Για εμας τι δουλεια θελει δλδ δεν καταλαβαινω. Να της επιβληθω για να μην υπερασπιζεται την αγελη της;!;Σπάνια φταίνε τα σκυλιά... Γι'αυτά δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Τα κριτήρια είναι ανθρώπινα. Το ίδιο και τα λάθη..
Ότι έγινε δεν ξεγίνεται. Το από 'δω και πέρα θέλει δουλειά, και για εσας και για την κοπέλα με την πιτμπουλίνα
Μη μπερδευεσαι. Η Ηλεκτρα ειναι αρχηγος οσον αφορα τους 2, (τουλαχιστον προς το παρον) οχι οσον αφορα τους 4Ο αρχηγός της αγέλης φροντίζει για την ασφάλειά της. Ή, τελος πάντων, ο ανώτερος, ιεραχικά, παρόν. Αν η Ηλέκτρα είναι ανωτερη, ας υπερασπίζεται αυτή τον μικρό...
Ο δικός μου σκύλος δεν με θεωρεί Α στην αγέλη. Πρόσφατα, τη μία και (ευτυχώς μοναδική μέχρι τώρα) φορά που χρειάστηκε κάποιος να μπει μπροστά, κι αφού ο Α της αγέλης δεν ήταν μαζί μας, τον έβαλα πίσω μου-με κόπο- και (η αλήθεια είναι ρισκάροντας) μπήκα ανάμεσα σε αυτόν και σε ένα γ.π. ελεύθερο και με κακές διαθέσεις. Λειτούργησε "φωνή από την κόλαση" και "φούσκωμα" από μέρους μου. (Καλά, ίσως και η προσευχή που έκανα σβέλτα από 'μέσα μου-να μην έχει εκπαιδευτει σε δαγκωματα το γ.π.). Το επεισόδιο έληξε, αναίμακτα-ευτυχώς- και με εμένα να ανεβαίνω ιεράρχηκα στα μάτια του κοπράκου μου. Το εγκεφαλικό το έπαθα αργότερα, στο σπίτι. Ευτυχώς με τηλεφωνική συμπαράσταση γείτονα..
Νομίζω πως παίζουμε με τις διατυπώσεις..Αρχικό μήνυμα απο Allegro
1) ...Έχω βαρεθεί να ακούω και να διαβάζω οτι "δεν παίζει ρόλο η φυλή", "η κοινονικοποίηση είναι που κάνει τη διαφορά", "όλα τα σκυλάκια ίδια είναι" και άλλα τέτοια ουτοπικά.
Όσο κι αν ενοχλεί μερικούς, η φυλή παίζει ρόλο και μάλιστα σημαντικό!...
Κοιτα, οσον αφορα τα 2 χασκι, προς το παρον ειναι η Ηλεκτρα (Α)"Αρχηγού παρόντος, πάσα αρχή παυσάτω" είτε ανάμεσα σε 2 είτε σε 4 είτε σε...παραπάνω.
Ρε παιδιά, κάποιος από τους εμπειρότερους? τα φώτα του?
Να σου το πω και αλλιώς, παρότι το έθιξα λιγάκι και στο πρωινό post μου...Μαλιστα...
Δηλαδη κατα τη γνωμη σας φταιει η δικια μου που ξεκινησε τον καβγα (αφου γρυλισε αδικαιολογητα η αλλη) και δαγκωσε το πιτ και οχι το πιτ που γρυλισε για να επιτεθει σε 3,5 μηνων κουταβι...
Προσωπικά, δεν νομίζω ότι θέλει κάν περισσότερη δουλειά, τουλάχιστον σε σχέση με το περιστατικό... είναι κουτάβια... η διαδικασία "ψιλοτσακωμού" έγινε χωρίς ιδιαίτερη εμπλοκή... πιστεύω δε ότι και η πληγούλα της πιτμπουλίνας έγινε από χτύπημα δοντιού και όχι από κλείσιμο σαγονιού... και το περιστατικό θα ξεχαστεί...Σπάνια φταίνε τα σκυλιά... Γι'αυτά δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Τα κριτήρια είναι ανθρώπινα. Το ίδιο και τα λάθη..
