανους κινδυνους προς συντεταγμενη υπαναχωρηση...παντα με αμφιβολα αποτελεσματα και συνεχως με ρισκο "κακου timing"...ναρκοπεδιο!!!
Σε λιγο θα μιλαμε και για ''ενέδρες'' και φαντασου εκει που θα οπισθοχωρεις να σε εχουνε κυκλωσει οι εχθροι και απο πισω!!! :eek::rolleyes:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
αργα και σταθερα οπισθοχωρεις... μεχρι να απομακρυνθεις απο την περιοχη τους...
Αν πρέπει να περάσεις από την ακτίνα τους γιατί από εκεί πάει ο δρόμος σου δεν μπορείς να το αποφύγεις, ούτε να κάνεις υποχώρηση αν έχουν κάνει κίνηση, απλώς να κάνεις αισθητή την παρουσία σου έως εκεί και προς την μεριά της υποχώρησης και όχι της εμπλοκής...και δεν έκανα αποχώρηση γιατί θέλω να με συνηθίσουν ότι από εκεί περνά κάθε τόσο μια αγέλη και όλα καλά!
Ναι σε άλλη περίπτωση διαλέγω υποχώρηση...

Γιατί δεν μας αρέσουν τα ίδια και τα ίδια και δεν χωράμε στα τείχη της πόλης...απλά!
Γιατί παρ'ότι ο σκύλος είναι ζώο ρουτίνας λατρεύει εν μέρει τις αλλαγές καταστάσεων, δουλεύει σε παραπάνω σενάρια ακόμα και αν αυτό είναι η βόλτα στο βουνό, του υπεθυμίζει το ορισμό της αγέλης και πολλά πολλά άλλα...

Η βόλτα στην πόλη είναι ήρεμη?
Κώστα εκτός πόλης οι κίνδυνοι είναι τραγικά λιγότεροι...
Χαχα τα σκυλιά που θα συνατήσεις στο βουνό στην όποια στάνη ή σε αγέλη, θα συνεννοηθείς καλύτερα από ότι με τα σκυλιά μέσα στην πόλη!
Εμένα η γειτονιά μου με έχει δει λιγότερες φορές από ότι τα άλλα μέρη όλον αυτόν τον καιρό που έχω σκύλο...δεν ξέρω για εσάς:D

Offtopic
Δες τώρα και τι μου ήρθε να σου απαντήσω...

Μαλήτη αλλιά μηχανόβιε...:D
Γιατί Κώστα προτιμάς τα Οn-Οff στις μοτοσυκλέτες και γενικά το χώμα παρά τον δρόμο?Γιατί Κώστα έχεις On-Off μότο?
Ε γι'αυτόν ακριβώς τον λόγο...;):D
4κίνηση(Γερμανικό Ποιμενικό) έχω μάνα μου που να το πάω...?
Offtopic

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Δεν ξέρω αν το γράφω στο σωστό θέμα..αλλά θα ήθελα να μου πείτε τι θα κάνατε σε ανάλογο περιστατικό...

Λοιπόν...συμφοιτητής μου έχει ένα pit bull.Πριν λίγες μέρες στην πρωινή τους βόλτα σπάει το λουρί, φεύγει τρέχοντας ο σκυλάκος και επιτίθεται σε έναν Πακιστανούλη.Ο Μάνος, καθώς ψάχνει τον σκύλο, ακούει από μακριά φωνές και τρέχει προς τα 'κει..βλέπει τον σκύλο του να έχει αρπάξει το μπούτι του ανθρώπου και δεν το άφηνε με τίποτα..παίρνει ένα ξύλο από κάτω και αρχίζει και τον πλακώνει..ο σκυλάκος έκανε 17 ράμματα στο κεφάλι του..:( Εγώ μπορώ να κάνω κάτι γι αυτό?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Να πεις στον Μάνο να πάρει δερμάτινο οδηγό.
Τον πλάκωσε αφού άφησε τον άνθρωπο ή για να τον αφήσει;
Το ένα είναι κακοποίηση το άλλο είναι προστασία του άλλου ανθρώπου και προφανώς θα αντιμετωπίζεται διαφορετικά..

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Το ξέρω είναι περίπλοκο..
Τον πλάκωσε για να τον αφήσει..με συνεχή χτυπήματα στο κεφάλι..θα μπορούσε να είχε ξεκάνει τον σκύλο..Για τον άνθρωπο όμως δεν έκανε τίποτα...τον άφησε στη μοίρα του.. και του έκοψε ολόκληρο κομμάτι ο σκύλος.

Εσείς πως θα τους χωρίζατε?

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
εγω αμα ήταν δικο μου το σκυλι θα τον απέτρεπα αρχικά λεκτικά και αν έβλεπα οτι με αγνοούσε θα του άνοιγα το στόμα με τα χέρια να ελευθερωθεί ο άνθρωπος,σε αυτές τις περιπτώσεις πιστεύω οτι προέχει η σωματική μας ακεραιότητα και επειτα η εκπαίδευση του σκύλου,και μετά θα ήμουν πολυ μα πολύ προσκεκτική και εννοείται οτι θα έκανα εκπαίδευση!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Αμά έχει αρπάξει με τέτοιο δάγκωμα δεν ανοίγεις με τίποτα το στόμα του.. Δύσκολη ερώτηση το θέμα είναι να μην φτάσεις σε αυτό το σημείο..
Όταν πήδηξε ο τζιμάκος και το σκάσε από το σκυλόπαρκο και άρπαξε έναν περαστικο με φωνές και κυνηγητό τον έκανα να τον αφήσει... Αλλά ο τζίμης αρπάζει με χαζοδαγκωνιές αν καταλαβαίνεις τι εννοώ, και πάλι το σοκ ήταν μεγάλο.
Από τότε φίμωτρο γιατί δεν εχω το στομάχι για τέτοια σκηνικά, δεν μου αρέσει ο σκύλος μου να εκφοβίζει τους περαστικούς ούτε θέλω να ρισκάρω στο ελάχιστο πλέον.

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.117
1.391
όπως είπε και η δερμάτινο οδηγό σαμάρι και ίσως και 2 οδηγούς μην σου πω έναν στο σαμάρι και έναν σε λουράκι...μιλάμε για απίστευτη δύναμη ορμή και dagkwmw!!! είναι να μην σου τύχει ποτε κάτι τέτοιο ...είναι πολύ πιθανό να γύρναγε και να όρμαγε και στον ίδιο. μην σου πω και φίμωτρο από δω και πέρα

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
I.Kyveli, αν έχει πιάσει το σκυλί σου έναν άσχετο και δεν ακούει με φωνές τι κάνεις;περιμένεις να τον αφήσει; πρεπει να κάνεις κάτι δραστικό
και αν οχι αυτό που είπα γιατι οκ τώρα που το ξανασκέφτομαι δεν είναι κι εύκολο, τότε τι;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Και βέβαια κάνεις κάτι δραστικό εγώ αυτο που είπα είναι ότι εάν έχει αρπάξει με τόση λυσσα που ο άλλος κόντεψε να του σπάσει το κεφάλι και δεν τον άφηνε τότε να του ανοίξεις το στόμα με τα χέρια σου είναι ακατόρθωτο..

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Εννοείται δεν βάζουμε ποτέ μα ποτέ τα χέρια μας στο στόμα του σκύλου εν ώρα επίθεσης για κανέναν λόγο!!Ο σκύλος εκείνη την ώρα είναι τρελαμένος δεν έχει την ικανότητα να υπακούσει σε εντολές κτλπ!

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
το ξέρω δε το σκέφτηκα καλά πριν γράψω και έχετε δίκιο, είχα στο μυαλο μου το σκυλί μου που έχει στο στόμα του το παιχνίδι πχ και απλα δε μου το δινει.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97