Ότι έγινε δεν ξεγίνεται. Το από 'δω και πέρα θέλει δουλειά, και για εσας και για την κοπέλα με την πιτμπουλίνα
οχι ισως! 100% επρεπε να το ειχαμε σταματησει στο πρωτο γρ αντε το πολυ στο δευτερο. Αυτο ηταν και που της ειπα να κανουμε οπως ειπα σε προηγουμενο ποστ. Απο εκει και περα το οτι αυτη συνεχισε να ερχεται με προσχημα οτι ενταξει δεν πειραζει θα γνωριστουνε τωρα (εστω και ετσι) για να μην εχουμε προβληματα στο μελλον ηταν δικο της λαθος. Το οτι μου ειπε οτι δεν θα τον πειραξει και κατοπιν εορτης μου λεει (εχουμε θεμα με τα κουταβια) ειναι επισης δικο της λαθος. Δικο μου λαθος ηταν που την εμπιστευτηκα, οταν μου ειπε αυτα. Αλλα ξαναλεω ειναι φιλη μου, πιστευα στην κριση της. Οχι πλεον.Σαφώς και συμφωνώ ότι, ως αρχηγός, καλώς σταμάτησες τον καυγά. Ίσως θα έπρεπε να το είχτε σταματήσει στο 2ο 3ο γρύλισμα κι εσύ και η κοπέλα με το πιτμπουλ, και να μην προέκυπτε ο καυγάς. Αλλά ξαναλέω, ότι έγινε δεν ξεγίνεται.
Μήπως θα ήταν καλή ιδέα να συναντηθούν τα δύο θηλυκά χωρίς τον μικρό, και να παίξουν, ώστε να φύγει κάθε συννεφάκι διαμάχης? Η κοπέλα με το πιτ θα πρέπει να δουλέψει αρκετά εντατικά με το δικό της κουτάβι. Εγώ αγνόησα λιγότερο έντονα πράγματα και τώρα προσέχω πολύ για να έχω (κι εγώ και οι γύρω μου). Και πάλι δεν μπορώ να αποκλείσω την "στραβή"
Το σαγόνι της Ίρμας είναι καλά από ότι μας λέει η φίλη μας.. Της είπαμε να πάμε στον κτηνίατρο μήπως χρειαστεί κάποια αντιβίωση ή κάτι σχετικό αλλά μας είπε όχι και πως αρκεί το betadine που της βάζει..Ελπίζω να τόσο ο μικρός, όσο και η Ηλέκτρα να αφήσουν τελείως πίσω τους το περιστατικό και να μην τους επηρεάσει..
Τελικά το σαγόνι της Ίρμας πως είναι? Όλα εντάξει? Νομίζω πάντως ότι η φίλη σας θα πρέπει να ασχοληθεί ακόμα παραπάνω με την κοινωνικοποίηση της Ίρμας. Γρύλιζε που γρύλιζε, τώρα έχει και αυτήν την εμπειρία.. Νομίζω θέλει προσοχή...
(Με ενοχλεί λιγάκι ο τίτλος. Είναι άδικο να στοχοποιείται, ακόμα κι από μας μια φυλή... Ίσως θα μπορούσε να αλλάξει σε κάτι εξίσου περιγραφικό αλλά χωρίς το "pitbull" μέσα. Κάτι σαν "υπεράσπιση του μικρου αδελφού"... κάτι άλλο τέλος πάντων)
Η φίλη μας είπε πως η Ίρμα το πιο πιθανό είναι να της το "φυλάει" αυτό και να μην τα φέρνουμε πολύ πολύ σε επαφή...Σαφώς και συμφωνώ ότι, ως αρχηγός, καλώς σταμάτησες τον καυγά. Ίσως θα έπρεπε να το είχτε σταματήσει στο 2ο 3ο γρύλισμα κι εσύ και η κοπέλα με το πιτμπουλ, και να μην προέκυπτε ο καυγάς. Αλλά ξαναλέω, ότι έγινε δεν ξεγίνεται.
Μήπως θα ήταν καλή ιδέα να συναντηθούν τα δύο θηλυκά χωρίς τον μικρό, και να παίξουν, ώστε να φύγει κάθε συννεφάκι διαμάχης? Η κοπέλα με το πιτ θα πρέπει να δουλέψει αρκετά εντατικά με το δικό της κουτάβι. Εγώ αγνόησα λιγότερο έντονα πράγματα και τώρα προσέχω πολύ για να έχω (κι εγώ και οι γύρω μου). Και πάλι δεν μπορώ να αποκλείσω την "στραβή"
Καμία διάθεση για παιχνίδι με διατυπώσεις.Νομίζω πως παίζουμε με τις διατυπώσεις..
Ναι παίζει ρόλο η φυλή που ορίζει την καταλληλότητα..
Στο αποτέλεσμα.. η καταλληλότητα του ανθρώπου έχει "φταίξει".., όχι η ίδια η φυλή..!
Δεν νομίζω ότι τα σκυλιά το "φυλάνε" όπως εμείς... εξανθρωπισμός είναι και αυτό κατά τη γνώμη μου αλλά ας περιμένουμε και τις γνώμες άλλων...Η φίλη μας είπε πως η Ίρμα το πιο πιθανό είναι να της το "φυλάει" αυτό και να μην τα φέρνουμε πολύ πολύ σε επαφή...
Εφόσον ξέρει το σκύλο της, εμείς δεν σκοπεύουμε να τα ξαναφέρουμε σε επαφή, μιας και μας είπε πως μπορεί να της ορμήξει της Ηλέκτρας πλέον και χωρίς να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος...
Μετά από αυτό απλά δε θα ξανασυναντηθούν αυτά τα σκυλιά, με ή χωρίς τον μικρούλη...
Ουτε εγω πιστευω οτι θα της το φυλαει...Δεν νομίζω ότι τα σκυλιά το "φυλάνε" όπως εμείς... εξανθρωπισμός είναι και αυτό κατά τη γνώμη μου αλλά ας περιμένουμε και τις γνώμες άλλων...
Ετσι είναι, όπως τα λες......Ίσως θα έπρεπε να το είχτε σταματήσει στο 2ο 3ο γρύλισμα κι εσύ και η κοπέλα με το πιτμπουλ, και να μην προέκυπτε ο καυγάς...
Ισα-ίσα, κάποιες "αξιόπιστες πηγές που δεν κατονομάζονται" ισχυρίζονται ότι πρέπει τα σκυλιά να ξαναέλθουν σε ελεγχόμενη επαφή... που θα εξελιχθεί ήρεμα... ώστε να μη μείνει η όποια "πικρή" ανάμνηση...Η φίλη μας είπε πως η Ίρμα το πιο πιθανό είναι να της το "φυλάει" αυτό και να μην τα φέρνουμε πολύ πολύ σε επαφή...
Μα καλά... εσύ κυνηγός δεν ήθελες να γίνεις?...Δεν γίνεσαι κυνηγός αγοράζοντας ενα Weimaraner και αν θες κυνηγόσκυλο δεν αγοράζεις Μπουλ Τεριερ
Από οτι μου έχουν πει και άλλα παιδιά που βρισκόμαστε στο ίδιο μέρος πάντως μια- δύο φορές έχει αρπάξει τον δικό τους τον beagleάκο στα αυτιά κάνοντάς του μικρές πληγούλες...Δεν νομίζω ότι τα σκυλιά το "φυλάνε" όπως εμείς... εξανθρωπισμός είναι και αυτό κατά τη γνώμη μου αλλά ας περιμένουμε και τις γνώμες άλλων...
Μα γι'αυτό το λέω. Την έχω πατήσει και μιλάω εκ πείρας.Μα καλά... εσύ κυνηγός δεν ήθελες να γίνεις?
Ναι αλλά και αυτό δεν σημαίνει ότι το φυλάει στο beagle ή σε οτιδήποτε άλλο... είναι κάπως επιθετική γενικά και προφανώς κάτι της την δίνει Τα σκυλιά γενικά δεν είναι εκδικητικά και δεν κρατάνε απωθημένα οπότε το πρόβλημα είναι η σωστή εκπαίδευση - κοινωνικοποίηση της μικρής και όχι η απομόνωση της από συγκεκριμένα σκυλιά!Από οτι μου έχουν πει και άλλα παιδιά που βρισκόμαστε στο ίδιο μέρος πάντως μια- δύο φορές έχει αρπάξει τον δικό τους τον beagleάκο στα αυτιά κάνοντάς του μικρές πληγούλες...
Δεν είναι να πεις ότι πρώτη φορά γρύλισε και πήγαινε για καυγά...
Όσον αφορά την κοινωνικοποίηση, η φίλη μας προσπαθεί όσο μπορεί περισσότερο από όταν την πήρε..
Αλλά το οτι το πήρε 40 ημερών (γιατί ένας μ@λ@κας byb ζευγάρωσε και η μάνα πέθανε στη γέννα και τα κουτάβια τα έδωσε σε πετσοπ να τα χαρίσει) συμβάλει στο χαρακτήρα και στα ένστικτα της Ίρμας, έχω την εντύπωση...